- 26 Mayıs 2018
- 8.213
- 38.826
- 548
- 51
- Konu Sahibi yesilimtrak
-
Ben gürültü yapmıyorum iftira dese ispat edilemez ki nasıl edilecekSizi o kadar o kadar o kadar iyi anlıyorum ki bu konudan muzdarip çok fazla kişi var. Sizin çocuk var yukarıda onun gürültüsünü hiç düşünemiyorum bizim derdimiz kaç yaşına gelmiş yaşını başını almış insanlarla. İki çocugu var küçük değiller biri 19 diğeri 22 yaşında birbirlerine bağırmalarını geçtim sürekli bir şeyler fırlatıyorlar. Babaları evde pandemiden dolayı akşama kadar evde bir şeyleri tamir ediyor vuruyor kkırıyor matkap sesi. Anneleri çalışıyor eve geldiği zaman yada tatil günleri resmen kabus yaşiyorum o mutfakla savaşı aslaaa bitmiyor kadının.Dolap rafına nasıl eşya koyuyorsa bizim evden duyuluyor hele bir yürüyüşleri var allahımm anlatamam o sesi. Ve tüm bu sesler sabah 7 de en geç 8 de başlıyor gece 2 ye kadar. Şuan bunu yazarken ağır bir eşya düşürdüler ve sesler devam ediyor. 3 gün önce bir haber gördüm gürültücü komşuya 4bin tl para cezası gelmiş ne kadar doğru uygulanabilirliği ne durumda bilmiyorum ama bugün yarın resti çekeceğiz.
Sizinkisi bencillik başka birşey değil iyi akşamlarNe yapsin kadin zincire mi vursun cocuklari? Cocuk yani laftan anlamiyor istedigin kadar engel olmaya calis. Kimi cocuk uysaldir soz dinler kimisi asidir anne bir tarafini yirtsada bildigini okur. Cok rahatsiz oluyorsaniz tasinacaksiniz yapacak birsey yok.
Üst kat komşunuzun yaptığı tamamen saygısızlık, istediği zaman gürültüyü engelleyebilen birinin çocukları dur çocuğumdan anlıyor demek ki, işine gelmediği için müdahale etmiyor.Yürümüyor malesef. Karşıdan öyle cevaplar geliyor ki kapılar kapanıyor. Birde üstte olduğu için ipler onda iş inada gelince daha çok bırakıyor çocukları. Hı ama canı isterse alttan vurursak bir anda kesiliyor ses. Yani isterse yapıyor ama o boş bırakmayı tercih ediyor
Her çocuk bir değil tabii, benim kız afacandı ama sessiz olmamız lazım annecim deyince dururdu fakat eşimin arkadaşının bir kızı vardı, bir gün bize geldiler arabadan inerken ağlamaya başladı gidene kadar hiç susmadı, anne babasının susturma çabalarına o kadar üzüldük ki biraz da biz ilgilenelim dedim, çünkü insanlar şöyle bir oturup çay bile içemediler, bahçeye çıkarıp kedileri gösterdim yok, kızım oyuncaklar getirdi yok, ilgisini çeksin diye sevdiği çizgi filmi açtık yok, durmuyor soluksuz ağlıyor çocuk
Ben o anne babaya bir şey diyemem çocuk evi dışında huzursuz oluyormuş durmuyormuş çünkü, lakin dediğim gibi birebir vurduymaz ebeveyn örnekleri de gördüğümden valla onlara kızıyorum yalan yok.
Çocuğunun gürültü yapmasını önlemek, komşularına da soluk alacak zaman tanımak elindeyken, kimse için çocuğuma dur demem deyip de komşusu uyarınca git dağ başında yaşa, müstakil de yaşa demek de ayıp bence, o zamanda insanlar kızıp gürültü yapan sensin sen git yaşa diyor, ki kimse kimseye orada yaşa, burada yaşa işine gelirse diyemez, onun yerine apartmanlar gibi toplu yaşam alanlarında birbirimize saygı gösterip rahatsız etmeden nasıl yaşarız diye çözüm üretmemiz gerekiyor, çözüm yollarını tümden kapatmak yerine biraz benden biraz komşudan fedakarlıkla yürümeli böyle işler.
