• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üst aile ile Ortak ödemeler

parfumkokusu

hola!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.921
Puanlar
373
Merhaba,
Ben evliyim ve bir oğlum var. Ayrıca hamileyim. Ailemin yazlığı var ve biz de yaz aylarında gidip kalıyoruz. Faturalar mutfak masrafı ve tabiki ufak tefek tadilatlara da katılıyoruz. Bahçe bakımı, ev ile ilgili her iş ile ilgileniyoruz. Yani bir anlamda kendi evimiz gibi ne yapıyorsak herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Ama şuan yazlığı su bastı ve tavanlar falan hep küf halde. Parkeler kabardı baya ciddi masraf var. Ortaklaşa ödemeyi teklif ettim. Bu kez ailem diyor ki büyük tadilatw girsin. Mantolama, dış duvar taşların kazinmasi, çatının onarılması vs.. 300 bin tutar tahmini... Ve şuan ben bunu istemiyorum. Doğum yapacağım. Doğum sonrası ücretsiz izne çıkacağım. O ana kadar da kenara para koymak lazım ki oğlum okuyor. Bebek masrafı olacak gibi gibi... Bu arada iki kardeşiz biz yani diğer yandan ama o yurtdışında ondan bir beklentimiz yok masraf anlamında. Doğru düzgün gelmiyor bile. Ama eşime de aile içi paradan bu kadar masrafı yazlığa yapmasını istemek de istemiyorum. Ona da haksızlık gibi. Siz ne düşünüyorsunuz? Yanlış mı düşünüyorum ki?

Üst aile diyince üst katta oturan komşu aile nerde diye birkaç kez okudum. Kök ailenizden bahsediyormuşsunuz. Bence su bastıktan sonra minimum ne kadarla toparlanabiliyorsa yazlık o şekilde tadilata sokun, diğer büyük tadilatları da sıra sıra birer yıl arayla falan yaparsınız bir anda büyük masraf olmaz.

Ev ailenizin, siz gittiginiz zaman zaten masraflara yardimci oluyormussunuz. Buyuk tadilata yari yariya katilmaniza gerek yok bence. İstiyorsanız butceniz dogrultusunda yardımcı olursunuz ama yuksek rakamlar vermeniz gerekmiyor. Hali hazırda bir cocuk ve yolda ikinci varken elinizde para olmasi gerekiyor zaten, ailenizin şu durumda sizden yuklu miktar istemesi anlamsiz.

Merhaba,
Ben evliyim ve bir oğlum var. Ayrıca hamileyim. Ailemin yazlığı var ve biz de yaz aylarında gidip kalıyoruz. Faturalar mutfak masrafı ve tabiki ufak tefek tadilatlara da katılıyoruz. Bahçe bakımı, ev ile ilgili her iş ile ilgileniyoruz. Yani bir anlamda kendi evimiz gibi ne yapıyorsak herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Ama şuan yazlığı su bastı ve tavanlar falan hep küf halde. Parkeler kabardı baya ciddi masraf var. Ortaklaşa ödemeyi teklif ettim. Bu kez ailem diyor ki büyük tadilatw girsin. Mantolama, dış duvar taşların kazinmasi, çatının onarılması vs.. 300 bin tutar tahmini... Ve şuan ben bunu istemiyorum. Doğum yapacağım. Doğum sonrası ücretsiz izne çıkacağım. O ana kadar da kenara para koymak lazım ki oğlum okuyor. Bebek masrafı olacak gibi gibi... Bu arada iki kardeşiz biz yani diğer yandan ama o yurtdışında ondan bir beklentimiz yok masraf anlamında. Doğru düzgün gelmiyor bile. Ama eşime de aile içi paradan bu kadar masrafı yazlığa yapmasını istemek de istemiyorum. Ona da haksızlık gibi. Siz ne düşünüyorsunuz? Yanlış mı düşünüyorum ki?
Yani ev ortaksa ve parça parça tadilat yapılmaktansa tek seferde yapılması daha mantıklı.

