Üniversiteyi kazandığıma sevinemedim bile..

Çok teşekkür ederim ilginiz için. Fakat tam olarak anlayamadım bu işi. Neyin satışı yapılacak? Nerede ve nasıl yapılacak? Birde benim 15 gün içinde Lefkoşe de olmam gerek.. Türkiye geneli demişsiniz ama..

Biraz daha açabilir misin bu konuyu? Buraya yazabilirsin veya özel mesaj atabilirsin.

Sağolasın gözlerin dert görmesin canım.. Benim gibi olan bir sürü insan var sende haklısın. Ne demek gel sende arkadaşında içinizi dökün burada hemen özel mesaj atıyorum sana başvurduğum yerleri.

Sağolasın kardeşim hemen bakıcam bu Recruitmenturkey e..

Başbakanlık kredisine başvurdum zaten, okulun başarı bursu dediğin okulu okurken alınabiliyor herhalde..
?

Teşekkürler canım

Senin adına gerçekten çok üzüldüm. Fakat ailenin neden böyle davrandığını anlamadım açıkçası. Sen kıbrıstayken seni parasız bırakırlarmı gerçekten.Bence seni vazgeçirmek için yapıyor olmalılar :96:

Senin adına gerçekten çok üzüldüm. Fakat ailenin neden böyle davrandığını anlamadım açıkçası. Sen kıbrıstayken seni parasız bırakırlarmı gerçekten.Bence seni vazgeçirmek için yapıyor olmalılar :96:

ayy canım benim ya maşAllah ne kadar azimlisin, elimde imkanım olsa idi bende sana ayrdımcı olmak isterdim, Rabbim gönlündeki nasip etsin hayırlısıyla

Hayır canım beni vazgeçirmek için yaptıklarını sanmıyorum. Beni okutmaya niyetleri yok gerçek bu. Oraya gittiğim zaman para vermek isteyeceklerini sanmıyorum. Mecburen verirler belki.. Ama durumum olursa onlardan kesinlikle para kabul etmicem kararlıyım bu konuda.. İstemiyorum onların parasını.. Ne paraymış arkadaş ya benden değerliymiş demek..

Canım ben de azmine hayran kaldım açıkçası,kendi başına okumak için verdiğin çaba,özellikle yardımcı olabileceği halde olmayan bi aile üzerine şaşırtıcı bile diyebilirim..
Ben 2yıldır kıbrısta okuyorum,500tl ile kalacaksa,geçinmek ucu ucuna belki diyebilirim..Nerede kalacağın hakkında da birşey yazmamışsın sanırım?tanıdık birinin yanında falan mı kalacaksın?eğer öyle ise başarabilirsin.Ama diğer yandan işte çalışmana rağmen iyi ders de çalışman lazım çünkü dönem içi herhangi bir dersten kalırsan alttan da alsan,yaz okuluna da kalsan uçuk fiyatlara mal olabiliyor.Bursun da yanar mı bilmiyorum...Özel okulların herşeyi para.Kıbrıs'tan çıkışta pasaport kontrolünde her seferinde öğrenci belgesi alman gerekiyor,o parayla.Sınav zamanı ilk sınav belgen bedava,herhangi bir şekilde kaybedersen 2.yi alman parayla.Hocaların okulun fotokopisine bırakacak,birsürü ders notu alman gerekecek(bizimkinde öyle..) onlar parayla.Ayrıca derslerinin gün ve saatleri nasıl olacak bilemezsin,bizim bütün dönem boyunca cumartesi günü bile derse gittiğimiz oldu.akşam 9da döndüğüm günler oldu..Hoca ders günü gelmez,ek ders olacak der abuksabuk bi zamana ders koyar gitmek zorunda kalırsın...yani lise gibi değilki günü zamanı belli olsun sen de ona uygun iş bul devamlı çalış...
Yani özel okul,hem de tek başına kıbrısta baş etmek biraz zor.Kazanmana gerçekten sevindim ama ben iyi düşünmeni isterim,çünkü ben ailem destek olduğu için başarabiliyorum.Yaşın için de geç değil,belki tekrar sınava girip türkiyeden burslu biyer denersin,yada devlet...Yine de yapabilirim diyorsan da başarılar tabiki

umarım herşey yoluna girer. çok sıkma canını halledersin inşaalah allah büyük:))

vay canına arkadaşım ne kadar azimlisin ben olsam pes ederdim helal olsun hakkında iyi şeyler olur inanıyorum canavar seni ailenin tepkisini anlayamadım ya çok şaşırdım insan evladını hiç bu kadar yanlız bırakır mı Allahımm yardımcın olsun iyi haberlerini bekliyorum

canım öncelikle okuma azmine hayram kaldım Allah herşeyi gönlüne göre versin.Aileni de Allah a havale et boşver sen ne güzel ayaklarının üstünde durabiliyorsun en önemlisi bu.Ne güzel bursta bulmuşsun ben hiç bir yerden burs alamıyorum malesef eğer zahmet olmazsa burs aldığın yerleri bana da özel msjla yazabilirmisin? belki bu yıl bi bursum olur benimde.
şimdiden teşekkürler

Allah yar ve yardımcın olsun canım benim.

