üst kat komşu bizi delirtmeye yemin etmiş olmalı

İki küçük çocuğum var dolayısıyla çocuklu insanların halinden anlarim, yalıtımın çok kötü olduğu dairelerde insanların birbirini bir noktaya kadar idare etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ama akşam 11-12 'ye kadar kimse ses çekmek zorunda değil. İstemeyen taşınsın diyenleri de hiç anlamadım.
O çocuklar uyumalı o saatlerde, kendi daha geç uyansın diye çocuklarıni bilinçli olarak erken uyutmayan annelere kimse denk gelmemiş demek ki.

Öyle olmasa bile bu alt katta o saatlere kadar gürültü çeken komşunun sorunu değil.

Hiçbirsey yapamıyorsa insan mahcup olur, farkında olur çocuklarının çıkardığı sesi. Gece 12'de çıkan sesi normal, olağan görülmesi ekstra sinir sahibi yapar insanı.

Katılıyorum,benim oğlum da 4 yaşında ve sürekli koşup zıplıyor, pandemi başladığından beri doğru düzgün dışarı cikmadi enerjisini atamıyor ve bunu bu şekilde dışarı yansıtıyor, benim komşularım da çok anlayışlıdır, hepimizin çocuğu yaş grubu olarak yakın kimse kimseye gücenmiyor.

Neden çocuklular müstakil evde oturmuyor diye sormadan edemedim. Hanımefendi gecenin 1 inde dört nala koşan bir komşunuz oldu mu? Bakın gündüz saatleri de demiyorum gecenin 1 i nasıl sinir olmaz insan.

Elbette, ben kendi komşularıma acıyan bir insanım.
Çocuklar yetmezmiş gibi onları durdurmak için sürekli carlayan bir anne baba mevcut bu evde.
Yoksa diğer mesajlarımda belirttim, saat ayarlaması yapılmalı, çocuklara akşam vaktinde daha bedensel hareketlerin kısıtlı olduğu aktiviteler seçilmeli.

Ben bunları yazarken 45 dk dır yatakta masal dinlettiğim oğullarımdan biri, yatak başını yumrukluyor mesela
Çıkan ses gümgümgüm, komşu duysa ‘bıktım şu çocuklardan ne biçim anne baba’ diyecek.
Yere çömelip 1,5 saat totom bacağım birbirine dolanana kadar oturmanın meraklısı değilim ama evden onları çekmek adına, 8 i biraz geçince haydii yatağa yapıyoruz ve 9 buçuk dolayında anca uyuyor.

Hiç dur demeyen anne babalara en çok ben sinirleniyorum çünkü bu fark parkta, bahçede ortak bir alanda gün yüzüne çıkıyor ve çocuklarım da taklit ediyor.
Amma velakin her ses gelen evin de umursamaz bir ebeveyne sahip olduğunu söyleyemeyiz.
Gece 2 bakın 2 de alt komşumun oğlu deli dana gibi koşuyor, benim çocuklar o sese uyanıyor.
Ama ne yapsın ailesi, hangi insan ister gecenin bir körü oturan çocuk, bir akşam keyif yapamadan yaşamak?
O kadının da ben gibi canı çıkıyor, 2 küçük çocuk, kocası evden çalışıyor izole bir odada.
Kavga dövüş gırla, ister mi kadın bunu?

Serzenişim ‘ben yaptım, oldu’ algılayışı.
Her insan gibi her çocuk da bir değil.
Siz dediniz durdu o çocuk, e benimki durmuyor.
Durdurunuz diye başarılı, yapamadım diye başarısız ben değilim çünkü bu eylemi yapan biz değiliz, çocuklar.
Fıtrat, yaradılış, karakter ya da enerjisi; her ne ise adı tektipten ziyade ‘aaa benim şuncacık çocuğum biliyor yapıyor’ a tepki.
Bilmede sıkıntı yok, tatbikat geçersiz

Son düzenleme:
Bir tane oğlum var ve çok hareketli kızdığı zaman avazı çıktıgı kadar bağirır bu bazen benim elimde değil.

Hergün konuşuyorum oğlum bak aşağıda amca ile teyze var (alt komsum çoluk cogucu evlendirmis biri) Bize kizabilirler ne olur ses yapma.

Birgün kapı çaldı alt komsum. sikayete gelmemis hic sikayet etmedi Allah var baska konu. oğlum arka odaya kaçtı. Kapıyı kapattım anne ne olur bana kızma beni onlara verme koşmak icimden geliyor dedi. Cok uzuldum. o kadar uyarmısım ki cocuk onun icin geldiler zannetmiş.