Köpek seni ısırınca sen gidip köpeği ısırmıyorsun abla. Maalesef bazı insanlar kavgayla, hırsla, tartışmayla besleniyorlar. Benim yan komşumda öyle. 12-13 yaşındaki oğlu gece 11 de başlayıp sabah 5-6 ya kadar bağıra çağıra duvara vura vura küfür ede ede oyun oynuyor. Yatak odamın duvarına dayalı masada yapıyor bunu. Ve sanırım kulaklık var kulağında. 4-5 ay salonda uyuduk eşimle yeni evliyiz biz. Düşünebiliyormusun ? Annesini uyardım polis çağır ben çocuğumu susturamam diyor. Belalı dağ kaçkını bir sevgilisi var, başımız belaya girecek diye sakinleştirmeye çalışıyorum eşimi. Şimdi ne yapılır ki bu durumda ? Üstelik taşınamayız, ev bizim. O kiracı. Ev sahibini aradık, kem küm ettti. Çözüm olmadı.Üst kat komşunuzun yaptığı tamamen saygısızlık, istediği zaman gürültüyü engelleyebilen birinin çocukları dur çocuğumdan anlıyor demek ki, işine gelmediği için müdahale etmiyor.
Çocuk sesine toleranslı olur herkes ama bilinçli yapılan gürültüye tahammül etmeyi beklemesin kimse, rahatsız olan müstakile taşınsın deniyor ama kendimden bir örnek vereyim bir dönem müstakil evde oturdum, komşu kötüyse maalesef müstakil evde çözüm olmuyor, kulakları çınım çınım çınlasın onların, torunları gelir bahçemdeki kedileri yakalar kuyruklarından tuttukları gibi hayvancıkları fırlatıp atarlardı, yetmedi kedilerimi zehirlediler zaten, sadece 2 yavruyu kurtarabildik, geri kalanını ağlayarak gömdükdaha çok şeyler yaptılar sonu kötüye gidiyordu da neyse, karşınızdaki kötüyse dediğiniz gibi yürümüyor.
Size gore bencillik bana gore degil. Burda kasitli olarak yapilan bir hareket yok bu yuzden sikayet edilmesini anlamsiz buluyorum cunku bunun bir cozumu yok. Sikayetin konusuda muhatabida henuz laftan anlamayan cocuklar. Siz anneyi muhatap alip sikayetinizi bildiriyorsunuz takdir edersinizki anne ayni sekilde cocuklarini muhatap alip boyle yapmayin desede bir ise yaramayacak. Cocuk yine bildigini okuyacak.Sizinkisi bencillik başka birşey değil iyi akşamlar
Amin.Allah yardımcınız olsun zor gerçekten
Cocuk bu ses yapar diyen arkadaşlara da sunu demek istiyorum; evet cocuk tüm gün köşede oturmalarını bekleyemez kimse ama belli bir saatten sonra da bi müdahele edilmeli gece bir e kadar ses hic normal olamaz
Okurum öyle şey çocuğun Sorumlusu ebeveyni tabiki annesine söyleyeceğim. Ayrıca aksine kasıtlı olduğu zamanlarda oluyorSize gore bencillik bana gore degil. Burda kasitli olarak yapilan bir hareket yok bu yuzden sikayet edilmesini anlamsiz buluyorum cunku bunun bir cozumu yok. Sikayetin konusuda muhatabida henuz laftan anlamayan cocuklar. Siz anneyi muhatap alip sikayetinizi bildiriyorsunuz takdir edersinizki anne ayni sekilde cocuklarini muhatap alip boyle yapmayin desede bir ise yaramayacak. Cocuk yine bildigini okuyacak.
Herkes yaşadığını bilir elbette ama bu tip topiklerde yazılan yorumları bence kişisel algılamamalıyız.oğlumun uyuma saati 11 i gecmez o da su sıralar anaokuluna giderken 9 da sızıyor gece evimizde cıt cıkmaz. zamaninda yatan insanlariz ama sabah erken kalkıyor oğlum oyalıyorum ve 9 da mutfagima girdim kahvaltı hazırlıyorum diye komsum güm güm duvara vuruyor. 12 ye kadar uyumak istiyormus ve ben mutfaga girince uyanıyormus. ben ona git mustakilde yasa derim. herkes kendi aklından kural uyduramaz kural koydum cumartedi gunu 12 ye kadar uyudugum icin mutfağa girilmeyecek diye benim duvarımı yumruklayamaz. bu benim sucum degil bu mutfak duvariyla yatak odasi duvarını ortak yapip hicbir yalıtım uygulamayan müteahitin suçu. gitsin ona cemkirsin.
