- 11 Temmuz 2022
- 23
- -13
- 1
- Konu Sahibi resmenyeni
-
Hayır kolay değil araştırdım ben tercih yapmadan. Kontenjan çok düşük. Üniversite mezunları daha çok atanıyor kontenjan daha fazla.Düz memurluksa hayaliniz keşke okumasaydınız. Liseden düz memurluk daha kolay.
Kötü bir süreç zor bir süreç. İş başvuruları depresyonla geçen bir süreç. Geçecek sabır4 yıllık üniversite hayatımın sonuna gelmişken mezuniyet sonrası hayat ile ilgili bu konuda tecrübeli kişilerden tavsiye almaya çok ihtiyacım var şu anda. Kendimi ortada kalmış ve işe yaramaz biri gibi hissediyorum, şu an her şey o kadar çok gözümde büyüyor ki. Daha önce hiç çalışmadım, çalışma hayatı çok korkutucu geliyor bana hele asgari ücretle çalışmak. Ailemin yanına döneceğim ama çalışmadan da nereye kadar ne yapacağım evde durup. Ne olur bana akıl verin siz bu süreci nasıl atlattınız hayata nasıl tutundunuz?
2 kere sınava girdikten sonra 3. girişinde tüm bu idealinden vazgeçeceğine eminim. İnsan bu sefer de her şeye geç kalmış hissediyor. 22 yaşında kolay ama 25 yaşında çok daha zor geliyor hele ki hiçbir işte çalışmamışsan. KPSS tuhaf bir sınav, 60 puanla bir arkadaşım atandı, 90 puanla atanamayan arkadaşım vardı.Devlet memurluğunu çok istiyorum bunun için oturup senelerce kpss çalışabilirim ama işte şu an psikolojim çok iyi değil kendimi kötü hissediyorum bu durumu atlatabilirsem çok iyi olur
Benim arkadaşım var yetiştirme yurdunda büyüdü liseden mezun oldu hemen memur olarak atandı keşke bende orada büyüseydim ya. Biz ailemizin yanında büyüdük diye suçlu mu olduk onlar ne güzel atanıyor valla. Yıllarca kpss çalışmak zorundayız biz memur olabilmek için.2 kere sınava girdikten sonra 3. girişinde tüm bu idealinden vazgeçeceğine eminim. İnsan bu sefer de her şeye geç kalmış hissediyor. 22 yaşında kolay ama 25 yaşında çok daha zor geliyor hele ki hiçbir işte çalışmamışsan. KPSS tuhaf bir sınav, 60 puanla bir arkadaşım atandı, 90 puanla atanamayan arkadaşım vardı.Eğer ailenin nüfuzu varsa başarılar dilerim, yoksa üzüldüm.
4 yıllık üniversite hayatımın sonuna gelmişken mezuniyet sonrası hayat ile ilgili bu konuda tecrübeli kişilerden tavsiye almaya çok ihtiyacım var şu anda. Kendimi ortada kalmış ve işe yaramaz biri gibi hissediyorum, şu an her şey o kadar çok gözümde büyüyor ki. Daha önce hiç çalışmadım, çalışma hayatı çok korkutucu geliyor bana hele asgari ücretle çalışmak. Ailemin yanına döneceğim ama çalışmadan da nereye kadar ne yapacağım evde durup. Ne olur bana akıl verin siz bu süreci nasıl atlattınız hayata nasıl tutundunuz?
Peki sınavları arasındaki uçurum farkını araştırdınız mı? . Kontenjan değil önemli olan. Soru zorluğu. Aynı sene üniversite son sınıfta ortaöğretim sınavına girdim 95 aldım. Aynı yıl Lisans sınavına girdim 70 aldım. Sözde aynı derslerden sorumluyuz ama arada zorluk kolaylık aşırı fark var. Sonuçta lise seviyesinde soruluyor sorular çok kolay. Keşke iyi araştırsaydınız şimdiye memurdunuz.Hayır kolay değil araştırdım ben tercih yapmadan. Kontenjan çok düşük. Üniversite mezunları daha çok atanıyor kontenjan daha fazla.
Kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz. Üniversite okuyan bir tanıdığım, kendi alanı olmadığı halde yaz tatilinde para biriktirmek için Antalya’da bir otelde işe başladı. Asgari ücret alıyor, hatta zaman zaman ek ücret veriyorlar.Lojmanlı otellere başvurdum ama hiç dönüş olmadı, açıkçası hiç bilmediğim yerlere gidip çalışıp kalmaktan çok korkuyorum otel lojmanları hakkında hiç iyi şeyler duymadım çünkü zaten oteller de çalışanlarına hiç değer vermiyor asgari ücretin dahi altında çalıştırıyorlar. Gerçekten çok korkutucu geliyor her şey.
Her şeye bir bahanen var. Canım tembellik yapmak istiyor de işte niye her şeye bahane buluyorsunYa açıkçası benim istediğim masa başı düz memurluk çünkü görüyorum internette polis intiharlarını mobbing çok varmış polislikte gündüzü gecesi yok bayramı seyranı yok düz memurlar çok rahat bak 9 gün tatil oldu onlara inşallah olurum.
