üst kat komşu bizi delirtmeye yemin etmiş olmalı

herkesin böyle duyarsız bi komşusu olabiliyor aynı durum bizim üst kattada vardı. Gece yatmak bilmezler ses patırtıı mobilya itme çekme hani gece geç saat belli ki geç yatyolar geç kalkarlar diye düşünür insan ama yok gece ikiye kadqr olan ses sabah beş altı gibi yine başlıyor ve işe giden insanlar yani anlamadım gitti insan sabahın köründe bi şeyler itip çekiştirir mi ya tanışmadıktw hiç zaten taşınıp gittiler gram üzülmedik böylelerine uyarmak fayda rtmiyor maalesef taşınma y da polis ikilisinden başka bir çözüm yolu yok
 
Ya cocuklarada hak vermek lazım hangimiz enerjimizi evde bosalttik çocukken ? Benim alt katımda üst katında çocuklu .benimde bir kızım 5 yaşında diğeri 3 aylık.allahtan birbirimize lafimiz yok.ne kadar uyarsanda aynı bu çocuklar.annesi uyariyordur eminim ama benim kapıma kavgaya gelse biri bende alttan almam yani.bana kalsa her ev eskisi güzel bı bahçeli tek katlı olmalı
 
Bir cocuk icin normal bir surec.Kosar ziplar dur deyince durmaz vs.hepsi gelisimsel ve normal.Rahatsiz olabilirsiniz uzgunum ama yasadisi olmadigi surece kimin evinde kimin cocugu yaramazlik yapiyor karisamazsiniz.Cozum önerileriniz varsa paylasmayi deneyin olmuyorsa tasinin kurtulun
 
Siz zor çocuk görmemişsiniz, diyeceklerim bu kadar...
 
Arkadaş benim üst katımda vardı böylesi . Sırf bu yüzden en üst kata taşındım. Şimdi yanımdaki dairede yaratıklar var . Ayıyı koysan öyle pat pat yürüyemez . Gece vakti çat diye kapı kapatır . Benim başımda yankılanıyor ayak sesleri . Hayvan demiyeceğim hayvanlar bile daha duyarlıdır . Maalesef kurtulamıyorsunuz bu yaratıklardan.
 
Siz zor çocuk görmemişsiniz, diyeceklerim bu kadar...
Yahu siz neden alınıyorsunuz ki yazılanlara? Sizi çocuklarınız erken yatıyormuş zaten, ben saat akşam 10’da hala çocuğuna bahane üreten ebeveynler için yazıyorum. Yoksa gündüz 2’de çocuk koşar da zıplar da, ağlar da bir şeyler de oynar. Gördüğüm kadarıyla siz de dikkat ediyorsunuz zaten. Sorun yok bence. Bu kadar alınmayın üstünüze.
 
çocuk bunlar napayım diyor.
Bende bunu anlamıyorum...9 aylık yeğenim var,alt komşuya ses yapacak her şeye engel oluyorum.Atma huyu başladı oyuncak atıyor parkeye düşünce ses gidiyordur diye köpük yapbozlarla parkeyi kapattım,ses yapan oyuncaklarını topladım oturma odasında 5-10 dk oynamasına izin veriyorum,ilk arabam diye bi oyuncağı var bisiklet tarzı günde 2 kez 10 dk sürme hakkı veriyorum..Böyle böyle öğrenecek aşağıda yaşayanda insan sonuçta.Çocuk olması gürültü yapması için bahane değil ki...Tabi ki koşup oynayacak ama belli bir saatten sonra “yapma etme dur,aşağıda insan var,oturun kitap okuyun resim yapın puzzle yapın” diye ailenin yönlendirmesi gerek..
 
Gündüz gürültüyü anlayabilirim sonuçta illaki hepimiz ufak tefekte olsa bir şekilde gürültü yapıyoruz ayrıca bina yalıtımları da iyi değil.

Ancak akşam 10-11den sonraki gürültüyü mantıklı asla karşılayamıyorum. Maalesef bizde de aynı dert mevcut. Hemde üst katımıza yeni taşınan bir aile ve evi yeni aldılar. Bir tane çocukları var ve gürültü gündüzde oluyor gecede, hatta gece 3-4te dahi tangır tungur sürekli yerlere birşeyler atmalar koşturmalar bağırmalar.
 
O anlamayan komşuya napsanda anlamıyor. Bu yaşıma kadar ben bunu çok tecrübe ettim. Zaten arsız olmasa dikkat eder çoluk çocuğuna. 1 tanede benim üstümde var,pandemi bile faydasız hergün evinde komşularla takılıyor. Komşunun çocuklarıda ekleniyor iyice cinnetlik. Daha yarım saat önce misafir sesinden durulmuyordu neyseki gittiler. Birkaç kez yukarıya vurmamdan sebep kapıma indi,nazikçe nosunu verdi çok azarsa mesaj at dedi ok dedim. Daha ilk mesajda tavırlı tripli cevap yazdı :) dün gece 3te ebeveyin banyosunu yıkıyordu mesela çekpas taklamasına uyandım :) oğlum hiç gündüz uykusunu alamadan 30 dk sonra kalkıyor. Her seferinde Allaha havale edip sabır çekiyorum. Çıkacağım için evden çirkinleşmiyorum ama o güzellikten anlayan biri değil. gelecek olana Allah şimdiden sabır versin.
 
