Üniversiteye Başlayacağım Ama Korkuyorum....?

optimist9696

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2017
91
17
3
29
Mersinde üni kazandım.Önceki konularımdan bilirsiniz okul hayatım cok ama cok sıkıntılı geçti insanlara iyi davranmama rağmen kimse beni sevmedi hep nefret odağı oldum ortaokul ve lisede psikolojik ve fizyolojik şiddete maruz kaldım içime kapanık ezik karakterim var mesala geçen saçımı boyatmaya gittim kuaföre tam istediğim modeli söyleyemedim cunku cok içe dönüğüm geçen araba çarpıyordu bişey demedim yola devam ettim başkası olsaydı yerimde kıyamet kopmuştu.Haklı oldugum olaylarda dahi hakkımı arıyamıyorum.Yurtta okulda nasıl davranacagım nasıl bi duruş sergilemem gerekiyor bilmiyorum.. Ailem herkesle iyi geçin diyor ama ben hep iyi oldum eşyalarımı harçlıgımı paylaştım ama beni hep kullandı insanlar aptal yerine kondum .Sizce şimdi ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım?

Yaklasik 10 tane konu acmissin, insanlar sana sayfalarca yorum yazmis ama gorunen o ki sen hepsini kulak arkasi ediyorsun. Nickini bile degistirmiyorsun, kendine bakis acin inanilmaz sorunlu. Bir an once psikolojik yardim al bence, artik sen o kucuk kiz degilsin ise bunu kabullenmekle basla.

Araba çarpıyordu, başkası olsa kıyamet kopardı kısmını anlayamadım.
Ne yapacaktınız ki?
Her olaya büyük tepkiler vermek zorunda değilsiniz.
Hiçbir şeyi güç gösterisine çevirmeyin.

Size tavsiyem şu lise, ilkokul geçmişinizi aklınızdan silin önce bir.
Sonra her ihtimale karşı, bireyselliği yaşam felsefeniz haline getirerek arkadaşlıklar kurun.
Arkadaşlığınız bozulduğunda en az zararla atlatabilmek için.

Ders notları, sınav soruları gibi meseleler için iletişim içerisinde olacağınız arkadaşlarınız mutlaka olsun.
Yine de notlarınızı düzenli olarak tutmaya çalışın ki, kimseye ihtiyacınız da olmasın.
Ortamlardan keyif almaya bakın, fazla ince düşünürseniz, bir anda her şeyin ters gitmeye başladığını görürsünüz.
Kişilere olduğundan fazla anlamlar yüklemeyin, yaptıklarına da alınmazsınız.

Düz olun, gün değerlendirmesi yapmayın.
O gün ne yaşandıysa yaşandı, ertesi güne sıfırdan başlayın.
Böylece üniversite ortamınız rahat geçer.

Ezik kelimesini de hayatınızdan çıkarın artık, siz domates misiniz?
Son olarak da kimseye eyvallahınız olmasın, bakın bu çok önemli bir detay.

Yurtta bu dediklerini yaparsan orta okulda ve lisede gördüklerinin daha fenasını görürsün ben sana diyim özellikle üst sınıflardan ya da senden büyüklerden. Uzak görün insanlara,hemen kaynaşma. Biraz incele insanları,hemen sakın samimi olma insanlarla.İrdele aklına yatanla arkadaşlık kurarsın. Herkesle iyi geçinmek zorunda değilsin kural ihlali yapma insanların haklarını gasp etme yeter yurt ortamında. Oda arkadaşlarınla kötü olmak da seni iyi etkilemez. Dikkatli ol. Biraz kendinden emin ol. Kimse senden üstün değil orada sonuçta. Okul içinde kazandığın bölüme bağlı,kızların çoğunlukta olduğu bi bölümse sıkı bi rekabet seni bekliyor demektir. Gözünü korkutmayım elbet güzel yanları var ama ilk başlarda temkinli ol,soğuk dur biraz. Gerekli insanlarla iyi olursun.
Hayırlı olsun bir de,unutma üniversite sana çok şey katacak kıymetini bil. İnşallah her şey gönlünce olur.

Fizyolojik şiddet derken ne yaşadınız tam olarak?
iyilik yaptıgım bir kişi aradan zaman gecti ufak bir tartışmamız oldu bana lan sen kimsin dünkü ezik bana böyle karşı cıkabılıyon dedi ve ertesi gün 10 kişi ile beni dövdü bir de başka bi kız arkadaşım ona o kadar iyiliğim dokunmuşuki sevgilsi hyüzünden hergün gelip basımda aglardı onu evde teselli ederdim her dediğini yapardım bir gün evlerindeyken sevgilisi ile konusuyordu telefona baktım ne bakıosun deyip vurdu bir kere de yolda itti beni

Profesyonel desteğe ihtiyqcın var lütfen psikolog bul ve düzenli git..bir de Allah aşkına fizyolojik şiddet denmez fiziksel şiddet denir.bu arada evet ben de fiziksel şiddet gördüm etkileri çok ağır kalıyor insanın üzerinde ben psikolojik destek aldım sana da önerim budur yoksa tek başına altından kalkmak zor onun verdiği özgüvensizlik yükünün

Oha dövdürme kız kendini...ben de ailen sandım şiddet uygulayan ailen olsa kaçamazdın anlarım ama bundan kaçabilirsinki
Uzak dursana o kızdan

Mülayim bir tipiniz var sanırım ya da tarzınız.
Böyle durumlarda Allah ne verdiyse girişmenizi öneriyorum.
Yani dayak yiyeceğiniz kesin olsa bile, elinizden geleni ardınıza koymayın.