Ev ailenizin, siz gittiginiz zaman zaten masraflara yardimci oluyormussunuz. Buyuk tadilata yari yariya katilmaniza gerek yok bence. İstiyorsanız butceniz dogrultusunda yardımcı olursunuz ama yuksek rakamlar vermeniz gerekmiyor. Hali hazırda bir cocuk ve yolda ikinci varken elinizde para olmasi gerekiyor zaten, ailenizin şu durumda sizden yuklu miktar istemesi anlamsiz.
Evet yani zaten biz destek olalım deyince o zaman büyük tadilat olsun demelerine üzüldüm biraz yani sanki bize yıkmaya çalışıyorlar gibi hissettirdi. Hem rahatsız oldum hem de gittiğim için ödemek mecburum gibi hissettim ama yani yillarca yapılan masrafı da düşününce sanki hiç gitmesem o parayı kenara koysam her yıl bi kaç kez herşey dahil otelde tatil yaparım gibi geliyo.. ve. Yaklaşıma kızdım sanırım ya.. salak yerine konuluyormusum gibi geldi onlar öyle deyince... Hele ki şuan ki durumumda 6 ay sonra maaş bile alamayacağım..

Sonuçta kullanıyorsunuz. Bahsettiğiniz şeyler zaten yapmak zorunda olduğunuz şeyler. Ekstra şeyler değil. Bence bir miktar belirleyin sizi zorlamayacak biz bu kadar verebiliyoruz deyin ve verin.
Onu başta teklif ettim zaten bende.suanki haliyle 70 civarı masraf var. 35 veririm dedim... Öyle deyince konu bi anda büyük tadilata geldi. 150 bin falan düşüyor öyle de bana..

Üst aile diyince üst katta oturan komşu aile nerde diye birkaç kez okudum. Kök ailenizden bahsediyormuşsunuz. Bence su bastıktan sonra minimum ne kadarla toparlanabiliyorsa yazlık o şekilde tadilata sokun, diğer büyük tadilatları da sıra sıra birer yıl arayla falan yaparsınız bir anda büyük masraf olmaz.
Evet üst soy anlaminda demek istedim. Doğru öyle gibi olmuş 😂

Onu başta teklif ettim zaten bende.suanki haliyle 70 civarı masraf var. 35 veririm dedim... Öyle deyince konu bi anda büyük tadilata geldi. 150 bin falan düşüyor öyle de bana..

O zaman şuan bu miktarlara çıkamayacağınızı söyleyin. Ancak ben bir art niyet, kullanılma vs sezmedim. Ailenizin başka konularda böyle sizi kullanmaya çalıştığı oldu mu

Evet yani zaten biz destek olalım deyince o zaman büyük tadilat olsun demelerine üzüldüm biraz yani sanki bize yıkmaya çalışıyorlar gibi hissettirdi. Hem rahatsız oldum hem de gittiğim için ödemek mecburum gibi hissettim ama yani yillarca yapılan masrafı da düşününce sanki hiç gitmesem o parayı kenara koysam her yıl bi kaç kez herşey dahil otelde tatil yaparım gibi geliyo.. ve. Yaklaşıma kızdım sanırım ya.. salak yerine konuluyormusum gibi geldi onlar öyle deyince... Hele ki şuan ki durumumda 6 ay sonra maaş bile alamayacağım..
Anladigim kadariyla ev ortak degil, ortak alinmamis. Anne babanizin zaten mevcut olan yazligina tatillerde gidiyorsunuz. Bu durumda zaten yuklu masrafin yarisini odemeniz gerekmiyor. Acil bir durumda evet karşılarsınız yarisini ya da boya badana gibi daha az tutarlarda hepsini siz verirsiniz ama aciliyeti olmayan, biraz daha keyfe keder tadilatta bir anda yuklu miktar odemeniz gerekmiyor bence. Hani baska masrafını olmasa neyse de zamanlama cok ters.

