Unutulmuş adak için ne yapılmalı ?

theuglygoddess

You are mine ♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2010
3.221
33
358
Zonguldak
Kızlar ben en son 2 ayrı falcıya kahve falı baktırdım. İkiside bir adağın var dedi. Fakat ben hatırlamıyorum. Olabilir belki laf arasında söylemişimdir ama ne söylediğimi falan hiç hatırlamıyorum. Ve biliyosunuz ki söylenmiş adakları yerine getirmemek çok günah. Tabiki de falcıya ne kadar inanılır, orası meçhul.. Ama 2 kişide öyle söyleyince kafamda soru işareti oluştu ve içime sıkıntı girdi. İnternetten araştırdım ama net bir ayrıntıya maalesef ulaşamadım. Unutulmuş adakta insanın yaşantısında sıkıntı yaparmış. Yani o kişiye ağırlık çökermiş, işleri yolunda gitmezmiş vs. vs.. Bunlar mevcut hayatımda ama bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Fakat yinede bir şey yapmam gerektiğini düşünüyorum. Bildiklerinize göre unutulmuş adak için ne yapılmalı? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Son düzenleme:
adak & falcı

ikisi bir arada pek saçma duruyor sanki.

falcıya inanmayı bırakıp geçmişini iyice düşün, adak adadın mı adamadın mı illa bir cevap bulursun. bunun cevabını falcı veremez.

düşünme sürecinde hayatındaki olumsuzlukların kaynağını bulursun belki:37:

belki de bu olumsuzlukların sebebi falcılara inanıp, gitmendir, kim bilir :ssz:

adak & falcı

ikisi bir arada pek saçma duruyor sanki.

falcıya inanmayı bırakıp geçmişini iyice düşün, adak adadın mı adamadın mı illa bir cevap bulursun. bunun cevabını falcı veremez.

düşünme sürecinde hayatındaki olumsuzlukların kaynağını bulursun belki:37:

belki de bu olumsuzlukların sebebi falcılara inanıp, gitmendir, kim bilir :ssz:

Ya falcıların ortak bir yalanıysa? Boşu boşuna adamadığınız bir adağımı yerine getireceksiniz....

Ben zaten falcıya inanıp inanmamanın meçhul olduğunu orada belirttim. Ama yinede doğruysa eğer diye insanın aklında bi soru işareti kalıyor. Doğru değilse bile adamadığım bir adağı yerine getirmek günah değil sevap olur. Birde falcılara inanıp gitmem benim özelimdir sizi hiç ilgilendirmez. Gerçekten ters ters cevaplar veriyorlar diye yakınıyorlardı bu sitede haklılarmış. Neden düzgünce bir yorum yapmıyorsunuzda iğneleme gereksiniminde bulunuyosunuz ? Ya da hiç yorum yapmayın, madem yardımcı olmayacaksınız..

Son düzenleme:
Ben zaten falcıya inanıp inanmamanın meçhul olduğunu orada belirttim. Ama yinede doğruysa eğer diye insanın aklında bi soru işareti kalıyor. Doğru değilse bile adamadığım bir adağı yerine getirmek günah değil sevap olur. Birde falcılara inanıp gitmem benim özelimdir sizi hiç ilgilendirmez. Gerçekten ters ters cevaplar veriyorlar diye yakınıyorlardı bu sitede haklılarmış. Neden düzgünce bir yorum yapmıyorsunuzda iğneleme gereksiniminde bulunuyosunuz ? Ya da hiç yorum yapmayın, madem yardımcı olmayacaksınız..

sevap mı :) bunu nerden çıkardınız?

madem dinine bu kadar bağlısın "fal, falcılık..." iyicce araştır. fala inanıp , o inançla amel etmenin nelere sebep olacağını araştır.

madem bu kadar dert etmişsin bu adak işini, bence dinle beni.

ne adağın ne falcıya gitmen ne fala inanman , bunların hiçbiri beni bağlamaz. her koyun kendi bacağından asılır.

diyanet ile iletişime geç sağlıklı bilgi için küçük hanım:kkk:

Son düzenleme:
Hakaret etmedim,başka bir şey demedim.Sadece fikrimi söyledim.Adamadığın adağı yerine getirmek sevapmı onu da ilkkez sizden duydum...Dilediğinizi yapmakta özgürsünüz o zaman sormayın......

