Universiteden sonra koca bulan oldu mu?

psikoloji okuyacaksın ama klinik açma yetkin olmadığını bilmiyorsun?

konu dışı olacak ama bu profil resmindeki senin tavşanın mı? sürekli görüyorum dikkatimi çekiyor.

çooook tatlı ya.

bayıldım resmen. yerim ben onu nasıl bir güzelliktir.

Pardon bu bahsettiğiniz okul hangi okul??

neden 0 oluyo :S

ben idealisttim galiba çok araştırmıştım tutkundum çünkü bilmiyorsa bilgilendirelim istedim sonrasında hayalkırıklıkları olabilir çünkü. malesef doğru özel eğitimde sürünme dönemini ben de bizzat yaşadım. daha bir sürü açığı var ama hatırlarım ben de ilk girişimde klinik psikoloji diyordum sonra soğudum hastalık görmekten :))

Tamam gelecek cok onemli ama universite hayati bambaska ya kendi sehrimde okumama ragmen o kadar guzel ki bence kendini bu kadar kapatma sosyal ortamim 0 olacak deme.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

psikoloji ingilizce dahi olsa bence zor değil. en azından eve kapanıp 0 sosyal hayat olacak kadar ki arkadaşların da dediği gibi psikoloji sosyallik ve iyi iletişim gerektiren bir bölüm.

evet ailen bu kadar zorluğa girerse muhtemelen söylenirler. bu okul hangi okulmuş onu merak ettim. sanırım bu yeni açılan özel üniversitelerden biri.

devlet okuluna puanın yetiyorsa bence gidebildiğin en iyi devlet okuluna git. yüksek lisansı kendi imkanlarınla yaparsın diye düşünüyorum.

bu üniversiteye gitmek istemiyorsan gitme bence.

Aynen öyle bende ilk mesajımda araştırması gerektiğini söyledim. Ama şimdiden hayal kırıklığı yaşamak istemiyorlar sanırım :))) bende okurken sosyal psikoloji diye tutturmuştum ama mezun olduktan sonra kendimi kliniğin içinde buldum şimdide özel bir okulda çalışıyorum :) hep söylerim iyi bir psikolog kitapları ezbere bilen psikolog değildir!! İnşallah psikolog adayı arkadaşım bunu anlayabilir vr bunun üZerine biraz düşünür..

aynen öyle arkadaşımız yüksek notlardan falan bahsetmiş ancak sınıfta hatırlıyorum her şeyi not eden, sürekli ezber yapan 3.95 ortalamalı arkadaşlarımın durumu benimkinden farklı olmadı :)) sadece derslerle hallolmuyor malesef psikoloji eğitimini yetersiz buluyorum. ben de gelişim diye tutturdum ama bakalım ales beni nereye götürecek ben de özel bir anaokulundayım, kpssyi düşünmüyorum sanırım artık

ha bir de şunu söylemek lazım her türlü alandan alanımıza burnunu sokanlar var konu sahibi bunu da bilsin. yaşam koçları, nlpciler vs of off bazen komşu hatce teyze bile

4 yilla klinik acilamayacagini biliyorum, belki cok iyi bir egitimle de alaninda uzman olmak mumkun olmayabilir. Benim gidecegim okulda bi cok irktan insani gozlemleme firsatim olacam tabiri caizse sadece 'turk kafasi'ni degil alman kafasini, İngiliz kafasini, hint kafasini da ogrenicem ,taktir edersinizki herkes her insan farkli olmakla birlikte irklarin gelenekleri,kulturleri, yasam statuleri dolayisiyla da baska irklardan ayirt edici ozellikleri var. Benim gidecegim okulda sadece bi cok imkanim olacak degerlendirebilmek bana kalmis. Ben de istiyorum unv hayatimi da yasayayim ama ailem iyi bir egitim almami o egitimin de bu okuldan gececegini dusunuyor ve cok katilar bu konuda buyuzden % 99 o okul olacak ve bu okula gitmem demek benim icin cok buyuk bir kulfet hem babam bu okula gidebilmem icin ek is yapacak hem de ben yari burslu oldugum ve bursumu kaybetmemem icin cok calismam gerekecek sorumluluklarim artacak. Tesekkur ediyorum yorumunuz icin

İnan her şey zamanla yerine oturur...
ve merak etme sen çok çalışıyor da olsan bir yerde karşına seveceğin biri çıkar
doğamızda var :)

psikoloji okuyacaksın ama klinik açma yetkin olmadığını bilmiyorsun?

