- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.479
- 548
- Konu Sahibi yesilimtrak
-
Katılıyorum,benim oğlum da 4 yaşında ve sürekli koşup zıplıyor, pandemi başladığından beri doğru düzgün dışarı cikmadi enerjisini atamıyor ve bunu bu şekilde dışarı yansıtıyor, benim komşularım da çok anlayışlıdır, hepimizin çocuğu yaş grubu olarak yakın kimse kimseye gücenmiyor.Üst komşun değilim ama o gibi yazmak istiyorum.
Benim komşularla sıkıntım yok benim alt komşu da çocuklu olduğundan aman benimkiler de aynı diyor gülüşüyoruz.
Ben derim hep ya kusura bakma benimkiler seni rahatsiz ediyor mu diyorum
Benim de 2 çocuk var birisi 3 birisi 4 yaşında.
Bu korana yüzünden evden de çıkamaz oldular .
Evde hapis gibi.
En çok oynadığımız oyunlar
Evde kağıt şekil yapmaca oyun hamuru sulu boyama falan sırf çok ses yapmasınlar diye.
Ama benim de günlük ev işlerim oluyor ya da başka türlü ihtiyaçlarım o zaman kuduruyorlar bir o yana zıplama bir oyuncak atmaca takla atmalar falan. Gün içinde kac kere uyarıp minik cezalar veriyorum inanın sayısını bilmiyorum.
Artik büyük olan bana bu aralar şunu söylemeye başladı
"Anne biz çocuğuz azıcık yaramazlık yapabiliriz.
Ama sen bize bu kadar sinirli bakınca biz senden korkuyoruz bize lütfen kızma bağırma bizim başka annemiz yok ki "
Evet daha 4 yaşındaki çocuk bana bunları söylüyor.
Bilmiyorum belki sizin komşunuz da uyarıyordur.
İnsan evinde neler yaşıyor bunu kimse bilemez.
Apartmanların en büyük sıkıntısı yalıtım sorunu.
Benim de tüm komşuların sesi benim evimin içinde. Yan komşum gece kuşu mübarek gündüz ses çıkmaz gece de devamlı uyanıklar her cümle odamızda
Bazen onları duymamak için oda değiştiriyorum bazen özel konular konuşuluyor
Neden çocuklular müstakil evde oturmuyor diye sormadan edemedim. Hanımefendi gecenin 1 inde dört nala koşan bir komşunuz oldu mu? Bakın gündüz saatleri de demiyorum gecenin 1 i nasıl sinir olmaz insan.çocuk sahibi değilim ama sonuna kadar katılıyorum, bir insan ust kattaki çocuk sesinden nasıl rahatsız olur, 5-10 yaşında yavru dur deyince durur mu? zaten eve hapis.
çok rahatsız olan apartmanda oturmasın.
çocuktur bu, millet gurultuden rahatsız olacak diye çocuklarını mı bağlasınlar.
Elbette, ben kendi komşularıma acıyan bir insanım.Beni yanlış anlamayacağına inandığımdan alıntıladım, alınırsan yılbaşı ağacına çökerim
Bence ne yaparsanız yapın durmayan çocuklardan ve onların annelerinden ziyade çocuklarına hiç dur durak öğretmeyen annelere tepki gösteriliyor.
Çocuktur ev içinde sesi olur mutlaka ama bazı anneler gerçekten fazla umursamaz, şimdi pandemi deniyor lakin vallahi şahidim pandemi öncesi birkaç yıl evvel çocuklu komşulu konularda da aynı şeyler konuşuluyordu ve hep bir tartışma çıkıyordu.
Tamam maalesef çoğu apartmanlarda duvarlar kağıt gibi, parmak ucunda bile yürüseniz ses gidiyor, evin içinde de kanatlanıp uçacak haliniz yok, hadi gündüz saatleri de insanlar ev işidir, çocukların oyunudur vs her evin sesi olur ama bu sesler geceyarılarına kadar sürünce, özellikle çalışan ya da hastası, bakıma muhtaç yaşlısı, küçük bebeği olanların sinirleri bozuluyor.
Güzel güzel uyardığınızda da mahcubiyet yerine üste çıkar bir tavır takınılınca ister istemez kızıyorsunuz da.
