üş sene eşi görememek

doğu 3500 gibi alıyormuş.taşı sıkarım ekmeğimi kazanırım tipinde değil her işi yapamıyor.yapmıyor
Yapmıyor ise askerliği nasıl yapacak?
Bu yazdığınızdan biraz keyfine düşkün gibi bir anlam çıkarttım ama askerlik en zor olanı değil mi?
Hem emirin en kralını alacak hem en zor şartlarda çalışacak...

aynen.keyfine çok düşkün...bilmiyorum bu iş ona cazip görünüyo...ya bi adı varmış 3 sene sonra sınava girer uzman olurmuş diye.

aç kalırım yine göndermem, gitsin asgari ücretli bir iş bulsun haftasonu ek iş yapsın, 3 yıl eşinden çocuğundan ayrı nasıl yaşar?

De bakem o nasıl bir iştir
Bizde de maddi sıkıntı artık aştı taştı boğdu,sözde çalışıyoruz ayrıntı vermiyim ama daral timsah yani...

Esim gencligimde yapmis. 6 sene once askerden geldiginde.
Simdi ile kiyaslayamiyorum fiyatlari.
Ama o zaman gunluk 50 tl babasina aracini kullandigi icin para veriyormus. 40 tlden 3 tezgah tutuyormus. Haftada 1 1000 tllik falan mal aliyormus istoctan.
Simdi araba kirasi ne kadardir, tezgah kaca tutulur bilmiyorum.
Her seyi ciktigimda elime en son kala 5 6 bin oluyordu diyor.

Mesela su an 3,5 tlye aldigimiz o legenler falan istocta 1.25... oyle dusunmek gerek. Pazardaki hic bir urun % 150 kar koyulmadan satilmaz der hep.

Tabi pazara vs gore tum sartlar degisir.

Bence pazarcilik vasifsiz insanlar icin kacmaz bir is kolu.

canım yengen o sıkıntıdan hasta olur çocuğun psikolojisi bozulur ve artık sağlıkta parayla bir de bu yönden düşünün

Garsonluk yapmam diyo mağaza işi yapmam diyo...açıkçası abimde biraz şey vardır..keyfine düşkünlük. Her işi yaparım demez bilmiyorum buna ego da denebilir ama böyle birisidir.Tabiki benim abim üzülüyorum çok.ne olucak halleri diye

benim etrafımda genelde hiç bişey olamayanlar ya astsubay/sözleşmeli ya da polis oluyor. polislik yine neyse en azından üniversite mezunu adamlar. okul da okumamışsa, mesleği de yoksa, kendi işini/ticaret vs yapmayacaksa 3bin lira üzeri hiçbir işte kazanamaz. bu maalesef böyle. eğri oturalım doğru konuşalım.
ha ben gönderir miyim, kimsenin bildiğimiz askere bile gitmesini onaylamıyorum ben....ne gönderecem elbette göndermem ancak zaten sorun şu ki; okulu, işi, mesleği olmayan adam zaten ne demeye evleniyo da çocuk yapıyo...
benim merak ettiğim, askerlik zor iş abiniz o nazlı kafayla nasıl doğuda görev yapacak? 3 yılı dolduramazsa tazminatı filan yok mu bunun? daha büyük maddi yük almayın sonra?

Bunları yapmam diyen biri dağ tepe bayır, sıcakta, karda kışta nasıl yapacak? Pek mantıklı gelmiyor yani gitmiş en zoru seçmiş abiniz .. ben onun yerinde olsam garsonluk yapardim zaten yapıyormuş babasının yanında

Geçen sene eşime 8 bin TL maaşla doğuda HES işinde İş Sağlığı Mühendisliği iş teklifi geldi ve dedim parasını yemişim, hem de dağda, kızım var küçük daha, sen orada, biz burada, PKK illeti, kabul etmedim yani. Hatta geçen sene yeni iş kurmuş çok sıkışmıştık da yine etmedim. Ki inşaat alanı çok güvenli bir yer ama gidiş gelişte merkeze gitmek için 3 saat geçecek, yolda önünü kesseler :/ :/

Yazdim sildim yazdim sildim. Ban yerim diye. Olmeyin sakin olmeyin. Kimse samimi değil. Goz gore gore geldi ne geldiyse.
Siz esinizi gonderin o halde.bir savas ilani verilse savasacak ilk kisilerden oluruz.ben bu halimlede giderim.ama cok pis oyunlar donuyor..bu pis oyunlara kimse kurban olmak istemez.

eşim garsonluk yapar, ben temizliğe giderim hiç te gocunmam yinede göndermem. Huzursuz 3 sene geçireceğime, aile olmadan evlilik yaşayacağıma bi ton borcum olsun razıyım. İnsan sokağa çıkarken bile rahatsız oluyor bu zamanda kaldı ki doğu da 3 yıl.

çok zor bir durum. ALLAH sabır versin

Bence daha çok kazanıyorlar benim tandıgım gitti kısa sürede kendine lüks araba aldı , kazandıkları fazlasıyla helal tabi kefeni giyip gidiyorlar resmen ama millet o kadar bıkmış ki ben çok görüyorum sırf çok para var diye giden gencecik delikanlıları , ben izin vermezdim kesinlikle.

Ben asla istemezdim zaten her an Allah korusun bişey olacak diye sevdiklerime panik olan biriyim Benim çevremde de var mesleği vs olmayan insanlar.Şoförlüğü falan yok mu yaşı genç ise en azından daha yapılabilir bir meslek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…