• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteye gitmek istemiyorum

madamdaisy

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2017
162
58
13
Belki beni önceki konumdan hatırlarsınız bu sene üniversite kazandım ama babam şehir dışı olmasın diye kendi şehrimde hiç tutulmayan bi bölümü yazdırdı zorla Halkla İlişkiler .. Bölüm açıktan bile okunuyordu dış şehirlerde öğretmenlikler tutuyordu yazdırmadı erkek arkadaşımı öğrendiğinden dolayı. Ben bu bölüme gitmek istemiyorum açıktan gerekirse başka bölüm okumak istiyorum yine bunu okumak istemiyorum. Herkes o bölümden çıkan birşey olmuyor diyor bana akıl verin lütfen

Normalde kesinlikle, şiddetle okumanı tavsiye ederim, ama ayni şiddeti ve tavsiyeyi anne-babanın dayatması konusunda da gösteririm

Ogretmenlik kazanacak kadar puan vardi ve sizi yollamadi oyle mi yazik etmis.O kadar emek vermissin bunu nasil hice sayabilir ki bir baba .Eger güvenmiyorsa isteyen dizinin dibindeyken de uyutur istemedigi seyler yapar.Bunda mesafeler önemli değil guven iliskisi onemli.Okumak istemiyorsan gitme çünkü kafan hic orda olmayacak ve mutlu olmayacaksın

Belki beni önceki konumdan hatırlarsınız bu sene üniversite kazandım ama babam şehir dışı olmasın diye kendi şehrimde hiç tutulmayan bi bölümü yazdırdı zorla Halkla İlişkiler .. Bölüm açıktan bile okunuyordu dış şehirlerde öğretmenlikler tutuyordu yazdırmadı erkek arkadaşımı öğrendiğinden dolayı. Ben bu bölüme gitmek istemiyorum açıktan gerekirse başka bölüm okumak istiyorum yine bunu okumak istemiyorum. Herkes o bölümden çıkan birşey olmuyor diyor bana akıl verin lütfen

keşke tercih ypmasaydın ya da yapıpta hep yüksek yerleri yazsaydın. şimdi puanın kırılacak. yok yere. kardeşim ii yapmasına rağmen tercih yaptı okuyor diye 40bininci oldu. yoksa 15bin filandı

Üniversite ortamını gör derim. Aöf de okumaya benzemez. İstemediğin bölümü okuma ama tabiki de. Asıl istediğin bölüm nedir?
İngilizce Öğretmenliğiydi

keşke tercih ypmasaydın ya da yapıpta hep yüksek yerleri yazsaydın. şimdi puanın kırılacak. yok yere. kardeşim ii yapmasına rağmen tercih yaptı okuyor diye 40bininci oldu. yoksa 15bin filandı
Zorla yaptırdı başka yerleri de yazdırmadı bulunduğum şehirde kendi istediğim bölüm de yoktu 40 km öte de ki yeri yazdırmadı

Halkla ilişkiler "çıkanın bir şey olmadığı" bir bölüm değil ki. İngilizce öğretmenliğinden daha geniş ve iş bulması daha kolay bir alan bence. Kendinizi geliştirmeye bakar. Dersleri de eğlenceli diye biliyorum. Bir sene deneyin şansınızı

Bence de istediğin bölümü okumalısın.
Aile büyüklerini araya sok ikna ettir aileni.
Ömrünce ukde kalır içinde okumak.
Bu sene git okuluna alttan alttan tekrar sıvava çalış.
Başka bir önerim de aileni bırak okumaya git çalış ve oku.
Ama buna cesaret edebilir misin bilmem.
Anne baba bir süre hayatımızda, sonra o hayatı biz yaşıyoruz.
Çevremizdeki insanlar geleceğimizi belirler.

