Üniversiteli sevgililer, yenidoğan bebeklerini boğup çöpe atmış:(

Kadesa bu olay öyle bir olay ki isteyen istediği yöne çekip oradan bakabilir.

Örneğin a kişisi toplum baskısından der. b kişisi cahillikten der. c kişisi canilikten der. d kişisi kalkar "kızlar ailelerinden uzakta okuyunca oluyor, kızımızı eve kapatalım" der.

Herkes bir şey der.

Ben olayı cahillik diye adlandıramıyorum malesef.

Hadi korunmayı bilmiyorsun ya arkadaş insan hamileliğini saklamayı, doğurup boğmayı akıl edene kadar ertesi gün hapını, kürtajı akıl eder ya. Ne biçim çalışıyorsa kafaları artık.

işte bende onu diyorum ya..evlilik dışı cinsellik konusunda kesin yargılarım yok,herkesin kendi hayatı..ama bilinçli cinsellik yaşamak önemli..sonra kürtajla son bulan hikayeler ve böyle canilikler duyuyoruz...

bu olayların hepsi din eksiliğinden oluyo çocuklarımıza allah sevgisini allah korkusunu veremediğimizden kaynaklanıyo.

İlgisi yok.Çocuklara merhamet, sevgi duygularını aşılamamaktan, nefret duygusuyla çok erken yaşta tanıştırmaktan oluyor.
Şimdi yetişen nesil insan hayatının da değerini bilemeyecek mesela.Verilen şehitler dahi sıradanlaşmaya yüz tutmuş durumda.Yalnız rakamlar haline geldi 10 şehit, 80 yaralı...Evet din de çok önemli fakat dini bir kenarda tutup yalnızca bu konuya yoğunlaşsak nasıl olur?

Daha korunma yöntemini bile bilmeden sevişmeye çalışırlarsa olacağı budur. İşte sonra evlilik dışı doğup öldürülmüş bebeciklerle karşı karşıya kalıyoruz malesef.
Bedeli çok ağır.

hay allahım ya bız burda bebek bebek dıye cıldıralım yıllardır sunların yaptıgına bak ALLAH BELALARINI VERSIN

bu olayların hepsi din eksiliğinden oluyo çocuklarımıza allah sevgisini allah korkusunu veremediğimizden kaynaklanıyo.

dinle alakası yok bunun. tabi bana göre. Allah'a inanmayanlar ya da farklı inanca sahip insanlar doğurduklarını öldürmeyi adet edinmiyor nihayetinde.
ateisti, hristiyanı, müslümanı, pastafaryanı hiç fark etmez bunu yapmamak için insan olmak yeterli.

Çok çok kötü .Vahşet.Ama çok ender yaşanan bir olay.Kendimi bildim bileli gazetelerde her yıl böyle bir vakanın haberi yapılır.Son yıllara özgü değil.Lütfen bu insanların 75 milyon içinde 2-3 vaka olduğunu hatırlayalım.'Çoğu genç , üstelikte üniversiteli diyerek altı çizillen gençliğin büyük bir kısmı böyle yaşıyor, böyle yapıyor , bunları yapacak kişilkte ve ahlak zaafiyeti içnde 'diyerek insanların algılarıyla bilerek ya da bilmeyerek oynamanın kimseye faydası yok .

ben bebeğim olsun diye afedersiniz yırtınırken bu olayları görmek beni kahrediyor.bebeğim olsa da çok üzülürdüm o ayrı ama bu kadar çabalarken off boğazım düğüm düğüm oluyor.yazıkya BU VİCDANSIZLIK..

çocuk esirgeme kurumunda sıra bekleyen onca aile var
keşke bebek katili olacaklarına kuruma verselermiş hem yavrucak kendini sevecek bir aileye sahip olurdu hemde bir aile evlada kavuşmuş olurdu.
o minicik sevimli insanı gördüklerinde nasıl boğabildiler, hiç mi vicdan yok, insanlığı bırakın yaratık bile olamaz bunlar.

küçücük bebeği boğabilene ne kadar insan nedir ki
çok var böyle malesef :26: zamanında doğurup çöpe atanı, tuvalete boşluğuna atanı da duyduk

yazık... korun be kadın korun :36:

kızın adını öğrendiğimde malum sosyal siteden saycaktık arkadaşlarla hem bulamadık hem de içerde okuma imkanı yok

O haltı yiyip o bebeği yapmasını biliyorlarda korunma denen önlemi bilmiyor mu bu insanlar?!Üniversiteli genç birde bu insanlar ya.Merhamet duygusundan hiç mi nasibini almamışlar,aileden hiç mi birşey öğrenmemişler anlayamıyorum.Nasıl bir yer oldu bu dünya. :14: Allah'ın bize verdiği duyguları nasıl bu kadar körleştirebildik,şeytana nefise nasıl bu kadar çok inanır olduk anlayamıyorum. :47:

Bu bilinçsizlik, bu cehalet nereden geliyor. Gözlerime inanamadım okurken. İnsan hayatının bu kadar ucuz olduğunu, evlat mefhumunun bu kadar basit olduğunu bunlara düşündüren nedir?? Daha kendi bedeni tanıyamamış, yaptığı şeyin sonucunun
gebelik olduğunu bilememiş annesinin babasının parasıyla başka şehirde hayat süren bu yavrulara bu cesareti veren nedir?
Genç olduk, öğrenci olduk ama kendimize saygımızı hiç yitirmedik. Nediiiiirrrrrrrrr? Size bunları kim aşıladı? Nereden öğrendiniz diye sesim kısılana kadar bağırmak istiyorum.

Allah ım isteyene ver sağlıklısından ve hayırlısından . utanıyorum insanlığımdan bunları görüp duydukça. haberi ben de okudum miğdem bulandı.
Nasıl bir caniliktir bu. insanlığa vicdana nasıl sığdırıyorlar. hadi o peydahlayan ş....z yapıyo bunuda. o kadında hiç mi analık duygusu yok ki.. kelimelerim durdu. daha birşey söylenebilirmi ki.

Minik bebeğe bende çok üzüldüm gerçekten..:50::50:
Bu çocukların yaptıkları asla ama asla savunulamaz.Cami avlusuna bırak bakamayacaksan, öldürmekte neymiş.Ama çaresiz hissettiler demek ki kendilerini :50::50::50:
20-23 yaşlarındaki üniversiteli gençlere bunu yaptırabilen toplum baskısından bahseden pek olmamış ne yazık ki..parkon dışında..
O çocuk yaşasa idi p.ç, annesi p.ç nin annesi olacaktı.
Babası genç yaşta evlenmek zorunda kalacaktı.
Cehalet.
Toplum baskısı...
Eğitimsizlik...
Olan bebeğe oldu, ve katil olan anne babasına..Çok acı verici çok ....

Allah islah etsin, diyecek birsey yok…yasak asklarin meyveleri diyelim…olan yavrucaklara oluyor.

Birde evet bir cok kisi bir cocuk sahibi olmak icin onca tedavilere bas vururken, evladinin canina kiyip cope atmak? Allahim hayirli fikirli evlatlar versin bizlere..

Back
X