• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteye Başlayacağım Ama Korkuyorum....?

Dovduler fln diyosun canm skldi gece gece .. lisede bazi ka...rlar kendilerini gostermek icin yapar bnlari ama cidden unv. Cok degsik ve cool bir ortam . Ben de lisedeyken kimseye uyup kavga etmezdim kizin biri birgun bana vurdu ve gözüm öyle bir dönmuski hastanelik oldu kiz. O gunden sonra namim yaylmisti ve onume gelen selam veriyordu abartmiyorum

Mersinde üni kazandım.Önceki konularımdan bilirsiniz okul hayatım cok ama cok sıkıntılı geçti insanlara iyi davranmama rağmen kimse beni sevmedi hep nefret odağı oldum ortaokul ve lisede psikolojik ve fizyolojik şiddete maruz kaldım içime kapanık ezik karakterim var mesala geçen saçımı boyatmaya gittim kuaföre tam istediğim modeli söyleyemedim cunku cok içe dönüğüm geçen araba çarpıyordu bişey demedim yola devam ettim başkası olsaydı yerimde kıyamet kopmuştu.Haklı oldugum olaylarda dahi hakkımı arıyamıyorum.Yurtta okulda nasıl davranacagım nasıl bi duruş sergilemem gerekiyor bilmiyorum.. Ailem herkesle iyi geçin diyor ama ben hep iyi oldum eşyalarımı harçlıgımı paylaştım ama beni hep kullandı insanlar aptal yerine kondum .Sizce şimdi ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım?
Canim ayni bende senin gibiydim iyi niyetli icine kapanikk ama hep kotu oldum tum arkadasliklarim bitti kendime iyi ifade edemeemem hakkimi aryamazdim daha bunun gibi bir suru sey universte cok farklı bir ortammis su an son senem biraz anlatyim sana. Ilk olarak cok yirtik kizlar var ama cok iyi insanlarda hepsiylede muhattap olmak zoru da kalcaksin. Universte ilkokul liseye benzemz herkes ailesinden kopmus gelmis herkesin birbirine ihtyaci va r herks bunun farkinda arkadasliklar bile yalniz kalmamak icin kuruluyo cikarcilik cok sinav haftalari en yakin rkadaain senden not bile gizleyebiliyo ama guzel şeylerde oluyo. Sen olabildigince dogal ol kendini normal sekillde ifade et tanit zaten herks arkadas kurma cabasinda olcak illa sana yakin gelen iki uc kişi cikar. Ama guvenmme bazen arkanda bile konusabilirler cok bi sirrini paylasma ve sevmmedigin insanlari yakinlastigin arkadaslarina kotuleme kimseyle kotu olma kullailma mesellesinne gelince oyle tipler cok . Tabi ilk etapta arkadaslik kurmak icin biraz fedakar olunuyor oyle her seye hayir denilemiyo sende demme içlerine gir gor sonra uzakalstir kendini iyi degilllerse . Meraketme arkadaslik kurmak kolay cunku herkea yalniz tek basina sanada duser biri . Yurtta da oda arkadaslarin kotu cikabilirr uyumsuz kural bilmmeyen vb. Zor bi durum ama muhattap olmaman daha iyi olur . Benim odamda sevmediğim bi kiz vardi cunku gecelleri uyurken cok ses yapyodu soguk bi seydi bir yil boyunca ayni odada cok az konuştum ettim kafa raht ama en onemlis uyarmayi bil guzelce . Akilkiysa zaten fikkat eder he arizaliysa yapcak bi sey yok sabretceksin kolayliklar diliyorum ama cok kasma :)

Sen kendine değer ver ki başkaları da versin. Ayrıca orda okuyanlar senden üstün değil kendine güven zamanla bunlari asarsin tabi psikolojik destek alman şart

ya başkası olsa bagırır niye böyle yaptın der ben onu bile söyleyemiyorum haklı ıoldugum konularda dahi hep susuyorum.Bu güzel tavsiyeler için teşekkür ederim.Bireyselliği yaşam felsefeniz haline getirin derken ne demek istediniz anlamadım.
Kendinizi birine, bir yere, bir ortama ait hissetmeyin.
Tek başınıza hareket etmeye alışın, çok gerekmedikçe yanınıza arkadaş aramayın.
Kimseyle bir bütün olmaya çalışmayın vs.