Ama ailenle konuşmayı dene derim sakince en azından annenle .

Tatlım hiç üzülme,

Benim babam kykda kıbrısa yeni yapılan yurdun çok güzel olduğunu söylüyor. Hem yurtta herşey dışarıya göre yarı yarıya ucuz :) Hem ulaşım sorunun da yok. Burs da zaten herkese çıkıyor hiç sorun etme. İstersen iş de bulabilirsin. Kıbrısta iş imkanı var hemde fiyatlar da hayat şartları yüzünden yüksek :) Yani hayatını kurtarmışsın git okulunun keyfini çıkar :)

Kızlar güzel haberlerim var

İnanılmaz birgün geçirdim. Olanları anlatıyorum. Sabah kyk ya telefon açtım. Bana Kıbrısta Lefke dışında yurt olmadığını ve başka ilçelerede yurt açılma gibi bir çalışmanın olmadığını söyledi görevli beyefendi. Halbuki geçen arayışımda bana yeni yurtların yapım aşamasında olduğunu söylemişlerdi. Anlamadım gitti ne olduğunu. Sonra teyzemi aradım. Durumumu anlattım ve kayıt olabilmem için harç paramı borç istedim. Bu arada anlatmadığım bir şeyi anlatayım kızlar ben 4 sene önce evi terk ettim ailevi sorunlar yüzünden ve 2 tane teyzem var teyzemlerde kaldım bir 15 gün kadar falan. Zaten ondan sonra anneannemlerde yaşamaya başladım devamlı. Ama annem o dönemde hep teyzemleri suçladı kızıma siz yüz verdiniz (öyle bir şey olmadığı halde), siz cesaretlendirmeseydiniz kaçmazdı falan dedi. Bundan ötürü teyzem annemin tepkisinden çekindiğini söyledi. Eğer başıma bir iş gelirse annene hesap veremem dedi. Annemi aradı konuştu benim ondan para istediğimi anneme belli etmeden, ve annemde kesinlikle göndermicez falan deyince bana yardım etmekten vazgeçti.. Ben ailenin onaylamadığı bir şeyi yapamam dedi..

Bir görseniz iş yerinde ölü gibiydim ya, inanamadım cidden bu duruma. Sonra eski iş yerimin ortağı bir abi vardı, ondan istedim söz veremem ama yapabildiğimi yaparım dedi. Biraz umutlandım ondan sonra..

Sonra vakit biraz ilerleyince bizim orada bir restoran sahibi var bu konularla pek alakalı daha önce siz bahsettim mi bilmiyorum ama çoğu insana yardım etmiş burs vermiş biri, o aradı. Bana ihtiyacım olan 550 tl yi vereceğini söyledi git hemen kaydını yaptır dedi. Çok mutluyum kızlar. 550 tl yi de ben 1085 tl ye tamamlayıp kaydımı yaptırcam. o kadar korktum ki bir an olmayacak diye..

Canım sen hangi üniversitede okuyorsun? Ben uluslararası kıbrıs üniversitesini kazandım. 500 tl ucu ucuna yeter he.. Yurtta mı kalıyorsun? Peki iş imkanları nasıl? Öğrenciler ne kadar para kazanıyor orada? Biraz daha anlatır mısın bana? İstersen özel mesajda atabilirsin ya da buraya da yazabilirsin bekliyorum tatlım..

canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun
bende üniversite öğrencisiyim tembellikten geç kazandm ders çalşmak bana göre değildi
3. senemde aklım başıma geldi babam üniversite mezunu olduğu halde istemedi tekrar dersaneyi
ya milletin çocukları kazanana kadar gidiyo bizimkiler istemio tmm 2 yıllık yazim dersaneye gitmiceksem diyorum ona da burun kıvırdılar
neyse kazandım yerleştim annem ne dese beğenirsin; milletin çocukları para kazanıyor sen okuyup bizim paramızı yiyosn
öf neyse onları geçiyorum
üni kazanınca babamla zaten iyi olan aram dahada iyi oldu param hep yatar belli bi zamanı yoktur bitmeden yollar erken bitirdiğimde var derim idare ederim ama sen kıbrıs gibi pahalı bir yerde öğrenci halinle idare edebilecek misin ailende yanında olmayacak çünkü bi çok arkadaşım paraları geldiği halde yetiştiremiyorlar
öğrenim kredisi alsanda neye yeter ki

Hahaha çok güldüm cnm canavar lafına. Sağol tatlım.

Sevindim cnm kurtarmışsın kendini..

Bana gelince.. elimden geleni ardıma koymicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…