Universiteden sonra koca bulan oldu mu?

bulursunda ben okula takıldım.
başka gidebileceğin okul yok mu peki aynı bölümde?

Kusura bakma ama çok gereksiz bir kaygı. Ne gerek var ''koca'' filan bulma hesaplarına girişmişsiniz kaygılarına düşmüşsünüz hevesim yok diyorsunuz ama öyle görünmüyor. Birde psikoloji okuyacaksınız. Üniversitenin tadını çıkarın okuduğunuz bölümün hakkını verin bu size yeter !!!!!!!!!!!!!!!!! Herşeyin bir zamanı var arkadaşım anı yaşayın arkadaşın dediği gibi..

Son düzenleme:
kul kurar kader gülermiş..

ben kendimi planlı bilirdim ama siz gelecekteki on yılı planlamışsınız öngöremediğiniz konular hakkında endişelenmeye bile başlamışsınız...çok gereksiz bir soru bu sorduğunuz bence önce seçeceğiniz bölüm ve okul konusuna yoğunlaşın..bu konuda soru sormamışsınız ama bana seçiminiz ve bu seçimin sonunda kendinize planladığınız hayat mantıklı gelmedi..aileniz bu düşüncelerinizi destekliyor mu??onlarında fikrini alın bence .

hep söyluyorum yedıklerımızden diye herşey hormonlu bu gençlerin duygularıda hormonlandı erken düşüüyorlar

gideceğim okul derken...
sonuçlar açıklandıda ben mi duymadım:44: öyle kesin konuşuyorsunuz ki...
ayrıca oku oku nereye kadar... hayatın içine karışmanız lazım.... nerde akşam orda sabaah değil tabi
bende burslu okuyorum dilim ingilizce...
ama öyle kendimi soyutlamadım daha genciz yaa azcık hayatın tadını çıkarmak lazım...
son sınıfa geçtim...
evleneceğim adamıda buldum (kısmet tabi)
ama hayat öyle hep planladığın yolda gitmiyor

Okulunuza odaklanıp bitirip elinize mesleğinizi almayı düşüneceğinize üniversite de koca bulabilir miyim bulamazsam bir daha hiç mi bulamam düşüncelerine girmişsiniz ne gerek var ne aceleniz var diyelim ki karşınıza istediğiniz gibi biri çıkmadı evlenmediniz dünyanın sonu mu? yani şu evlenmeyi evlenmemeyi hayatın anlamı olarak görmekten vazgeçin okuyun hayatınızı yaşayın mesleğinizi elinize alın bu önceden planlarla olmaz birilerine evlenilecek erkek diye bakarak da olmaz zaten bir anda olur böyle şeyler anlaşacağın güveneceğin biri olması lazım olmuş olsun diye değil ayrıca öyle çok fazla arkadaşa gerek yok hayatta güveneceğin birkaç arkadaş yeter insana üniversite de kafana uyan birileri olabilir ama onun dışında da olabilir yani.

üniye baslarken aklıma hiç erkek arkadas bulurum okul bitince bulamam gibi bi düşünce hiç gelmemişti. coğu kişi ünide birliktelikler yasar ama illa evleneceği kiş o olmuyor bn üniye baslarken sevgilim yoktu. üni okulduğum şehirde hiç sevigilim olmadı 3. sınıfta subat tatilnde kendi memleketimden dersane dönemiden biriyle sevgili olduk şimdide sözlüyüz kısmetse seneye evlenicez. arkadasımın üniye geldiginde önceden devam eden bi birlikteliği vardı ünideyken ayrıldılar bi sınıf arkadasımızla cıkmaya basladılar gecen yaz evlendiler. diğer bi arkadasim üni boyunca biçok kişiyle cıkıp ayrıldı şimdi uzaktan bi akrabasıyla nişanlı. baska bi arkadasım üni de hiç çıktığı olmadı hala yok atanmaya calişiyo atanınca olacak diyor. yani canım işin özü kısmet meselesi bunlar nasibimizin ne zaman nereden karsımıza cıkacağı belli olmuyo. inş hepimizin karşısına hayırlıları cıkar

Bu nasıl bir sorudur?
Ben senin üniversiteye gideceğine inanmadım. Sorunu gerçek haliyle alırsak daha kolay ve net yardımcı oluruz.

Şu an senin evlilik değil okul sonrası iş garantisini düşünüp endişelenmen gerek.Ben günlerdir bu kaygıyla uyanıyorum.Ne sevgili ne koca gözümde değil yere batsın hatta hepsi.Tercih dönemindeyim cemaat dersanesinden çıktım bende özellerden burslu falan yazacağım ama cemaatin tek bir okuluna bile yazmam.Görüşüm belli ayrıca daha tercihler belli olmadı çıkacağını nerden biliyorsun? Hayatın gerçeklerine dön lütfen annem hep önce iş,sonra eş der.

