• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üst aile ile Ortak ödemeler

Çok üzüldüm durumunuza🙁 hamilesiniz de sıkmayın canınızı çok şükür çalışıyorsunuz elinizde var. Çocuklarınızı gönlünüzce tatile götürürsünüz.
Umarım daha güzel bir yazlığınız olur sizin de çocuklarınızla istediğiniz gibi gidersiniz🌸
Aslında bundan 4 yıl önce yazlık bakmıştık biliyor musunuz. Yani aslında 2+1 ev di yazlık bolgedeydi. Yatırım diye almak istemiştim yazlık dusuncesi ile değil.. annem olay yapmıştı... Boşuna borca giriyorsunuz. Yazlık var aynı yerde koskoca ev.. burası zaten sizin.. biz bu evde tek napalim siz yokken falan diye... Sonra biz de gidip baska yerden ev almistik yatırım için..
Tabi şuan fiyatlar uçtu aldığımızi satıp yazlık yerden ev mümkün değil. O dönem ne salakmisim yani. Anlamadım tabi. Böyle aldirmayip şimdi bişi güç durumda bıraktılar.

İnsanın kök ailesi de olsa iyi niyetin bku çıkıyormuş demekki.
Ev ortak değil bir şey değil. Tabiki de ailemin yazlığına gideceğim kullanacağım. Masraflarınızı da karşılıyorsunuz ama tapusu bende olmayan bir tek de bana bölünmeyecek evin büyük tadilatına hayatta katılmazdım.

Ailenizin yazlığına gittiğinizde masraflarına zaten ortak oluyormuşsunuz tadilat için sizden beklentide Olmaları bana da garip geldi.
Ben de benzer durumdayım ama ne elektrik faturası ne alışveriş hiçbir şey ödemeyiz. Bir de babam elimizi cebimize attırmaz gittiğimizde dönerken bagajımızı doldururlar gönderirler ki benim ailem de başka konularda epey cimridir ama o ev sonuçta onların ve biz gitmezsek kukumav kuşu gibi bir başlarına oturuyorlar. Gittik diye üstüne para verecek hale giriyorlar.
Bence kabul etmeyin 35-50 arası bir bütçeniz olduğunu söyleyin.
Bu arada bizim yazlığa da bu sene çok su girmiş çok yağmur yağmış. Tadilat yapılması lazım.
Babam yaptırayım mı bu sene gelir misiniz, gelmezseniz hiç dokunmayacağım dedi yani.
Ailenin maddi durumu da önemli tabi ama yazlık varsa çok da kötü değildir diye düşünüyorum…

Bunları yapıyoruz zaten.. şöyle soyliyim yıllık iznim zaten 20 gün. O iznin bir kısmı kışın çocuğun hastalığında gidiyor. 5 günü otel oluyor. 5 gün de yazlıkta kalıyoruz.. bir de her hafta olmasa da ayda 2 kez falan hafta sonlari cumartesi gidip Pazar dönüyoruz. Gittiğimizde dolap masrafı yaparken tüm eve göre düşünüyoruz kendi yedigimizi alıp gitmiyoruz yani.. zaten faturalar bolusuluyor. Aslında laf olmasın diye fazlasını yapıyorum da eksik kalmasın diye. Ya annem babam tabi bunlarda da değilim. Ben sadeec yüklü miktarda para istenmesine şaşırdım.

Konudaki ilk mesajınızda bütün yaz kalıyor gibi anlaşılmış olabilir öyle bile olsa ödemenize gerek yok. Yılda 10 gün gitmek demek aile ziyaretidir yazlıkta tatil yapmak aileyi kullanmak değildir ya. Garip