Bir de bu ne kadar çirkin bir laf ya. Sırf masa başı kolay işi kapmak için insan yetiştirme yurdunda büyümeyi mi ister? Biraz muhakeme yeteneğinde sıkıntı var herhaldeBenim arkadaşım var yetiştirme yurdunda büyüdü liseden mezun oldu hemen memur olarak atandı keşke bende orada büyüseydim ya. Biz ailemizin yanında büyüdük diye suçlu mu olduk onlar ne güzel atanıyor valla. Yıllarca kpss çalışmak zorundayız biz memur olabilmek için.
Kendi başıma oralara gidip yalnız kalmaktan korkuyoru sadece bir de otellerin çalışma temposu yoğun ondan korkuyorum yapamayacakmışım gibi geliyor.Kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz. Üniversite okuyan bir tanıdığım, kendi alanı olmadığı halde yaz tatilinde para biriktirmek için Antalya’da bir otelde işe başladı. Asgari ücret alıyor, hatta zaman zaman ek ücret veriyorlar.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla çabalamaya pek niyetiniz yok. Unutmayın kimse size altın tepsiyle çok güzel bir kariyer hayatı sunmayacak. Geç olmadan tecrübe edinip, iş hayatında pişmeniz lazım.
Özel sektörü nasıl hayal ediyorsunuz bilmiyorum ama devletle benze çalışılıyor. Kimse sizin başınızda emir falan vermiyor. Xaten görev tanımınız bellidir işinizi yaparsınız. Ben otelde staj yaptım çok güzel bir ortamdı bana çok şey katmıştı. Yorumlarınızdan çok da çalışmak istediğinize dair bir enerji almadım tabi ki herkes çalışmak zorunda değil .İşte ben hiç çalışmadım, iş hayatı korkutucu geliyor bana sürekli çalışma başında emir veren birileri falan. Bir de asgari ücret kesinlikle emeğin karşılığı değil çalışıp boşa çalışacakmış gibi hissediyorum.
Size sunulan her alternatif için bir bahaneniz var. Ne diyebilirim ki.Kendi başıma oralara gidip yalnız kalmaktan korkuyoru sadece bir de otellerin çalışma temposu yoğun ondan korkuyorum yapamayacakmışım gibi geliyor.
Psikolojim iyi değil haklısınız saçmalamış olabilirim ama ne yapacağımı bilmiyorum hiçbir şeyi beceremem gibi geliyor.Her şeye bir bahanen var. Canım tembellik yapmak istiyor de işte niye her şeye bahane buluyorsunmezun olanların çoğu zaten sıfır tecrübeyle mezun oluyor. Mecbur başlayacaksın bir yerden. Ben asgari ücretin bile altında alıyordum ilk başladığımda. eşim de öyle.
Bir de bu ne kadar çirkin bir laf ya. Sırf masa başı kolay işi kapmak için insan yetiştirme yurdunda büyümeyi mi ister? Biraz muhakeme yeteneğinde sıkıntı var herhalde
Bahane değil de içinde bulunduğum durumu anlatmaya çalışıyorum.Size sunulan her alternatif için bir bahaneniz var. Ne diyebilirim ki.
Oha yani . Beleş mezar bulsam içine girerim demediğin kaldı bi..Benim arkadaşım var yetiştirme yurdunda büyüdü liseden mezun oldu hemen memur olarak atandı keşke bende orada büyüseydim ya. Biz ailemizin yanında büyüdük diye suçlu mu olduk onlar ne güzel atanıyor valla. Yıllarca kpss çalışmak zorundayız biz memur olabilmek için.
Armut piş ağzıma düş istyrsun fakat o işler oyle olmuyor konu sahibi .Polisliğe laf, otelde calış demişler ona da bir laf yazmycaktim fakat şu mesajindan sonra tutamadım kendimiBenim arkadaşım var yetiştirme yurdunda büyüdü liseden mezun oldu hemen memur olarak atandı keşke bende orada büyüseydim ya. Biz ailemizin yanında büyüdük diye suçlu mu olduk onlar ne güzel atanıyor valla. Yıllarca kpss çalışmak zorundayız biz memur olabilmek için.
İlk işimi kendim bulmuştum, malesef maaşım bile yoktu. Yol masrafımı bile karşılamadılar, sadece öğle yemeğini karşıladılar. Tecrübe olacağı için devam etmiştim4 yıllık üniversite hayatımın sonuna gelmişken mezuniyet sonrası hayat ile ilgili bu konuda tecrübeli kişilerden tavsiye almaya çok ihtiyacım var şu anda. Kendimi ortada kalmış ve işe yaramaz biri gibi hissediyorum, şu an her şey o kadar çok gözümde büyüyor ki. Daha önce hiç çalışmadım, çalışma hayatı çok korkutucu geliyor bana hele asgari ücretle çalışmak. Ailemin yanına döneceğim ama çalışmadan da nereye kadar ne yapacağım evde durup. Ne olur bana akıl verin siz bu süreci nasıl atlattınız hayata nasıl tutundunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?