Herkesin kafasindaki soru ve sorunlar farklı olabilir. Neden genç arkadasimiza bu kadar yukleniliyor ben onu anlamadim. Herkes sizinle ayni dusunceye sahip olacak diye bir şey yok.
Konu sahibesi arkadasim ben uniye baslamadan önce ne hayaller kurmustum ne hayaller. . Genis bir cevrem olacakti, gezecektim tozacaktim, eglenecektim, gulecektim sonra uniden birini bulup evlenecektim.Uniye basladim hic bir sey hayal ettigim gibi olmadi ama hiçbir şey. Demem o ki çok kafana takma zaten bir şey hakkında kaygi duyuyorsan o gerceklesiyor. Rahat ol, kendini çok kapatma çevreye. Nacizane tavsiyem iyi bir devlet universitesine gitmen ama sen bilirsin tabi. Mutluluklar

Sol görüşlyüm demişsin de ülkemizde sol görüş dünya standartlarına bakınca baya bir sağ kalıyor zaten.

Tercihler için son gün bitti mi fikrim yok ama bu ülkede itü, odtü, boğaziçi dediğinde bi dururlar ama bunlarda bile iş garantisi yoktur. Arkadaşın dediği gibi tanıtıma kaptırmışsınız kendinizi. Öyle babanın ekstradan çalışacağı edeceği yani buna değecek bir durum yok ortada maalesef.

Koca bulmak konusunda da, bulamadınız diyelim ne olur? Hayat boyu bulamadınız, ne olur yani. Üniversitede ben de bulmadım çünkü okuldan biriyle sevgili olmak zordur. Ayrılınca sonraki ilişkin onu bilecek görecek vs çok sağlıklı değil. Ama kocayı çok erken düşünmeye başlamışsın umarım bi hata yapmazsın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Esimle isyerinde tanistim bu isler nasip isleri. Yani her an hersey olabilir.

üniversite bulunan kocalardan pek bir şekiyorlarmış azizim ben de başkasının yalancısıyım

Psikoloji bölümünü cok abartmiyor musunuz ? Bu bolume muhtemelen en yuksek puanla alan universitede muhendislik egitimi aliyorum, psikoloji okuyanlar baya rahatlar, ozeniyoruz biz artik. En sosyal olan onlar, biz derslerin agirligindan şenliklere bile gidemiyoruz, onlar geziyor sürekli mis gibi. Herhalde size biraz yanlış anlatmislar bu bölümü. Bahsettigim adamlar psikolojiye derece yapio giriyor derece yapip bitiriyor yani. Ben ve erkek arkadasim muhendis adayiyiz bu sekilde bu yogunlukta birbirimizi bulduysak sizin bulmama ihtimaliniz yok bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

üniversitede tanışıp evlenenlere çok şahit oldum
üniversitede evli gibi yaşayıp okuldan sonra görüşmeyenlerede öyle...
üniversiteyi mazbut geçirip okul bittikten sonra tanıştığı biriyle evlenende çoktur
anlayacağın kısmet işi bunlar güzelim

ama şu var
üniversite!
tek derdin ders çalışmak
boş zamanlarınıda eğlenerek anı toplayarak geçirmek
yani aşkın en yoğun yaşanacağı dönem

Diger konunuzdan okudum bahsettiginiz üniversiteyi. .. Tekrar hazirlanmayi dusunmuyor musunuz ? Okulun olanaklari bir yere kadar sizi bi yere goturebilir. Kendini gelistirebilmek elbet onemli ama cok daha iyi ve isim yapmış bir universitede kaliteli bir egitim alma sansiniz varken sirf aileniz istiyor diye burada okumamalisiniz bence. Bu bahsettiğim iyi universitelerde zaten hep egitim dili ingilizce, ekstrem bi durum degil yani. Boylece hem babanizin girecegi yukun altinda ezilmezsiniz hem de kampüs ortamini doya doya yasayarak sosyallesirsiniz. Bu universitelerde de sürüyle yabancı öğrenci var bol bol gozlemlersiniz :) Yerinizde olsam bir sene daha hazirlanirdim açıkçası. Hemen hemen her ulkede kariyer yapmanin başı saygın universitelerden geçiyor, cogu zaman çok ders çalışmak da işe yaramayabiliyor. Sonradan pişman olacaginuza şimdiden düşünün bunlari derim bir ablaniz olarak :) Neticede bu hayat sizin, babaniz istiyor diye burada okuyup sürüyle para döküldüğü için stres içinde okuyacaginiza tekrar hazirlanin bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yeni bir hayatın heyecanı var sizde sanırım ama sakin olun lütfen daha okula başlamamışsınız. yok erkek arkadaşım olmayacak, sosyal hayatım olmayacak, ders çalışıcam, bursu kaybetmicem, mezun olunca klinik açıcam klinikte de kimse olmayacak... hayat bizim yaptığımız planlardan oluşmuyor maalesef.

durun ya hu daha bismillah. plan yapmak başka şey, planlara saplanmak başka şey.

ayrıca psikoloji okuyan arkadaşlar kızmasın ama psikoloji zaten bölüm olarak, bilim olarak sosyal olunması gereken bir program değil mi? yani devamsızlığı abartmazsanız, yeteri kadar sorumlu davranırsanız neden 0 sosyal hayata kendinizi şartlıyorsunuz anlamadım.

abartmayın hiçbir şeyi, bölüm bu okunur biter. iş konusu ise daha şimdiden hiç belli olmaz, belki kendi işinizi bile yapmazsınız mezun olunca.

bi başlayın gerisi gelir. ve koca da üniden sonra da bulunur, rahat olun. belki de üni. nin ilk gününde tanışırsınız kocanızla.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…