Bu arada ust komsum bir teyze ve torunları geliyor. torunlar bir araya gelince bayağı cosuyorlar kosuyorlar. ne yapalim bir sey demiyorum cocuktur diyorum.

Bir de benim mutfagim yan komşumun yatak odasina bitişik. daha dogrusu ortak duvarda benim mutfak tezgahim lavabom var onunda o duvarda yatak bası. Cumartesi günü saat 9.30 oğlum daha önce uyanmış ama oyaladim. oglum ağlamaya basladı cunku aciktı. mutfağa girdim oğluma kahvaltı hazırlayacağım peşimden oğlum girdi. "anne sut diye aglıyor" bende tamam oglum hazırlıyorum dedim daha 2 dk dır mutfaktayiz. komsum güm güm duvara vurdu duvar basımiza yıkılacak. saate baktım 9.30 çok sinirlendim bende vurdum. whatsapptan mesaj attı calisiyormus (bende calişıyorum) cumartesi 12 ye kadar uyumak istiyormus ben mutfaga girince uyanıyormus. oldu hanımefendi siz uyanınca bana mesaj atın ben ona gore girip kahvaltı hazırlarım ac bekler oğlum 12 ye kadar sizin uyanmanız icin dedim bastım engeli. gün icinde ses istemeyen mustakil evde yasayacak yapacak bir sey yok.

Bu arada gün icinde apartmanda benimde evime cok ses geliyor. hatta hapsıranın öksürenin sesi bile geliyor duvarlar o kadar yalıtımsız.

2 cocuk olunca birbirlerini coşturuyorlar tek cocuk gibi olmuyor. simdi benimde 2. yolda o da erkek olursa ve abisi kadar hareketli olursa yapacak bir sey kalmıyor bazen.

Fıtrat, yaradılış, karakter ya da enerjisi; her ne ise adı tektipten ziyade ‘aaa benim şuncacık çocuğum biliyor yapıyor’ a tepki.
Bilmede sıkıntı yok, tatbikat geçersiz
Her çocuk bir değil tabii, benim kız afacandı ama sessiz olmamız lazım annecim deyince dururdu fakat eşimin arkadaşının bir kızı vardı, bir gün bize geldiler arabadan inerken ağlamaya başladı gidene kadar hiç susmadı, anne babasının susturma çabalarına o kadar üzüldük ki biraz da biz ilgilenelim dedim, çünkü insanlar şöyle bir oturup çay bile içemediler, bahçeye çıkarıp kedileri gösterdim yok, kızım oyuncaklar getirdi yok, ilgisini çeksin diye sevdiği çizgi filmi açtık yok, durmuyor soluksuz ağlıyor çocuk

Ben o anne babaya bir şey diyemem çocuk evi dışında huzursuz oluyormuş durmuyormuş çünkü, lakin dediğim gibi birebir vurduymaz ebeveyn örnekleri de gördüğümden valla onlara kızıyorum yalan yok.

Çocuğunun gürültü yapmasını önlemek, komşularına da soluk alacak zaman tanımak elindeyken, kimse için çocuğuma dur demem deyip de komşusu uyarınca git dağ başında yaşa, müstakil de yaşa demek de ayıp bence, o zamanda insanlar kızıp gürültü yapan sensin sen git yaşa diyor, ki kimse kimseye orada yaşa, burada yaşa işine gelirse diyemez, onun yerine apartmanlar gibi toplu yaşam alanlarında birbirimize saygı gösterip rahatsız etmeden nasıl yaşarız diye çözüm üretmemiz gerekiyor, çözüm yollarını tümden kapatmak yerine biraz benden biraz komşudan fedakarlıkla yürümeli böyle işler.

Gündüzleri eşim evde oluyor haftaiçi bende denk geldim inanın tavan göçecek dur korktuğumuz anlat oluyor abartmıyorum. Ben kibarlığımı bozmamaya çalışıyorum ama herkesin içinde bir şirret yatar bir yerde patlayacağım. Gündüz ses etmiyoruz ama akşamda el insaf diyoruz haliyle

Onu da yapıyordu bıraktı şimdi şükür

O aile biziz
3 senedir sanırım ailelerimiz hariç bir arkadaşımıza zorla gittik, gördük günümüzü geldik apar topar.
Arabada da öyleydiler zaten, eti kopmuşcasına ağlamak nedir, daha arabaya binmeyle başlardı.
Pandemi bana yeni bir şey değil yani

Hep söylerim, komşularımın isimlerini bilmesem bile ömürlük duacılarıyım.
Allah herkese böyle komşu nasip etsin, her karşılaştığımızda özrümü dilesem dahi onlar mahçup oluyor ve tek söyledikleri ‘aman yavrum biz de büyüttük yeter ki hepiniz sağ sağlim olun, sesmiş gürültüymüş bunları hepimiz yaşadık gördük ve bugünlere geldik’ derler.

