üst kat komşu bizi delirtmeye yemin etmiş olmalı

Eşim de ben de tüm gün çalışıyoruz ve akşam evimizde dinlenmek istiyoruz, en geç 23:30-24:00 civarında da yatıyoruz.

Üst katımızda daha önce yeni evli bir çift oturuyordu, sonra bebekleri oldu, 4 yaşına kadar komşumuz oldular en ufak bir sıkıntı yaşamadık,
sadece bazı sabahlar anneanne yüksek sesle konuşur severdi çocuğu onu da hoşgörüyorduk.
Çocuk bu nasıl dursun? Diyenlere örnek olsun.

Ne yazık ki ev alıp taşındılar, 1,5-2 yaşında bebekleri olan bir çift taşındı üst katımıza.
Geldikleri günden beri gürültülüler.
Bebek büyüdü 3 aşına geldi gece yarısı saat
24-24:30’da banyoya sokup ağlata ağlata yıkarlar.
Salondan koridora, koridordan salona durmadan koşar, saat 23:00-24:00 bu arada.

Akrabaları gelir sık sık onların 6-7 yaşındaki kızı hepten coşturur küçüğü, tavan başımıza yıkılır.
Güneşli ve ılık sonbahar günlerinde bile hiç dışarı çıkmadı bu çocuk hep evde.

Gece 22:00’ye kadar idare edelim iyi hoş ama geçen gece 24:30’da yatak odasında, tepemizde zıplamaya devam edince eşim ‘yapma’ dememe rağmen vileda sopasıyla vurdu tavana.
Ertesi gün yönetici eşimi aradı,
-tavana vurmuşsunuz, üstteki çocuk korkmuş komşu da bundan dolayı bozulmuş diye.
Eşim açtı ağzını yumdu gözünü, yönetici pişman oldu aradığına.
O günden beri biraz rahatız, akşam 22:00’den sonra ses azaldı.
İsteyince olabiliyormuş.

Kısacası çocuk dediğin erken yatar ki büyüsün.
Aile kendi tercihiyle geç yatırıyorsa, saat 22:00’den sonra oyalayıp sakin etkinlikler yaptırmalı.
Çocuklara biraz sus, dur demeli psikolojileri bozulmaz.
Hava soğuk bile olsa en az yarım saat dışarı çıkarılmalı çocuklar.
Eve trombolin alıp gündüz hoplatıp zıplatılabilir.

Küçük çocuk varsa nasıl oyalanıp, enerjisini boşaltacağı ebeveynin sorumluluğundadır.
Çocuk sesinden rahatsız olunur mu? Olunur.
Tüm gün okulda çocuk sesi dinliyorum,
evimde dinlenmek istiyorum.
Belki Yorgunum, hastayım, bunalımdayım, eşimle kavgalıyım, yaşlı insanım vs vs.
Rahatsız olan taşınsın yaklaşımı bence saygısızlık.
Rahatsız etmemeye gayret edeyim, olmadığında alttan alayım, helallik isteyeyim diyen baştacı...

Son düzenleme:
Ben gürültü yapmıyorum iftira dese ispat edilemez ki nasıl edilecek

Sizinkisi bencillik başka birşey değil iyi akşamlar

Üst kat komşunuzun yaptığı tamamen saygısızlık, istediği zaman gürültüyü engelleyebilen birinin çocukları dur çocuğumdan anlıyor demek ki, işine gelmediği için müdahale etmiyor.

Çocuk sesine toleranslı olur herkes ama bilinçli yapılan gürültüye tahammül etmeyi beklemesin kimse, rahatsız olan müstakile taşınsın deniyor ama kendimden bir örnek vereyim bir dönem müstakil evde oturdum, komşu kötüyse maalesef müstakil evde çözüm olmuyor, kulakları çınım çınım çınlasın onların, torunları gelir bahçemdeki kedileri yakalar kuyruklarından tuttukları gibi hayvancıkları fırlatıp atarlardı, yetmedi kedilerimi zehirlediler zaten, sadece 2 yavruyu kurtarabildik, geri kalanını ağlayarak gömdük daha çok şeyler yaptılar sonu kötüye gidiyordu da neyse, karşınızdaki kötüyse dediğiniz gibi yürümüyor.