4 yıldır hatırı sayılır bir anlayış gösterdiğimi düşünüyorum. Benim çocuğumun korktuğu ve evde duramadığımız noktada artık tepki vermek normal diye düşünüyorumBen şu anki evime taşındığımda küçük oğlum 6 aylık büyük oğlumda 6 yaşındaydı. Ondan önce oturduğum evde alt katımda üç komşu yaşadı ve hiçbirinden şikayet almadım. Buraya değiş tokuş taşındık. Şöyle ki bu evin eski sahibiyle biz evleri değiştirdik o yüzden badana boya işini bile evin içine girince yapmak zorunda kaldık. Alt komşumuz daha ilk hafta badana yaparken ayakkabıyla geziyorsunuz diye şikayete geldi ve arkası da kesilmedi. Büyük oğlum yanlışlıkla çocuk sandalyesini devirdi hoop kapı çaldı. Tuvalete sıkışınca lavaboya koşarak gidiyor diye yine kapı çaldı. Biz her geldiklerinde daha dikkatli olucaz diyip durduk ki neye dikkat edelim bilemiyorduk. Çünkü benim oğlum telefon müptelasıydı elinde telefon kanepeden kalkmazdı o yoksa çizgi film izlerdi. Koşup oynayan hareketli bir çocuk değildi. Ona rağmen şikayetlerden ötürü biraz ses tonu yükselse bile çocuğu azarlar olmuştum artık. En sonunda alt katımdan taşındılar. Artık bebekli bir komşum var. Şimdiyse benim iki yaşındaki küçük oğlum inanılmaz yaramaz ve hareketli. Elindeki oyuncakları yere fırlatıyor duvarlara vuruyor. Sürekli koşuyor gürültüden bağrıştan sürekli migrenim tutuyor. Bütün gün bağırma, vurma, hoplama diye diye geçiyor. Ama alt komşum bir kere bile şikayete gelmedi şükür. Çocuğa yapma dersin iki dakikaya unutur. Ev işi yemek temizlik derken çocuğun başında nöbette tutamıyorsun ki her hareketinde müdahale edebilesin. Konu çocuk olunca insanların biraz daha anlayışlı olması gerekmez mi? Bazı çocuk sakindir bazı çocuk düz duvara tırmanır. Anneyi zaten çocuk yeterince yoruyorken bir de dışarıdan baskı yapmak bence o insanı daha çaresiz daha öfkeli birine dönüştürmekten başka bir işe yaramaz.
E bu mantıkla; çocuk eğitmek diye bir şey de yok o zaman? Böyle bir bakış açısı olabilir mi? Benim oğlum 2 sandalyeyi birleştirip üzerinde ayağa kalkıyordu. Babasıyla elli kere uyardık, dinlemedi. Sonra her ayağa kalktığında sandalyeleri yukarı kaldırdık. 2-3 tekrardan sonra şu an sandalyeye çıkıp otururken “olmaz, burnum acır, düşerim.” diyor. Yani çocuklar bal gibi de laf anlıyorlar.Size gore bencillik bana gore degil. Burda kasitli olarak yapilan bir hareket yok bu yuzden sikayet edilmesini anlamsiz buluyorum cunku bunun bir cozumu yok. Sikayetin konusuda muhatabida henuz laftan anlamayan cocuklar. Siz anneyi muhatap alip sikayetinizi bildiriyorsunuz takdir edersinizki anne ayni sekilde cocuklarini muhatap alip boyle yapmayin desede bir ise yaramayacak. Cocuk yine bildigini okuyacak.
Mesela yan komşum telefonla konuşuyor sesi geliyor olabilir tabiki veya diğer yanda çocuğu banyo yaptırırken bağırarak şarkılar söylüyorlar oyalamak için sorun değil veya alt kat arada bulaşık yıkarken çok ses geliyor sorun değil çünkü sürekliliği yok zaman zaman oluyor ve bunlardan hiç söylenmedim.Herkes yaşadığını bilir elbette ama bu tip topiklerde yazılan yorumları bence kişisel algılamamalıyız.
Hiçbir şeye tahammülü olmayan insanlar müstesna lakin genel olarak gürültüyü yaşam biçimi haline getirmiş insanlar da var, açılan komşu temalı konuların ana içeriği gürültüyü yaşam biçimi haline getirmiş ve asla gürültüsünden taviz vermeyen komşular aslında.
Yoksa benim yatak odamla da yan apartmandaki bebekli ailenin yatak odası dipdibe resmen ve bebek ağlıyor ama kalkıp da kadına tek bir söz söyleme haddini bulmuyorum kendimde, bebeğe ağlama demek komik olur ve bunu istemek de benim ayıbım olur.
Sizin komşu normal değil.oğlumun uyuma saati 11 i gecmez o da su sıralar anaokuluna giderken 9 da sızıyor gece evimizde cıt cıkmaz. zamaninda yatan insanlariz ama sabah erken kalkıyor oğlum oyalıyorum ve 9 da mutfagima girdim kahvaltı hazırlıyorum diye komsum güm güm duvara vuruyor. 12 ye kadar uyumak istiyormus ve ben mutfaga girince uyanıyormus. ben ona git mustakilde yasa derim. herkes kendi aklından kural uyduramaz kural koydum cumartedi gunu 12 ye kadar uyudugum icin mutfağa girilmeyecek diye benim duvarımı yumruklayamaz. bu benim sucum degil bu mutfak duvariyla yatak odasi duvarını ortak yapip hicbir yalıtım uygulamayan müteahitin suçu. gitsin ona cemkirsin.