Ne kadar yaslanmisim

Benim zamanimda ogretmenligin puani dusuktu kimse istemezdi ogretmenlik okumak
Herkes halkla iliskiler yazardi puani da yuksekti bu yuzden

Nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama hayatiniz boyunca kucuk bir sehirde yasayacaksaniz halkla iliskiler isinize yaramayabilir ama buyuk sehirde istanbulda gayet onu acik bir meslek

Uzun zamandır hiç bir konuya yorum yazmadım ama çok severek okuduğum bölümüm ve mesleğim ile ilgili böyle bilip bilmeden atıp tutulduğu için yazmak istedim. Halkla ilişkiler ve tanıtım/reklam bölümü sizin tahmin ettiğiniz gibi misafir karşılama, çağrı merkezi olaylarından ibaret değildir. Bu bölüm insan kaynakları, kurumsal iletişim, reklam, organizasyon kısımlarını da barındırır. 13 14 yaşlarımdan beri bu sektöre gönül vermiş bir insanım. İletişim lisesinde halkla ilişkiler organizasyon bölümü okudum. Özel bir üniversitesinin tam burslu halkla ilişkiler ve reklam bölümünü bitirip, derece yaparak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yine aynı bölümde lisans eğitimimi tamamladım. Yani anlayacağınız halkla ilişkiler hiç bir şey okuyamayanların okuyacağı, hadi okudu diyelim sektörde tutunabileceği bir bölüm değildir. Puanları da epey yüksektir ,iletişim fakültesi sözel fakültelerin babasıdır. Reklam sektöründe çalışıyorum. Çok yoğun bir sektördür. Bu sektörde çalışmak için farklı meziyetleriniz olmak zorunda. O gazetelerde, dergilerde, televizyonlarda gördüğünüz her türlü reklam benim gibi ajanslarda çalışan arkadaşların elinden geçer. Her türlü sektörde iş alanı geniştir. Büyük firmaların kurumsal iletişim müdürleri bu bölümden mezundur ve 10 bin tl den az maaş almazlar. Benim annem de babam da memur emeklisi kesinlikle küçümsemek için yazmıyorum ama kpss ile atanıp yer garantileyip 9-6 çalışmaya benzemez. Tekrar ediyorum, bu bölümü okumak için zaten bir çok insanda bulunmayan üstün meziyetleriniz olmak zorunda. Bunların sizde olmadığını da araştırmamanızdan bile anlıyorum ben. Çünkü googleda kısa bir araştırmayla bu dediklerimden kat kat fazla bilgiyi elde edebilirdiniz. En basiti bu insan kaynaklarında çalışanlar, halkla ilişkiler birimlerinde çalışanlar hangi fakültelerden mezun diye kariyer.net de bir araştırma yapsanız hepsi önünüze dökülürdü. Ama sizinki maalesef 'fikri olmadan, zikri olma' olayı olmuş. Siz bence de bu bölümü okumayın, dersleri zevklidir ama iş hayatında ne yaparsınız bilemem.

açıktan başka bölüm okuyabilirsin bi yandan. ama buraya kayıt yaptırdıysan başka çare yok gibi, git oku. örgün öğretim gibisi yok.

Açıköğretim ingilizce öğretmenliği okuyun..bir taraftan da okulunuza devam edersiniz..idealiniz bu şekilde gerçek olur hemde çift diploma.en uygunu bu olur sanıyorum.

Lisans mı?
Lisanssa gitmelisin . Seneye çalışıp istedigin bolume gecis yaparsin . Burs vs. Maddi durumunuda ayarlamış olursun.

Ne kadar yaslanmisim

Benim zamanimda ogretmenligin puani dusuktu kimse istemezdi ogretmenlik okumak
Herkes halkla iliskiler yazardi puani da yuksekti bu yuzden

Nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama hayatiniz boyunca kucuk bir sehirde yasayacaksaniz halkla iliskiler isinize yaramayabilir ama buyuk sehirde istanbulda gayet onu acik bir meslek
Konu sahibininki ön lisans. Onun için işe yaramayacağını düşünüyor bence.
O dönemi biliyorum. Ablam hava atardı öğretmenlik değil bölüm diye

Konu sahibininki ön lisans. Onun için işe yaramayacağını düşünüyor bence.
O dönemi biliyorum. Ablam hava atardı öğretmenlik değil bölüm diye

On lisans oldugunu anlamamisim

Ama evet ablan da benim donemdeyse bizim zamanimizda oyleydi , ogretmenlik kazananlara uzulurduk dusuk puan almis ne olcak ogretmen olup derdik... oyy oyyy burda kendimi yasli hissediyorum ben :KK14:

On lisans oldugunu anlamamisim

Ama evet ablan da benim donemdeyse bizim zamanimizda oyleydi , ogretmenlik kazananlara uzulurduk dusuk puan almis ne olcak ogretmen olup derdik... oyy oyyy burda kendimi yasli hissediyorum ben :KK14:
34 yaşındayım. :) ortamın ablası gibiyiz.

Back
X