- 24 Kasım 2013
- 70.441
- 53.835
- 698
- Konu Sahibi anabelmontero
-
psikoloji okuyacaksın ama klinik açma yetkin olmadığını bilmiyorsun?
Ben psikolojiyi ingilizce okuyacagim yari burslu bir ozel unv.de hemde babam benim okumam icin ek ise girecek , hem derslerin ingilizce olmasi hem burslu okumam hem de ailemin zorlanacak olmasindan dolayi cok cok calismam lazim, bursum kesilebilir kalabilirim hersey olabilir ve evdede bunun lafi edilecek biz seni zorluklarla ozel okulda okutuyoruz diye evdede baski olacagi icin oyle cok gezme gibi durumlarim da olmaz. Okulum belli bi goruse hitap eden bi okul ve benim o gorusle yakindan uzaktan alakam yok ordaki insanlarla da anlasabilecegimi hic sanmiyorum asiri zitiz ve sosyal bi okul da degil , ama soyleki bu okulda okursam hem 2 yabanci dille mezun olucam hem is garantim var hem bisure yurt disinda ogrenimimi devam ettirip cift diploma sahibi olucam hemde basarili bir ogrenci olursam okul yuksek lisansimi karşılayacak, belkide alanimda en iyilerinden olucam yani kariyerim acisindan cok iyi bi okul ama kariyerim derken 0 unv hayatım olacak ve ben cok hayaller kurmustum unv hakkinda, hicbisey hayal ya da tahmin ettigim gibi olmadi/olmayacak oyuzden kaygilarim var. Kusura bakmayin biraz uzun yazdim
Bunlari duymaya cok ihtiyacim var inanin, ya cok cok iyi bir egitim alip bolumumde belkide en iyilerinden olucam ama sosyal hayatim 0 arkadas ortamim unv. hayatim 0 olacak, yada unv yillarimi eglenceli kılıp siradan bir egitim alicam. Suana kadar da hic erkek arkadasim flortum vs olmadigi icin sanki hep yalniz kalicam hissine kapiliyorum
Bilmiyor, bilmemesi de çok normal şaşırmadım ben :))Psikoloji öğrencilerinin %90 ı klinik psikoloji ister, aynı oran mezun olduktan sonra klinik açıcam diye okula başlar sonra gerçeklerle yüzleşmeye başlarlar :))) mezun olduktan sonra neredeyse %20 lik kesim klinik ile ilgilenir geri kalanı özel eğitimde sürünür :)))) hayatın gerçekleri mezun olduktan sonra başlar:)))) şimdilik toz pembe hayaller :)))))
Ben psikolojiyi ingilizce okuyacagim yari burslu bir ozel unv.de hemde babam benim okumam icin ek ise girecek , hem derslerin ingilizce olmasi hem burslu okumam hem de ailemin zorlanacak olmasindan dolayi cok cok calismam lazim, bursum kesilebilir kalabilirim hersey olabilir ve evdede bunun lafi edilecek biz seni zorluklarla ozel okulda okutuyoruz diye evdede baski olacagi icin oyle cok gezme gibi durumlarim da olmaz. Okulum belli bi goruse hitap eden bi okul ve benim o gorusle yakindan uzaktan alakam yok ordaki insanlarla da anlasabilecegimi hic sanmiyorum asiri zitiz ve sosyal bi okul da degil , ama soyleki bu okulda okursam hem 2 yabanci dille mezun olucam hem is garantim var hem bisure yurt disinda ogrenimimi devam ettirip cift diploma sahibi olucam hemde basarili bir ogrenci olursam okul yuksek lisansimi karşılayacak, belkide alanimda en iyilerinden olucam yani kariyerim acisindan cok iyi bi okul ama kariyerim derken 0 unv hayatım olacak ve ben cok hayaller kurmustum unv hakkinda, hicbisey hayal ya da tahmin ettigim gibi olmadi/olmayacak oyuzden kaygilarim var. Kusura bakmayin biraz uzun yazdim
Aynen öyle bende ilk mesajımda araştırması gerektiğini söyledim. Ama şimdiden hayal kırıklığı yaşamak istemiyorlar sanırım :))) bende okurken sosyal psikoloji diye tutturmuştum ama mezun olduktan sonra kendimi kliniğin içinde buldum şimdide özel bir okulda çalışıyorum :) hep söylerim iyi bir psikolog kitapları ezbere bilen psikolog değildir!! İnşallah psikolog adayı arkadaşım bunu anlayabilir vr bunun üZerine biraz düşünür..ben idealisttim galiba çok araştırmıştım tutkundum çünkü bilmiyorsa bilgilendirelim istedim sonrasında hayalkırıklıkları olabilir çünkü. malesef doğru özel eğitimde sürünme dönemini ben de bizzat yaşadım. daha bir sürü açığı var ama hatırlarım ben de ilk girişimde klinik psikoloji diyordum sonra soğudum hastalık görmekten :))
Aynen öyle bende ilk mesajımda araştırması gerektiğini söyledim. Ama şimdiden hayal kırıklığı yaşamak istemiyorlar sanırım :))) bende okurken sosyal psikoloji diye tutturmuştum ama mezun olduktan sonra kendimi kliniğin içinde buldum şimdide özel bir okulda çalışıyorum :) hep söylerim iyi bir psikolog kitapları ezbere bilen psikolog değildir!! İnşallah psikolog adayı arkadaşım bunu anlayabilir vr bunun üZerine biraz düşünür..
