unutamıyorum !

mutnojmet;

onlar benim gözümde hiçbir sıfatı haketmiyorlar kesinlikle !

ama eşimin ailesi! elimden gelen bişi yok malesef!

surat yapmadım mı?yaptım!

ama o zamanda huzurumdan oldum.günlerce tartışma, küslük...

bisüre sonra düzelmior mu aramız,düzelior tabiki..

ama o sinir anında söylenenler var ya iz bırakıp ta gidiorlar malesef.

onları sevmemi istemior zaten eşimde..

sadece surat yapma dior .beni onların yanında rencide ediorsun dior..

onun ailesi o birşekilde yaşanılanları unuttu,yada unutmadı ama onlara ii davranmak

zorunda hissedior kendini..

beni böyle kabullenmesini istedim.o da olmuor.. malesef.

benim tek çarem!

politik olmak! gibi görünüor.

umarım yapabilirim..

çünkü onları her gördüğümde kendime ne kadar söz verdiysem vereyim,birşey oluor

yüzlerine bakasım gelmior .
benneyaptımki

evet canım ;

en çok korktuğum şeylerden biri de bu yazdığın!

onlar için eşimden olmak !

Allah'ım göstermesin.

kimsenin kulağı duymuyor tabiki.

biz burda onlar yüzünden tartışıp, huzurumuzu bozarken onların hiçbişeyden haberi

olmuor.

günlük hayatlarına devam ediorlar.

olan bize oluor!

1 haftaya kadar varan küslükler , evde huzursuzluk !

onlar için değer mi ? değmez tabiii.

unutmak ! keşke hemen istemediğimiz şeyler unutabilsek..

olmuyor işte!

Allah'a çokdan havale ettim ben onları..

benim amacım onlardan öc almak,değil.

bendeki tek şey yaşanılanları unutamamak.ve neden die sormak hep..

şu geçirdiğimiz 5 yıl içinde tüm bu yaşadıklarım,yaptıklarım bana hiç artı getirmedi.

hep sorun ,hep sıkıntı ,hep huzursuzluk !

ben de bıktım artık !

bu hayatı eğer eşimle sürdürmek istiyorsam sanırım tek yapmam gereken unutmuş gibi

yapıp,Politik davranmak!

Tek Dileğim bu Allahtan. inşallah başarırım..

Evet canım;

Burda paylaşıp ,fikir alışverişinde bulunmak bile yetiyor bizlere değil mi..

Bu tür sorunları yaşayan arkadaşlarımız çok fazla..

dediğin gibi kimi güçlü, kimi güçsüz..

tek ortak noktamız hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz..

ben de yorum yazan,bana yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

kendinize ii bakın...

"İNTİKAM ALANLARIN EN HAYIRLISI ALLAH'TIR!"

herşeyi bir gören herkesin içini en iyi bir bilen var. Sadece gülün onlara onlar anlarlar zaten neden güldüğünüzü!

herşeyi bir gören herkesin içini en iyi bir bilen var. Sadece gülün onlara onlar anlarlar zaten neden güldüğünüzü!

herşeyi bir gören herkesin içini en iyi bir bilen var. Sadece gülün onlara onlar anlarlar zaten neden güldüğünüzü...

Ne kadar anlamlı bir yazıdır bu !

teşekkürler arkadaşım...

onlar için değil eşin için yuvan huzurun için surat yapma canım
bunu rol yapmak gibide düşünme.inan çoğumuz hayatımızda birçok kişiyle sıkıntılar yaşıyoruz ama bir şekilde o insanlarla yüzyüze bakmak zorundada kalıyoruz ve bunu mecburen yapıyoruz yani çok samimi davranmasakta surat da asmıyoruzbenneyaptımki
sende tek olmadığını düşün ve yuvandaki huzurun için eşini dinle onu kırmayerimseniben

canım bende aynı şeyleri yaşadım...düğünüme sadece altınları almaya geldiler...yarım saat durup gittiler..aileme hakaretler..bana hakaretler..borç harç içinde kıvranırken hiç el uzatmadılar..şimdiı ise unutamıyorum..geçen dedim düz çıkınca anacıkla babacık oldunuz dedim...valla canım politik olacaksın eşinin yanında gül eşin yokken zehirle cadıyı ancak ozaman için soğuyor rahat ediyorsun içime ata ata panik atak olmuştum şimdi rahatladım eşimde rahat..

