- 1 Eylül 2014
- 26.142
- 30.505
- 798
- 36
- Konu Sahibi resmenyeni
-
Devlet memuru olmayı çok istiyorum hem garanti, hem de rahat çalışma saatleri belli maaşı en iyi. Kpss çalışmayı düşünüyorum bende inşallah olur çünkü özel sektör gerçekten istemiyorum açıkçası.
Benim arkadaşım var yetiştirme yurdunda büyüdü liseden mezun oldu hemen memur olarak atandı keşke bende orada büyüseydim ya. Biz ailemizin yanında büyüdük diye suçlu mu olduk onlar ne güzel atanıyor valla. Yıllarca kpss çalışmak zorundayız biz memur olabilmek için.
Size de iş beğendirmek oldukça zor,insanlar pat diye hemen biryerlere gelmiyorlar.Önce bir çabalayın bakalım,gerisi gelir.Ya açıkçası benim istediğim masa başı düz memurluk çünkü görüyorum internette polis intiharlarını mobbing çok varmış polislikte gündüzü gecesi yok bayramı seyranı yok düz memurlar çok rahat bak 9 gün tatil oldu onlara inşallah olurum.
Sizi üzmek istemem ama yanlış bölüm seçmişsiniz sanki. Turizm çok dinamik saati belli olmayan bir alan. Ben turizm rehberliğini kazanıp kayıt yaptırmamıştım bana göre değildi saati belli değil gibi şeyleri ben de söyledim.Devlet memuru olmayı çok istiyorum hem garanti, hem de rahat çalışma saatleri belli maaşı en iyi. Kpss çalışmayı düşünüyorum bende inşallah olur çünkü özel sektör gerçekten istemiyorum açıkçası.
Yeni mezunsunuz henüz tecrübeniz yok. Önce asgari ücretle başlamak gayet makul değil mi? Tecrübe kazandıkça ücretiniz ve seçme şansınız artacak. Size yıllarını o işe vermiş insanlarla aynı maaşı mı versinler?4 yıllık üniversite hayatımın sonuna gelmişken mezuniyet sonrası hayat ile ilgili bu konuda tecrübeli kişilerden tavsiye almaya çok ihtiyacım var şu anda. Kendimi ortada kalmış ve işe yaramaz biri gibi hissediyorum, şu an her şey o kadar çok gözümde büyüyor ki. Daha önce hiç çalışmadım, çalışma hayatı çok korkutucu geliyor bana hele asgari ücretle çalışmak. Ailemin yanına döneceğim ama çalışmadan da nereye kadar ne yapacağım evde durup. Ne olur bana akıl verin siz bu süreci nasıl atlattınız hayata nasıl tutundunuz?
Öğretmenim. Sınıf öğretmeni. Evet çok şükür üniversitesiye giriş sınavında 3 yıl kaybim olmuştu. 5. Girişte kazanabilmistim ama o girdiğim 5 sınavın bana getirisi kpss sınavında oldu.Ne güzel erkenden atanmışsınız. Ne mezunuydunuz ne iş yapıyorsunuz?
Neden herkes bu mesajı eksiliyor anlamadım. Ben onlara kötü bir şey söylemedim ki, atansınlar hakları zaten ama ne yalan söyleyim ailemin yanında büyümek bana bir şey katmadı, ondan böyle yazdım. Neyini eleştiriyorsunuz bunun anlamadım ben.Benim arkadaşım var yetiştirme yurdunda büyüdü liseden mezun oldu hemen memur olarak atandı keşke bende orada büyüseydim ya. Biz ailemizin yanında büyüdük diye suçlu mu olduk onlar ne güzel atanıyor valla. Yıllarca kpss çalışmak zorundayız biz memur olabilmek için.
Staj da mı yapmadınız, çalışma deneyimi olmuşturİşte ben hiç çalışmadım, iş hayatı korkutucu geliyor bana sürekli çalışma başında emir veren birileri falan. Bir de asgari ücret kesinlikle emeğin karşılığı değil çalışıp boşa çalışacakmış gibi hissediyorum.
İlk işe girdiğimde asgari ücretten 300 TL kadar fazla kazanıyordum. Köpek gibi çalıştım mühendis olmama mavi yaka gibi çalışırdım üstüm başım mahvolurdu.Şimdi ise 2 katından biraz fazla kazanıyorum. Yan haklarımla durum daha iyi.Kusura bakmayın da takmışsınız bir asgari ücrete. Asgari ücret hiç ücret almamaktan iyidir. Zamanla yükselin asgari ücret almayın.
Bir başlayın once, oturup bütün secenekleri o olmaz bu kötü diye eleyerek olmaz bu iş.
İs hayati evet zor , insanlar evet zor, kimse kolay demiyor, ama diger secenek ne? Aileden bir güvenceniz yoksa mecbursunuz bir yerden başlamaya.
Hiç öyle deme. Bu devirde nerdeyse asgari ücretle başlamayan kalmadı. Bu düşünceler sadece sana vakit kaybettirir.Lojmanlı otellere başvurdum ama hiç dönüş olmadı, açıkçası hiç bilmediğim yerlere gidip çalışıp kalmaktan çok korkuyorum otel lojmanları hakkında hiç iyi şeyler duymadım çünkü zaten oteller de çalışanlarına hiç değer vermiyor asgari ücretin dahi altında çalıştırıyorlar. Gerçekten çok korkutucu geliyor her şey.
Bu niyetle okuduysanız yanlış bölümü okumuşsunuz o zaman.Üniversite diplomam olsun, ileride devlet memuru olmak için avantaj olur diye düşündüm zaten lise mezunu olarak memur olmak imkansız oldu artık o yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?