sevap mı :) bunu nerden çıkardınız?

madem dinine bu kadar bağlısın "fal, falcılık..." iyicce araştır. fala inanıp , o inançla amel etmenin nelere sebep olacağını araştır.

madem bu kadar dert etmişsin bu adak işini, bence dinle beni.

ne adağın ne falcıya gitmen ne fala inanman , bunların hiçbiri beni bağlamaz. her koyun kendi bacağından asılır.

diyanet ile iletişime geç sağlıklı bilgi için küçük hanım:kkk:

Eğer falcıların dediği doğru ise ve adanmış bir adağım var ise ve ben bunu yerine getirmez isem günaha girmiş olan ben olacağım. İşte kafamdaki soru işareti bu. Bu yüzden ne yapacağımı sapıttım.

Hakaret etmedim,başka bir şey demedim.Sadece fikrimi söyledim.Adamadığın adağı yerine getirmek sevapmı onu da ilkkez sizden duydum...Dilediğinizi yapmakta özgürsünüz o zaman sormayın......

Adamadığın adağı yerine getirmek sevaptır olarak söylemek istemedim onu. Yani şöyle söyliyim mesela çevremdeki bazı insanlar fakiri doyurabilirsin gibi şeyler söylediler. Bunu yaptığımda sevaba giricem en azından bundan bahsettim.

Adamadığın adağı yerine getirmek sevaptır olarak söylemek istemedim onu. Yani şöyle söyliyim mesela çevremdeki bazı insanlar fakiri doyurabilirsin gibi şeyler söylediler. Bunu yaptığımda sevaba giricem en azından bundan bahsettim.[/QUOTE]

Benim de aklıma ilk o geldi.O zaman bir gün boyunca birini doyur yada ihtiyacı olan birine mutfak alışverişi yap.Huzurlu olursun en azından.

Siz en iyisi varsa imkanınız, çevrenizde yardıma ihtiyacı olan kimselere yardım edin giyim ya da yiyecek olarak.Hem içinizdeki şüpheden kurtulursunuz, hem varsa adağınız yerine gelmiş olur hem de yardıma ihtiyacı olan kişiler mutlu olur dolayısıyla siz de...

Unutulmuş adak olacağını düşünmüyorum.
İhmal edilmiş veya ertelenip geçilmiş adak olabilir ama kişi bunu hatırlar.

Konuşurken dikkat etmek lazım aslında.Lafın gelişi,şu olursa kurban keseceğim gibi ifadeler sık kullanır mısın ?
Ben çok dikkat ederim,kullanmam mesela...

Benim de aklıma ilk o geldi.O zaman bir gün boyunca birini doyur yada ihtiyacı olan birine mutfak alışverişi yap.Huzurlu olursun en azından.

Siz en iyisi varsa imkanınız, çevrenizde yardıma ihtiyacı olan kimselere yardım edin giyim ya da yiyecek olarak.Hem içinizdeki şüpheden kurtulursunuz, hem varsa adağınız yerine gelmiş olur hem de yardıma ihtiyacı olan kişiler mutlu olur dolayısıyla siz de...

Sanırım öyle yapacağım..

Unutulmuş adak olacağını düşünmüyorum.
İhmal edilmiş veya ertelenip geçilmiş adak olabilir ama kişi bunu hatırlar.

Konuşurken dikkat etmek lazım aslında.Lafın gelişi,şu olursa kurban keseceğim gibi ifadeler sık kullanır mısın ?
Ben çok dikkat ederim,kullanmam mesela...

Neden olmasın. İnsanlık hali unutuluyor. Kurban keseceğim yada bir hayvan adı vererek onu keseceğim falan demem hiç ona dikkat ederim. Ama bazen şu olursa gece oturup yasin okuyacağın vb. gibi dediklerim oluyor ama istediğim şey olduğu gibi yapıyorumda. Fakat diyorum ya insanlık hali unuttuğum olmuştur belki.