Onların ayda 1 gece evlerinde parti olur, sabah 3 4 de müziklerine ben evden eşlik ederim.
Öyle idare ederek yaşıyoruz karşılıklı anlayışla fakat karşımdaki muhattap insalıktan nasibini almamış biri olsaydı çok daha farklı olurdu bu durumumuz.

Yürümüyor malesef. Karşıdan öyle cevaplar geliyor ki kapılar kapanıyor. Birde üstte olduğu için ipler onda iş inada gelince daha çok bırakıyor çocukları. Hı ama canı isterse alttan vurursak bir anda kesiliyor ses. Yani isterse yapıyor ama o boş bırakmayı tercih ediyor

Ben hayret ediyorum inanın, o gürültüde kendisi nasıl yaşıyor ya?
Benim kafam kazan şuan 1 saat daha geç uyusalar cinnet geçiririm gerçekten ve böylesi bir gürültü içerisinde nasıl sağlıklı kalabilir ki o insanlar?

Onun üstünde oturan var mı? Bigün ona çocuğunuzla kahve içmeye gidip hunharca gürültü yapıp biraz hıncınızı mı alsanız? O da sizin çocuğunuza kötü örnek olcak ama. Corona da var.
Malesef en üst katta oturuyor tuzu kuru yani

Ben şu anki evime taşındığımda küçük oğlum 6 aylık büyük oğlumda 6 yaşındaydı. Ondan önce oturduğum evde alt katımda üç komşu yaşadı ve hiçbirinden şikayet almadım. Buraya değiş tokuş taşındık. Şöyle ki bu evin eski sahibiyle biz evleri değiştirdik o yüzden badana boya işini bile evin içine girince yapmak zorunda kaldık. Alt komşumuz daha ilk hafta badana yaparken ayakkabıyla geziyorsunuz diye şikayete geldi ve arkası da kesilmedi. Büyük oğlum yanlışlıkla çocuk sandalyesini devirdi hoop kapı çaldı. Tuvalete sıkışınca lavaboya koşarak gidiyor diye yine kapı çaldı. Biz her geldiklerinde daha dikkatli olucaz diyip durduk ki neye dikkat edelim bilemiyorduk. Çünkü benim oğlum telefon müptelasıydı elinde telefon kanepeden kalkmazdı o yoksa çizgi film izlerdi. Koşup oynayan hareketli bir çocuk değildi. Ona rağmen şikayetlerden ötürü biraz ses tonu yükselse bile çocuğu azarlar olmuştum artık. En sonunda alt katımdan taşındılar. Artık bebekli bir komşum var. Şimdiyse benim iki yaşındaki küçük oğlum inanılmaz yaramaz ve hareketli. Elindeki oyuncakları yere fırlatıyor duvarlara vuruyor. Sürekli koşuyor gürültüden bağrıştan sürekli migrenim tutuyor. Bütün gün bağırma, vurma, hoplama diye diye geçiyor. Ama alt komşum bir kere bile şikayete gelmedi şükür. Çocuğa yapma dersin iki dakikaya unutur. Ev işi yemek temizlik derken çocuğun başında nöbette tutamıyorsun ki her hareketinde müdahale edebilesin. Konu çocuk olunca insanların biraz daha anlayışlı olması gerekmez mi? Bazı çocuk sakindir bazı çocuk düz duvara tırmanır. Anneyi zaten çocuk yeterince yoruyorken bir de dışarıdan baskı yapmak bence o insanı daha çaresiz daha öfkeli birine dönüştürmekten başka bir işe yaramaz.

