Urfalı gelin

Siyahhhkelebekkk

Deli kadınlar güzel sever .
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
160
228
18
30
Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle bu konuyu eşimin kuzeni için açiyorum fikirlerinizi önerilerinizi varsa sizin yaşadıklarınızdan dinlemek istiyoruz biz işin içinden çıkamadık.Eşimin kuzeni 5 ay önce evlilik yaptı.Biz ozamanlar görüşmediğimiz için hiçbir bilgimiz yoktu bu evlilikle alakalı.Sadece dügüne çagırıldık öylece haberimiz oldu.Eşim kuzeniyle 4 5 senedir görüşmüyordu aileleri küstü eşim ve kuzenide hayat mücadelesi veriyordu ikisininde ailesi yanında olmadı.Eşimin kuzeni urfalı bir kızla tanişmiş telefondan arkadaş aracılığıyla urfalı diye belirtme sebebim biz iç anadoluluyuz ilk defa gelin aldık uzaktan.Herneyse kız ile 4 5 kez telefonda konuşmak dışında buluşma görüşme vs olmamış.Direk istemeye gitmişler istediklerinde 25 bin süt parası istemişler resmen pazarlikla 20 bine düşmüşler tabi vermişler parayı.Biz ozamanlar görüsmedigimiz için uyaramadık yada en azindan destek olamadık.Bu zamamda başlik parasi süt parasimi kaldi herneyse kizida alip Ankarada düğün yaptılar şuan kiz 6 7 aylık hamile istendikten sonra bazı seyler erkenmi gelişmiş yoksa e.kuzeninin mi çocuk bilmiyor ondan şüphe ediyor sevdiğine emin değil kandırıldıgını düşünüyor .Birtürlü düzen tutturamadılar e.kuzeni kendi ailesiyle barışınca yanında oturdular olmadı ayri eve çıktılar olmadı.Kız yemek yapmıyormuş hergün dısarı cıkalım diyormuş sürekli olay çıkartıp ailesine gitmek istiyormuş en sonunda olmuşta ailesinin yanina gitmiş tabi kuzende direk yanına kızın babasi ya ev alir esya dizersin yeniden kizimada yada kalirlar burada demiş.Çok süpheli hareketleri var kızın tanıştık belki yapısı odur ama kuzeni döndü eşimin eşimle dertleşirken yanlarindaydım.Bugunde tvde seda sayanın programinda urfali 2 kiz 2 aileyi dolandirmiş görünce aklimiza daha fenalari geldi.Yani boyle bişey yaşamıs olan varmi yada bize obfektif yaklaşacak biri biz kuzenini savunuyor yada destekliyor olabiliriz belki bunlar normaldir mii bilmiyoruz .

O dolandıranlar başta parayı alıp gidiyor çok izledim Tv'de .ilk geceden hamile kalmıştır hamileliğin verdiği tepkileri veriyordur belki bence şüpheci olmayın.hayatta her şey olabiliyor :0

Kuzeni bizde kalıyor ortada evi yok ve perişan ne yapcağını bilmiyor akıl istiyor.Urfalılar kötü demedim genelleyemezsinizi ne alaka ic anadoludan evliyiz cogumuz adetleri neler kültürleri nelerdir bilmiyoruz

Benim eşimle memleketlerimizin arasında 22 saatlik yol var ama Allah a şükür mutluyuz .adetler kültür değil herkes farklı her şey farklı ağacı kuşu bile farklı ama mutluyuz.her şeyin üstesinden geliniyor Yeter ki can istesin....

Kesinlikle oyle ama kız mesela evlenirken alinan eşyadan ailesinede aldirmiş adetimiz diye

Evet var baldız yüzüğü var kaynana yüzüğü var şu var bu var siz olduğunuz yerin her hangi bir adetini yapmadınız mı mesela kina da testi kırmak gibi...örnek çok ben ilk geldiğimde yemekler çok farklıydı oda kültür bulunduğunuz yere bağlanıp kalmayın bence bir araştırın derim

Kuzen safin bayrak tutani galiba
Parayla insan aliyor
Cocugun kendisinden olup olmadigini bilmiyor ?!
Saf olmasa 20 bini verirmiydi birde severek olmadı bu evlilik yani vazgeçemeyecegı bi sevgi yoktu ortada şuanda ağliyor eşimin kuzeni olmasa inanin arkadaşim vs. Olsaydi banane derdim ama eşim yarın işe gidecek hala eşimi tutuyor dert anlatıyor

Tam olarak bunu istiyoruz belki adetleridir. Evlendiyse ve verirken kimse silah zoruyla verdirmedi parayı alan razi veren razı olur çocugunda içi biraz rahatlar

E severek değilse ne diye evlenmiş kız hissetmiş demek ki sevgisizligi ki gitmiş

E severek değilse ne diye evlenmiş kız hissetmiş demek ki sevgisizligi ki gitmiş
Kesinlikle görücü usulu gibi birşey olmuş severek olsa ikiside çabalardı sevgi fedakarlıktır.Ikiside çabalamıyor hatta cocuk surekli senaryo yaziyor guvenmiyorda guven yoksa zaten sağlam bir evlilik olmaz.

E bilmiyorsanız şimdiye kadar ogrenemediyseniz bu sizin ayibiniz.dogu batı demek istemiyorum ama açık konuşmak gerekirse ben de doguluyum var değişik adetlerimiz süt parası diye bir şey de var yalan değil alınan parayla kıza çeyiz yapılır . Ama olduğum yer batı süt parası yok ve bütün çeyizi kız tarafı yapıyor.her ikiside farklı adetler.... yani bana kalırsa dolandırıcılık falan yok ben olsam aralarını yapmak için ugrasirdim

Benimle bir alakası yokki kendi bulmuş evlenmiş ben düğnünde gördüm.2 kerede misafirlikte karşılaştık malesef kimse dinlemediği için eşime geldi binturlü senaryo yaziyor anlatıyor biz diyoruz ver biz konuşalim ailesiyle ev kiralayalim çocul olacak hava soguyacak perişan olcaksiniz busefer çocuk benimmi diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…