üş sene eşi görememek

Abiniz, rahatına düşkünse askerliği hiç yapamaz. Askerlik normal şartlarda çok zor bir meslek. Heleki şu ortamda rahatına düşkün bir insanın yapabileceği meslek değil.

Asla istemezdim şuan ki durum öle kötü ki . Doğuda ki askerlerimiz için üzülüyorum rabbim onlara güç versin konuyu siyasete getirmek istemiyorum ama şuan her şey ortada . Abiniz zaten hiç bir işi beğenmiyormuş askere gittiğinde ne yapacak emir altında çalışacak ne kadar dayancak. Sıkıntıya gelemeyecek sonra onu da bırakıcak gibi geliyor.

Insaatta çalışsın, eğer gerçekten çalışma azmi varsa iyi para kazanabilir. Mesai ücretleriyle iyi rakamlar alabiliyorlar işçiler. Ben olsam gondermezdim, yapılacak iş elbet bulunur sağlıklı olduktan sonra.

Ben bunu her sene yaşıyorum. 3 sene değil belki ama her sene bikaç ay yok.

Eşim asker. 16 senedir bu işte. 8 sene doğuda kaldı. 8 senedir de istanbul da. Adı istanbul ama. Her sene görev için bikaç aylığına doğuya göreve gidiyor. Geçen sene de 6.5 ay kuzey ıraktaydı.

Bıktım bıktım bıktım.... adam yazın yanımda bile olmuyor. Tatil nedir unuttum. İki çocukla tek başıma yaşıyorum. Bu sene görev çıkmasın diye dua ediyorum.

Eşim çok bunaldı. Ve bu sene sözleşmeyi yenilemicem dedi. Bıktım hayattan soğudum dedi. 3 kuruş için canımız burnumuzda dedi. Bikaç arkadaşı bırakmıştı. Bu senede bırakacak olanlar var. Eşim kesin dedi. Çok sevindim.

Ha bundan sonra ne iş yapar ya da yapacak bilmem ama en azından yanımda olacak. Yetti. İki çocukla baba varken yokluğunu yaşamak.

Ecel heryrde gelir gelecekse hayırlsı böyleyse gider belkide yiyecek ekmekleri oradan göreve gitti illa şeht olack dye brşey yok insan ister istemez düşünür yine deişin zor yanı ayrı kalmak

Eşim özel harekatcı oldu (türkiyenin değil), hiç istemiyordum oldu . Kendi isteği değildi ama kesinliklede istemiyor değildi, daha bir iki gün evvel gittiği eğitimde kovanlar kalbine isabet etmiş yaralı geldi. Bilmiyorum ne yapacağız .

Ben kabul etmezdim ama başımıza ne geleceğini şuanda bile bilmiyorum. Ayrıca oğlumu maddi durumum yeterse o zaman bedelli yaptırtmayı düşünüyorum .
Ayrıca ona polis ol ya da asker ol diyemiyorum demeyeceğim ,

hem dogru duzgun ıs yok, hem evlı hem saglık problemı olan ozel ılgı ısteyen bır evladı var bu zamana kadar aklı nerdeymıs kı abınızın, hem egıtım sevıyesıde dusuk ne beklıyordu kı zaten yapacagı ya garsonluk ya kasıyerlık vs.. ona bıle lıse mezunu ıstıyorlar en az....
bu kosullarda yengenızde bıraksın abınızı gıtsın orda çalışsın hıc yoktan ıyı bır gelırı olur, eısne cocuguna katkısı olur adam akıllı , 3 yılda cekılrı bır sekılde arada gıder gelır sonucta ızınlerı olacak, gerısı de Allaha emanet....

Eşin vardiyalı bir işte çalışıyor diye biliyordum cute, yeni mi oldu bu iş mevzusu? Artık başka bir ülkede mi yaşıyor o zaman Türkiye'nin özel harekatçısı değil dedin ya ondan sordum.

Benim eşim de askeri personel. Tayin mevzuları yüzünden 10 aydır ayrıyız. Her iki taraf için de ne kadar zor tahmin edemezsiniz. Ortalık da fazlasıyla karışık 3 yıl da çok uzun bir süre abiniz bence tekrar düşünsün.

Eşin vardiyalı bir işte çalışıyor diye biliyordum cute, yeni mi oldu bu iş mevzusu? Artık başka bir ülkede mi yaşıyor o zaman Türkiye'nin özel harekatçısı değil dedin ya ondan sordum.
Aslında hep aynı yerdeydı ancak bır kac ozel saldırılarla alakalı bır rolu oldu ,
Turkıyede calısıyor ancak abd bünyesinde onlar için çalışıyordu , egıtımlere gıdıyorlar yurt dışına suanda gorev ustlenmedıler henüz ama daha eğitimlerde basına iş actı bakalım ne olacak .

Üç kuruş kazanmanın tek yolu askerlik değil. Elini sallasan elli iş gibi bir durum yok memlekette anlıyorum ama illaki bulunur bir şeyler. Belki maaşı düşük olur ama en azından sağ salim yanında olur eşinin, çocuğunun. Abinizin önce aklını başına alması lazım. İş seçmek, onu yapmam bunu yapmam demek gibi bir lüksü yok. Çünkü ortada bir çocuk var. Zaten babasının onun yanında olması gerekmez mi? O çocuğun duygu dünyası ne olacak baba yıllarca ortadan kaybolunca?

keyfine düşkün her işi beğenmeyen tembel insan. bu zor şartlarda bu terörürn içinde doğuya gidip askerlik yapcak öylemi

Asla istemezdim.kocamın b.k yoluna ölmesini..öle diyorum çünkü hiç uğruna ölüyorlar...
B.k yoluna degil vatan ugrana sehit oluyolar.siz o duyguyuda anlamazsiniz o düsünceyide ondan böyle hatsiz konusuyorsunuz.burda bi sehit ailesi okusa bu yazinizi kendini o kadar kötü hisseder ki onun icin yazdiklarinizi tekrar tekrar düsünün yazin.siz onlarin sayesinde rahatsiniz yerinizde ama siz ve sizin gibiler hala b.k yolu diye igrenc bi tabirle yorum yapiyorsunuz lütfen lütfen siz hic bi seyi hakketmiyorsunuz....

Merak ettim de tepenizde dönen politik oyunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Veya ne kadar bilgi sahibisiniz? Şehitlere saygısızlık yapılmamış burda bilakis sahip çıkılmış. B.k yoluna derken bazı siyasi kimselerin kişisel hırsları ve menfaatleri kastedilmiş olabilir mi acaba?

Ben öncelikle sizin yaptiginiz yoruma cevap yazmadim.yeterrince olan olaylarla ilgili bilgim var.burada yapilan yorumlarin hepsini okudum kimin ne demek istedigini de gayet iyi anladim ama bu arkadasin yaptigi yorum kadar acimasizca yapilan bi yorum yoktur her ne olursa olsun ne kadar oyun oynanirsa oynansin benim askerimin polisimin sehit olmasini b.k yolu diye igrenc bi tabirle burada yazilmasina karsiyim.benim akrabalarimda asker polis,o kdar zoruma gittiki anlatamam. Düsündüm benim canimin yarisi vatan icin sehit olsa burda da bi vatandas b.k yoluna gitti gibi bi yorum yapiyosa bu benim canimi yakar.her ne oyun oynanirsa her ne plan yapilirsa yapilsin orda sehit olanlar görev aski ile sehit oluyolar.'sehitlik' gibi üstün bi mertebeye bunun demek cok yanlis olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…