Üniversiteyi kazandığıma sevinemedim bile..

Ailenin amacı seni daha da çok hırslandırmak olabilir, kendi ayakların üstünde durmayı öğretmek olabilir.. Sonucta kültürlü insanlar değilmi, belki seni hırslandırmak ve azimli yapmak için bu yolu deniyor olabilirler..

Son düzenleme:

canım hakkın da en hayırlısı ne ise o olsun
çok sevindim gerçekten herşey yolunda gider inşallah

Gelişmeler var kızlar.

Uçak bileti işinide hallettim. Ayın 21 inde Lefkoşe deyim. 130 tl ye aldım uçak biletini. Bugünde anneanneme gittim. Valizim yok benim anneannem valizlerinden birini verdi kıyafetlerimi koyayım diye.

Ama bir sorun var kızlar. Hani demiştim ya size teyzemle konuştum bana harç parasını borç versin diye. O da annemin tepkisinden çekindiği için vermemişti. Ona demiştim kimseye söyleme bunu diye. O teyzemde bugün anneannemdeydi. Anneannemde, annemin gideceğimden haberi olmadığını bilmiyor. Teyzem konuyu açmaya çalıştı. El işaretiyle susturdum. Sonra gene açıldı konu bu seferde teyzem, anneanneme dedi ki sen bir x ile konuş (benim annem), anneannemde konuşucam zaten dedi. Ay kızlar eğer annemin ben Lefkoşe ye gitmeden haberi olursa zor durumda kalırım ya.. Boşboşuna gerginlik çıkar keyfim bozulur. Oraya giderken moralimin yerinde olması lazım. Zaten midem yanıyor sürekli stresten..

Umarım teyzem şu bir hafta içinde ağzını tutar.. Ama anneannem valizi verdi yine de.. Belki aramaz annemi ama ben yine her ihtimale karşı cevaplarımı hazırladım. Şu hale bak.. yalan içinde yüzüyorum resmen.. üniversite okumak uğruna..

Bu arada ne anneannemden ne de teyzemden tek olumlu cümle duydum okulumla ilgili.. Teyzem kafanı vuracaksın duvarlara öğretmen olmadığın için dedi. Bende teyze ben mühendis olucam dedim. Bayana göre iş değil dedi o.. Kendiside mimar.. Anneannemde neyse artık olanlar olmuş dedi.. Şaka gibi ya.. İnsanlar neden böyle?!

Size bahsettiğim derneğin bayan temsilcisiyle görüştüm. Kaydımı yaptılar. Evlerin içleri dayalı döşeliymiş. Biz bir tek nevresim falan alıcaz sanırım. Bayanda ben inş 18 i gibi orada olucam karşılarız seni inş dedi.. O zamana kadar onu bir daha arayacağım. Umarım ben gitmeden ev hazır olur. Bir de sakata gelmeyelim oralarda..

Bende şu an 500 tl para var kızlar.. Oraya gittiğimde ev kirasını hemen istemeyebilirlermiş ya da isteyebilirlermiş. Ama arkadaşım fazla sıkıştırmazlar seni, param gelicek daha sonra falan dersin diyor. Kira da 300-350 tl. Beni Kıbrısta bir hafta falan, iş bulana kadar idare eder değil mi?

Benim bölümümü kazanan başka bir kızla facete tanıştım. Kocaelide oturuyormuş o da. Tesadüfen aynı uçaktayız.. Okulun yurdunda kalacakmış. Babasıyla gidecek Kıbrısa.. Ben giderken yanımda annem ya da babam olmayacak çünkü hayatın her safhasında yalnız bıraktılar beni.. Yalnız gidiyorum.. O kadar koyuyor ki bana bu durum anlatamam..

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Hayır tatlım onlar strateji insanı değildir. Böyle yollara başvurmazlar. Uğraşmazlar. Öyle olsaydı 5 günlük kayıt süresi zarfında harç paramı vermezler miydi? Yardımsever biri verdi harç paramı, yani el verdi.. annem babam değil. Allah verenden bin kere razı olsun.

Kültüre gelince, insanlar eğitimli, kültürlü olup çocuklarının tahsiline önem vermeyebiliyorlarmış demek ki..

Teşekkür ederim canımm. Güç verdin bana.. Ama bu hırsım birgün beni mahvedecek biliyorum. Ama ne zaman..