4 yilla klinik acilamayacagini biliyorum, belki cok iyi bir egitimle de alaninda uzman olmak mumkun olmayabilir. Benim gidecegim okulda bi cok irktan insani gozlemleme firsatim olacam tabiri caizse sadece 'turk kafasi'ni degil alman kafasini, İngiliz kafasini, hint kafasini da ogrenicem ,taktir edersinizki herkes her insan farkli olmakla birlikte irklarin gelenekleri,kulturleri, yasam statuleri dolayisiyla da baska irklardan ayirt edici ozellikleri var. Benim gidecegim okulda sadece bi cok imkanim olacak degerlendirebilmek bana kalmis. Ben de istiyorum unv hayatimi da yasayayim ama ailem iyi bir egitim almami o egitimin de bu okuldan gececegini dusunuyor ve cok katilar bu konuda buyuzden % 99 o okul olacak ve bu okula gitmem demek benim icin cok buyuk bir kulfet hem babam bu okula gidebilmem icin ek is yapacak hem de ben yari burslu oldugum ve bursumu kaybetmemem icin cok calismam gerekecek sorumluluklarim artacak. Tesekkur ediyorum yorumunuz icinHatayı en başta yapıyorsunuz geleceğin psikoloğu.. Psikolog olmak sadece iyi eğitim almakla yeterli olan birşey değildir. Eğitimin yanı sıra iyi bir iletişim gücü, sosyallik ve yeterince insan tanımanız gereklidir iyi bir psikolog olabilmek için. Bunun yanı sıra psikoloji bölümünden mezun olabilmek için günlerce evinize kapanıp ders çalışmanıza da gerek yoktur standart bir zeka ile ortalama bir şekilde ders çalışarak iyi bir ortalama ile mezun olabilirsiniz. Ayrıca mezun olur olmaz klinik açamazsınız o pek mümkünatı olan birşey değil biraz araştırmanız yeterli. Benim sana tavsiyem 4 yılını güzel geçir, gez toz, arkadaşların olsun, sosyalleş, iletişim yönünü geliştirebildiğin kadar geliştir. Sevgilinde olsun, bolca arkadaşında.. Geriye dönüp baktığında gülümseyerek hatırla 4 yılını.. Ayrıca Lütfen gözünde de bu kadar büyütme dersleri.. :) (Psikoloji mezunu biri olarak yazdım bunları)
4 yilla klinik acilamayacagini biliyorum, belki cok iyi bir egitimle de alaninda uzman olmak mumkun olmayabilir. Benim gidecegim okulda bi cok irktan insani gozlemleme firsatim olacam tabiri caizse sadece 'turk kafasi'ni degil alman kafasini, İngiliz kafasini, hint kafasini da ogrenicem ,taktir edersinizki herkes her insan farkli olmakla birlikte irklarin gelenekleri,kulturleri, yasam statuleri dolayisiyla da baska irklardan ayirt edici ozellikleri var. Benim gidecegim okulda sadece bi cok imkanim olacak degerlendirebilmek bana kalmis. Ben de istiyorum unv hayatimi da yasayayim ama ailem iyi bir egitim almami o egitimin de bu okuldan gececegini dusunuyor ve cok katilar bu konuda buyuzden % 99 o okul olacak ve bu okula gitmem demek benim icin cok buyuk bir kulfet hem babam bu okula gidebilmem icin ek is yapacak hem de ben yari burslu oldugum ve bursumu kaybetmemem icin cok calismam gerekecek sorumluluklarim artacak. Tesekkur ediyorum yorumunuz icin
psikoloji okuyacaksın ama klinik açma yetkin olmadığını bilmiyorsun?
"Psikolog olarak özel yer açmak için son çıkan yasa ile birlikte bu yetki sadece Klinik Psikologlara verilmiştir. Yani Lisans üzerine yüksek lisans şartı getirilmiştir ki bu yurtdışında da böyledir. Bununla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak Aile Danışma merkezi açılabiliyor. Birçok psikolog bu şekilde özel iş yerini işletiyor. Ancak Aile Danışma merkezi açmak için mezun olduktan sonra belli bir sertifika alma zorunluluğu var.."
Bilmiyor, bilmemesi de çok normal şaşırmadım ben :))Psikoloji öğrencilerinin %90 ı klinik psikoloji ister, aynı oran mezun olduktan sonra klinik açıcam diye okula başlar sonra gerçeklerle yüzleşmeye başlarlar :))) mezun olduktan sonra neredeyse %20 lik kesim klinik ile ilgilenir geri kalanı özel eğitimde sürünür :)))) hayatın gerçekleri mezun olduktan sonra başlar:)))) şimdilik toz pembe hayaller :)))))
neden 0 oluyo :S
Yari bursluyum babam okumam icin ek ise giriyo yari burslu oldugum icin bursun kesilme imkani var iyi notlar alirsam yüksek lisansim karsilanilcak egitim dili ingilizce olacak buyuzden çok calismam gerekecek arti olarak gidecegim okul belli bi kesimin okulu ben o kesimin disinda kaliyorum
aile danışma merkezi derse başka o yolda ilerleyebilirsin
klinik yapmasan da eğitim danışmanlığı merkezi açabilirsin
adı öyle görünür ama terapi yaparsın bu konuda boşluklar olduğu için böyle bir şey mümkün ama klinik malesef psikiyatrların elinde...
Bende o % 20lik kesimim, tesekkurler
Yani babaniz sizin icin ek ise girip zorluk cekecekse sosyal ortam olmayiversin bence.. Ayrica kismet meselesi nerde nasil olacagini bilemezsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?