Tabi ki ilk tavsiyem sert cümlelerle tavrınızı koyun ama karşınızdaki size şiddet uygulamaya kalkarsa, bunun karşılığını alması gerekir.
En azından kendinizi daha iyi hissederseniz.
Korkmayın, her şey olacağına varır.

2. üniversitem olacak bende de tedirginlik mevcut. Gerçi ilk defa ailemden ayrılacağım onun da etkisi var diye düşünüyorum ama hemen hemen herkesde olur bu endişe diye düşünüyorum ben.

Kız o nası nick? Beğendiğin bir özelliğin, ya da sevdiğin bir kitap, dizi, şarkı sözü vs. Yok mu? Niye kendini bunlardan biriyle tanımlamak yerine karşılaşır karşılaşmaz insanların hakkında düşündüğü ilk şeyin ezik olduğun olmasını istiyorsun. Gündelik hayatta da fark etmeden böyle davranırsan sıkıntı yaşarsın.

Bir de şöyle birşey var, yaşadığın kötü deneyimleri genelleyerek karakterinin bir parçası haline getirmemelisin. Mesela her kadın en az birkez kuaförden mutsuz ayrılmıştır. Kuaförlerin olayı bu, neden karakterinden kaynaklandığını düşünüyorsun ki?

Olduğundan farklı davranmana gerek yok okulda. Sadece ezik olmak dışında kim olduğunu bul yeter.

Lise ilkokul bitti gitti. Düzeltemez misin o günleri adı üstünde geçmiş zaman.
Yüz göz olma fazla üniversitede kimseyle. Pasif durma. Biri bişey dese sanane demesini bil. Kimse öyle lisedeki gibi sana saldıramaz dövemez falan korkma.
Yurtta kalacaksan da aynı şeyler geçerli. Borç istedi mi yok de. Bişeyini kullanmak istedi mi hayır de. Küçük şeyler gibi ama karşındakilere kolay lokma olmadığını gösterir bunlar.

lisede bıraz acimasiz oluyolar ama uni ortami daha cool.
yani insanlar gelip sana saldırıp dövmez korkma
bu arada lütfen siddet gördüğün anda darp raporu alip şikayetçi ol .
once kendini sev ve say

ve destek almani tavsiye ederim psikologtan.sosyal fobi olabilirsin bu seni cok etkiler.gecmisi sakin düşünme

senin yaşadıklarının bir kismini yasadim.akran zorbaligi orta okul ve lisede bir cok gencin başına geliyor

ama bunla mücadele etmelisin.once nickini değiştir sen ezik falan değilsin

bak ne guzel üniversite kazanmissin tadını çıkar

Merhaba :) Bende 4 senedir Mersinde okuyorum . Bu yıl son senem . İnan korkmanı gerektiricek hiçbirsey yok ilk önce bunu bil. Senin için yeni bir şehir yeni bir başlangıc olucak böyle düşün . İnan sana bu surec o kadar fazla sey katıcak ki hayata dair , ben neymişim ne olmuşum diceksin eminim buna. Bu arada sana Mersinde yardımcı olmak isterim bir ablan olarak.

ya başkası olsa bagırır niye böyle yaptın der ben onu bile söyleyemiyorum haklı ıoldugum konularda dahi hep susuyorum.Bu güzel tavsiyeler için teşekkür ederim.Bireyselliği yaşam felsefeniz haline getirin derken ne demek istediniz anlamadım.

insanlar tanısın bilsin beni ona göre yorum yapsınlar diye değiştirmiom

evet cok mülayim iyi niyetliyim ama hep kazık yedim hiçç zararım dokunmadıgı halde insanlar bana neler yaptılar ya insanladrla cok sorun yaşadıgım ıcın aılemde ıyı gecın kızım dıolar ama ben hep ıyı oldum kı

Burda sana ne yazsak boş. Sen kendini ezik ve yetersiz goruyosun. Biran once profesyonel destek almaya bak. Yoksa farkli bir sehirde yapamazsin. Kendine guvenmiyosun cevrene guvenmiyosun.
Hadi on kisi gelip dovduler tamam da ne bakiyosun diye vuran arkadasa da birsey yapamadin mi. Bu kadar pasif olunmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…