Unutulmayan Film Kareleri

The Man Who Was'nt There
Film boyunca ağzından düşmeyen sigarası ve harika oyunculuğuyla Billy Bob Thornton'un filmi hatırlatan bi sahnesi. Coen kardeşlerin en iyi filmlerinden biriydi fikrimce.

Boksuneun naui geot (Sympathy for Mr. Vengeance)
Chan-wook Park'dan bir film koyunca çok önce izlediğim ve ne kadar harika olduğunu unuttuğum bi filmi daha hatırladım. Tüyler ürperten intikam sahnesi. (not: şiddet içerir)

[video=youtube;ETSnWNY8rZ8]http://www.youtube.com/watch?v=ETSnWNY8rZ8[/video]

İngiliz sinemasını çok severim hele birde enfes aksanı yok mu :) en kısa zamanda izleyeceğim.

İlginç bir itiraf geliyor :26:
İnanır mısın bu kareyi bir çok yerde gördüm :44: ama bir film olduğunu düşünmüyordum .
Güney kore filmleri ile aram iyi değil biliyorsun .Sassy girl bile senin ısrarların sonucu izlemiştim .
Neyse bu filmin konusu ilgimi çekti,inmesi bekliyorum halen:)

Offfff izlemem gereken çok film var çok :)

Son düzenleme:
Sassy girl önermemişimdir unut sen onu ozamanlar daha gençtik
Şaka bir yana o filmi ben sana neden önermişim kuzum ya , sıradan bir filmdi işte .
Bin Jip çok farklı ama ,yönetmenin diğer filmleri gibi oldukça sessiz.
Merak ettim sevecekmisin , bende izleyeli yıllar oluyor aslına bakarsan çokta hatırlayamıyorum ayrıntıları , güzel filmdi.
Ben az önce Les amours imaginaires izledim hala onun etkisindeyim , müzikleri görüntüleri enfesti.

Bu karede filmin akılda kalanlarından...

Güney Kore filmlerini beğenirim ben, sadece aksanları yorucu oluyor izlerken. Orijinal yapımlar çıkabiliyor, ardadan yıllar geçince de Holywood basit çirkin kopyalarını yapıyor bu filmlerin :)

Evet dillerine ve tepkilerine alışana kadar bir sürü film harcanmıştır gözümde :)))
Hollywood hem klişelerinden arınamıyor hemde ordan burdan senaryo topluyor. Zaman zaman karşıma çıkan bağımsız amerikan filmleri dışında pek sevemez oldum artık.

Smultronstället (Wild Strawberries)
Yaşlı adamın çocukluğuna gittiği rüya sahnesinden bi görüntü.. Filmlerde flashback kullanımın öncüsü olan harika Ingmar Bergman filmi.

Hep böyle bir topik açılsa güzel olur diye düşünüyordum ama açma gibi bir girişimim olmadı hiç.
İyi olmuş. :))

Son düzenleme:
Koroshiya Ichi

Kakihara'nın bu sahnedeki bakışı, duruşu.

Dilini kesmesi...

Adamlarıyla yürüdüğü sahne.

Ichi'nin çatıda bir adamı öldürdükten sonra yere kapaklanıp ağlaması da hiç unutamadığım anlardan ama o kısımdan kare yok. Daha bir sürü unutulmayacak sahnesi var da bu kadarı kafi.

Ruang rak noi nid mahasan

Kızın kafasının güzel olmasıyla birlikte etrafta kağıtların, kitapların uçuşmaya başlaması çok güzeldi. :))

Arumdabda

Aslında benim için en akılda kalan sahnesi baş karakterin tvde insanların anoreksik kızların çok kötü göründüklerine dair konuşmalarını izledikten sonra, ayna karşısına geçip yanaklarını içe çökerterek (yanak çökertmek ne kadar doğru bir ifadedir bilemiyorum ) anoreksiklerin görünüşünü kendinde görmeye çalışması olmuştu. Lakin o anın karesi yok nette.

Bu kare de benim için çok şey ifade ediyor.
Bu karakter çok şey ifade ediyor her şeyden önce.
Daha güzel duramazdı, daha güzel bakamazdı içinde bulunduğu durumu yansıtabilmek için.
Üzerindeki kan lekeleri, dudaklarında canlı bir ruj... Mahvetmişti, çok fazla ağlatmıştı bu film beni. (

Son düzenleme:
Yoi ga sametara, uchi ni kaerô

Kadının ayrılmak zorunda kaldığı alkolik eşine duyduğu bitmek bilmeyen aşkını, büyük sevgisini anlatan en güzel anlardan sadece biri. :))

Adam içip eve gelir ve yere yığılıp kalır; kadın çaresiz ona bakar "neden bu hale geldi hayatımız" der gibi. (

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…