Uzun zamandır hiç bir konuya yorum yazmadım ama çok severek okuduğum bölümüm ve mesleğim ile ilgili böyle bilip bilmeden atıp tutulduğu için yazmak istedim. Halkla ilişkiler ve tanıtım/reklam bölümü sizin tahmin ettiğiniz gibi misafir karşılama, çağrı merkezi olaylarından ibaret değildir. Bu bölüm insan kaynakları, kurumsal iletişim, reklam, organizasyon kısımlarını da barındırır. 13 14 yaşlarımdan beri bu sektöre gönül vermiş bir insanım. İletişim lisesinde halkla ilişkiler organizasyon bölümü okudum. Özel bir üniversitesinin tam burslu halkla ilişkiler ve reklam bölümünü bitirip, derece yaparak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yine aynı bölümde lisans eğitimimi tamamladım. Yani anlayacağınız halkla ilişkiler hiç bir şey okuyamayanların okuyacağı, hadi okudu diyelim sektörde tutunabileceği bir bölüm değildir. Puanları da epey yüksektir ,iletişim fakültesi sözel fakültelerin babasıdır. Reklam sektöründe çalışıyorum. Çok yoğun bir sektördür. Bu sektörde çalışmak için farklı meziyetleriniz olmak zorunda. O gazetelerde, dergilerde, televizyonlarda gördüğünüz her türlü reklam benim gibi ajanslarda çalışan arkadaşların elinden geçer. Her türlü sektörde iş alanı geniştir. Büyük firmaların kurumsal iletişim müdürleri bu bölümden mezundur ve 10 bin tl den az maaş almazlar. Benim annem de babam da memur emeklisi kesinlikle küçümsemek için yazmıyorum ama kpss ile atanıp yer garantileyip 9-6 çalışmaya benzemez. Tekrar ediyorum, bu bölümü okumak için zaten bir çok insanda bulunmayan üstün meziyetleriniz olmak zorunda. Bunların sizde olmadığını da araştırmamanızdan bile anlıyorum ben. Çünkü googleda kısa bir araştırmayla bu dediklerimden kat kat fazla bilgiyi elde edebilirdiniz. En basiti bu insan kaynaklarında çalışanlar, halkla ilişkiler birimlerinde çalışanlar hangi fakültelerden mezun diye kariyer.net de bir araştırma yapsanız hepsi önünüze dökülürdü. Ama sizinki maalesef 'fikri olmadan, zikri olma' olayı olmuş. Siz bence de bu bölümü okumayın, dersleri zevklidir ama iş hayatında ne yaparsınız bilemem.