Bi "Vay be!" çektim yani :) Süper bişeysin ya.. Senin adına çok sevindim İnşallah hayırlısıyla okuyup diplomanı alırsın

Sağolasın gülüm. "Vay be!" çekiyorlarmış demek insanlar demek hikayemi okuyunca.. Ben o kadar alışkınım ki bu hayata..

cesaretine ve iradene hasta kaldım hakkında hayırlısı olsun arkadaşım çok sevindimmm adınaaa yaaa :)

Sağol canım benim. O iradeyi göstermek zorundayım çünkü çok istiyorum üniversite mezunu olmayı..

Tebrik ederim seni tatlım, darısı benim başıma inş. Evet ya mecburen para göndermek zorunda kalacaklar. Ama ben 3 kuruş için onların ağız kokularını çekemicem. İhtiyacım olmazsa kabul etmem. Zaten burs bulurum o zamana kadar.. Not ortalaması 4 üzerinden 2 tatlım. O kadarınıda yaparım artık ya.. Okulun yarısı tam burslu okuyor zaten. Kıl hocaların baya uğraşması gerek sınıfta bırakmaları için.. Bilemiyorum artık. Hele bir gideyimde gerisi allah kerim.. Zaten hep öyle ya hep allah kerim..

Bu arada kızlar sizce gideceğimi birgün önceden anneme haber vereyim mi? Bence çok başım ağrır. Yoksa Kıbrıstayken mi söyleyeyim? Bence Kıbrıstayken.. Çünkü engel olmaya kalkarlar gitmeme diye korkuyorum. Düşük bir ihtimal ama yine de var. Kıbrısa gittiğimde ise kalacağım yeride bilmedikleri için bir şey yapamazlar o açıdan. Sizlerinde fikrini almak istiyorum..

Bu arada annem benim için planlar kuruyor. Bu kışı adada nasıl geçirirmişim (3 tane evimiz var demiştim ikisi İstanbulda ben adadaki evimizde yalnız kalıyorum onlar başka semtte kalıyor).. Aman işime dikkat etmeliymişim, geçimimi kendim sağlamalıymışım.. ilk maaşımla ayakkabı almalıymışım.. Öyle gülüyorum ki içimden 1 hafta sonra gidiyorum haberi yok..

Bir insan gencecik kızını hayata karşı nasıl savunmasız bırakır anlamıyorum.
Erkek evladı olsan belki anlarım. Hayatı öğretmeye çalışırlar derim.
Ama sen bir kızsın. Başına ne gelir ne eder hiç mi düşünmezler.
Ben şahsen kardeşlerimi bile yanımdan ayırmıyorum.
Kaldı anne olup kızımı başka eve hemde hiçbi sebeb yokken göndericem.
Ne diyim inşallah ailen kafasını duvalara vurmadan anlarlar.
Dünya kötü. Karşına kimbilir neler çıkacak. Hakkında hayırlısı olsun.
Rabbim temiz insanlarla karşılaştırsın seni.
Babam beni okuttu ama sadece kira paramı gönderiyordu. Harçlığını annen yollasın diyordu.
Bende kiramı ödediğimden fazla söylemiştim. Arta kalanı da giderlerime kullanmıştım.
Annem napsın merdiven siliyordu bana üç kuruş yollamak için.
Ben de bu yalanı söylemek zorunda kaldım. En azından o parayı evde kullandı annem.
Hep yalana teşvik ediyorlar hep...
Şu günlere nasıl geldim hala şaşıyorum.

Teşekkür ederim canımm. Güç verdin bana.. Ama bu hırsım birgün beni mahvedecek biliyorum. Ama ne zaman..

[/B]

Varlık içinde doymayıp her zaman daha fazlasını isteyen kişilerin hırsları onları bir gün mahveder
Senin hırsın sadece hakkın olan bişeyi alabilmek için
Asıl ailene boyun eğip okumamayı seçseydin bu senin mahvolmana sebep olabilirdi
Ailenin durumu iyi olabilir ama kimin ne zaman çökeceği hiç belli olmuo
Sen kendi ayaklarının üzerinde durup işini şansa bırakmadığın için çok şey kazanacaksın hayatta emin ol

Canım ya sende ne sıkıntılar çekmişsin.. Umarım mükafatını fazlası ile alırsın. Aynen bende yaşadıklarımı düşününce bugünlere nasıl geldim diyorum.. Yalnız benim başka evde yaşamamın bir sebebi var. Evi terk ettim 4 sene önce, babamla hala konuşmuyorum onlarla aynı evde kalmak istemiyorum o yüzden farklı evlerdeyiz. Ama iyiyim böyle çok şükür. Benim için sorun yok.