Her çocuk bir değil tabii, benim kız afacandı ama sessiz olmamız lazım annecim deyince dururdu fakat eşimin arkadaşının bir kızı vardı, bir gün bize geldiler arabadan inerken ağlamaya başladı gidene kadar hiç susmadı, anne babasının susturma çabalarına o kadar üzüldük ki biraz da biz ilgilenelim dedim, çünkü insanlar şöyle bir oturup çay bile içemediler, bahçeye çıkarıp kedileri gösterdim yok, kızım oyuncaklar getirdi yok, ilgisini çeksin diye sevdiği çizgi filmi açtık yok, durmuyor soluksuz ağlıyor çocukFıtrat, yaradılış, karakter ya da enerjisi; her ne ise adı tektipten ziyade ‘aaa benim şuncacık çocuğum biliyor yapıyor’ a tepki.
Bilmede sıkıntı yok, tatbikat geçersiz
Gündüzleri eşim evde oluyor haftaiçi bende denk geldim inanın tavan göçecek dur korktuğumuz anlat oluyor abartmıyorum. Ben kibarlığımı bozmamaya çalışıyorum ama herkesin içinde bir şirret yatar bir yerde patlayacağım. Gündüz ses etmiyoruz ama akşamda el insaf diyoruz haliyleBenim üst komşum bir kez buna benzer bir laf etti, bilmem ne kadar kira ödüyorum hep böyle tedirgin mi oturacağım, beğenmeyen taşınsın deditüm kabalığımla bana bak ulan dedim verdiğin üç kuruş kirayla adam mı esir alacaksın, ben bu evde oturmak için 25 sene çalıştım, sen hayırdır kime laf dokunduruyorsun dedim öyle kaldı, töbeler olsun insanın zorla şalterini attırıyorlar. Başka bir sefer çocuk bunlar ne yapayım dedi, döveyim mi, çocuğu biraz çekeceksiniz dedi bak dedim çekecek olsam kendim doğurur çekerdim, seninkini neden çekeyim? Böyle böyle uzlaştık iki yılda, akşam 10 dan sonra ses olursa uyarıyorum, gündüz işteyim zaten. Hafta sonu gündüz ortalık yıkılıyor, babaları evde olunca daha çok kuduruyorlar ama yine de gündüz ses etmiyorum. Çocuklu insanlar bu gürültüyü kendilerine hak görüyorlar, çocuğum var herşey serbest modundalar. Kimse yüzde yüz sessizlik beklemiyor aslında, uyarınca işi oraya çekiyorlar ama akşam olmuş, bütün gün yorulmuş insan evinde biraz huzur istiyor, sesi zaten çekiyoruz abartısını yapmayın diyoruz ama anlamak istemiyorlar. Aslında komşumu çok sevdim başta ama baktım yumuşayınca ses saatleri uzuyor, kestim görüşmeyi oysa suistimal etmeseydi komşuluk edebilirdik
Onu da yapıyordu bıraktı şimdi şükürBen insan sevmiyorum zaten bir tane olsa yeter bana arkadas. En azindan benim cocugum ses yapar aliscaksin diyen insanlarla muhatap olmak zorunda kalmambirde evinin pisligini camlardan silkeleyenler var ki daha fena.
Onun cocugu ustteki cocuk yuzunden uykusuz kalsa cingar cikarir eminim ama ispatlayamam.
O aile bizizHer çocuk bir değil tabii, benim kız afacandı ama sessiz olmamız lazım annecim deyince dururdu fakat eşimin arkadaşının bir kızı vardı, bir gün bize geldiler arabadan inerken ağlamaya başladı gidene kadar hiç susmadı, anne babasının susturma çabalarına o kadar üzüldük ki biraz da biz ilgilenelim dedim, çünkü insanlar şöyle bir oturup çay bile içemediler, bahçeye çıkarıp kedileri gösterdim yok, kızım oyuncaklar getirdi yok, ilgisini çeksin diye sevdiği çizgi filmi açtık yok, durmuyor soluksuz ağlıyor çocuk
Ben o anne babaya bir şey diyemem çocuk evi dışında huzursuz oluyormuş durmuyormuş çünkü, lakin dediğim gibi birebir vurduymaz ebeveyn örnekleri de gördüğümden valla onlara kızıyorum yalan yok.
Çocuğunun gürültü yapmasını önlemek, komşularına da soluk alacak zaman tanımak elindeyken, kimse için çocuğuma dur demem deyip de komşusu uyarınca git dağ başında yaşa, müstakil de yaşa demek de ayıp bence, o zamanda insanlar kızıp gürültü yapan sensin sen git yaşa diyor, ki kimse kimseye orada yaşa, burada yaşa işine gelirse diyemez, onun yerine apartmanlar gibi toplu yaşam alanlarında birbirimize saygı gösterip rahatsız etmeden nasıl yaşarız diye çözüm üretmemiz gerekiyor, çözüm yollarını tümden kapatmak yerine biraz benden biraz komşudan fedakarlıkla yürümeli böyle işler.