fıstık Allah yardımcın olsun zor birdurum ama güçlü olan kişinin senin olman gerekiyor ben aynı durumda olsamm eşimin yanında en azından sessiz kalırım hizmetlerini görürüm biraz sohbet ederimm
diğer arkadaşların dediği gibi politik davranırım ama sizinle bilirkte olmadığı zamanlarrr kesinlikle pas verme kayınvalidenee eşinin hatrına bazı şeylere gögüs gerdiğini hissetsinn bilsinn koy mesafenii

Seni çok iyi anlıyorum canım.
Bende hiç beceremem rol yapmayı sevmiyorsam sevmiyorumdur.
Eşinin anne babası silemez malesef fakat onlar yüzünden seni üzmesi doğru değil.
Dediğin gibi anne babası olduğu için eşin unutur eski hallerine dönerler.
Ama sen beceremezsin ben beceremiyorum kayınvalideme tavırlıyım içimden gelmez eşimde zorlamaz beni Allahtan..
Sana burda sabırlı olmak düşüyor canım.Eşin sen ne dersen de inat edebilir onlar geldiğinde eşin konuşsun gülüşsün bırak sen bir şey deme eşine senin ona baskı yapman daha kötü olur inatt eder kavga edersiniz.
Keşke bunlar yaşanmasa ama çoğumuzun hayatı böyle malesef.
Umarı sorununuz hallolmuştur

Ben yazınızı dikkatle okudum, ama eşinizin ailesine olan öfkenin kaynağını anlayamadım..

Düğün borçlarını üzerinize yıktıklarını yazmışsınız.. Sizin düğününüz, siz ödeyeceksiniz elbette.. Benim görüşüm budur bu konuda. Ama elinizden düğün takılarını da aldılarsa, o zaman işin rengi değişir.

Ben ki "kayınvalidemle sorunum yok" derim. Ama bana ettiği birkaç fenalığı yazsam (doğum yapınca hastaneye gelmemesi, doğum için eşimin biriktirdiği paraları hastalık bahanesiyle elinden almaya çalışması, hiç bitmeyen dilenciliği, bizden kopartıp öz oğlunun evine gereksiz eşyalar alması gibi) yüzüne nasıl bakıyorsun dersiniz..

Vazifem neyse onu yapıyorum, yani ayda 1 gidilecekse gidiyorum, oturmam gerektiği kadar (en çok 1 saat) oturup kalkıyorum. Kendisi değerli bir insan değil gözümde, o yüzden de beni üzemiyor, bana ulaşamıyor.. Kendi içindeki hain planları, gerçeğe dönüşemiyor ve böylece sadece kendine zararı oluyor.

Siz de aynısını yapın bence.. Kendini yesin dursun, mesafeli durun

anlattıklarının çok daha kötülerini yaşadım, evlenmeden önce eşimde tepki gösteriyordu ama daha sonra olanları kapattı. ama ben unutamadım banada hep unut dedi. oysaki unutmayı insan herkesden çok kendi istiyor, içinde büyük bir nefretle yaşamanın ne demek olduğunu biliyorum, dediğin gibi eşim benden koptu ayrılma noktasına geldik. sonra silkelendim kendime geldim, dedim ne yapıyorum ben, onlar politik davranarak oğullarını parmaklarında oynatıyorlar. ben gerçi şuanda bütün köprüleri yıktım, hiçbiriyle kesinlikle görüşmüyorum, evime gelmiyorlar zaten aramızda bin kilometre var, kocama sahip çıktıp, tabii bunlar gelip geçecek biz yine görüşeceğiz merak etme diyerek rol yapıyorum eşimede. eşimi tekrar bana döndürdüm ailesini şikayet etmiyorum umurumda değil ne yaparsanız yapın diyorum. çünkü ben şikayet ettikçe eşim bana tavır aldı. şimdi eşimle allaha çok şükür iyiyiz. birgün mutlaka görüşeceğiz ailesiyle. ama artık bende politik olacağım tıpkı anasının yaptığı gibi yapacağım tek tek kalınca bana demediğini etmediğini bırakmayıp oğlunun yanında kızım canım cicim oynuyordu, bende aynısını yapacağım. sende öyle yap ben 3,5 senelik evliyim geçmedi unutmadım unutamıyorum. politik olacaksın ve rol yapacaksın eşini seviyor ve boşanmamak istiyorsun. çünkü bu ailevi meselelerin sonu boşanmaya kadar gidiyor, ben boşanmadan döndüm arkadaşım, hepside o manyakların yüzünden. 2-3 manyak içinde ne eşimi ne de evliliğimi kurban etmeyeceğim.