Ailenizin yazlığına gittiğinizde masraflarına zaten ortak oluyormuşsunuz tadilat için sizden beklentide Olmaları bana da garip geldi.
Ben de benzer durumdayım ama ne elektrik faturası ne alışveriş hiçbir şey ödemeyiz. Bir de babam elimizi cebimize attırmaz gittiğimizde dönerken bagajımızı doldururlar gönderirler ki benim ailem de başka konularda epey cimridir ama o ev sonuçta onların ve biz gitmezsek kukumav kuşu gibi bir başlarına oturuyorlar. Gittik diye üstüne para verecek hale giriyorlar.
Bence kabul etmeyin 35-50 arası bir bütçeniz olduğunu söyleyin.
Bu arada bizim yazlığa da bu sene çok su girmiş çok yağmur yağmış. Tadilat yapılması lazım.
Babam yaptırayım mı bu sene gelir misiniz, gelmezseniz hiç dokunmayacağım dedi yani.
Ailenin maddi durumu da önemli tabi ama yazlık varsa çok da kötü değildir diye düşünüyorum…
Evet benzer şeyleri çevremden de duyuyorum. Maalesef benim ailem böyle çok anac, kucaklayan ailelerden değil... Daha çok evin yetiskini benim de onlar evin çılgın takılan gençleri gibi.. maddi güçleri var, enerjileri de var. Yani enerjisi olmayıp çocuklarından bekleyecek bir durumları yok.. daga tırmanmaya giden çadırda kalabilen insanlar bunlar.. ama nedense bilmiyorum yazlığa gideriz cuma akşamı iş çıkışı mesela geleceğimizi bilirler fakat evde 1 kap yemek yok. Yanımızda 6 yaşında çocukla apar topar kahvaltı hazırlarim. Anne siz yemek yemiyor musunuz derim, biz Deniz kenarında atistirdik akşam yemiyoruz derler. Yani istemiyorlar desem bu kez de gelmiyoruz deyince neden gelmiyorsunuz diyorlar... Perşembe den ararlar mesela gelecekseniz biz markete gitmeyelim gelirken siz şunları alın diye... Yani cumartesi hastalansak gitmesek o saate kadar orda aç kalacaklar. Sebep de şu araçla market arası 15 dk.. araçları tabiki var. . biz gelene kadar evdekini yiyorlar. Denizleri bölünsun istemiyorlar...
Ya çok sebep var işte altında da sanırım konuyu açma sebebim artık son bardağın dolması ile ilgili oldu..

İnsanın kök ailesi de olsa iyi niyetin bku çıkıyormuş demekki.
Ev ortak değil bir şey değil. Tabiki de ailemin yazlığına gideceğim kullanacağım. Masraflarınızı da karşılıyorsunuz ama tapusu bende olmayan bir tek de bana bölünmeyecek evin büyük tadilatına hayatta katılmazdım.
Evet bende ayağımı kesmeye karar verdim yavaş yavaş..

Evet benzer şeyleri çevremden de duyuyorum. Maalesef benim ailem böyle çok anac, kucaklayan ailelerden değil... Daha çok evin yetiskini benim de onlar evin çılgın takılan gençleri gibi.. maddi güçleri var, enerjileri de var. Yani enerjisi olmayıp çocuklarından bekleyecek bir durumları yok.. daga tırmanmaya giden çadırda kalabilen insanlar bunlar.. ama nedense bilmiyorum yazlığa gideriz cuma akşamı iş çıkışı mesela geleceğimizi bilirler fakat evde 1 kap yemek yok. Yanımızda 6 yaşında çocukla apar topar kahvaltı hazırlarim. Anne siz yemek yemiyor musunuz derim, biz Deniz kenarında atistirdik akşam yemiyoruz derler. Yani istemiyorlar desem bu kez de gelmiyoruz deyince neden gelmiyorsunuz diyorlar... Perşembe den ararlar mesela gelecekseniz biz markete gitmeyelim gelirken siz şunları alın diye... Yani cumartesi hastalansak gitmesek o saate kadar orda aç kalacaklar. Sebep de şu araçla market arası 15 dk.. araçları tabiki var. . biz gelene kadar evdekini yiyorlar. Denizleri bölünsun istemiyorlar...
Ya çok sebep var işte altında da sanırım konuyu açma sebebim artık son bardağın dolması ile ilgili oldu..

