• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üst aile ile Ortak ödemeler

Yazlığımız yok ama ailem yazlık bir yerde yaşıyor yaz kış sayılır mı bilmiyorum😅 O masrafların ne kadar çok olabileceğini tahmin ediyorum ama bizde istenmiyor açıkçası. Tabi bizimkilerin çok gelen gideni de olmuyor o da bir sebep olabilir. Gelen 1 haftadan uzun süreli gelmiyor onda da markete gitmişken günlük ihtiyaçları almaktan öteye geçmiyoruz.
Ben gitsem de gitmesem de o bahçeye gelen bahçıvan var zaten hani onun masrafını karşılamam beklense garip gelirdi bana. Ya da evin akıtan çatısını yaptırmam falan.
Bu arada ben yılda 1-2 kez 2 hafta civarında gidiyorum tatil yapmaktan ziyade aile ziyareti için. Konu sahibi de çok uzun süreli kalıyorsa süreyi kısaltmasını öneririm.
Bunları yapıyoruz zaten.. şöyle soyliyim yıllık iznim zaten 20 gün. O iznin bir kısmı kışın çocuğun hastalığında gidiyor. 5 günü otel oluyor. 5 gün de yazlıkta kalıyoruz.. bir de her hafta olmasa da ayda 2 kez falan hafta sonlari cumartesi gidip Pazar dönüyoruz. Gittiğimizde dolap masrafı yaparken tüm eve göre düşünüyoruz kendi yedigimizi alıp gitmiyoruz yani.. zaten faturalar bolusuluyor. Aslında laf olmasın diye fazlasını yapıyorum da eksik kalmasın diye. Ya annem babam tabi bunlarda da değilim. Ben sadeec yüklü miktarda para istenmesine şaşırdım.

verebileceginiz maksimum rakam nedir?
ailenize "herseyi yaptirmak mantiklj ama simdi hamileyim, dogumdan sonra calismayacagim. ben en fazla 50 bin verebilirim. ona gore bence oncelikli seyleri halledelim, biraz durumu toparlayinca birkac seneye kalanini da hallederiz" diyebilirsin.
kabul ederlerse ederler, etmezlerse keyifleri bjlir, onlarin evi sonucta. icine daha fazla masraf yapmak istiyorlarsa yapsinlar.
ama zaten ailece gjdilecek ortalama on gunluk tatil 50-100 tutuyor bu ulkede. bunca sene aile yazligina gjdip sadece kendi masrafinizi karsilayarak tatil yapmjssiniz. yani yapabileceginiz kadar yjksek bir rakami soyleyin, onlar zaten ustunu tamamlar. yarin bebek geliyor, yagmur suyu yemis duvarlarda küf olur bebegi de hasta eder
Maksimum tutar gibi bakmadım. Tahmini şuan masraf 70, 80 bin dedi eşim. Bu zorunlu harcama. 100 de çıksa 50 vericem mecbur.. ama bı anda büyük tadilat deyip 300, 400 bine rakamı cikardilar onu zaten mümkün değil ödeyemem.

