- Konu Sahibi xsxeker_xsxey
-
Eşini kazanmanın tek yolu kayınvalidene karşı malesefki rol yapmaktan geçiyor.Rol demeyelimde politik olmaktan..
Madem onlar düzgün davranıyorlar sende bir çizgiçek geçmişine.
Bu şekilde eline bir şey geçmez ki,sen inatlaş-o inatlaşsın.Nereye kadar..
Hele hele eşin de bunu istiyorsa yapacak bir şey yok..
Kayınvalidene şans ver derim..Zor olsadayerimseniben
EVET.rol yapmak! bunu nasıl yapıcam onu bilmiorum.çok denedim..
elimize geçen tek şey evdeki huzursuzluk!
Gerçekten iki arada bir derede kalmışsın...
Allah yardımcın olsun,eşinle oturup bu konuya vaktini ayırdın mı,sırf bu konuyla ilgili yaşadıklarını,içine attıklarını anlattın mı?
Bence baştan aşağıya konuşun yok eğer değişmeyecek gibiyse rol yapın..mecburen..
kalbiniz kırılmış çünkü kolay değil...
umarım bi an önce üstesinden gelirsiniz...
eğer onların davranışları size karşı düzeldiyse sizde geçmişte yaşananlara bir çizgi çekip olanları unutun bunu onlar için değil kendiniz için yaptığınızı düşünün eşinizle huzurunuzu mutluluğunuzu bozmamak adına yaptığınızı düşünün böylesi daha kolay olacaktır.eğer onları düşünerek yaparsanız daha zor olur sizin için yaptıkları yanına kar kaldı diye düşünürsünüz büyük ihtimal.kendinizde söylemişsiniz zaten tavırlarımla eşimi onlara daha çok itiyorum diye bu durum sizin aleyhinize dönmeden bir an önce kendinize telkinlerde bulunmalısınız.hayatta nelerle karşılaşmıyoruzki neler unutulmuyo bunu da gerçekten isterseniz unutabilirsiniz.
unutmak büyük nimet gerçekten. keşke istediğimizi unutabilsek ama mümkün değil.
hepimiz bekar, evli hayatımızda buna benzer şeyler yaşayabiliyoruz, yani karşılaşmak istemediğimiz biriyle içiçe yaşamak zorunda kalabiliyoruz. siz kayınvalidenizle yaşamışsınız, ben öz babannemle yaşadım. sizin ispatınız var, bende o da yok. evden dahi kovuldum o kadın yüzünden. e ama şimdi yüzüne bakıyorum elini öpüyorum :) nasıl mı? Allaha havale edeceksiniz. ettiniz de muhtemelen. ama öyle bi etmek lazım ki, "nasılsa cezası görülecek, yanına kalmayacak, gani gani görecek" buna inanın. siz bu yaşatılanların cezasını cenabı hak kadar güzel veremezsiniz, veremeyiz. asıl sebep şu zaten, düşünüp sinirimizi bozup biz kendimize zarar veriyoruz farkındasınız değil mi? karşı tarafa hiçbişi olduğu yok. kendiniz için atın bu yükü üzerinizden. affettim diyin. kendinizi zorlayın buna, gerçekten affetmeye. kocanız için değil, kendiniz için. siz affettim deseniz de affetmeyecek biri var zaten :) buna kendinizi alıştırmaya çalışın. birden olacak bişey değil, zaman alıyo. ama o zamana değiyor, rahatlıyor ve üstünüzden bir yük atıyorsunuz. karşı taraf için değil, tamamen kendi rahatınız için bunu yapın. onları sevmek zorunda değilsiniz. sokaktaki insan namına evinize geldilermi ağırlayın o kadar. insanlık için, kocanız veya evliliğinizi kurtarmak için değil. bunun dışında hiçbir şeye zorlamayın kendinizi. eşinize zerre hak vermiyorum ama sizin mutlu olmanızı istiyorum. varsın o kendi için yapıyosunuz sansın, hiç mühim değil. babam da beni evden kovduğu için babannemle görüşüyorum sanıyor, öte tarafta görüşecez asıl haberi yok :) yani efendim, insan öööööööönce kendini düşünmeli. bu kadar :)
ay canım seni çok iyi anlıyorum,çünkü bende neler neler yaşadım,11 yıllık evliyim,4 yılda nişanlılık var toplam 15 sene.
aynı benimde kalbim çok kırık ama bende senin ibiyim yani politik olmayı beceremiyorum,zaten onlarda anlamaz bu politik davranıştan,bütün olnalara rağmen azıcık yüzüm gülse hemen benden her türlü şekilde yararlanmaya çalışıyorlar.
zor çok zor.
ama benim artık tahamülüm kalmadı,bırak onları görmeyi,onların seslerini bile duymak istemiyorum psikolojim bozuluyor çünkü.Allahtan uzağız birbirimize,onlar nevşehirde ben eskişehirdeyim.ama bizim için yaz tatilleri ve bayramlar sorun oluyor.
başka bir topicte dr. meltem hanıma yazdım "eşimin ailesi"başlığı ile,orayada bakabilirsin.
eğer bu işin içinden nasıl çıkılacağını bilen varsa lütfen yazsın.
teşekkürler.
Bune böyle ya , onlar onun ailesiymişmiş .. Ablam benim ben belki bunları sana söylemek için küçüğüm . Ama sen onun neyi oluyormuşsun ? . Senin annene , evliliğine 5 yılına yaptıkları revamıymış yani . Elini mi öpmeliymişsin k.validenin . Bence senin değerini anlamalı , ona da uzak dur bakalım ne olacak çok çok şükür bir mesleğin varmış ablam . Ayakta duruyorsun . Senin güçlü olduğunu görsün .
eşinle huzura kavuşmak ve bu konunun kapanmasını sağlamak için canım içindeki öfkeyi bastırıp üzerini kapatım,sevmediğin ama görüşmek zorunda olduğun insanlar olarak kabul edip,durumu daha da zorlaştırmadan hayatına devam etmen gerekiyor..
ben seni çok iyi anlıyorum,ben kısmı olarak yazdıklarımı başardım umarım sende başarırsın tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?