- 20 Haziran 2017
- 91
- 17
- 3
- 29
- Konu Sahibi optimist9696
-
Araba çarpıyordu, başkası olsa kıyamet kopardı kısmını anlayamadım.Mersinde üni kazandım.Önceki konularımdan bilirsiniz okul hayatım cok ama cok sıkıntılı geçti insanlara iyi davranmama rağmen kimse beni sevmedi hep nefret odağı oldum ortaokul ve lisede psikolojik ve fizyolojik şiddete maruz kaldım içime kapanık ezik karakterim var mesala geçen saçımı boyatmaya gittim kuaföre tam istediğim modeli söyleyemedim cunku cok içe dönüğüm geçen araba çarpıyordu bişey demedim yola devam ettim başkası olsaydı yerimde kıyamet kopmuştu.Haklı oldugum olaylarda dahi hakkımı arıyamıyorum.Yurtta okulda nasıl davranacagım nasıl bi duruş sergilemem gerekiyor bilmiyorum.. Ailem herkesle iyi geçin diyor ama ben hep iyi oldum eşyalarımı harçlıgımı paylaştım ama beni hep kullandı insanlar aptal yerine kondum .Sizce şimdi ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım?
iyilik yaptıgım bir kişi aradan zaman gecti ufak bir tartışmamız oldu bana lan sen kimsin dünkü ezik bana böyle karşı cıkabılıyon dedi ve ertesi gün 10 kişi ile beni dövdü bir de başka bi kız arkadaşım ona o kadar iyiliğim dokunmuşuki sevgilsi hyüzünden hergün gelip basımda aglardı onu evde teselli ederdim her dediğini yapardım bir gün evlerindeyken sevgilisi ile konusuyordu telefona baktım ne bakıosun deyip vurdu bir kere de yolda itti beniFizyolojik şiddet derken ne yaşadınız tam olarak?
Profesyonel desteğe ihtiyqcın var lütfen psikolog bul ve düzenli git..bir de Allah aşkına fizyolojik şiddet denmez fiziksel şiddet denir.bu arada evet ben de fiziksel şiddet gördüm etkileri çok ağır kalıyor insanın üzerinde ben psikolojik destek aldım sana da önerim budur yoksa tek başına altından kalkmak zor onun verdiği özgüvensizlik yükününMersinde üni kazandım.Önceki konularımdan bilirsiniz okul hayatım cok ama cok sıkıntılı geçti insanlara iyi davranmama rağmen kimse beni sevmedi hep nefret odağı oldum ortaokul ve lisede psikolojik ve fizyolojik şiddete maruz kaldım içime kapanık ezik karakterim var mesala geçen saçımı boyatmaya gittim kuaföre tam istediğim modeli söyleyemedim cunku cok içe dönüğüm geçen araba çarpıyordu bişey demedim yola devam ettim başkası olsaydı yerimde kıyamet kopmuştu.Haklı oldugum olaylarda dahi hakkımı arıyamıyorum.Yurtta okulda nasıl davranacagım nasıl bi duruş sergilemem gerekiyor bilmiyorum.. Ailem herkesle iyi geçin diyor ama ben hep iyi oldum eşyalarımı harçlıgımı paylaştım ama beni hep kullandı insanlar aptal yerine kondum .Sizce şimdi ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım?