Hiç bilmiyorum

Aynısından bende de yan komşu var. 12-13 yaşlarındaki çocuğu; yatakodama bitişik odada ve zannediyorum duvara dayalı bilgisayar masasında kulaklıkla gece 11 de başlayıp sabah 4’lere 5’lere kadar bağıra çağıra küfür ede ede kahkaha ata ata pc oyunu oynuyor, duvarları yumrukluyor. Sırf bu yüzden pandemiden önce annemin evine kaçıp 1-2 ay orada kalmıştık, döndük devam ediyor, salonda uyumaya çalışıyoruz. Bir kere annesini uyardım; hanımefendi oğlunu böyle böyle diye üstüme yürüdü neredeyse, ben birşey demem oğluma polis çağır diye çemkirdi. Gitmiş yöneticiye birde benim oğlum hasta, susturamam demiş. Bende onların sevişme sesinden rahatsızım demiş. Ulan allahsız yatakodamızda kalamıyoruz ki oğlunun yüzünden nasıl sesimizi duyacaksın. Eşimi zor zaptediyorum. Anne oğul yaşıyorlar-kadın boşanmış kocası hapisten kaçıp bunu kaç kere dövmüş. 1-2 kere polis gelmiş kadına. Kadının birkaç tane sevgilisi var gidip geliyor. İnsanlıktan laftan anlamıyor. Başımızı belaya sokacak. Ne yapacağımızı bizde şaşırdık.... Sizin en azından 11 de bitiyormuş ses. Bizde 11 de başlayıp sabah bitiyor

Pandemi diye en çok çocuklara üzülelim tamam.
En çok onları anlayalım peki.
Enerjilerini atabilmek için gece yarısı bile hiç durmasınlar. Işe gidecek olanlar kazan kafa ile gider. Huzur bulması gereken evde huzur bulamadan yaşar.

Peki uyuyarak büyümesi gereken bebek nasıl uyuyacak mesela?
Ve ona iyi bir şekilde bakabilmesi için enerji toplaması gereken anne ne zaman dinlenecek?
Dinlenemedigi için tahammülsüz, sinirli davrandigi bebeğin suçu ne?

Kimse kusura bakmasın.
Herkes çocuğu ister üç tane olsun ister beş tane vakitlice susturmayı bilmeli.
Komşunun sorunu değil bunlar.

Aynen benim 6 yaşındaki sıpam uyuyor şimdi . Benim çocuğumun ne günahı var . Herkes çocuğunu vakitlice uyutsun insanlar da nefes alsın .

Aynen benim 6 yaşındaki sıpam uyuyor şimdi . Benim çocuğumun ne günahı var . Herkes çocuğunu vakitlice uyutsun insanlar da nefes alsın .

Hayır uyumayan çocuklar vardır inanırım.
O zaman onu da yanına alıp etkinlik saati vs.
Oturacak başına çocuğunun sessiz sessiz sabahlayacaklar.

Kahve keyfisi, dizi keyfisı eksik kalacak.

Senin çocuğun senin hayatını olumsuz etkiler.
Ama komşuyu etkilememeli.

Bizde şikayet alan kısımdayız maalesef ama pasif agresif bir şekilde ilerliyor durumumuz artık iyi niyetli olduklarını düşünmediğim için de kapılarına inip durumu izah da edemiyorum.

şimdi şunu kabul edelim apart yaşıyorsak bu sesler geliyor kardeşim sessiz bir yer yok çünkü yapmıyorlar izolasyon yok yeni apart da oturduk biz orada daha çok ses geliyordu.

evimizi aldığımızda ben 35. Haftalık hamileydim sonra kızım doğdu uzun uzun ağlamaları olmadı çünkü meme bağımlısıydı gece uyandıkça abartmıyorum saatlerce emerdi haliyle sesi gitmedi..

sonra yavrum hemen emeklemedi sürünğyordu bir gün kendini ayaklarını koltuk altına almış pat pat vuruyordu vurdu birkaç kere gündüz gözü aşağıdan hemen pat pat vurdular.

ya havle... dedim sonra yürüdü sorun yok sonra haliyle koşmaya başladı şuan 20 aylık arada oyuncaklarını atsa vuruyorlar ama asla yukarı çıkan yok bir de bağırtı sesleri duyuyorum gündüz vakti 3 te de vurma yani bu çocuk 9 da yatıyor çıt yok evde..

neyse geçen gün bana geldiler yanlışlıkla ben ses yaptım ve aşağıdan sopayla konser başladı bende o durunca ağzıma ne geliyorsa saydırdım bağırdım o da aşağıda sinir krizi geçirdi.

yukarımda 2 yetişkin kız var 4 kişilik aile inanın düzgün insanlar ama onlarında sesi geliyor hızlı yürüseler ses geliyo sessiz bir ortam yok benim için sorun gece vakti dinlenmeye uyumaya engel olan seslerdir ama çıt çıkmayacak diyorsak o zaman apartmanlarda yaşamayacağız.

şimdi ben 20 aylık bebeye ne yapıcam? Bağlayayım mı ? Biraz anlayış biraz empati

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…