Evet benzer şeyleri çevremden de duyuyorum. Maalesef benim ailem böyle çok anac, kucaklayan ailelerden değil... Daha çok evin yetiskini benim de onlar evin çılgın takılan gençleri gibi.. maddi güçleri var, enerjileri de var. Yani enerjisi olmayıp çocuklarından bekleyecek bir durumları yok.. daga tırmanmaya giden çadırda kalabilen insanlar bunlar.. ama nedense bilmiyorum yazlığa gideriz cuma akşamı iş çıkışı mesela geleceğimizi bilirler fakat evde 1 kap yemek yok. Yanımızda 6 yaşında çocukla apar topar kahvaltı hazırlarim. Anne siz yemek yemiyor musunuz derim, biz Deniz kenarında atistirdik akşam yemiyoruz derler. Yani istemiyorlar desem bu kez de gelmiyoruz deyince neden gelmiyorsunuz diyorlar... Perşembe den ararlar mesela gelecekseniz biz markete gitmeyelim gelirken siz şunları alın diye... Yani cumartesi hastalansak gitmesek o saate kadar orda aç kalacaklar. Sebep de şu araçla market arası 15 dk.. araçları tabiki var. . biz gelene kadar evdekini yiyorlar. Denizleri bölünsun istemiyorlar...
Ya çok sebep var işte altında da sanırım konuyu açma sebebim artık son bardağın dolması ile ilgili oldu..
Benim annemin de buna çok benzer tarafları ama babam belli dengeliyor biraz.
Ailemle aynı şehirdeyiz ama yazlık evde kalıyorlar çoğunlukla. Benim 5 yaş ve 3 aylık çocuklarım şu an.
Ben de anneme gittiğimde lahmacun söyleyelim modunda bir kadın.
Lahmacunu bırak ben evimde söyleyeyim sen bize sulu yemek yapsan diyorum :) duymazdan geliyor.
Bizim de yazlıkta biz evlenirken odanın biraz derlenip toplanması çift kişilik hale dönüştürülmesi gerekti. Annem bana sen yap senin odan dedi.
Eee yarın öbür gün kardeşim evlense o da gelmeyecek mi dedim o zaman o odada kardeşimi yatırmam kapıyı kilitlerim giderken dedim. Hiçbir şey almadım.
Sonra halletmişler en uyduruk şekilde ondan dedim bizimkiler de az cimri değildir diye

Şimdi klima takılması lazım bizim yattığımız odaya ama biz de max 1 kere gideriz her hafta sonu gidemeyiz uzak. İzmir’de ev. Biz İstanbuldayız. Zor geliyor. Ben bir hafta için oraya klima almam dedim. Annem de biz yokken bizim odada yatıyor anladığım. Ama babam taktırmıyor benimle deniyor şansını :)
Babam biraz daha eli açık bana. O da kardeşime biraz fazla fazla yaptı şu an bana bazı mahcubiyetleri var. He annem hissetmiyor tabi onu. Hissetmeyebilirdi de.
Ama yine de bizimkiler bile ev tadilatı fatura vs demez.
Babam göçmen benim.
Dolayısıyla yurtdışında da ailemiz akrabalarımız ve bir evimiz var.
Onun evine de gidiyorum gittiğimde elektrik faturası geliyor. Yurtdışı olduğu için babam uğraşamıyor ben ödüyorum bir de babamdan istiyorum evin elektrik faturası geldi ödedim diye borç yazıyorum valla. Eşim bile artık babandan isteme onu da biz ödeyelim diyor. Yok diyorum ya istemeyince kıymetli olmuyorsun 35imden sonra babamdan para almayı öğrendim ben