Benim annemin de buna çok benzer tarafları ama babam belli dengeliyor biraz.
Ailemle aynı şehirdeyiz ama yazlık evde kalıyorlar çoğunlukla. Benim 5 yaş ve 3 aylık çocuklarım şu an.
Ben de anneme gittiğimde lahmacun söyleyelim modunda bir kadın.
Lahmacunu bırak ben evimde söyleyeyim sen bize sulu yemek yapsan diyorum :) duymazdan geliyor.
Bizim de yazlıkta biz evlenirken odanın biraz derlenip toplanması çift kişilik hale dönüştürülmesi gerekti. Annem bana sen yap senin odan dedi.
Eee yarın öbür gün kardeşim evlense o da gelmeyecek mi dedim o zaman o odada kardeşimi yatırmam kapıyı kilitlerim giderken dedim. Hiçbir şey almadım.
Sonra halletmişler en uyduruk şekilde ondan dedim bizimkiler de az cimri değildir diye 😂
Şimdi klima takılması lazım bizim yattığımız odaya ama biz de max 1 kere gideriz her hafta sonu gidemeyiz uzak. İzmir’de ev. Biz İstanbuldayız. Zor geliyor. Ben bir hafta için oraya klima almam dedim. Annem de biz yokken bizim odada yatıyor anladığım. Ama babam taktırmıyor benimle deniyor şansını :)
Babam biraz daha eli açık bana. O da kardeşime biraz fazla fazla yaptı şu an bana bazı mahcubiyetleri var. He annem hissetmiyor tabi onu. Hissetmeyebilirdi de.
Ama yine de bizimkiler bile ev tadilatı fatura vs demez.
Babam göçmen benim.
Dolayısıyla yurtdışında da ailemiz akrabalarımız ve bir evimiz var.
Onun evine de gidiyorum gittiğimde elektrik faturası geliyor. Yurtdışı olduğu için babam uğraşamıyor ben ödüyorum bir de babamdan istiyorum evin elektrik faturası geldi ödedim diye borç yazıyorum valla. Eşim bile artık babandan isteme onu da biz ödeyelim diyor. Yok diyorum ya istemeyince kıymetli olmuyorsun 35imden sonra babamdan para almayı öğrendim ben 😂

Evet yani zaten biz destek olalım deyince o zaman büyük tadilat olsun demelerine üzüldüm biraz yani sanki bize yıkmaya çalışıyorlar gibi hissettirdi. Hem rahatsız oldum hem de gittiğim için ödemek mecburum gibi hissettim ama yani yillarca yapılan masrafı da düşününce sanki hiç gitmesem o parayı kenara koysam her yıl bi kaç kez herşey dahil otelde tatil yaparım gibi geliyo.. ve. Yaklaşıma kızdım sanırım ya.. salak yerine konuluyormusum gibi geldi onlar öyle deyince... Hele ki şuan ki durumumda 6 ay sonra maaş bile alamayacağım..
Büyük tadilat sizlik durum değil. Su basma işi için parayı verin bence bir daha da kalmayın. Siz demeden onların düşünmesi lazım yani ayıp yaptıkları

Merhaba,
Ben evliyim ve bir oğlum var. Ayrıca hamileyim. Ailemin yazlığı var ve biz de yaz aylarında gidip kalıyoruz. Faturalar mutfak masrafı ve tabiki ufak tefek tadilatlara da katılıyoruz. Bahçe bakımı, ev ile ilgili her iş ile ilgileniyoruz. Yani bir anlamda kendi evimiz gibi ne yapıyorsak herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Ama şuan yazlığı su bastı ve tavanlar falan hep küf halde. Parkeler kabardı baya ciddi masraf var. Ortaklaşa ödemeyi teklif ettim. Bu kez ailem diyor ki büyük tadilatw girsin. Mantolama, dış duvar taşların kazinmasi, çatının onarılması vs.. 300 bin tutar tahmini... Ve şuan ben bunu istemiyorum. Doğum yapacağım. Doğum sonrası ücretsiz izne çıkacağım. O ana kadar da kenara para koymak lazım ki oğlum okuyor. Bebek masrafı olacak gibi gibi... Bu arada iki kardeşiz biz yani diğer yandan ama o yurtdışında ondan bir beklentimiz yok masraf anlamında. Doğru düzgün gelmiyor bile. Ama eşime de aile içi paradan bu kadar masrafı yazlığa yapmasını istemek de istemiyorum. Ona da haksızlık gibi. Siz ne düşünüyorsunuz? Yanlış mı düşünüyorum ki?
Ortaklaşa teklifi siz yapmışsınız zaten ve sizde kullanıyorsunuz şu an durumunuz müsait değilse bunu söyleyin,siz yapın yarışı borcum olsun bebek gelecek şimdi veremem diye