Bizimde alt komsu cok yuksek sesle konusuyor mac izlerken küfrediyor,artik rahatsiz eden komsuya para cezasi varmış haberlerde gordum gecengun

oğlumun uyuma saati 11 i gecmez o da su sıralar anaokuluna giderken 9 da sızıyor gece evimizde cıt cıkmaz. zamaninda yatan insanlariz ama sabah erken kalkıyor oğlum oyalıyorum ve 9 da mutfagima girdim kahvaltı hazırlıyorum diye komsum güm güm duvara vuruyor. 12 ye kadar uyumak istiyormus ve ben mutfaga girince uyanıyormus. ben ona git mustakilde yasa derim. herkes kendi aklından kural uyduramaz kural koydum cumartedi gunu 12 ye kadar uyudugum icin mutfağa girilmeyecek diye benim duvarımı yumruklayamaz. bu benim sucum degil bu mutfak duvariyla yatak odasi duvarını ortak yapip hicbir yalıtım uygulamayan müteahitin suçu. gitsin ona cemkirsin.

Köpek seni ısırınca sen gidip köpeği ısırmıyorsun abla. Maalesef bazı insanlar kavgayla, hırsla, tartışmayla besleniyorlar. Benim yan komşumda öyle. 12-13 yaşındaki oğlu gece 11 de başlayıp sabah 5-6 ya kadar bağıra çağıra duvara vura vura küfür ede ede oyun oynuyor. Yatak odamın duvarına dayalı masada yapıyor bunu. Ve sanırım kulaklık var kulağında. 4-5 ay salonda uyuduk eşimle yeni evliyiz biz. Düşünebiliyormusun ? Annesini uyardım polis çağır ben çocuğumu susturamam diyor. Belalı dağ kaçkını bir sevgilisi var, başımız belaya girecek diye sakinleştirmeye çalışıyorum eşimi. Şimdi ne yapılır ki bu durumda ? Üstelik taşınamayız, ev bizim. O kiracı. Ev sahibini aradık, kem küm ettti. Çözüm olmadı.

Sizinkisi bencillik başka birşey değil iyi akşamlar
Size gore bencillik bana gore degil. Burda kasitli olarak yapilan bir hareket yok bu yuzden sikayet edilmesini anlamsiz buluyorum cunku bunun bir cozumu yok. Sikayetin konusuda muhatabida henuz laftan anlamayan cocuklar. Siz anneyi muhatap alip sikayetinizi bildiriyorsunuz takdir edersinizki anne ayni sekilde cocuklarini muhatap alip boyle yapmayin desede bir ise yaramayacak. Cocuk yine bildigini okuyacak.

Amin.
kendilerini haklı görüyorlar en büyük sorun bu

Okurum öyle şey çocuğun Sorumlusu ebeveyni tabiki annesine söyleyeceğim. Ayrıca aksine kasıtlı olduğu zamanlarda oluyor

Herkes yaşadığını bilir elbette ama bu tip topiklerde yazılan yorumları bence kişisel algılamamalıyız.
Hiçbir şeye tahammülü olmayan insanlar müstesna lakin genel olarak gürültüyü yaşam biçimi haline getirmiş insanlar da var, açılan komşu temalı konuların ana içeriği gürültüyü yaşam biçimi haline getirmiş ve asla gürültüsünden taviz vermeyen komşular aslında.

Yoksa benim yatak odamla da yan apartmandaki bebekli ailenin yatak odası dipdibe resmen ve bebek ağlıyor ama kalkıp da kadına tek bir söz söyleme haddini bulmuyorum kendimde, bebeğe ağlama demek komik olur ve bunu istemek de benim ayıbım olur.