Üstüme alınmadım,insanlar biraz anlayışlı olsunlar diyorum ama tabi konu sahibinin dediği gibi süreklilik varsa o ayrı
 
Rahatsız edenler apartmanda oturmasa daha mantıklı sanki?
 
O üye bütün çocuk gürültüsü konularında ( pandemi öncesi de dahil ) böyleydi
 
Banyonuzun tavanına kirli-sarı renkli bir su püskürtün çıkmadan 1-2 gün evvel. Üst katın banyosu akmış deyin. Biraz da onlar gürültü çeksin bakalım olmayan arıza için banyo tabanı delinirken.

Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Çirkef insana dayanamıyorum arkadaş... Bana biri bu şekilde gelse yerin dibine geçerim. Önüne geçemediğim bir gürültü de olsa en azından gönül alır hoş tutmaya çalışırım.
 
Arkadaşlar bosverin kimse kimseye bir sey anlatamiyor. Bu konular hep aynı tantanayla gidiyor. En iyisi aynisini yapmak.

Temizlik mi yapıyor gece vakti sende çek esyalari . Ses mi yapıyor daya muzik aletini youtube den ac ev vlogu son ses evden geliyor sansin. Cirpiyor mu sende cirp eger asagindaysan yukari cama aksamlari bir seyler firlat cekirdek copu falan ya da kapi onune pislik dök az az haftada 2 3.
Cocugu uyutmuyor seninkini mi uyandiriyor onunkinin uyuma saatine bak sende ses yap.
Yoruldum yazarken ama yok anam anlatamayiz.
Aksam oldu agladi diyen de aliniyor (bebek aglamasina kimse bir sey yazmadi zaten normal kizanda problem vardir) ustune, cocugumu susturamam diyen de.
Bosveeerin.
Aynisini yapin bak nasil çıldırıyor
 
Neden çocuklular müstakil evde oturmuyor diye sormadan edemedim. Hanımefendi gecenin 1 inde dört nala koşan bir komşunuz oldu mu? Bakın gündüz saatleri de demiyorum gecenin 1 i nasıl sinir olmaz insan.

şu saatte koşuyorlar, bağırıyorlar, umurumda değil, çocuk bu.
iki tane çocuğu var ust komşumuzun savaş alanı gibi ses çıkıyor bazen.
ama onların çocuk olduğunu biliyorum ve umursamıyorum, çıkan sesten rahatsız olmuyorum, karı koca kavgası olsa, gurultusu olsa rahatsız olurdum ama çocuklara, hele pandemi döneminde eve hapsolan çocuklara hiç karışamam. koşsunlar, bağırsın çağırsınlar.
 

nezaket ve mahçubiyet çabası konusunda haklısınız, kesinlikle mahçup bir tavır görmeliydiniz. annenin hatası o bence.
 
Kapıya dayanır diye sinirden ağlamak yerine aslında bidaha vuracaksıniz ve vurmadan once polisi arayacaksınız . Polis gelene kadar siz vurursunuz adam iner polis gummmmmletir o an
Haklısın aslında öyle yapmak gerekir ama açıkçası çekindim. Adamın sağı solu belli olmaz sonrasında bir şey yaparsa diye. Ama bunlar gürültüden de anlamıyorlar ki. Nasıl susturayım, evde çalışıyorum yaza kadar böyle devam edecek. Şimdi inadına ya daha çok gürültü çıkarırlarsa, çünkü o tip insanlar. Var mı bir çözümü? Evden nefret ediyorum artık. :/
 
Şahsım adına cevap vermiyorum ya da alınganlık yapmıyorum ki.
Sadece yaşadıklarımdan yola çıkarak yorumlamam anormal olur zaten.
Algılarımız, gördüklerimiz ya da edinimler ayrı, yaşadıklarımız ayrı ve hepsi bir bütün olarak yorumlama oluşuyor.

Zor çocuk başka bir şey, bendeki de değil.
Elbet çocuklarımın diğer akranlarına göre zorlukları var ama gerçekten insanı hayrette bırakan bir şeyden bahsediyorum.
Gördüğümde anlamıştım ne olduğunu, hala söylerim Allah ana babasına sabır, kuvvet versin diye.
Ömrümde de başka öylesini görmedim.

Yaptığınız ‘anlıyor ediyor’ kelimesine karşıyım, bu genel yargıya.
Koskoca insanlar olarak hayatın her alanında laftan anlamıyoruz, çocuktan bunu hepsinden tek tip gibi beklemek hayal dünyası.
 

çocuğum yokken bile çocuklara karşı bu kadar anlayışlıysam bence çocuk sahibi olduktan sonra daha da anlayışlı olurum. umarım yani öyle olurum.
herkes çocuğunu 3-4 saat çıkaramıyor özellikle pandemi döneminde evde kaldı çocuklar, bizim sokak sokak koşturduğumuz akşam 7 de eve girdiğimiz yaşlarda çocuklar butun gun eve hapsolmuş durumda.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…