Çalışıyoruz zaten. Hafta sonları gidiyoruz onlar da oluyor. Bazen yıllık izin için 1 hafta kalıyoruz öyle durumda onlar bazen oluyor bazen dönüyorlar evlerine.. yok ben eli boş asla gitmem zaten. Ama faturaları kendileri soyluyor su bu kadar geldi, elektrik gelmiş vs diye.. bazen de pazara gidilecek siz gider misiniz falan diyorlar..istiyorlar yani açıkçası.. sürekli burası sizin de eviniz falan bizden size kalacak diyorlar.. biz yaşlandık artık eve bakma sırası sizde diyorlar... Kardeşinden bahseden yok tabi bu arada.. sadece miras deyince kardeş diyorlar... Tabiki mirasta kardeşimin de hakkı Allah gecinden versin yinede konuşmak bile yersiz.. ama bakışları bu şekilde... Bu arada ikisi de emekli ama öyle asgari düzeyde bir emekli maaşları yok. İyi yerlerden emekliler... Buna da bozuluyorum. Ödeyemeyecek kişiler olsalar zaten konusu olmaz.. ama durumları iyi iken böyle olması üzüyor.
İzmir Foça Çeşme falan gibi bir mesafe var o zaman arada?
Yani bilmiyorum ben sizin yerinizde olsam en başından bu kadar sık gitmem sanırım ama sizde de çocuk var bahçe deniz istiyor belki bilmiyorum 🤷‍♀️
Bir de bana sizin probleminiz tek bu olayla sınırlı gibi gelmedi yani bence başka şeyler de var birikti birikti patladı gibi.
Ben hala büyük masraflara girmemeniz gerektiğini düşünüyorum bu arada. Kendinizi kötü hissetmeyin hiç.
Nasıl bazı çocuklar ebeveynlerinden sürekli bir şey talep ediyorsa bazen ebeveynler de çok talepkar olabiliyor. Hatta bazıları özellikle bir çocuktan sürekli bir şey talep ediyor

Bunları yapıyoruz zaten.. şöyle soyliyim yıllık iznim zaten 20 gün. O iznin bir kısmı kışın çocuğun hastalığında gidiyor. 5 günü otel oluyor. 5 gün de yazlıkta kalıyoruz.. bir de her hafta olmasa da ayda 2 kez falan hafta sonlari cumartesi gidip Pazar dönüyoruz. Gittiğimizde dolap masrafı yaparken tüm eve göre düşünüyoruz kendi yedigimizi alıp gitmiyoruz yani.. zaten faturalar bolusuluyor. Aslında laf olmasın diye fazlasını yapıyorum da eksik kalmasın diye. Ya annem babam tabi bunlarda da değilim. Ben sadeec yüklü miktarda para istenmesine şaşırdım.
Yani bence üzerinize düşeni yapıyorsunuz o zaman gidip aylarca kalma durumu da yok. Ailem iyi yerlerden emekli de diyorsunuz. Yani ayda 2-3 gün çocuğumun gelip ailesi ile kalmasını laf etmem sanırım ben ya. Bana cidden size yapılan ayıp geldi 😢

Maksimum tutar gibi bakmadım. Tahmini şuan masraf 70, 80 bin dedi eşim. Bu zorunlu harcama. 100 de çıksa 50 vericem mecbur.. ama bı anda büyük tadilat deyip 300, 400 bine rakamı cikardilar onu zaten mümkün değil ödeyemem.
onu odeyemeseniz de maksimum verebileceginiz seyi verin, ona gore kendileri bazi seyleri eksik biraksin ya da hepsini yaptirsin. sizlik birsey yok yani.
zaten 300 binlik tadilatta 150 onlar veriyor her halukarda. 80 siz verseniz geriye kalan rakam 70
yani odenmeyecek bir rakam degil, ya bir sekilde taksitle senetle oderler ya da en onemsiz 70bin kadarini sonra yaparlar.
siz elinizden geleni yapmis oluyirsunuz zaten, neticede araba, yazlik, bebek, köpek...bunlarin hepsi bir anda asiri masraf cikartabilen seyler. bu yola giren bu durumlara da hazilikli olacak.

*butceyi biraz toparladiktan sonra kapsamli bir sigorta yapin yari yariya, rahat edin