Eğlenceli insanlarla görüşün, duygusallık yaratmayın, dert dinlemeyin, dert anlatmayın.
Ümiversite ortamında fazla duygusallık ters tepiyor.

Kendi kendini içinde o kadar dibe batırmışsın, o kadar ezmişsin ki daha şimdiden senin varlığından bile haberdar olmayan insanların senden nefret edeceğini düşünüyorsun. Sen kendini sevemezken, güvenemezken başkalarından bekleme önce kendini sevmeyi, kendi kendine güvenmeyi öğren. Sonra diğer insanların hakkında düşündüklerine kafanı yor. Psikolojik destek al, okul başladığında eksiksiz git, kendini soyutlama. Yaşıtlarımdan 2 3 yıl sonra üniversiteye başladım ilk hafta gitmedim bile. Benden küçük olacaklar kafa yapımız uymayacak diye düşünerek hep soğuk ve mesafeli kaldım. Çok cana yakın davranmamama rağmen zamanla çok güzel bir arkadaş grubu edindim. Yaşla başla görüşle fizikle hiçbir alakası yok iletişimin. Bu bana ders oldu. Sana da yaklaşan birileri olacak, geri çevirmeden güzel bir arkadaşlık kurmaya bak, orada çoğu kişi yabancı ve yalnız olacak senin gibi. Önce kendini sev.

Mersinde üni kazandım.Önceki konularımdan bilirsiniz okul hayatım cok ama cok sıkıntılı geçti insanlara iyi davranmama rağmen kimse beni sevmedi hep nefret odağı oldum ortaokul ve lisede psikolojik ve fizyolojik şiddete maruz kaldım içime kapanık ezik karakterim var mesala geçen saçımı boyatmaya gittim kuaföre tam istediğim modeli söyleyemedim cunku cok içe dönüğüm geçen araba çarpıyordu bişey demedim yola devam ettim başkası olsaydı yerimde kıyamet kopmuştu.Haklı oldugum olaylarda dahi hakkımı arıyamıyorum.Yurtta okulda nasıl davranacagım nasıl bi duruş sergilemem gerekiyor bilmiyorum.. Ailem herkesle iyi geçin diyor ama ben hep iyi oldum eşyalarımı harçlıgımı paylaştım ama beni hep kullandı insanlar aptal yerine kondum .Sizce şimdi ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım?
Ezik biriyim diyosun sen öyle dusunursen herkes seni oyle gorur ve üniversitede daha oncekilerden daha fazla ezilirsin emin ol.uyanik ol.

Üniveristede kendi sınıfındakilerle arkadaş olma. Çünkü hepiniz iş hayatında rakip olcaksınız. Hocalarınla iyi geçin. Onlara güleryüz göster. Mesleğinde daha iyi olmak için hocalarından tavsiye al.
Annemin tavsiyesiydi: ne kimseden borç al ne kimseye borç ver. Bu prensibin olsun.
1. Öğretimsen 2. Öğretim derslerine de gir. Hocalar farklı şeyler anlatabiliyor. Aynı hoca bile olsa 2. Öğretimde daha iyi ders anlatanlara rastladım.
Erkeklere karşı temkinli ol. Başkasının arabasına binersen bütün ipler onda olur. Sen farkına varmadan kaçırılabilirsin. İlk 2 sene çalış gerisi gelir zaten.
O üniversite de öğrenci olan ya da asistan olan kimseyle iyi geçinmek zorunda değilsin. Doçent ve proflar dışunda kimseyle iyi olmak zorunda değilsin. Bölüm sekreteri önemlidir ama. Onla iyi geçin.
Yemekleri öğretmenevinde yiyebilirsin. Yurtta odanı temiz tut kurallara uy. Kimseyle dertleşme. Tak kulağına müzik. Giyimin havalı olsun ama. Yalnız hocaların yanında giyimin düzgün olsun.
Benden bu kadar.

Back
X