Evet bende ayağımı kesmeye karar verdim yavaş yavaş..
Bence de en iyisini yaparsın. Anlatmış oldugun herseyin ışığında; cocugum olacak, calismaya ara vereceğim, o yüzden cati icin encok 25-30 bin lira katkida bulunabilecegim. Zaten benden fazlasını beklemezsiniz biliyorum çünkü bu eşime buyuk ayıp olur de ve gerçekten de artik tatillerde yazlığa gitmekten vazgec. Astarı yüzünden pahali bir durum bu. Zaten is yapmaktan tatil yapamadığını da yazdın. Büyük tadilat yaptırmak istiyorsanız yaptırın , evi idare etmek zor geliyorsa da satın olsun bitsin deyin. İnsan yoldan gelecek yabancıya yemek hazırlar kaldi ki evladına, torununa hazırlamayacak ? Faturaları hep mi size ödetiyorlar, ara sıra mi?

Büyük tadilat sizlik durum değil. Su basma işi için parayı verin bence bir daha da kalmayın. Siz demeden onların düşünmesi lazım yani ayıp yaptıkları
Yilda 5 gün kaliyormussunuz onda da tatil yapamiyormussunuz niye gidiyorsunuz ki? Bir öğle yemeği yapmaktan aciz insanlara 35 bin bile çok kimse kusura bakmasın. Annenler çok cin, okudukça sinir oldum.

Bence de en iyisini yaparsın. Anlatmış oldugun herseyin ışığında; cocugum olacak, calismaya ara vereceğim, o yüzden cati icin encok 25-30 bin lira katkida bulunabilecegim. Zaten benden fazlasını beklemezsiniz biliyorum çünkü bu eşime buyuk ayıp olur de ve gerçekten de artik tatillerde yazlığa gitmekten vazgec. Astarı yüzünden pahali bir durum bu. Zaten is yapmaktan tatil yapamadığını da yazdın. Büyük tadilat yaptırmak istiyorsanız yaptırın , evi idare etmek zor geliyorsa da satın olsun bitsin deyin. İnsan yoldan gelecek yabancıya yemek hazırlar kaldi ki evladına, torununa hazırlamayacak ? Faturaları hep mi size ödetiyorlar, ara sıra mi?
Yazları ortak ödüyoruz faturaları ama şöyle onlar 3 ay orada aslında, ben hafta sonları gidiyorum. Yine de ses çıkarmadım annem babam. eşimde boşver ver gitsin dedi bir kaç kez aidata da destek istediler ama orda biraz salağa yattım açıkçası. İnternet taktırmak istediler anne biz ne kadar geliyoruz ki mobil veri yetiyor dedim. Sonra anladım ki hafta içi Netflix izledikleri için onların mobil veri yetmiyor dertleri bu.. yaptırmadılar interneti..

Ortaklaşa teklifi siz yapmışsınız zaten ve sizde kullanıyorsunuz şu an durumunuz müsait değilse bunu söyleyin,siz yapın yarışı borcum olsun bebek gelecek şimdi veremem diye
Şöyle aslında. Açıkça sormadilar ama planı yaparken zaten dahil ettiler masrafa.. şöyle zorlar bizi falan gibi. Onlar öyle deyince tamam yarısını ben karşılarım dedim. Geçen yıl da merdiven korkuluğu yapıldı onda da direk istediler birlikte yapalım diye yine aynı

Şöyle aslında. Açıkça sormadilar ama planı yaparken zaten dahil ettiler masrafa.. şöyle zorlar bizi falan gibi. Onlar öyle deyince tamam yarısını ben karşılarım dedim. Geçen yıl da merdiven korkuluğu yapıldı onda da direk istediler birlikte yapalım diye yine aynı
Aman ne yazlikmis ya musluk bozulsa yarı parasını sizden alacaklar... Sen vermedin diye internet bile bağlatmamislar belesciler. Kocana anlatıp/maruz bırakıp onu da yüz göz etme bence, elinizi eteginizi çekin. Idare edemiyorlarsa da satsinlar. Bebek geliyor artık bahaneniz de var. Sağlıkla gelsin inşallah