Yani bence üzerinize düşeni yapıyorsunuz o zaman gidip aylarca kalma durumu da yok. Ailem iyi yerlerden emekli de diyorsunuz. Yani ayda çocuğumun ailesi ile gelip 2-3 gün kalmasını laf etmem sanırım ben ya. Bana cidden size yapılan ayıp geldi 😢
benim de ailem yazlik yaptiriyor, gozumuzun icine bakiyor coluk cocugu alip gidelim biraz kalalim diye. buyuk teyzemin yazligi var yilin en mutlu zamani okullar tatil olup torunlarinin geldigi an, kucukken torunlari gelince sıkılmasin diye park kurmuslardi bahceye, biraz buyuyunce motorlu tekne aldilar sirf cocuklari gezdirmek icin.
aileye nimet aslinda cocugy. torunu torbasi gelmedikten sonra ne keyfi olacak koca yazligin

benim de ailem yazlik yaptiriyor, gozumuzun icine bakiyor coluk cocugu alip gidelim biraz kalalim diye. buyuk teyzemin yazligi var yilin en mutlu zamani okullar tatil olup torunlarinin geldigi an, kucukken torunlari gelince sıkılmasin diye park kurmuslardi bahceye, biraz buyuyunce motorlu tekne aldilar sirf cocuklari gezdirmek icin.
aileye nimet aslinda cocugy. torunu torbasi gelmedikten sonra ne keyfi olacak koca yazligin
Valla yengenc benim annem de aylarca havuzu olan bahçesi istediği gibi olan evi aradı sırf torunlarım gelecek tatil yapacak diye ki ortada olan tek bir torun bile yoktu o zamanlar😂 Şimdi de arayıp 1 hafta bile olsa gelin torunumuzu yüzdürelim deyip duruyorlar cidden bende öyle düşünüyorum torun çocuktan daha kıymetli oluyor galiba.

Merhaba,
Ben evliyim ve bir oğlum var. Ayrıca hamileyim. Ailemin yazlığı var ve biz de yaz aylarında gidip kalıyoruz. Faturalar mutfak masrafı ve tabiki ufak tefek tadilatlara da katılıyoruz. Bahçe bakımı, ev ile ilgili her iş ile ilgileniyoruz. Yani bir anlamda kendi evimiz gibi ne yapıyorsak herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Ama şuan yazlığı su bastı ve tavanlar falan hep küf halde. Parkeler kabardı baya ciddi masraf var. Ortaklaşa ödemeyi teklif ettim. Bu kez ailem diyor ki büyük tadilatw girsin. Mantolama, dış duvar taşların kazinmasi, çatının onarılması vs.. 300 bin tutar tahmini... Ve şuan ben bunu istemiyorum. Doğum yapacağım. Doğum sonrası ücretsiz izne çıkacağım. O ana kadar da kenara para koymak lazım ki oğlum okuyor. Bebek masrafı olacak gibi gibi... Bu arada iki kardeşiz biz yani diğer yandan ama o yurtdışında ondan bir beklentimiz yok masraf anlamında. Doğru düzgün gelmiyor bile. Ama eşime de aile içi paradan bu kadar masrafı yazlığa yapmasını istemek de istemiyorum. Ona da haksızlık gibi. Siz ne düşünüyorsunuz? Yanlış mı düşünüyorum ki?
Ben yazdıklarınızdan şunu anlıyorum, ailenizle bir yazı geçirecek kadar ilişkiniz iyi. Doğum yapıcam anne bu kadar büyük masrafın altına şimdi giremeyiz şimdilik yapılması gereken işleri halledelim daha sonra büyük işleri hallederiz diyin yani ne var bunda.

Ben olsaydım bi 50-60 teklif ederdim çünkü zaten bu konudan aranız açılırsa bi tatile çıksanız iki çocukla 50 bini cuppppaa yersiniz sene de iki kez tatil demek 100 bin demek .

