• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteye gitmek istemiyorum

Bu sene bir taraftan okula git gel bir taraftan hazırlan tekrar. Aileni dinleme ve istediğin yerde istediğin bölümü oku. Tabi cesaret meselesi ama bu senin tüm hayatını etkileyecek. Bende İngilizce öğretmeniyim severek okudum ve iyi ki de okumuşum. Ailem de beni farklı bölümlere yönlendirmek istedi ama ben dinlemedim. İyi ki de dinlememişim. Senin işin daha zor tabi :/ Allah kolaylık versin.

Bu kadar istemiyorsan sende gitme bi sene daha çağır. Keşke başında tercih yapmasaydın okul puanına yazık olmuş.

Istemediğin bi bölümde mutlu olmazsın bi sene büyük bi kayıp değil. Tekrar deneyebilirsin. Yada gidip tekrar sınava hazırlanabilirsin.

tercih yapmasaydın keşke ya. puanın kırılcak seneye girersen, inanılmaz geri atıyor..
bu sene okula gidin nasılsa aynı şehirde. belki fikirleriniz değişirse 1.seneden sonra tekrar hazırlanın ve istediğinizi okuyun. siz reşit bir bireysiniz, kararlı duruşunuzu bozmayın. ne istiyorsanız peşinden gidin.

AÖF felsefe yada edebiyat oku formasyon alır öğretmen de olursun

Yorumları okumadım benim de sıralamam alanimdaki çoğu öğretmenlikleri tutuyordu fakat ben istemedigim için sosyal hizmetler yazdım Ankara'da güzel bir üniversite oldu. Fakat şunu söylemeliyim ki bu ülkede tıp diş gibi meslekler dışındaki kaldı ki hemşireler bile zor atanıyor diye biliyorum mezun olduğunuz da kolay kolay iş bulunmuyor. Ya Sabancı Koç gibi yerden mezun olacaksınız ya da yukarda saydığım meslekler. Belki kimine göre yanlış düşünüyorum fakat kendini geliştirmedikten sonra işler böyle yürüyor bu ülkede o yüzden bölümünü sevmeye ya da okurken tekrar hazırlanmayi dene. Hatta ailenden gizli merkezi yatay geçişle başka şehire geçiş yapabilirsin ya da bölüm değiştirebilirsin farkli şehirde.

keşke tercih ypmasaydın ya da yapıpta hep yüksek yerleri yazsaydın. şimdi puanın kırılacak. yok yere. kardeşim ii yapmasına rağmen tercih yaptı okuyor diye 40bininci oldu. yoksa 15bin filandı
Kardeşiniz hangi bölümdeydi ben de seneye denemek istiyorum fakat hiç o aralıkta bu kadar atan görmemiştim benim de 48 gelmesi gerekirken 24 gelicek tabi eğer sınava girersem.

İstemediğin bir bölüme gitme.. Okumak işkenceye dönüşüyor...

Hata yapmış baban ama kendini de sorgula onların güvenini sarsacak birşey yaptın mı ?

Bu yıl okula gir belki de seversin sma sınava da hazırlan öğretmenlik için dene seneye öğretmenlik tutarsa tekrar istediğin bölümü oku

Oku şu an kazandığın bölümü.
Güven noktası oluşmadan şehir dışına göndermemesini bir babanın anlayabiliyorum.
İki sene sonra tekrar girersin sınava.
Ancak halkla ilişkilerde eğer kendini yetiştirilen iyi iş alanı bulursun. Bir de fakülte içinde bölüm geçişleri varsa iletişim Fakültesinde güzel bölümler olur.

Okul kayıtları bitti zaten .. kayıt olmuşssan boş konuşuyoruz .kayıt olmamışsan zaten gidemiceksin

Şu devirde türkiyedeki en kötü mesleklerden biri öğretmenlik. Gerçi ben öğretmen çocuğuyum vee geçmişte de kötü şartlara sahip bir meslekti.

Ömrün boyunca fakir kalmak istiyorsan çok iyi meslek. Yani puanı neden yüksek söyleyeyim devlete atanır yarım gün çalışır aldığım 3-4 bin liraya bakarım fikri var herkesde.

O yarım gün çalışma hafta da 30 saat derse denk geliyor ve hiç kolay değil. Üstüne ödev okuması soru hazırlaması sınav okuması not vermesi ve ile birleşince eve is getiriyorsun normal bir mesaide farkı kalmıyor. Üstüne işsiz kalacaksın büyük ihtimal. Neyse halkla ilişkiler 10 numara bölüm. Üniversite okumak öyle kitap okumaya benzemez. Açıkta da var demek çok anlamsız aynı deneyimi yasamayacaksınız. Açık öğretimde kitap okuyup sınava girecekler siz üniversite okuyacaksınız.

İstemediğin bir bölümse okuma tatlım , git dondur kalsın öyle .
İnsan sevdiği işi yapmalı ki mesai ne zaman bitecek stresine girmesin.

Belki beni önceki konumdan hatırlarsınız bu sene üniversite kazandım ama babam şehir dışı olmasın diye kendi şehrimde hiç tutulmayan bi bölümü yazdırdı zorla Halkla İlişkiler .. Bölüm açıktan bile okunuyordu dış şehirlerde öğretmenlikler tutuyordu yazdırmadı erkek arkadaşımı öğrendiğinden dolayı. Ben bu bölüme gitmek istemiyorum açıktan gerekirse başka bölüm okumak istiyorum yine bunu okumak istemiyorum. Herkes o bölümden çıkan birşey olmuyor diyor bana akıl verin lütfen
Sen okumayı isteyen bi kızsın belli ama bu üniversite konusu hep benim için sorun kaldı ben gittim bitiremedim evlendim sanki evlilik kaçıyodu.Bi ortama girmek istemiyorum çoğu insan artık bu devirde üniversite mezunu aöf ön lisans lisans vs.ve okullarından mesleklerinden konuşuyolar ben kendimi çok ezilmiş hissediyorum hala çok isterim ama benim mutsuz bi evliliğim var ki ben mutsuz olduğumda günlerce yemek yemek bile çok zor gelir bana.Okul şu an benim için hayal.Evli olup okuyanlar var ne güzel gıpta ediyorum ama oku mutlaka oku.Keşke mutlu olabileceğin bölümü okuyabilseydin ama bence bu sene tercihinde çıkan okula git derim ben,belki seversin.Baktın hala istemiyosun al babanı karşına ben bu bölüme sen istedin diye gittim sevmeye çalıştım olmadı.Tekrar sınava gircem de.

Kayıt yaptırmazsan seneye puanın düşmüyor diye biliyorum sen bunu bir araştır bence. Öyleyse eğer seneye tekrar gir sınava ve ailenin yaşadığı şehirde istediğin bölümü kazanmaya çalış.

Kayıt yaptırmazsan seneye puanın düşmüyor diye biliyorum sen bunu bir araştır bence. Öyleyse eğer seneye tekrar gir sınava ve ailenin yaşadığı şehirde istediğin bölümü kazanmaya çalış.
Düşüyor ister yaptır ister yaptırma bir yere yerleşme olursa kesiliyor.

Back
X