4 yıldır hatırı sayılır bir anlayış gösterdiğimi düşünüyorum. Benim çocuğumun korktuğu ve evde duramadığımız noktada artık tepki vermek normal diye düşünüyorum

E bu mantıkla; çocuk eğitmek diye bir şey de yok o zaman? Böyle bir bakış açısı olabilir mi? Benim oğlum 2 sandalyeyi birleştirip üzerinde ayağa kalkıyordu. Babasıyla elli kere uyardık, dinlemedi. Sonra her ayağa kalktığında sandalyeleri yukarı kaldırdık. 2-3 tekrardan sonra şu an sandalyeye çıkıp otururken “olmaz, burnum acır, düşerim.” diyor. Yani çocuklar bal gibi de laf anlıyorlar.
Her çoçuğun bir iletişim yöntemi, bir dili vardır. Kimi çocuk aileyi daha çok yorar kimi daha az ama hepsi eğitilebilir. Zaten pedagojik olarak bile çocuklar sınırlara ihtiyaç duyuyorlar. Hayırda hayır, yapmaysa yapma. Duruma göre şekillenen ebeveynler çocuklarda otorite kaybına neden oluyor. İstisnasız hiçbir şekilde izin verilmeyen şeyleri çocuk yapmayı bırakıyor. Bu da zor işte.

Mesela yan komşum telefonla konuşuyor sesi geliyor olabilir tabiki veya diğer yanda çocuğu banyo yaptırırken bağırarak şarkılar söylüyorlar oyalamak için sorun değil veya alt kat arada bulaşık yıkarken çok ses geliyor sorun değil çünkü sürekliliği yok zaman zaman oluyor ve bunlardan hiç söylenmedim.

Sizin komşu normal değil.
Sabah 09:00 gece 21:00 arasında evin rutininde olan sesleri tolere etmek lazım.
Hafta sonu sabah 10:00’a kadar dikkat edilebilir.
12:00’ye kadar uyuyacaksa kulak tıkacı kullansın.

Bu arada ben sırf bu işlerle uğraşmamak için salon olan büyük odayı yatak odası yapıp küçük odada oturuyorum ama bütün evde ses var her yerde koşuyorlar keşke şuan sesi gönderebilsem de burada çocuk onlar diye ahkam kesenler duyabilse.

Genel olarak komşu şikayeti üzerine konular açılınca üstümüze alınmamalıyız zaten, komşu çocuklarının yaptığı gürültülerden bahsederken de yine kimse kendi çocuğu üzerine alınmamalı, şimdi cidden doğruya doğru aile var aile var, çocuk var çocuk var, yine kendimden misal vereyim ki aynı apartmanda dahi oturmuyoruz ama aynı sokaktayız, bir kadın var ciddi derecede titizlik hastası, hastası diyorum zira artık onun ki hastalık boyutunda çünkü sabah 7'de başlıyor gece 12'ye kadar günde 3 defa süpürge açılıyor, yastık yorgan ne kadar halı kilim varsa hepsi balkon demirlerine atılıyor, yatana kadar süpürüyor siliyor silkeliyor ve 5 çocuğu var, temizlik yaparken dünyadan kopuyor kadın, o çocuklar anneeee anneeeeeee anneeeeeeeeeeeeeeeeeee seslerini duyurana kadar bağırıyorlar, anne bir yerden sonra duyuyor sanırım ne vaaarrrr ne varrr dedim ayşeee vurma kardeşineee, ahmeeettt dersini yaaappp ve sürekli beddua edip duruyor çocuklara sesi kaç desibel bilmiyorum ama sokak ahalisi olarak her şeyi duyuyoruz bağırarak anlatıyorlar dertlerini çünkü

Alt komşusu defalarca uyardı hem ses hem silkeleme konusunda, bu sefer de sokağa doğru beddua ve küfür ediyor :))

Böyle bir komşuya kimse sessiz kalamaz, yoksa yan komşunun bebeğinin gaz sancısı var diye ağlıyormuş, alt komşunun mutfaktan sesi gelmiş vs bunlara hepimiz olabilir deyip komşumuzu bunlar için rahatsız dahi etmiyoruz, komşu gürültüsünden şikayet edenler her şeye tahammülsüzlük gösteren insanlar değiller, böyle düşünülürse de yanlış olur.

Kesinlikle öyle.
Allah önce eşime sonradan bana sabır versin inşallah

Biz sorduk beşik mi var diye ýok dedi...gaipten herhalde ama bu kadar ritmik bravo yani asla aksamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…