- 29 Ağustos 2016
- 473
- 193
- 103
- 29
- Konu Sahibi yesilimtrak
-
Ya cocuklarada hak vermek lazım hangimiz enerjimizi evde bosalttik çocukken ? Benim alt katımda üst katında çocuklu .benimde bir kızım 5 yaşında diğeri 3 aylık.allahtan birbirimize lafimiz yok.ne kadar uyarsanda aynı bu çocuklar.annesi uyariyordur eminim ama benim kapıma kavgaya gelse biri bende alttan almam yani.bana kalsa her ev eskisi güzel bı bahçeli tek katlı olmalıÜst komşun değilim ama o gibi yazmak istiyorum.
Benim komşularla sıkıntım yok benim alt komşu da çocuklu olduğundan aman benimkiler de aynı diyor gülüşüyoruz.
Ben derim hep ya kusura bakma benimkiler seni rahatsiz ediyor mu diyorum
Benim de 2 çocuk var birisi 3 birisi 4 yaşında.
Bu korana yüzünden evden de çıkamaz oldular .
Evde hapis gibi.
En çok oynadığımız oyunlar
Evde kağıt şekil yapmaca oyun hamuru sulu boyama falan sırf çok ses yapmasınlar diye.
Ama benim de günlük ev işlerim oluyor ya da başka türlü ihtiyaçlarım o zaman kuduruyorlar bir o yana zıplama bir oyuncak atmaca takla atmalar falan. Gün içinde kac kere uyarıp minik cezalar veriyorum inanın sayısını bilmiyorum.
Artik büyük olan bana bu aralar şunu söylemeye başladı
"Anne biz çocuğuz azıcık yaramazlık yapabiliriz.
Ama sen bize bu kadar sinirli bakınca biz senden korkuyoruz bize lütfen kızma bağırma bizim başka annemiz yok ki "
Evet daha 4 yaşındaki çocuk bana bunları söylüyor.
Bilmiyorum belki sizin komşunuz da uyarıyordur.
İnsan evinde neler yaşıyor bunu kimse bilemez.
Apartmanların en büyük sıkıntısı yalıtım sorunu.
Benim de tüm komşuların sesi benim evimin içinde. Yan komşum gece kuşu mübarek gündüz ses çıkmaz gece de devamlı uyanıklar her cümle odamızda
Bazen onları duymamak için oda değiştiriyorum bazen özel konular konuşuluyor
Siz zor çocuk görmemişsiniz, diyeceklerim bu kadar...E bu mantıkla; çocuk eğitmek diye bir şey de yok o zaman? Böyle bir bakış açısı olabilir mi? Benim oğlum 2 sandalyeyi birleştirip üzerinde ayağa kalkıyordu. Babasıyla elli kere uyardık, dinlemedi. Sonra her ayağa kalktığında sandalyeleri yukarı kaldırdık. 2-3 tekrardan sonra şu an sandalyeye çıkıp otururken “olmaz, burnum acır, düşerim.” diyor. Yani çocuklar bal gibi de laf anlıyorlar.
Her çoçuğun bir iletişim yöntemi, bir dili vardır. Kimi çocuk aileyi daha çok yorar kimi daha az ama hepsi eğitilebilir. Zaten pedagojik olarak bile çocuklar sınırlara ihtiyaç duyuyorlar. Hayırda hayır, yapmaysa yapma. Duruma göre şekillenen ebeveynler çocuklarda otorite kaybına neden oluyor. İstisnasız hiçbir şekilde izin verilmeyen şeyleri çocuk yapmayı bırakıyor. Bu da zor işte.
Yahu siz neden alınıyorsunuz ki yazılanlara? Sizi çocuklarınız erken yatıyormuş zaten, ben saat akşam 10’da hala çocuğuna bahane üreten ebeveynler için yazıyorum. Yoksa gündüz 2’de çocuk koşar da zıplar da, ağlar da bir şeyler de oynar. Gördüğüm kadarıyla siz de dikkat ediyorsunuz zaten. Sorun yok bence. Bu kadar alınmayın üstünüze.Siz zor çocuk görmemişsiniz, diyeceklerim bu kadar...
Bende bunu anlamıyorum...9 aylık yeğenim var,alt komşuya ses yapacak her şeye engel oluyorum.Atma huyu başladı oyuncak atıyor parkeye düşünce ses gidiyordur diye köpük yapbozlarla parkeyi kapattım,ses yapan oyuncaklarını topladım oturma odasında 5-10 dk oynamasına izin veriyorum,ilk arabam diye bi oyuncağı var bisiklet tarzı günde 2 kez 10 dk sürme hakkı veriyorum..Böyle böyle öğrenecek aşağıda yaşayanda insan sonuçta.Çocuk olması gürültü yapması için bahane değil ki...Tabi ki koşup oynayacak ama belli bir saatten sonra “yapma etme dur,aşağıda insan var,oturun kitap okuyun resim yapın puzzle yapın” diye ailenin yönlendirmesi gerek..çocuk bunlar napayım diyor.
Üstüme alınmadım,insanlar biraz anlayışlı olsunlar diyorum ama tabi konu sahibinin dediği gibi süreklilik varsa o ayrıO zaman üstünüze alınmayın. Gorumcem fena yazanlarin konularina bende gorumceyim neden böyle diyorsun yazmiyoruz misal. Makul sese aşırı tepki diyorsanız üstünüze niye aliniyorsunuz ki.