Evet sanki biraz "hazir vermeye gonulluyken diger işleri de yapalim ciksin aradan" demisler gibi olmus.

Tapu anlamında değil. Ailemin evi.. biz yaz aylarında hafta sonları gidiyoruz.
O zaman burda yazdığınız gibi ailenize durumu açıklayın kendi belirlediğiniz bütçe kadar yardımcı olun anlayışsız bir aile kullanmanıza da izin vermezdi bu kadar kafaya takmaya değmez.

O zaman şuan bu miktarlara çıkamayacağınızı söyleyin. Ancak ben bir art niyet, kullanılma vs sezmedim. Ailenizin başka konularda böyle sizi kullanmaya çalıştığı oldu mu
BEnim durumum daha iyi diye evlenmeden önce de çoğu şeye katilirdim. Ama kardeşim calismazdi mesela onun kahve parasına ev kirasina kadar oderlerdi. Sonra biz sıkıştık deyip benden para isterlerdi. Ama kimse kardeşime çalış demezdi. Onun bir bahanesi hep vardı..

Burda kimden bahsediyorsunuz. Anne ve babanızdan mı?

Yani konuyu ilk okuduğumda üstte bir komşu var, bir yabancı var sandım. Meğer o yabancı ailenizmiş.

Anne babanızdan bahsederken kullandığınız ifadeler nasıl desem, böyle çirkin gibi. Elden bahseder gibi.

Üstüne yıkmak filan biraz fazla geldi bana yani.

Yazlığı ortak kullanırken onlar anne babanız oluyor ve aranızda senin benim lafı geçmiyor. Çünkü onlar sizin aileniz ve bu çok normal.

Ama ödeme yapmaya gelince birdenbire aileniz olmaktan çıkıyor, yedi kat yabancıdan bahseder gibi bahsediyorsunuz.

Sizi sömürdüklerini, kullandıklarını ifade ediyorsunuz cümlelerin alt metninde. Üzerine yıkmak ifadesi zaten kendi başına ciddi bir fiyasko.

Hislerinize bakarsak benim verebileceğim tek tavsiye ve bence en doğrutavsiye, ne o yazlığı kendinizinmiş gibi kullanın ne de tadilat masrafına ortak olun. Mutfak masrafı ve faturaları ödemek , masraflara dahil olmak olmuyor. O zaten sizin boynunuzun borcu. Bunu ifade etmeniz bile o kadar yersiz ki...

Doğum yapacaksınız
Paraya ihtiyacınız olacak. O sebeple bundan sonra yazlığa masraf yapmaktansa otelde tatil yapın. Hickimse kırılmamış olur böylece.

Orta yolu bulun bu durumda, yani masraf 300se 80 100 verebilirim en fazla kalanını kendiniz karşılayın ya da benim dediğim gibi yapılsın 35 vereyim deyin.
Diğer kardeş kullanmıyor diye aile evine tüm masrafı üstleneceğiniz bir durum yok.

Basta soyledigniz rakami verin baska bisey yapamam isten cikacagim vs diyin sizden yarisini beklemeleri doğru degil

Ev sizin değil. Ortak da değilsiniz. Niye ödeyesiniz ki? 35.000 verebiliyorsanız sadece o kadarını verin. Gerisini aileniz düşünsün.

Kardeşiniz evi kullanmıyor olabilir ama siz kullanınca zaten parasını bir şekilde ödemiş oluyormuşsunuz. İkiniz denk sayılırsınız bu sebeple.

Ailenizin durumunuzu görmezden gelip bunu söylemesi çok yersiz ve ayıp. Ne alaka zaten 2-3 ay kalmaya karşılık herşeyi yapıyorsunuz. Büyük tadilat onlara ait olmalı. Hani belki 1/4 falan verilir de.. Ben olsam ortak olmam. Trip atarlarsa da bir daha asla gitmem ev kiralarım yazlık daha iyi

Back
X