Oha dövdürme kız kendini...ben de ailen sandım şiddet uygulayan ailen olsa kaçamazdın anlarım ama bundan kaçabilirsinkiiyilik yaptıgım bir kişi aradan zaman gecti ufak bir tartışmamız oldu bana lan sen kimsin dünkü ezik bana böyle karşı cıkabılıyon dedi ve ertesi gün 10 kişi ile beni dövdü bir de başka bi kız arkadaşım ona o kadar iyiliğim dokunmuşuki sevgilsi hyüzünden hergün gelip basımda aglardı onu evde teselli ederdim her dediğini yapardım bir gün evlerindeyken sevgilisi ile konusuyordu telefona baktım ne bakıosun deyip vurdu bir kere de yolda itti beni
Mülayim bir tipiniz var sanırım ya da tarzınız.iyilik yaptıgım bir kişi aradan zaman gecti ufak bir tartışmamız oldu bana lan sen kimsin dünkü ezik bana böyle karşı cıkabılıyon dedi ve ertesi gün 10 kişi ile beni dövdü bir de başka bi kız arkadaşım ona o kadar iyiliğim dokunmuşuki sevgilsi hyüzünden hergün gelip basımda aglardı onu evde teselli ederdim her dediğini yapardım bir gün evlerindeyken sevgilisi ile konusuyordu telefona baktım ne bakıosun deyip vurdu bir kere de yolda itti beni
ya başkası olsa bagırır niye böyle yaptın der ben onu bile söyleyemiyorum haklı ıoldugum konularda dahi hep susuyorum.Bu güzel tavsiyeler için teşekkür ederim.Bireyselliği yaşam felsefeniz haline getirin derken ne demek istediniz anlamadım.Araba çarpıyordu, başkası olsa kıyamet kopardı kısmını anlayamadım.
Ne yapacaktınız ki?
Her olaya büyük tepkiler vermek zorunda değilsiniz.
Hiçbir şeyi güç gösterisine çevirmeyin.
Size tavsiyem şu lise, ilkokul geçmişinizi aklınızdan silin önce bir.
Sonra her ihtimale karşı, bireyselliği yaşam felsefeniz haline getirerek arkadaşlıklar kurun.
Arkadaşlığınız bozulduğunda en az zararla atlatabilmek için.
Ders notları, sınav soruları gibi meseleler için iletişim içerisinde olacağınız arkadaşlarınız mutlaka olsun.
Yine de notlarınızı düzenli olarak tutmaya çalışın ki, kimseye ihtiyacınız da olmasın.
Ortamlardan keyif almaya bakın, fazla ince düşünürseniz, bir anda her şeyin ters gitmeye başladığını görürsünüz.
Kişilere olduğundan fazla anlamlar yüklemeyin, yaptıklarına da alınmazsınız.
Düz olun, gün değerlendirmesi yapmayın.
O gün ne yaşandıysa yaşandı, ertesi güne sıfırdan başlayın.
Böylece üniversite ortamınız rahat geçer.
Ezik kelimesini de hayatınızdan çıkarın artık, siz domates misiniz?
Son olarak da kimseye eyvallahınız olmasın, bakın bu çok önemli bir detay.
insanlar tanısın bilsin beni ona göre yorum yapsınlar diye değiştirmiomYaklasik 10 tane konu acmissin, insanlar sana sayfalarca yorum yazmis ama gorunen o ki sen hepsini kulak arkasi ediyorsun. Nickini bile degistirmiyorsun, kendine bakis acin inanilmaz sorunlu. Bir an once psikolojik yardim al bence, artik sen o kucuk kiz degilsin ise bunu kabullenmekle basla.
evet cok mülayim iyi niyetliyim ama hep kazık yedim hiçç zararım dokunmadıgı halde insanlar bana neler yaptılar ya insanladrla cok sorun yaşadıgım ıcın aılemde ıyı gecın kızım dıolar ama ben hep ıyı oldum kıMülayim bir tipiniz var sanırım ya da tarzınız.
Böyle durumlarda Allah ne verdiyse girişmenizi öneriyorum.
Yani dayak yiyeceğiniz kesin olsa bile, elinizden geleni ardınıza koymayın.
Tabi ki ilk tavsiyem sert cümlelerle tavrınızı koyun ama karşınızdaki size şiddet uygulamaya kalkarsa, bunun karşılığını alması gerekir.
En azından kendinizi daha iyi hissederseniz.
Korkmayın, her şey olacağına varır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?