Son düzenleme:
Konuyu buraya açmadan önce keşke çevrenden bir bilene sorsaydın burda dini konular açmak yasak öle biliyorum keşke yasak olmasa. Neyse mesela ay şu borcum bitsin varya gidip bi güzel yemek yiyeceğim, yada ay şu olursa sana şunu alacağım tarzında konuşmalarda adak yerine geçiyormuş, falcıya inanmadığını sölemissin fakat kafan karışmış neden demekki inanmısın içinde tereddüt kalmış fal Allah'a şirk koşmaktır ben biliyorum der gibi Ama gerçek şu herşeyin doğrusunu geleceği herşeyi kusursuz olan Allah bilir. ''Fal bakan ve baktırana lanet olsun hadisi şerif'' Canım çevrende illaki bayan hocalar vardır git ona bi sor o sana ne yapman gerektiğini anlatıcaktır. Sağlıklı günler dilerim :49:

​Arkadaşım bu kadar tereddüt içinde kaldıysan fakir bir insanı doyurabilir yada 3 gün oruç tutabilirsin

Kızlar ben en son 2 ayrı falcıya kahve falı baktırdım. İkiside bir adağın var dedi. Fakat ben hatırlamıyorum. Olabilir belki laf arasında söylemişimdir ama ne söylediğimi falan hiç hatırlamıyorum. Ve biliyosunuz ki söylenmiş adakları yerine getirmemek çok günah. Tabiki de falcıya ne kadar inanılır, orası meçhul.. Ama 2 kişide öyle söyleyince kafamda soru işareti oluştu ve içime sıkıntı girdi. İnternetten araştırdım ama net bir ayrıntıya maalesef ulaşamadım. Unutulmuş adakta insanın yaşantısında sıkıntı yaparmış. Yani o kişiye ağırlık çökermiş, işleri yolunda gitmezmiş vs. vs.. Bunlar mevcut hayatımda ama bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Fakat yinede bir şey yapmam gerektiğini düşünüyorum. Bildiklerinize göre unutulmuş adak için ne yapılmalı? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Adak her falda söylenir nedense. Laf kalabalığı niyetine. Çünkü millet olarak kolaydan sallarız şu işimiz olursa bilmem ne keseceğim diye…buna mı takılıp kalıyosun canım ya..

fala da adağa da inanmam.
sokak hayvanlarının açlığını, yaralıysa çektiği acıları, hava soğuksa üşüdüklerini en derinden hissederim mesela

fala da adağa da inanmam.
sokak hayvanlarının açlığını, yaralıysa çektiği acıları, hava soğuksa üşüdüklerini en derinden hissederim mesela

fala adağa inanmamanı anlarım gayet normal...
amaaaaaaaaaaaa fal ve adak çiftinin senin sokak hayvanlarının acılarını hissetmenle bağdaştıramadım...
ne alaka yani...

arkadaşın sorusuna gelince madem hatırlamıyorsun bencede arkadaşların dediği gibi yardımda bulunman....

Son düzenleme:
fala adağa inanmamanı anlarım gayet normal...
amaaaaaaaaaaaa fal ve adak çiftinin senin sokak hayvanlarının acılarını hissetmenle bağdaştıramadım...
ne alaka yani...

arkadaşın sorusuna gelince madem hatırlamıyorsun bencede arkadaşların dediği gibi yardımda bulunman....

SİZİ daha önce görmüştüm, gayet güzel çıkarımlar yapabiliyordunuz, beni hayal kırıklığına uğrattınız.
vicdanını rahatlatmak , iyi bir şeyler yapmak istiyorsan onlara yardım et demek istiyorum sayın Akandeniz Hanım, anladınız mı alakayı?

SİZİ daha önce görmüştüm, gayet güzel çıkarımlar yapabiliyordunuz, beni hayal kırıklığına uğrattınız.
vicdanını rahatlatmak , iyi bir şeyler yapmak istiyorsan onlara yardım et demek istiyorum sayın Akandeniz Hanım, anladınız mı alakayı?

hayal kırıklığına uğratmak istemezdim hatta herhangi bi laf yarışına girmek konuya yorum yapana karşılık vermek sataşmak fln yapmayacağım şeylerdir....
ben gerçekten bağlayamadım yorumunu okuduğumda ama şimdi açıklayınca anladım teşekkür ederim açıkladığın için...
bu durumda haklısın...
anlattığın şekilde yaparsa konu sahibi arkadaş bencede vicdanı rahatlayabilir....
hem çokta güzel bi davranış olur bu....
kırdıysam kusura bakma amacımı aşmış gibi oldum....

benim de gecmiş yazışmalarıma bakın, kimseye sataşmamışımdır
düzgün bir sekilde sorsaydınız cevaplardım
ama onemli değil

Back
X