Unutkanlik yardim:(

Deryakuzusu88

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
2.017
1.768
333
37
Arkadaslar bende fena halde unutkanlik var b12 kullanmaya basladim 2 hafta fln oldu ama neyi nereye koydugumu unutuyorum gecenlerde marketten sut aldim baktim posette ekmek var heralde karisti baska musteriyle dedim gittm parasini vercem adam dediki abla ekmegi aldin parasinida verdin sutle beraber ama bende o sahne yok bir tane daha anlatayim parmagima baktim yuzuk yok heralde yine cekmeceye attim dedim bir baktim diger parmagimdavar mi bunun cozumu bu durumu yasayan arkadaslar yorum bekliyorum

Ayniyiz yaa hicbir şeyimi bulamiyorum yerine koymazsam arkadaslarimin ismini de unutuyorum

Ben geçenlerde yöneticime atarlı bir mail gönderdim "..... konusu benim konum olduğu halde bana bahsetmeden karar almışsınız, oysa ben bilsem sizi riskler ile ilgili uyarabilirdim" diye. Cevap geldi, "hani şu gün şurada bunun sadece geçici olduğunu anlatmıştım sana" diye. Asıl kötüsü, ilgili tarihte de atarlanmıştım ve geçici olduğunu anlatmıştı. Yani gereksiz double atarlandım kendimi rezil ettim.

İş ile ilgili bir şey yanlış olsa benim hemen beynimde şimşekler çakıyor "kesin ben bişeyleri unuttum benim hatamdır diye. Sonuç öyle olmuyor hep başkaları işini doğru yapmamış oluyor ama bu duygudan bıktım. Hiçbirşeyi unutmamak herşeyi hatırlamak istiyorum.

"mindfullnes" kelime olarak beni beyni full kullanmayı çağrıştırdığı için mindfullness eğitimine gittim. Meğer ana odaklanmakmış Eğitimde hoca ne için katıldınız diye sorunca benden öncekilerden biri zihnimde bilgisayar ekranı gibi çok pencere açık, onları kapatmanın yolunu arıyorum dedi. Ben de aaa ben yanlış gelmişim ben daha çok pencere açmayı yani mind'ı full kullanmayı öğrenmeye geldim dedim.

Şimdi hafıza teknikleri ile ilgili bişeyler okumaya çalışıyorum. Mesela okuduğum bir kitapta zihninizi bilgisayar gibi düşünün bir şeyi hatırlayabilmeniz için onu kaydetmeniz gerek yazıyor.Ben de bunu sağlamaya çalışıyorum.

Vitamin eksikliği yada hamilelik durumu olabilir canım unutmak normaldir herkes unutur birşeyleri sınırı nedir bunu bilmek lazım örneğin anahtarı unutabiliriz bu normaldir ama elimizde olan anahtarın nerenin anahtarı olduğunu unutursak sıkıntı orda başlıyor demektir birde markete cok takılma insanın kafası cok karışıyor orda aldığını verdiğini unutuyor insan yüzük olayı normal geldi bana

Merhaba, edindiğiniz tecrübeleri ara ara paylaşabilir misiniz zahmet olmazsa ? Mesela hatırlamamız gereken şeyleri nasıl kaydettiğinizi ya da işe yarayan tekniklerinizi filan

Merhaba, edindiğiniz tecrübeleri ara ara paylaşabilir misiniz zahmet olmazsa ? Mesela hatırlamamız gereken şeyleri nasıl kaydettiğinizi ya da işe yarayan tekniklerinizi filan

Kitabın henüz başını okudum. Şöyle diyor. Zihnimiz en üstün bilgisayardan daha üstün. Bir bilgisayar kaydedilen bir şeyi asla unutmayacağına ve sorduğunuzda bilgiyi geri getireceğine göre zihniniz de bunu kolayca yapabilir. Sorun şu ki beyninize girdiğiniz bilgiyi kaydetmeden fişi çekiyorsunuz.

Ben burdan şunu anlıyorum. Mesela yeni biriyle tanıştım ismine önem verip öğrendiğimde kaydetmiyorum ki. Laf olsun diye onu dinler görünüyorum ama aslında iç sesim başka seyler konuşuyor mesela kadın adını söylerken o sırada çocuklar ne yapıyor acaba diye düşünüyor oluyorum. İsmi duysam da "kaydet" e basmadığım için zihnim unutuyor.

Peki "kaydet" e nasıl basıyorum, ben zihnimin bilgisayar olduğunu ve kaydet e bastığımı hayal ederek yapıyorum bunu ama nasıl alışkanlık haline getireceğim muamma henüz.

Ben hatta birine bir soru soruyorum o kişi cevap verirken bile dinleyemiyorum. Zihnim bir kaç adım sonrasını konuşuyor o sırada. Ama kişinin söylediklerine odaklanıp "kaydet" e basmadığım için unutup sonra tırs tırs yanına gidip "biliyorum deminde sordum ve söyledin ama bir kez daha söyler misin" demek zorunda kalıyorum

Kitap yıllar önce aldığım, o zaman okuyup şimdi çoktan unuttuğum, kitaplıkta görünce tekrar okumaya karar verdiğim incecik bir kitap. "mükemmel hafıza için 27 ipucu" galiba adı. Kalanını okur önemli yerlerini buradan paylaşırım.

çok zor bi durum. bir keresinde elimde olan telefonumu tırım tırım aramıştım. En son yaptıgımda bigün işe arabayla gelip çıkışta servise binmiştim ( nasıl düzelcek hiçbi fikrim yok.

Bende de oluyor zaman zaman
B12 vs hepsi yerinde kaç kez baktırdım
Marketden çok acil birşey lazım mesela örneğin tuz. Markete giriyorum ne var ne yok alıyorum, eve geliyorum tuz yok Sabah çıkmadan Alışveriş listesi yapiyorum, evde unuttup çıkıyorum.
Telefona yazıyorum ondada mutlaka birşeyler eksik kalıyor.
Bazen insanların ismi hemen gelmiyor aklıma.
Yoğunluktanmı yoksa yaşmı gidiyor nedir bilmiyorum ama henüz bir çözümünü bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…