üş sene eşi görememek

O cocuga acidim. Otizmmis üstelik. Onun ihtiyaci su an cok iyi kurumlarda egitim atmaktir. Ama ne oluyor? Baba sorumsuz ve calismiyor. Anne bebegi bahane edip calismiyor. Bu parasizlik icinde zaten o bebegi yapmislar.

Simdide baba ölüme dogru gidecek öyle mi? Arkada karisini ve o önemli egitimi alamayan cocugunu birakarak.

Ah o minik yavru, hayata ne kadar olumsuzluklar ile basliyor

Ölumumuz belli ama biz bilmiyoruz vaktini.. Ve tedbir almak zorundayiz her zaman.. Sonra tevekkül..
3sene az bi zaman degil..

abiniz ne yazik ki hem kel hem fodul.
gidecegi askerlikte de muvaffak olacagini sanmiyorum.
tam karsilik degil ama biz de esimle 4 yil ayri yasadik. o zaman docent idi ve yurt disinda olmasi gerekiyordu, profesor oldu bu sene, biz de yanina tasindik.
demem su ki, bir amac ugruna ayri kalinir; insan buna da katlanir ama abinizde o amaca bas koyacak bir karakter yok gibi gorunuyor.
bence karismamaniz bu konuya daha saglikli olacaktir.

Sana bisey diyimmi? Usengec abin galiba dogu gorevini yan gelip yatmk saniyor.
Soyle abine bi hatasi tum gercekleri goturur, ve ucuda hic ona dokunmaz.
Sehit dusse Allah gostermesin kimse atilmasin, olan o yavrucuga ve annesine olur. Nasil gecinicekler bundan snra? Sanmasin kaytaririm felan, caniyla oder bedelini alim Allah.

Abiniz bu kadar rahatına düşkünse nasıl doğuda asker olmayı göze almış.
Blöf yapıyor olmasın ?
Belki babanız ya da başkası el atar olaya diye.

Benim eşimde ailesine iş kurdu çok güzel işliyor. ..ben gönderemez eşimi acikcasi

Garsonluk icin cok tembelse, Bombalarin altinda günlerce sogukta nasil savasacak/nöbet tutacak?
Kaytaririm diye düsünürsede, diger Erleri ve Ülkemizi tehlikeye sokar!

Olayin ciddiyetini fazla algilayamamis. Hem böyle meslekler para icin yapilmaz, yürekli olanlar yapar.

Son düzenleme:
Doguda alacagi 3500 kendi gecinecek, esine cocuguna para gonderecek. 2 ev kirasi 2 ev faturasi 3 karin doyacak. Para kuşa donecek. Kendi harcadigini cikarip esine gonderince yanlarindayken asgari ucrete calissa uc asagi bes yukari ayni hesaba denk geliyor.
Her acidan asiri mantiksiz.

rahatına düşkün adam nasıl askerlik yapacak hakikaten? dağda veya şehirde ağır silahlarla, kumanyalarla nasıl dayanacak ki?
sanmıyorum gideceğini.

bende kesinlikle gitmesini istemezdim, ailemden herhangi birininde gitmesini istemem.
ama
kimse "Üş"e takılmamış, romanlar bile okudugu gibi yazmıyodur herhalde

Rahat adam o şartların hakkından gelemez diye düşünüyorum.

Ama ben asla göndermezdim gibi büyük de konuşmuyorum.
Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. İnsan bazen hiç düşünmediği kapılarda arayabiliyor çareyi

Başka bir yol bulun göndermeyn bir sürü iş güç var başka şehire gitsinler o zman istanbula bu yüzden yerleşen çok aile var

Çok mecburiyet gerektiren bir durum olmadığı sürece gitmesini istemezdim ama şartlar bazen istemediğimiz şeyleri yaptırıyor . Hakkınızda hayırlısı olsun .

Asla istemezdim ve razı olmazdım buna. Gerekirse aile olarak toplanın her ay aranızda bi miktar toplayın yardımcı olun. O kadının paradan çok kocasına, çocuğunda babaya ihtiyacı var...

Abinizin garsonluğu vs kabul etmeyip dağda bayırda zor koşullarda sözleşmeli er olacağım demesi de garip

Ben eşimi göndermem evlenmeden önce tutturmuştu düğüne para lazım yok yurtdışına gidip inşaatta çalışayım yok akdeniz şehirlerinden birinde otelde resepsiyonist olayım (yabancı dili var) fln kabul etmedim hiçbirini ben kabul etmem göndermem benim yanımda olsun asgari ücretle çalışsın daha iyi

Ne zor bir durum Allah bu seçeneğe basvurmak zorunda olanların yardımcısı olsun resmen elin mecbur adını ölüme yazdırıyorsun

Ne diyecegimi bilemedim dusundumde evli olsam böyle zor bir durumda olsak asla derdim peki ya sonrasi bu insanlar ne yapacak

Siyasetten nefret ediyorumnzaten siyaset yapma niyetinde degilimde bu kadar insan genc kac universite bitirsin yillarını versin ve sonuc olarak yapabilecegi bi meslek dahi yok
Allah sonumuzu hayretsin

O gıtmıcek bu gıtmıcekte kim gıdecek doguya? Orda şehit düşenler hangi anenın evladıydı da yolladı onlar kıymetsız mıydı . Vatan sevgisi başka bişey. Sizler sıcak yatagınız da döne döne uyuyun dıye onlar şehit düştü. Gencecıktıler. Yatııın kalkın onlara dua edin. Haa orası da parayla olacak iş degıl vatan aşkı lazım. Korkma eger olmayacaksa hiç.bişey olmaz gıder ve döner Allahın izniyle.

aynen.keyfine çok düşkün...bilmiyorum bu iş ona cazip görünüyo...ya bi adı varmış 3 sene sonra sınava girer uzman olurmuş diye.

gitsin veya gitmesin gibi bir yorum yapmayacağım, asker eşi ve birkaç ay veya 1 sene sonra oralara gidecek biri olarak...
öncelikle lise mezunu olmadan uzman çavuş olunmuyor.
bu kadar keyfine düşkün birisinin yapabileceği iş değil askerlik. hele ki doğuda...
en basiti; bırak kamuflajı, çamaşırın bile yırtılsa da sürünmekten o halde sürünmeye, operasyona devam edersin dağda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…