- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
- Konu Sahibi cikolatakizzz
-
sana özel değil ama bence sessizliği isteyen biri apartmanda oturmasın gitsin müstakil evde otursun kimse sen sus sen otur sen sessiz ol deme hakkına sahipte değil bu tarz baskıcı olmanda komşunun üzülmesnden strese grmesinden başka bişeye yaramaz
çocuklar kaç yaşında.laftan sözden anlayacak yaştalar mı?
ben yerinizde olsam ufak hediye alır evime davet ederdim.çalıştığım kitapları gösterirdim.koştuklarında ders çalışamadığımı anlatır ve üzüldüğümü söylerdim.söz vermelerini ister ve hediyelerini vererek gönüllerini kazanırdım.bundan sonra gürültü devam ettiğinde annelerinden bana verdikleri sözü çocuklara hatırlatmasını rica ederdim. koşturmanın uzun sürdüğü günlerde rahatlıkla yukarı çıkar verdikleri sözü hatırlatırdım.
bazen anne elinden geleni yapsada çocuk anlamak istemiyor.dikkat çekmek için daha fazlasını yapıyor.kadın farkında demek ki bu zamnada buda iyi bişey.
Tabiki de çocuk ve gürültüsüz olmaz o enerjilerini bir şekilde atmaları gerekiyor ama çocuk işte ne yapalım da bir yere kadar bence. Öyle anneler var ki misafirliğe gidiyor ve çocuk misafir olduğu yerin altını üstüne getirse de ""çocuk işte ne yaparsın" Benim annem biz belli bir yaşa gelene kadar 48 kiloymuş. Peşimizde koşmaktan.
Pastaneye gittik uzun zamandan beri görüşmediğimiz arkadaşlarla bir şeyler yiyoruz. Çocuk sandalyeyi parkenin üzerinde çekiyor. O sandalye bildiğin beynimde ilerliyor. Yaptığı sadece bu. Sandalyeyi ordan oraya çekmek. Bir amacı yok sadece çıkardığı gürültüyü seviyor sanırım. Çok küçük de değil çocuk en azından koca sandalyeye gücü yetiyor. Kendi dediklerimizi bile duymuyoruz. Annesi de yanı başında. Evladım yapma. Yapma diyince sanki top ondan çıktı ya bütün annelik görevi bitti. Üzgünüm ama topluluk içerisinde nasıl davranmamız gerektiğini, apartmanda yaşamanın belli kurallarını erken yaşta ailemizden öğreniyoruz.
Çocuk evde koşabilir ama dan dan dan diye bilerek ayak vurarak koşamaz arkadaş. (Gözünüzde canlandı mi bilmiyorum ama şımarıklığına o şekilde koşanlar var.) Oyuncağı ile oynar ama oyuncağını yere 100 kere vuramaz. Çocuk işte dövsün mü nasıl bir yorum. Çocuğu durdurabilecek, eğitebilecek tek şey mi dayak.
Misafirliğe gelen onlarca çocuktan ilgili anne-babanın olanlar 500 km den anlaşılabiliyor. Yaramaz olsalar da arsız değiller. Ve üzgünüm alt kattaki insana kulak tıkacı aldıracak kadar gürültü varsa ya yalıtım çok kötüdür ya da tahammül sınırları dışında bir gürültüdür.
sana özel değil ama bence sessizliği isteyen biri apartmanda oturmasın gitsin müstakil evde otursun kimse sen sus sen otur sen sessiz ol deme hakkına sahipte değil bu tarz baskıcı olmanda komşunun üzülmesnden strese grmesinden başka bişeye yaramaz
Kizlar bende bu süreçte kendimce bi cozum buldum galiba :) iki saat once yine basladi tepinmeler kosturmalar... bitmiyo bitmiyo pat pat pat vallahi kafam sisti... iki saattir bitmesini bekliyorum baktim olmuyo bende tv nin sesini actim sonuna kadar... neticede onlarin pat pat sesi bana geliyosa benimkinin de gitmesi lazim demi... belki empati yaparlarda anlarlar biraz..
geçmiş olsun mu denir bilemedim. ders çalışırken cidden eziyet oluyor. bizim üst katta üç çocuklu biri oturuyor, çocuk dediğime bakma en ufağı ilk okula gidiyor. diğerleri de liseye. hafta sonu savaş var zannedersin yukarda. kaç kere de söyledik tamam diyor ama bildiğini okuyor.
Kizlar merhaba. . Sorunum şu ki.. üst katimizda evli ve uc cocuklu bi cift oturuyo. Sanirim bayanin esi gece calisiyo ama surekli dan dan gürültü yapıyorlar hele cocuklarin kosturmalari hic bitmiyo.. iki ay once ciktim uyardim ders çalışamıyorum dedim .. ok dedi kadin . Neyse gurultu azaldi biraz.. sonra kadin yemrk fln getirmeye basladi bende iyi niyetli olarak kabul ettim tabi.. bende tabagini bos gondermedim ve konustuk biraz ay kusura bakma cocuk durmuyo fln dedi bende kirmamak icin ustune gitmedim ama yarim saattir abartmiyorum kosturma grultusu.. napicam ben zaten aksama kadar işte kafam patliyo bide eve gelince bunlarin gurultusu.. haziranda tasinacaklarmis ama ... cikamadim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?