- 30 Mayıs 2017
- 160
- 228
- 18
- 30
- Konu Sahibi Siyahhhkelebekkk
-
Kiza aynisini dedim bana değersizsin demekki dediBiz hiç parayla insan satın almadık, o yüzden dolandırılmadıkta. Bilemiyorum. Geçmişler olsun..
Kesinlikle oyle ama kız mesela evlenirken alinan eşyadan ailesinede aldirmiş adetimiz diyeBenim eşimle memleketlerimizin arasında 22 saatlik yol var ama Allah a şükür mutluyuz .adetler kültür değil herkes farklı her şey farklı ağacı kuşu bile farklı ama mutluyuz.her şeyin üstesinden geliniyor Yeter ki can istesin....
Saf olmasa 20 bini verirmiydi birde severek olmadı bu evlilik yani vazgeçemeyecegı bi sevgi yoktu ortada şuanda ağliyor eşimin kuzeni olmasa inanin arkadaşim vs. Olsaydi banane derdim ama eşim yarın işe gidecek hala eşimi tutuyor dert anlatıyorKuzen safin bayrak tutani galiba
Parayla insan aliyor
Cocugun kendisinden olup olmadigini bilmiyor ?!
Kiza aynisini dedim bana değersizsin demekki dedi
Evet var baldız yüzüğü var kaynana yüzüğü var şu var bu var siz olduğunuz yerin her hangi bir adetini yapmadınız mı mesela kina da testi kırmak gibi...örnek çok ben ilk geldiğimde yemekler çok farklıydı oda kültür bulunduğunuz yere bağlanıp kalmayın bence bir araştırın derim
??Tam olarak bunu istiyoruz belki adetleridir. Evlendiyse ve verirken kimse silah zoruyla verdirmedi parayı alan razi veren razı olur çocugunda içi biraz rahatlar
Kesinlikle görücü usulu gibi birşey olmuş severek olsa ikiside çabalardı sevgi fedakarlıktır.Ikiside çabalamıyor hatta cocuk surekli senaryo yaziyor guvenmiyorda guven yoksa zaten sağlam bir evlilik olmaz.E severek değilse ne diye evlenmiş kız hissetmiş demek ki sevgisizligi ki gitmiş
Yani adetlerini bilmek onlar için normalse derizki adetleri bu yaparız ama kandirilmak istemeyiz manasında yazdım.
E bilmiyorsanız şimdiye kadar ogrenemediyseniz bu sizin ayibiniz.dogu batı demek istemiyorum ama açık konuşmak gerekirse ben de doguluyum var değişik adetlerimiz süt parası diye bir şey de var yalan değil alınan parayla kıza çeyiz yapılır . Ama olduğum yer batı süt parası yok ve bütün çeyizi kız tarafı yapıyor.her ikiside farklı adetler.... yani bana kalırsa dolandırıcılık falan yok ben olsam aralarını yapmak için ugrasirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?