Canım,bu konuyu açalı biraz zaman geçti.bende bu zaman içinde değişmeye çalıştım,değiştim de...
eskisi gibi takmıorum,eşime o öyle dedi,bu böyle oldu gibi konuşmuorum..iyiyiz çok şükür eşimle...
ama ne olursa olsun benim kalbim kırık,olanları unutmam mümkün değil...
ben evimde yavrumla,eşimle mutlu olayım da;bundan sonra diğerleri önemli değil benim için..
:82:

Arkadaşım,yazımı pek dikkatli okumamışsın sanırım..yazdıklarımda öfkemin sebebini gayet net bir dille anlatmışım.düğünümü mahvetmesi,düğün akşamı eşimin ve annemin sinir krizi geçirmesi,düğün borcunu bize yıkmaları,altınları almaları,beni istememeleri,bayramda beni istememesi vs...
Tabii herkesin derdi,sıkıntısı kendine dağ gibi gelir...Sana önemli gelmeyebilir benim öfkemin sebebi..

düğün borcunu üstümüze yıkmaları senin için sorun olmayabilir,ama benim için çok büyük sorun;biz ödiycez diyip,düğünden sonra borçları bize bırakmaları ayrıca gelirimizin yetmeyeceğini bile bile hemde..

Ben değiştim ama: umursamıorum.ben kafaya takıp,huzursuz olduğumda sadece kendime yapıordum...
evimin huzuru kaçıordu,hiç kimsenin umrunda olmuordu...
aramam,sormam mesela k.validemi hiç..o da aramaz,çook zora kalmadıkça..
mesafeliyim..kendi hayatıma bakıorum bundan sonra..
:93:

hepinizin yazdıklarını okudum ve hepınızın yaşadıklarının nerdeyse katlarını yaşadım,daha 1yıllık evlı bıle degılım,ve hamıleyım ve aylardır boşanıcam dıyorum,cunku aklım beynım hıc bıseı unutmuyor kalbımde tamir olmuyor,zulmeden ınsanın annesı babası da olsa nasıl affedılır anlayamıyorum meşrebime de sığmıyor,Allahtan başka yardım edecek de kımsemız yok

cnm bizde kendi borcumuzu kendimiz ödedik vede bana taktıkları takıyıda biz ödedik eşimle yani bizede zerre kadar kimsenin faydası olmadı ama sevmesende esinin ailesi gelince hizmet etmek en azından senin evine misafir geldiği için allah rızası için hürmet göstermek gerekiyor.sevmek zorunda değilsin eşinin hatırına bu böyle olmak zorunda insan sevince katlanıyor bazı şeylere eşini sahiplen meydanı bos bırakma tabiki annesinide sevecek ama evliliğinin üstünde hiç birseyi tutmamalı buda sana baglı.

Eşinle problemin yoksa, anne-babası ile yaşanan sorunlar yüzünden boşanmayı düşünme bence..
İstersen ayrı bir konu açıp detaylıca anlat..

kızlar, bu konunun -beğenseniz de beğenmeseniz de- tek ama tek çözümü var: rol yapmak!

eşinizin ailesine karşı oynacaksınız.. yalakalık yapmadan, ama surat da yapmadan, "nasılsınız, daha daha nasılsınız"dan öte geçmeden sürekli sırıtacaksınız..

başka çözümü yok..

aynı durumdayım sanırım sizinle..ben de unutamıyorum yapılanları. eşime bana ve kendi aileme karşı yaptıklarını. ve biliyorum ki yapcakları daha da bitmedi. eşimi çok seviyorum ama ailesine karşı tahammülüm yok hiç. evime gelirlerse rol yapamamaktan çok korkuyorum. telefonda görüştüğümüzde iyi rol kesiyorum, ama çok dobra bi insanımdır onda bile zorlanıorum çok, eşime de belli ediorum düşüncelerimi. nasıl sevebilirim tekrardan onun ailesini bilmiorum. sevmiştim en başında ama unutamıorum, unutmak da istemiorum zaten, yenilerini yapacaklar diye korkumdan. maddi ve manevi bi çok konuda çok üzüldüm ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…