Üniversiteyi bitirdikten sonra ne yaptınız

resmenyeni

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2022
23
-13
1
4 yıllık üniversite hayatımın sonuna gelmişken mezuniyet sonrası hayat ile ilgili bu konuda tecrübeli kişilerden tavsiye almaya çok ihtiyacım var şu anda. Kendimi ortada kalmış ve işe yaramaz biri gibi hissediyorum, şu an her şey o kadar çok gözümde büyüyor ki. Daha önce hiç çalışmadım, çalışma hayatı çok korkutucu geliyor bana hele asgari ücretle çalışmak. Ailemin yanına döneceğim ama çalışmadan da nereye kadar ne yapacağım evde durup. Ne olur bana akıl verin siz bu süreci nasıl atlattınız hayata nasıl tutundunuz?

Başlığınıza istinaden okulu bitirp çalıştım . İyi ki çalışmışım valla bilmiyorum da ben çalışmayı aşırı seven biriyim zaten. Neden size korkutucu geliyor anlamadım

Mezun olduğunuz bölümden pek memnun değilsiniz sanırım
Mezun olduğum bölümden ziyade, 4 sene kendimi oyalamışım gibi hissediyorum şimdi. Böyle hissedeceğimi bilseydim okumazdım bölümle ilgili değil. Turizm işletmeciliği okudum okurken çok zevkliydi dersler falan ama şimdi hayatın gerçekliğiyle karşı karşıya kaldım kendimi kötü hissediyorum sadece.

Başlığınıza istinaden okulu bitirp çalıştım . İyi ki çalışmışım valla bilmiyorum da ben çalışmayı aşırı seven biriyim zaten. Neden size korkutucu geliyor anlamadım
İşte ben hiç çalışmadım, iş hayatı korkutucu geliyor bana sürekli çalışma başında emir veren birileri falan. Bir de asgari ücret kesinlikle emeğin karşılığı değil çalışıp boşa çalışacakmış gibi hissediyorum.

Neden ailenizin yanına dönüyosunuz. Bakın yaz geldi şu an hemen bi otele staj için başvurup girmiş olmalıydınız. Turizm otelcilik mezunu yazın çalışmayıp ne zaman çalışacak. Böylece hemen iş hayatına da atılmış olurdunuz. Madem tavsiye istediniz size tavsiye, iş hayatına atılmakta geç kalmayın.

En azından bir tahsiliniz var böyle düşünün, mutlaka işinize yarayacağı gün gelecektir. Siz yine kendi bölümünüzle alakalı işlere bakın; internet, tanıdık, arkadaş vs. Vasıtasıyla arayıp tarayın. Baktınız istediğiniz bir iş yok, asgari ücretle de olsa mutlaka başlayın bir işe. O sırada da kendinize uygun işleri aramaya devam edin. Boş durmayın bence çalışmak iyidir her zaman

Lojmanlı otellere başvurdum ama hiç dönüş olmadı, açıkçası hiç bilmediğim yerlere gidip çalışıp kalmaktan çok korkuyorum otel lojmanları hakkında hiç iyi şeyler duymadım çünkü zaten oteller de çalışanlarına hiç değer vermiyor asgari ücretin dahi altında çalıştırıyorlar. Gerçekten çok korkutucu geliyor her şey.

Ben devlete atanmak için kpss çalışmıştım.
Sizin durumda olsam bi otelde ise baslardim
Devlet memuru olmayı çok istiyorum hem garanti, hem de rahat çalışma saatleri belli maaşı en iyi. Kpss çalışmayı düşünüyorum bende inşallah olur çünkü özel sektör gerçekten istemiyorum açıkçası.

Kusura bakmayın da takmışsınız bir asgari ücrete. Asgari ücret hiç ücret almamaktan iyidir. Zamanla yükselin asgari ücret almayın.

Bir başlayın once, oturup bütün secenekleri o olmaz bu kötü diye eleyerek olmaz bu iş.

İs hayati evet zor , insanlar evet zor, kimse kolay demiyor, ama diger secenek ne? Aileden bir güvenceniz yoksa mecbursunuz bir yerden başlamaya.

Bölümü yazarken bilmiyor muydunuz bunları,şartları.
Yoksa puan yettiği için mi yani okuyayım da ne olursa olsun mantığı mi.
Asgari ücreti küçümsemeyin, korkmayın da. Böyle böyle başlayıp ilerleyeceksiniz. Malesef ki işler böyle. Babanızın oteli yoksa sizi hop diye 25bin maaşla en yetkili kişi yapmazlar.

Devlet memurluğunu çok istiyorum bunun için oturup senelerce kpss çalışabilirim ama işte şu an psikolojim çok iyi değil kendimi kötü hissediyorum bu durumu atlatabilirsem çok iyi olur

Üniversite diplomam olsun, ileride devlet memuru olmak için avantaj olur diye düşündüm zaten lise mezunu olarak memur olmak imkansız oldu artık o yüzden

Mezun olduktan 6 ay sonra atandım. Atandıktan 2.5 yıl sonra da evlendim. Evlendikten 4 yıl sonra anne oldum . Klasik iş aş eş yanı. Şuan yazınca fark ettim ki hedeflere ulaşma aralığım gittikçe uzamış

Polislik düşünebilirsin aslinda
Ya açıkçası benim istediğim masa başı düz memurluk çünkü görüyorum internette polis intiharlarını mobbing çok varmış polislikte gündüzü gecesi yok bayramı seyranı yok düz memurlar çok rahat bak 9 gün tatil oldu onlara inşallah olurum.

Ne güzel erkenden atanmışsınız. Ne mezunuydunuz ne iş yapıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…