Bunları yapıyoruz zaten.. şöyle soyliyim yıllık iznim zaten 20 gün. O iznin bir kısmı kışın çocuğun hastalığında gidiyor. 5 günü otel oluyor. 5 gün de yazlıkta kalıyoruz.. bir de her hafta olmasa da ayda 2 kez falan hafta sonlari cumartesi gidip Pazar dönüyoruz. Gittiğimizde dolap masrafı yaparken tüm eve göre düşünüyoruz kendi yedigimizi alıp gitmiyoruz yani.. zaten faturalar bolusuluyor. Aslında laf olmasın diye fazlasını yapıyorum da eksik kalmasın diye. Ya annem babam tabi bunlarda da değilim. Ben sadeec yüklü miktarda para istenmesine şaşırdım.

Yazlıkta kalıyoruz deyince ben tüm yaz sandım. Yılda beş gün istedikleri para çok fazla. Para yok çocuk için harcadık deyip içinden çıkın. Hem diğer çocuğa destek çıkıp sizden destek bekleme hakları yok. Yaptıkları hoş değil.

Çalışıyoruz zaten. Hafta sonları gidiyoruz onlar da oluyor. Bazen yıllık izin için 1 hafta kalıyoruz öyle durumda onlar bazen oluyor bazen dönüyorlar evlerine.. yok ben eli boş asla gitmem zaten. Ama faturaları kendileri soyluyor su bu kadar geldi, elektrik gelmiş vs diye.. bazen de pazara gidilecek siz gider misiniz falan diyorlar..istiyorlar yani açıkçası.. sürekli burası sizin de eviniz falan bizden size kalacak diyorlar.. biz yaşlandık artık eve bakma sırası sizde diyorlar... Kardeşinden bahseden yok tabi bu arada.. sadece miras deyince kardeş diyorlar... Tabiki mirasta kardeşimin de hakkı Allah gecinden versin yinede konuşmak bile yersiz.. ama bakışları bu şekilde... Bu arada ikisi de emekli ama öyle asgari düzeyde bir emekli maaşları yok. İyi yerlerden emekliler... Buna da bozuluyorum. Ödeyemeyecek kişiler olsalar zaten konusu olmaz.. ama durumları iyi iken böyle olması üzüyor.

Yerinizde olsam o yazlığa hiç gitmem
Anne babanızın düşünce tarzı hoş değil
Bu tür aile içi işler eninde sonunda kabak tadı verir
Eşinizi de boş yere strese sokuyorsunuz
Ailenin şu an yapması gereken, kızımız doğum yapacak, sonrasında çalışmayacak biz nasıl destek olabiliriz demekti
Sizde işler pansiyonerliğe dönmüş yerinizde olsam hiç katılmam, o yazlığa da gitmem, hiç emek vermeyen kardeşin hakkı eşitse sizde emek vermeyin olsun bitsin. Hafta sonu gelen evladından, torunundan fatura parası, pazar parası istemek nedir yahu, siz zaten elinizden geldiğince yapmışsınız ama istemek çirkin bir boyut, uzaklaşın yazlıktan

Tapu anlamında değil. Ailemin evi.. biz yaz aylarında hafta sonları gidiyoruz.
Ailemin de yazlığı var sadece biz o bölgeyi seviyoruz diye yaptırdılar küçük bir ev ve ne ev yapılırken ne sonrasında bir kuruşta masraf etmedik beklemezler de zaten. Yazın kızım hep orda bende arada gidiyorum, eşim bayram seyran olursa uğrar pek kalmaya gelmez . Ben gittiğimde arada market alışverişi yaparım yaşlılar o nedenle her gittiğimde temizliği falan hallederim onlara iş olmasın diye ama arada para lafı geçmez.
Sizin bugün ailenize birşey olsa kardeşinizde mirasçı bir kuruş harcamadan yarısına hak talep edecek. Gittiğinizde alışveriş yapılır ev işlerine yardım edilir ama tadilat kısmı ailenize ait olmalı bence.

Minnet edip yazlığa gitmeyin bir daha. Anne babanın evli çocuklarından para istemesi yok mu ?🤬

Back
X