Yazlık satılmadığı sürece haftasonları gidecegınız bir yeriniz varmış öyle düşünün haftasonu iki çocukla dışarda vakit geçirelim deseniz 2 gun onda bile yersiniz 5-6 bin rahat ,aya vursanız 4 haftasonuna 20 bin . Olmuşken tam olsun bidaha bidaha inşaat işiyle uğraşılmasın istemişlerdir sonuçta 7 kat el değil aileniz konuşun durumunuzu annenizle kadın kadına . Eşinize yük olacak die düşünmeyin sonuç olarak eşinizinde tatillerde işine geliyordur bu durum . Ha demişsiniz ki her zaman gerekeni yapıyor eşimde , tamam ama size de haftasonları rahat oluyor demek ki

Valla yengenc benim annem de aylarca havuzu olan bahçesi istediği gibi olan evi aradı sırf torunlarım gelecek tatil yapacak diye ki ortada olan tek bir torun bile yoktu o zamanlar😂 Şimdi de arayıp 1 hafta bile olsa gelin torunumuzu yüzdürelim deyip duruyorlar cidden bende öyle düşünüyorum torun çocuktan daha kıymetli oluyor galiba.
benim ablam cins biraz otelde bile kalmaz, cocugu (9) bize iki saat emanet etmez. kayinvalidesinin istanbula birkac saat uzakta yazlik koy evi var bunca sene bir kere gidip bir gece kaldilar benim bildigim.
annemlerinki memlekette, cok daha uzak. muhtemelen asla gitmezler onca yolu, ama annem sanki gelecekler gibi "su oda da torunun odasi, o seviyor sunu soyle yapalim" falan modunda. ev bitmeden devamli bir pazarlikta gelin edin diye. üzülüyorum açikçası.
benim dedemler köye tasinmiş mesela ben bebekken, ilk 15 sene biz iki defa gittik, birinde bir hafta kaldik digerinde bir ay.
ne bileyim, köy evi - yazlik vs vs
bunlar evlatlarla torunlarla guzel. zaten aileler de cocuklari gelir diye hayallerde oldugu icin 1+1 uygun bir ev yerine imkani oldugunca cok odali yerler alirlar.
hal boyleyken para beklemek yerine sukretsinler kizim calistigi halde vakit ayirip geliyor, torunlarimla tatil yapiyorum diye

Kendileri yaptiracaksa anne babanız yazında kiraya verip kaç yıl sürecekse masrafları oradan geri alabilirler .Sizde bu durumda yazlığa gitmez buna boxulmazsinizda .Aksi durumda ev iki kardeş olarak size kalacaksa aileniz yani anne babanız için iki kardeş yarı yarıya masrafları bolusmeniz adil olur.O gelmesede ilerde mirastan pay isteyecek sonuçta .Kimse masraflara katilmayip evin tüm masrafını anne babaya birakacaksa ben olsam kiraya verirdim.Sonucta sizin esinizde orada tatil yapıyor ve o ev şu an sizin değil .İşin adil ilan kısmını konusacaksak kizmadan böyle.Bence siz bunu teklif edin anne babanız iyice dökülmeden yaptirip kiraya versin .Bir otelde bir iki ay kalmak kaç TL sonuçta .Yani hiç kizmaca yok adil böyle olur normalde .

Yani anne baba yaptırıp sizinde oraya tatile gitmeniz adil olan değil konu sahibi .Normalde yaptırıp satabilirlerde ben öyle yapardım iki çocuğumda el atmiyorsa büyük masraf benden çıkıyorsa en iyisi bu olurdu yorgan gitti kavga bitti .Sonuçta tabiki iki üç ay kalınca masraf yapmanız doğal fakat büyük masraf olayında iki kardeş de anne babaya yardımcı olabilir .Olmuyorsa tadilat için cebimden büyük para çıkarsa emekli insanların bu sorundur bence .Kullanılmayacak hale gelirse sizde kullanamazsınız zaten .