Genel olarak komşu şikayeti üzerine konular açılınca üstümüze alınmamalıyız zaten, komşu çocuklarının yaptığı gürültülerden bahsederken de yine kimse kendi çocuğu üzerine alınmamalı, şimdi cidden doğruya doğru aile var aile var, çocuk var çocuk var, yine kendimden misal vereyim ki aynı apartmanda dahi oturmuyoruz ama aynı sokaktayız, bir kadın var ciddi derecede titizlik hastası, hastası diyorum zira artık onun ki hastalık boyutunda çünkü sabah 7'de başlıyor gece 12'ye kadar günde 3 defa süpürge açılıyor, yastık yorgan ne kadar halı kilim varsa hepsi balkon demirlerine atılıyor, yatana kadar süpürüyor siliyor silkeliyor ve 5 çocuğu var, temizlik yaparken dünyadan kopuyor kadın, o çocuklar anneeee anneeeeeee anneeeeeeeeeeeeeeeeeee seslerini duyurana kadar bağırıyorlar, anne bir yerden sonra duyuyor sanırım ne vaaarrrr ne varrr dedim ayşeee vurma kardeşineee, ahmeeettt dersini yaaappp ve sürekli beddua edip duruyor çocuklara sesi kaç desibel bilmiyorum ama sokak ahalisi olarak her şeyi duyuyoruz bağırarak anlatıyorlar dertlerini çünküMesela yan komşum telefonla konuşuyor sesi geliyor olabilir tabiki veya diğer yanda çocuğu banyo yaptırırken bağırarak şarkılar söylüyorlar oyalamak için sorun değil veya alt kat arada bulaşık yıkarken çok ses geliyor sorun değil çünkü sürekliliği yok zaman zaman oluyor ve bunlardan hiç söylenmedim.
Kesinlikle öyle.Genel olarak komşu şikayeti üzerine konular açılınca üstümüze alınmamalıyız zaten, komşu çocuklarının yaptığı gürültülerden bahsederken de yine kimse kendi çocuğu üzerine alınmamalı, şimdi cidden doğruya doğru aile var aile var, çocuk var çocuk var, yine kendimden misal vereyim ki aynı apartmanda dahi oturmuyoruz ama aynı sokaktayız, bir kadın var ciddi derecede titizlik hastası, hastası diyorum zira artık onun ki hastalık boyutunda çünkü sabah 7'de başlıyor gece 12'ye kadar günde 3 defa süpürge açılıyor, yastık yorgan ne kadar halı kilim varsa hepsi balkon demirlerine atılıyor, yatana kadar süpürüyor siliyor silkeliyor ve 5 çocuğu var, temizlik yaparken dünyadan kopuyor kadın, o çocuklar anneeee anneeeeeee anneeeeeeeeeeeeeeeeeee seslerini duyurana kadar bağırıyorlar, anne bir yerden sonra duyuyor sanırım ne vaaarrrr ne varrr dedim ayşeee vurma kardeşineee, ahmeeettt dersini yaaappp ve sürekli beddua edip duruyor çocuklara sesi kaç desibel bilmiyorum ama sokak ahalisi olarak her şeyi duyuyoruz bağırarak anlatıyorlar dertlerini çünkü
Alt komşusu defalarca uyardı hem ses hem silkeleme konusunda, bu sefer de sokağa doğru beddua ve küfür ediyor :))
Böyle bir komşuya kimse sessiz kalamaz, yoksa yan komşunun bebeğinin gaz sancısı var diye ağlıyormuş, alt komşunun mutfaktan sesi gelmiş vs bunlara hepimiz olabilir deyip komşumuzu bunlar için rahatsız dahi etmiyoruz, komşu gürültüsünden şikayet edenler her şeye tahammülsüzlük gösteren insanlar değiller, böyle düşünülürse de yanlış olur.
Ayyy sizde resmen bizim üsttekileri anlatmışsınız. Bebekleri oldu diğer çıcuk zaten sürekli çığlık çığlığa çocuk evde hoplayarak yürüyor. Sinir krizleri geçiriyor üstüne kardeş kıskançlığı bunları hep geçtim ama o gece ritmik şekilde gıcır gıcır tak tuk tak tuk arada da hızlanıyor bir beşik sesi. Antikamıdır nasıl beşiktir bende anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?