Urfalı gelin

yazık... çok yazık...

Dolandırılanlar aylardır evli kalmıyor dolandırıcı olduğunu sanmıyorum
Kuzeniniz de yaptıklarının cezasını çekiyor kızı ya kabul edecek ya da ayrılacak çocuğuna sahip çıkacak
Madem evlendiği kişi tuhafsa çocuk niye yapmış

Doğuda ev kızlarının çeyizini yapmaları için süt parası alınıyor, bu gelenek gibi bir şey olmuş doğru mu değil tabi ki ama sadece kuzeninizin başına gelen bir şey değil bu. Tanımadan etmeden sırf evlenmek için evlenir üstüne bir de çocuk gelin alırsan bin ton bahane üretir kendini boşanmak için haklı da göstermeye çalışırsın. Bana kuzeniniz çok sinsi geldi, bakımlı değil güzel değil baktı milletin karısı giyinip kuşanıp geziyor benim karım neden böyle değil diye kurmuş kendince, sonra da ben bunu nasıl anlatır da mağduru oynarım mantığıyla hüngür foşur ağlıyor. Yol ver gitsin. Sinir oldum çok pis herife

Bebekten emin olmak için dna testi yaptırsın madem bir de bunun için kandırılmasın aylar hatta yıllar boyunca. Tabii kuzeninizin yaptıklarının da savunulur bir yanı yok!

Hem 28 yaşında hic olgunlasmamis birisi resmen 18 yasinda cocuk gelin aliyor, bir de beğenmiyor öyle mi! Benim için bu sapıklıktır kusura bakmayın. Gencecik kızdan hizmetçilik bekliyor, milletin içinde şöyle böyle bir kadın ol diyor. Kendi yaşına başına uygun birisini bulsaymış madem. Neyse ban yememek için susuyorum

Ben urfaliyim ,evet süt parası ve altın adetimiz var... Ben eşim ve ailesinden istemedim diye bin pismanim... Çok batılı görümce hanimcigim ben kusurlumuyum ki istemediler diye fesatlık yaptı nişanı attirmaya çalıştı ve daha neler neler yaşattılar bize... Benden sonraki üç kız kardesimde annem and içti herşeyi de istiycem diye... Bu arada öyle cahil bı ailem de yok... Ben elk.elektronik mühendisiyim... Kız kardeşlerimin biri eli.elektronik muh,biri tarih öğretmeni,biri de inşaat mühendisliği okuyor... Madem adet yapılacakmış... Erkek ailesi ise urfadan kız istemeye cesaret edeceklerse yapacaklar da... Ve evet aileye de alınan hediye adetleri var... Kimse kimseyi dolandirmamis yani...

Her yerin bir adeti var, bu konular evlenirken düşünülecekti
Bu işin tutar bir yanı yok, açsın davasını boşansın, ortada bir dolandırıcılık yok bence, hata kuzeninde, hareketlerinden şüphelendiği biriyle sevişirken korunsaydı bari. Çok şüphesi varsa bir dna testine bakar çocuğun kimin olduğu. Kızı bu kadar yermişsiniz ama ben kuzeninizi de pek sağlam ayakkabı görmedim

Urfa'a illa ki sut parasi almadi diye pisman olmayacak artik bazi seyleri asmis insanlar da var. Oradan bir kadinla evlenmek neden cesaret gerektirsin anlamadim.
Ben yazdıklarımı gayet net ve açık yazdım... Anlamadıysanız sizin probleminiz... Size bı de oturup translate edecek değilim...

5 aylık evli ,6-7 aylık hamile 25 bin olan süt parasını 20 e düşürüp yinede veriyor adamı kukla gibi elinde oynatıyor

Valla kız adamı korkutmus şöyle yaparsan ailem seni öldürür gibilerinden laflar ettiyse adamı maymuna çevirir

Ben kızın babasının tehditkar davranışlarda olduğunu düşünüyorum

Cesaret etmek derken neyi kastettiniz?

Kültür farklığına dikkat çekmek adına gelininizin urfalı olduğunu mesajınızda belirtmenizi anlarımda başlığınızı niye "urfalı gelin" olarak seçme ihtiyacı duydunuz?? Oooo Urfalıysa kesin dolandırmıştır sizi mi dememiz gerekiyor? Bi öğrenemedik şu insanları doğdukları yere göre genellememeyi.. ne yazık ki var toplumda böyle bir algı; ooo iç anadoluluymuş o zaman kesin çomardır bu, oooo izmirliymiş gavur bu gavur dense sizin ya da benim hoşuma gider mi??

Neyse gelelim konunun esasına.. nerede olursa olsun ister izmir ister mardin ister adana, urfa.. kadın hiçbir yerde mal değildir ve parayla satılamaz. Ha parasını verdik aldık diyorsanız o kızın ailesi kadar o kızı para verip alan eşinizin kuzeni ve ailesi de suçludur.. Bunun kültürle gelenekle şunla bunla alakası yok. Bu zihniyettir,vizyondur..

Ha bu durumda da kuzeniniz baştan dolandırılmayı kabul etmiş oluyor yani.. zihniyetini değiştirmedikçe de bugün urfalı dolandırır, yarın izmirli, öbür gün ankaralı, bursalı...

Kültür farkı problem olmaz canım anlaştıktan sonra diyenler bir okusun bakalım kültür farkı sorun mu değil mi

Bir de adetlerinde süt parası olan arkadaşlar miktarını nasıl belirliyorsunuz neye göre bilezik istiyorsunuz mesela ya da aileleriniz hangi gerekçe ile karşı taraftan bir şeyler istiyor kıstas ne yani gerçekten merakımdan soruyorum sonuçta evlatlarını büyütürken Ali ye veli ye göre buyutmuyorlar değil mi ?

Ailemle yanımda böyle bir şey konuşulsa kendimi mal gibi hissederim sanırım ve gerçekten bu adetlerin artık tarihe karışması gerek diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…