Ustteki ses yapan komsunuza bir sey dememeniz sadece alakadar eder. Söyleyin rahatsizsaniz ya da söylemeyin bu baz değil
Rahatsız edenler apartmanda oturmasa daha mantıklı sanki?çocuk sahibi değilim ama sonuna kadar katılıyorum, bir insan ust kattaki çocuk sesinden nasıl rahatsız olur, 5-10 yaşında yavru dur deyince durur mu? zaten eve hapis.
çok rahatsız olan apartmanda oturmasın.
çocuktur bu, millet gurultuden rahatsız olacak diye çocuklarını mı bağlasınlar.
O üye bütün çocuk gürültüsü konularında ( pandemi öncesi de dahil ) böyleydiYahu siz neden alınıyorsunuz ki yazılanlara? Sizi çocuklarınız erken yatıyormuş zaten, ben saat akşam 10’da hala çocuğuna bahane üreten ebeveynler için yazıyorum. Yoksa gündüz 2’de çocuk koşar da zıplar da, ağlar da bir şeyler de oynar. Gördüğüm kadarıyla siz de dikkat ediyorsunuz zaten. Sorun yok bence. Bu kadar alınmayın üstünüze.
Banyonuzun tavanına kirli-sarı renkli bir su püskürtün çıkmadan 1-2 gün evvel. Üst katın banyosu akmış deyin. Biraz da onlar gürültü çeksin bakalım olmayan arıza için banyo tabanı delinirken.O anlamayan komşuya napsanda anlamıyor. Bu yaşıma kadar ben bunu çok tecrübe ettim. Zaten arsız olmasa dikkat eder çoluk çocuğuna. 1 tanede benim üstümde var,pandemi bile faydasız hergün evinde komşularla takılıyor. Komşunun çocuklarıda ekleniyor iyice cinnetlik. Daha yarım saat önce misafir sesinden durulmuyordu neyseki gittiler. Birkaç kez yukarıya vurmamdan sebep kapıma indi,nazikçe nosunu verdi çok azarsa mesaj at dedi ok dedim. Daha ilk mesajda tavırlı tripli cevap yazdı :) dün gece 3te ebeveyin banyosunu yıkıyordu mesela çekpas taklamasına uyandım :) oğlum hiç gündüz uykusunu alamadan 30 dk sonra kalkıyor. Her seferinde Allaha havale edip sabır çekiyorum. Çıkacağım için evden çirkinleşmiyorum ama o güzellikten anlayan biri değil. gelecek olana Allah şimdiden sabır versin.
Neden çocuklular müstakil evde oturmuyor diye sormadan edemedim. Hanımefendi gecenin 1 inde dört nala koşan bir komşunuz oldu mu? Bakın gündüz saatleri de demiyorum gecenin 1 i nasıl sinir olmaz insan.
Kimse kimseden sandalyeye bağlanmasını veya put gibi durmasını tabiki beklemeyez fakat toplum kuralları var değil mi herkesin bundan haberdar olduğunu düşünüyorum. Belli bir saatten sonra gürültü yapılmaz. Bakın ses çıkarılmaz demiyorum gürültü yapılmaz. Herşeyi geçtim insan bu durumdan biraz oldun mahcubiyet duyar değil mi
Haklısın aslında öyle yapmak gerekir ama açıkçası çekindim. Adamın sağı solu belli olmaz sonrasında bir şey yaparsa diye. Ama bunlar gürültüden de anlamıyorlar ki. Nasıl susturayım, evde çalışıyorum yaza kadar böyle devam edecek. Şimdi inadına ya daha çok gürültü çıkarırlarsa, çünkü o tip insanlar. Var mı bir çözümü? Evden nefret ediyorum artık. :/Kapıya dayanır diye sinirden ağlamak yerine aslında bidaha vuracaksıniz ve vurmadan once polisi arayacaksınız . Polis gelene kadar siz vurursunuz adam iner polis gummmmmletir o an
Şahsım adına cevap vermiyorum ya da alınganlık yapmıyorum ki.Yahu siz neden alınıyorsunuz ki yazılanlara? Sizi çocuklarınız erken yatıyormuş zaten, ben saat akşam 10’da hala çocuğuna bahane üreten ebeveynler için yazıyorum. Yoksa gündüz 2’de çocuk koşar da zıplar da, ağlar da bir şeyler de oynar. Gördüğüm kadarıyla siz de dikkat ediyorsunuz zaten. Sorun yok bence. Bu kadar alınmayın üstünüze.
Benim 22 aylık yavru bile duruyor ki nerde kaldı 5-10 yaşında çocuk durmasın? Çocuklar aptal değiller, gayet anlıyorlar. Sabah 11- akşam 8 arası evi yıkmamak kaydıyla ses yapabilir, onun haricinde benim oğlum da ses filan yapamaz. Yapıyorsa da önlemleri almakla ben mükellefim. Ayak sesleri aşağı kata titreşim sebebiyle daha çok gider.
Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Yoksa her evin bir sesi var ama benim çocuğum benim problemim. 22 aylık bebeği günde 2 saat yürütüyorum ben. Herkes çıkarsın çocuğunu 3-4 saat dışarı. Aktivite ayarlarsın. Ceremesini komşu çekmek zorunda değil.
Çok koşan, laf dinlemeyen çocuğu olanlar da giriş kat ya da dükkan üstü ev tutsunlar madem.
Ayrıca bir bebeğiniz olup zar zor uyuttuğuzda üst katımızdaki çocuğun tepinmesi yüzünden uyandığında Emin’im bu kadar anlayışlı da olmazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?