"Psikolog olarak özel yer açmak için son çıkan yasa ile birlikte bu yetki sadece Klinik Psikologlara verilmiştir. Yani Lisans üzerine yüksek lisans şartı getirilmiştir ki bu yurtdışında da böyledir. Bununla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak Aile Danışma merkezi açılabiliyor. Birçok psikolog bu şekilde özel iş yerini işletiyor. Ancak Aile Danışma merkezi açmak için mezun olduktan sonra belli bir sertifika alma zorunluluğu var.."

aile danışma merkezi derse başka o yolda ilerleyebilirsin
klinik yapmasan da eğitim danışmanlığı merkezi açabilirsin
adı öyle görünür ama terapi yaparsın bu konuda boşluklar olduğu için böyle bir şey mümkün ama klinik malesef psikiyatrların elinde...

Bende o % 20lik kesimim, tesekkurler

Yani babaniz sizin icin ek ise girip zorluk cekecekse sosyal ortam olmayiversin bence.. Ayrica kismet meselesi nerde nasil olacagini bilemezsin..

neden 0 oluyo :S

Yari bursluyum babam okumam icin ek ise giriyo yari burslu oldugum icin bursun kesilme imkani var iyi notlar alirsam yüksek lisansim karsilanilcak egitim dili ingilizce olacak buyuzden çok calismam gerekecek arti olarak gidecegim okul belli bi kesimin okulu ben o kesimin disinda kaliyorum

sizi çook iyi anlıyorum.. siz çalışın iyi tutun notlarınızı, rabbim hayırlısı neyse ona göre verir..

Ben yeni haklarla(ne kadar yeni bilemiyorum) psikologlarin da klinik açabileceğini okudum ama yeni yeni karar verdigim için bu bölüme okuduklarim sınırlı cok detayli bilmiyorum

Bende o % 20lik kesimim, tesekkurler

İşte bunu demek için çoook erken tatlım bunu demek istiyorum :))) Umarım 4 yılın sonunda en sevdiğin alanı keşfedersin ve başarılı bir kariyerin olur.. Şimdiki kaygını da anlayabiliyorum üzerinde çok büyük bir sorumluluk var maddi ve manevi.. Ama oluruna bırak şimdiden planlamaya çalışma hayatı.. eminim başarırsın sen.. Konu eşe gelince o işler de karmaşık, karmakarışık.. Ben üniversitede tanıştığım erkek arkadaşımla 5 yılın sonunda evlenmeye karar vermiştim ama olmadı.. Şimdi 28 yaşındayım ve müstakbel eşim ile daha tanışmadım bile :))) kader kısmet diyorumm ve sana ömür boyu sürece başarılar diliyorum.. İyi geceler

Yani babaniz sizin icin ek ise girip zorluk cekecekse sosyal ortam olmayiversin bence.. Ayrica kismet meselesi nerde nasil olacagini bilemezsin..

Evet babam ek ise gireceği icin uzerimde buyuk bir yuk var sosyal ortamimin buyuzden olmayacagini dusunuyorum buyuzden kaygilarim, yani iyi bir egitim alacagim tamam ama asosyal biri oldugumda ne kadar mutlu olacagim bilemiyorum, tabi hersey kismet ama koca bi yalnizlik cekicem etrafimda insanlar olsa bile buyuzden agir geliyor paylasmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…