Teşekkürler balım. Doğru olanı yaptım biliyorum ama, oralarda ne yapıcam, arkamda ailem yok. Nasıl olacak, düşündükçe korkuyorum ya.. Birde ya yapamayıp geri dönersem? Bu ihtimal çok düşündürüyor beni. Ama kararlıyım elimden geleni ardıma koymicam.

sen azimli birisin oralara kadar gittikten sonra pes edip dönmezsin Allahım her daim yardımcın olur işallah

sen azimli birisin oralara kadar gittikten sonra pes edip dönmezsin Allahım her daim yardımcın olur işallah

Teşekkür ederim cnm. Ben pes etmem de bilmiyorum belki şartlar zorda bırakabilir..

Kızlar sormayın başıma gelenleri.. Bu sabah Lefkoşa ya geldim. Eve çıkmaktanda, bize aracı olan dernektende size bahsetmiştim. Ama parayı peşin istiyorlarmış ve çalışmak kesinlikle yasakmış. Yani öğrencilerin çalışmasına izin vermiyorlar.. Öyle zor duruma düştüm ki.. Acilen ev veya yurt bulmam gerekiyor. Her yeri seferber ettim yine.. Sizlerinde Kıbrıs Lefkoşa da bildiğiniz uygun yurt veya ev varsa çok acil bekliyorum.. Burada en fazla 1-2 hafta misafir kalabilirim..

çok güçlü bi kızsın öncelikle tebrik ederim ! ailenin tutumunu hiç anlayabilmiş degilim cahil deiller fakir hiç deiller zaten burslu kazanmışsın ..
bide benim anlayamadıgım neden ayrı evde yaşıyosunuz sen daha kaç yaşındasın ki yani madem o evde sen kalıyodun şmdi orda yaşamıyosun orayı kiraya versinler parası sende kalsın öyle geçinirsin bi şekilde neden zora sokuyolar anlayamadım ya

canım nereye başvurdun da öyle dendi bilmiyorum ama klasik tezgahtarlık yada ajans gibi yerlerde kayıtlı,marketlerde tanıtım için çalışan tonla tanıdığım var benim,devlete bağlı birşeyse bahsettiğin bilemem tabi aradaki sayfaları okuyamadım.Ama diğer türlü komik yani ne demek öğrencinin çalışması yasak,senelerdir ordayım hiç öle bişey duymadım..

Calisma izni olmayabilir. Oranin vatandasi degil sonucta. Bu gayet normal birsey.
Konu sahibi arkadasim, insallah konaklayacak bir yer bulursun. Oralarda senin gibi disardan ogrenci var ise, bir sor sorustur. Etrafini yokla bakalim.

ben de yıllardır orada yaşayıp okuyan biri olarak söyledim zaten ................
tonla tanıdığım markette de çalıştı,otelde de çalıştı,bar kapısında da çalıştı,tezgahtarlık da yaptı,sekreterlik bile yaptı.ozaman ona ''öğrenciye yasak'' değil,''yabancıya'' yasak denirdi sanırım?Ayrıca orası da bi Türk Cumhuriyeti nihayetinde,en azından ben böyle bi kural duymadım,başına bişey geleni de görmedim.Tabii önceki msjımda da belirttiğim gibi arkadaşın çalışma alanı olarak neyden bahsettiğini bilmediğimden net bişey düşünemedim

Canım seninle de önceden konuşmuştuk ama malum ben lefkoşadan değilim,orada kalacak yer bilmiyorum..Okulunun yurdunu sordun mu sonuçta sen de burslusun belki indirimi vardır sana?

Merhaba, kusura bakmayın cevap yazamadım fırsatım olmadı.

Kalacak yer buldum, ev arkadaşı arayan bir öğrenci bayan vardı onun yanına yerleştim 4-5 gün oluyor memnunum gayet, ilk kiramıda verdim..

Çalışmak yasak derken Kıbrısta yasak değil, beni evlerinden gönderen dinci grubun kurallarına göre çalışmak yasaktı

İş buldum, bugün başlayacağım. Ama maaşı beni pek tatmin etmedi sanırım ev arkadaşımla beraber evlere temizliğe gidicez. Çünkü aldığın ücret daha iyi ve derslerine daha fazla zaman ayırabiliyorsun..

Ailemde bir defaya mahsus 300 tl göndermeyi kabul etti..

Derslerimiz başladı, sınıf ortam, okul gayet güzel. Okulun genelinde olsun bizim sınıfta olsun çok yabancı öğrenci var, sanırım bayağı iyi bir İngilizcem olacak çünkü her an pratik yapma imkanına sahibiz.

Haberler böyle.. Bakalım daha ne maceralar bekliyor beni.. Fırsat buldukça yazıcam. Desteğiniz için çok teşekkür ederim elleriniz dert görmesin.

seni tebrik ediyorum ve bu azimle çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…