Yürümüyor malesef. Karşıdan öyle cevaplar geliyor ki kapılar kapanıyor. Birde üstte olduğu için ipler onda iş inada gelince daha çok bırakıyor çocukları. Hı ama canı isterse alttan vurursak bir anda kesiliyor ses. Yani isterse yapıyor ama o boş bırakmayı tercih ediyorHer çocuk bir değil tabii, benim kız afacandı ama sessiz olmamız lazım annecim deyince dururdu fakat eşimin arkadaşının bir kızı vardı, bir gün bize geldiler arabadan inerken ağlamaya başladı gidene kadar hiç susmadı, anne babasının susturma çabalarına o kadar üzüldük ki biraz da biz ilgilenelim dedim, çünkü insanlar şöyle bir oturup çay bile içemediler, bahçeye çıkarıp kedileri gösterdim yok, kızım oyuncaklar getirdi yok, ilgisini çeksin diye sevdiği çizgi filmi açtık yok, durmuyor soluksuz ağlıyor çocuk
Ben o anne babaya bir şey diyemem çocuk evi dışında huzursuz oluyormuş durmuyormuş çünkü, lakin dediğim gibi birebir vurduymaz ebeveyn örnekleri de gördüğümden valla onlara kızıyorum yalan yok.
Çocuğunun gürültü yapmasını önlemek, komşularına da soluk alacak zaman tanımak elindeyken, kimse için çocuğuma dur demem deyip de komşusu uyarınca git dağ başında yaşa, müstakil de yaşa demek de ayıp bence, o zamanda insanlar kızıp gürültü yapan sensin sen git yaşa diyor, ki kimse kimseye orada yaşa, burada yaşa işine gelirse diyemez, onun yerine apartmanlar gibi toplu yaşam alanlarında birbirimize saygı gösterip rahatsız etmeden nasıl yaşarız diye çözüm üretmemiz gerekiyor, çözüm yollarını tümden kapatmak yerine biraz benden biraz komşudan fedakarlıkla yürümeli böyle işler.
Ben hayret ediyorum inanın, o gürültüde kendisi nasıl yaşıyor ya?Yürümüyor malesef. Karşıdan öyle cevaplar geliyor ki kapılar kapanıyor. Birde üstte olduğu için ipler onda iş inada gelince daha çok bırakıyor çocukları. Hı ama canı isterse alttan vurursak bir anda kesiliyor ses. Yani isterse yapıyor ama o boş bırakmayı tercih ediyor
Malesef en üst katta oturuyor tuzu kuru yaniOnun üstünde oturan var mı? Bigün ona çocuğunuzla kahve içmeye gidip hunharca gürültü yapıp biraz hıncınızı mı alsanız? O da sizin çocuğunuza kötü örnek olcak ama. Corona da var.
Hiç bilmiyorumBen hayret ediyorum inanın, o gürültüde kendisi nasıl yaşıyor ya?
Benim kafam kazan şuan 1 saat daha geç uyusalar cinnet geçiririm gerçekten ve böylesi bir gürültü içerisinde nasıl sağlıklı kalabilir ki o insanlar?
Aynen benim 6 yaşındaki sıpam uyuyor şimdi . Benim çocuğumun ne günahı var . Herkes çocuğunu vakitlice uyutsun insanlar da nefes alsın .Pandemi diye en çok çocuklara üzülelim tamam.
En çok onları anlayalım peki.
Enerjilerini atabilmek için gece yarısı bile hiç durmasınlar. Işe gidecek olanlar kazan kafa ile gider. Huzur bulması gereken evde huzur bulamadan yaşar.
Peki uyuyarak büyümesi gereken bebek nasıl uyuyacak mesela?
Ve ona iyi bir şekilde bakabilmesi için enerji toplaması gereken anne ne zaman dinlenecek?
Dinlenemedigi için tahammülsüz, sinirli davrandigi bebeğin suçu ne?
Kimse kusura bakmasın.
Herkes çocuğu ister üç tane olsun ister beş tane vakitlice susturmayı bilmeli.
Komşunun sorunu değil bunlar.
Aynen benim 6 yaşındaki sıpam uyuyor şimdi . Benim çocuğumun ne günahı var . Herkes çocuğunu vakitlice uyutsun insanlar da nefes alsın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?