Arkadaşlar herkese çok teşekkürler görüşler için. Tabiki konu sadece bunlarla sınırlı olmuyor altta başka geçmişten gelen şeyler de oluyor. Kendi evleri ister satarlar ister otururlar. Ama onların talebi sırf maddi değil evin her işi ile siz uğraşın bizi yüke sokmayin biz gelelim dinlenelim gidelim şeklinde. Bugün tekrar bir konuşma ile bunu anladım. Yazin bile gittiğimde yemekleri yaptım onlar denize gittiler. Anne bir öğlen de siz yapın ben çocukla uğraşıyorum dediğimde kızım biz öğlen yemiyoruz dediler. Kısaca ben yapınca yenildi akşam olduğunda herkes odasına çekilince ben evi toparladim kimse de demedi ya kızım sen yoruldun bu işte bende. Onlar keyif sürmek istiyor. Benim varlığım maddi manevi güvence sadece... 80 bin ödeyeceğim istediklerini yaptirsinlar . Bu yıl ve sonrası da gitmeyeceğim. Bayram.seyran da gidilirse gidilir. 2 ev parası kardeşime gonderdiler gık demedim. Yıllarca çalışmadı paşalar gibi baktılar. Asla demedim ki hak mi değil mi.. umrumda da değil... Ama orda 2 gün tatilin hesabını yapacaklarsa gitmem daha iyi .. kadın tutsalar oradaki işlere borçlu çıkarlardi emin olun. Neyse kafam netleşti.. eşimle de konuştuk gitmesek daha az masraf gider canımızın istediği yerde kalırız en azından iş yapmam 😊 çocuk seviyor diye gidiyorduk bir yandan da o da büyüdü sayılır. Bulunur eğlenceli bir şeyler ... Yorum.yapan herkese teşekkür ederim

Kendileri yaptiracaksa anne babanız yazında kiraya verip kaç yıl sürecekse masrafları oradan geri alabilirler .Sizde bu durumda yazlığa gitmez buna boxulmazsinizda .Aksi durumda ev iki kardeş olarak size kalacaksa aileniz yani anne babanız için iki kardeş yarı yarıya masrafları bolusmeniz adil olur.O gelmesede ilerde mirastan pay isteyecek sonuçta .Kimse masraflara katilmayip evin tüm masrafını anne babaya birakacaksa ben olsam kiraya verirdim.Sonucta sizin esinizde orada tatil yapıyor ve o ev şu an sizin değil .İşin adil ilan kısmını konusacaksak kizmadan böyle.Bence siz bunu teklif edin anne babanız iyice dökülmeden yaptirip kiraya versin .Bir otelde bir iki ay kalmak kaç TL sonuçta .Yani hiç kizmaca yok adil böyle olur normalde .
Kiraya vermezler kendileri yazın 3 ay orada kalıyor.

Arkadaşlar herkese çok teşekkürler görüşler için. Tabiki konu sadece bunlarla sınırlı olmuyor altta başka geçmişten gelen şeyler de oluyor. Kendi evleri ister satarlar ister otururlar. Ama onların talebi sırf maddi değil evin her işi ile siz uğraşın bizi yüke sokmayin biz gelelim dinlenelim gidelim şeklinde. Bugün tekrar bir konuşma ile bunu anladım. Yazin bile gittiğimde yemekleri yaptım onlar denize gittiler. Anne bir öğlen de siz yapın ben çocukla uğraşıyorum dediğimde kızım biz öğlen yemiyoruz dediler. Kısaca ben yapınca yenildi akşam olduğunda herkes odasına çekilince ben evi toparladim kimse de demedi ya kızım sen yoruldun bu işte bende. Onlar keyif sürmek istiyor. Benim varlığım maddi manevi güvence sadece... 80 bin ödeyeceğim istediklerini yaptirsinlar . Bu yıl ve sonrası da gitmeyeceğim. Bayram.seyran da gidilirse gidilir. 2 ev parası kardeşime gonderdiler gık demedim. Yıllarca çalışmadı paşalar gibi baktılar. Asla demedim ki hak mi değil mi.. umrumda da değil... Ama orda 2 gün tatilin hesabını yapacaklarsa gitmem daha iyi .. kadın tutsalar oradaki işlere borçlu çıkarlardi emin olun. Neyse kafam netleşti.. eşimle de konuştuk gitmesek daha az masraf gider canımızın istediği yerde kalırız en azından iş yapmam 😊 çocuk seviyor diye gidiyorduk bir yandan da o da büyüdü sayılır. Bulunur eğlenceli bir şeyler ... Yorum.yapan herkese teşekkür ederim
Üzüldüm ya ben bu adaletsizliğe.
Madem ellerini sürmeyecekler kardeşinizden niye o masraflar için para istenmiyor da siz sürekli anne babayla bölüşüyorsunuz? Uzak diye mi sadece? Bu evlat kayırmak ya bilmiyorum yazlığım olsa kızım torunum geldi diye masrafları onlardan talep eder miyim gelirim iyiyse neden edeyim ki? Umarım 80bin sizin bütçenizi sarsmayacak kadar küçüktür ne diyeyim.

Üzüldüm ya ben bu adaletsizliğe.
Madem ellerini sürmeyecekler kardeşinizden niye o masraflar için para istenmiyor da siz sürekli anne babayla bölüşüyorsunuz? Uzak diye mi sadece? Bu evlat kayırmak ya bilmiyorum yazlığım olsa kızım torunum geldi diye masrafları onlardan talep eder miyim gelirim iyiyse neden edeyim ki? Umarım 80bin sizin bütçenizi sarsmayacak kadar küçüktür ne diyeyim.
Yani verilmeyecek rakam değil 80 bin ama tabiki çocuğu olan doğum yapacak bir insan için illa ki iyi bir para. Ben de o parayı çocuklarıma değerlendirebilirdim. Sınırsız bir maaşınız yok sonuçta.kardesim Uzakta ama iş begenmiyor. İş zor bulunuyor diyor. Girdiğinden çıkıyor uzun süre çalışmıyor. Hep zor da hep dar da o... Öyle olunca hep bir onu ellemeyelim düzenini kursun deniliyor. 6 yıldır duzen kuramadi. Annemler sürekli para gönderiyor kiralarını ödüyor kartlarını yatiriyorlar. Sen çalışıyorsun bize destek ol, kardeşine destek ol falan diye de iş bir şekilde bana dönüyor.

Yani verilmeyecek rakam değil 80 bin ama tabiki çocuğu olan doğum yapacak bir insan için illa ki iyi bir para. Ben de o parayı çocuklarıma değerlendirebilirdim. Sınırsız bir maaşınız yok sonuçta.kardesim Uzakta ama iş begenmiyor. İş zor bulunuyor diyor. Girdiğinden çıkıyor uzun süre çalışmıyor. Hep zor da hep dar da o... Öyle olunca hep bir onu ellemeyelim düzenini kursun deniliyor. 6 yıldır duzen kuramadi. Annemler sürekli para gönderiyor kiralarını ödüyor kartlarını yatiriyorlar. Sen çalışıyorsun bize destek ol, kardeşine destek ol falan diye de iş bir şekilde bana dönüyor.
Yani destek olmak zorunda değilsiniz sizinde anca kendi kurduğunuz aileye ben masrafın üçe bölünmesi adil olurdu dedim.Siz tek ödeyin değil .Kardeşiniz de ilerde pay alacağı için ev yıkılmasın ilerde iyice kullanılmaz hale gelmesin diye oda vermeli zaten önlem alınmazsa oturulacak yeri kalmaz ve gitgide tadilat daha fazla masraf gerektirir Kiraya vermeyi düşünüp üç ay annenizde gitmeyip zevkinden feragat edip tadilat masrafını oradan çıkarabilir .Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor çoğu kez bu hayatta

Çok üzüldüm durumunuza🙁 hamilesiniz de sıkmayın canınızı çok şükür çalışıyorsunuz elinizde var. Çocuklarınızı gönlünüzce tatile götürürsünüz.
Umarım daha güzel bir yazlığınız olur sizin de çocuklarınızla istediğiniz gibi gidersiniz🌸

Back
X