Üst Komşu gürültü

Koca koca insanlar minicik cocuklarla uğraşır olmuş.çocuk sevgisi her seyin üstündedir.Ne mutlu ki bana bu vicdana sahibim.dunyanın en saf temiz canlıları onlar.hayattaki tek basarısı çocuk dogurmak olan bi insan ! sadece kendi cocuguna degıl tum çocuklara karşı sevgı dolu ve bagıslayıcıdır.

Koca koca insanlar minicik cocuklarla uğraşır olmuş.çocuk sevgisi her seyin üstündedir.Ne mutlu ki bana bu vicdana sahibim.dunyanın en saf temiz canlıları onlar.hayattaki tek basarısı çocuk dogurmak olan bi insan ! sadece kendi cocuguna degıl tum çocuklara karşı sevgı dolu ve bagıslayıcıdır.
Benim çocuğum ve hiç kimsenin cocugu hele koca koca ergenler gece 3te gürültü yapamaz ... lise öğrencisinden bahsediyoruz ; bebek aglamasından degil .... anarsist insanlar yetiştirmek degil topluma yararlı insanlar yetiştirmekle yükümlüyüz anne olarak... yoksa kadın katili de olur , hırsız da .... herşeyi yapmak HAKKI ya .... komşularınıza karşı da vicdan sahibi olun o insanlar ne şartlarda çalışıyor bilmiyorsunuz , sadece kendi çocuklarınıza karşı vicdan sahibi olunca vicdan sahibi olmuş olmuyorsunuz onun aldı BENCİLLİK oluyor ....

Çevir kazı yanmasın durumu var burda.komsu önce takır tukur ses yapıyor denildi.sonra küçük kız çocuğu koşar oldu .çeşitli yanıtlardan sonra bahsı gecen cocuk ergen oldu.uslup da cabası.saygı görmek istiyorsa bir insan sayet o sekılde davranmalı.çocuktan bahsedıyoruz burda robottan değil.bunu savunan insanlar da çocugu tepinsin komsusu rahatsız olsun mantıgında degıldır bunu unutmayın.

Evet başlıktan anlaşılacağı gibi üst katta oturanlarin gurultusunden rahatsizim . Ozellikle geceleri. Su saat oldu hala sesleri bitmedi. Cok fazla takirtilari vardi zaten ama son zamanlarda ses de eklendi . Ozellikle o kizlari kosuyor gece gece tak tak. Az once sinirlendim artik ve yukariya vurdum. Onlar da karşılık vurdular yüzsüzce.Sizce napmalıyım, yarın uyarmaya gitmeli miyim? Veya bu konuda nasil yasal haklarimiz var ugrastirirlarsa ugrasirim çünkü sonuna kadar.
Polis jandarma hangisi bakiyorsa arayin ışlem yapilir.

Çevir kazı yanmasını kimin için söylediniz bilemedim... ben konu sahibinin yazdıklarından yola çıkarak bir yorum yaptım , kesinlikle size katılıyorum , saygı görmek istiyorsa saygı göstermeli kişi bu yüzden de sizin dediğinize istinaden ; adap edep kuralları çerçevesinde belli saatlerde ses yapılmamalı ... toplulukta yaşıyoruz mağarada degil

Çocuk sevgisi bu mu? Sizinki vicdan değil bencillik!
Neyse ki biz çocuklarımıza sevgi, saygı, empati, gerçek vicdan, ahlak vs. eğitimleri veriyoruz ki ilerde bu tür konuların öznesi olmasınlar. Siz ve sizin çocuklarınız gece yarısı gürültü yaptığı için burda uykusunu alamadan işe giden bir sağlık çalışanı var! Bir yanda da eflinam eflinam gibi 8 aylık ve 4 yaşında 2 çocuğa sahip, sizinle aynı olağanüstü koşullar içinde bulunan (pandemi) ama aldığı eğitim ve terbiye ile gece 22'den sonra gürültü yapmayan bir aile var. Onlar insanüstü varlık heralde? Ya da onlarınki çocuk değil...
yani kırıcı olmayayım diyorum ama bu nasıl bir anlayışsızlık, nasıl empati yoksunluğudur ya? Çocuk elbetteki gürültü yapar koşar ama gece değil!
Yaşlısı var, hastası var, belki o saatte başkasının çocuğu uyumaya çalışıyor ve hakkını gaspediyorsunuz hani o çok sevdiğiniz çocukların? Bunun nesini savunursunuz ya? Nasıl bir zihniyet bu? Siz hangi hakla insanları rahatsız edersiniz? Kendi çocuğunuz gürültü yapıyor diye elbette başkasının çocuğunu hoş göreceksiniz...
Hak yemenin savunulacak yanı yoktur. Çocuğumu nasıl "yetiştirmeyeceğimi" çok iyi biliyorum!
İnsanları burda delirtip banlattığınız için de bravo! Ayrıca "eğitim, eğitim" diyen bir insan olarak eğitim anlayışınızı da gördük...evlere ırak...Konu sahibi fikir sormamış yardım istemiş, daha yararlı olacağınız konulara gidin de tartışma büyümesin bence..

Son düzenleme:
Benim cocugumun gurultu yaptıgı kanısına nerden vardınız? Benım cocugum yapmamıstır komsumun cocugu da yapamaz mantıgı...bu mu sizin ölçütünüz?ben evde bakıcıya teslim edilmiş bir cocugun 2 saat durmadan ağlamasına dayAnamayıp çok da tanımadıgım bir komsumu arayıp onu bilgilendirecek kadar da dusunceli ve gercek bir komsuyum.daha 40 çıkmamıs komsumun cocugu geceleri aglama krızıne gırdıgınde sopayla durtecegıme deneyımlı oldugum için yapabılecegım bir sey olup olmadıgını soran bi insanım.insanlar yapıcı olmalıdır.kaldı ki sizden cahil olan birini bile bu sekılde egıtebılırsınız.burdakı yanıtlar cahilliğe ,cahilliğin iki misliyle yaklasıldıgını gösteriyor.Yoksa polisi aramak 2 sn sürer.

Benim cocugumun gurultu yaptıgı kanısına nerden vardınız? Benım cocugum yapmamıstır komsumun cocugu da yapamaz mantıgı...bu mu sizin ölçütünüz?ben evde bakıcıya teslim edilmiş bir cocugun 2 saat durmadan ağlamasına dayAnamayıp çok da tanımadıgım bir komsumu arayıp onu bilgilendirecek kadar da dusunceli ve gercek bir komsuyum.daha 40 çıkmamıs komsumun cocugu geceleri aglama krızıne gırdıgınde sopayla durtecegıme deneyımlı oldugum için yapabılecegım bir sey olup olmadıgını soran bi insanım.insanlar yapıcı olmalıdır.kaldı ki sizden cahil olan birini bile bu sekılde egıtebılırsınız.burdakı yanıtlar cahilliğe ,cahilliğin iki misliyle yaklasıldıgını gösteriyor.Yoksa polisi aramak 2 sn sürer.
Siz niye bebek ağlamasından bahsedip konuyu saptırıyorsunuz bilerek? Konu sahibi yazmış ergen diye .... burada hiç kimse 40 günlük bebeğin ağlamasına laf etmedi ki .... bebeğe sus diyemezsiniz .... ama 15-16 yaşındaki ergen artık eğitilebilirdir ....eğitilmelidir de ... yoksa topluma suçlular yetiştirmiş oluruz ... cahilliğe cahillikle yaklaşmak tam dediğiniz gibi .....

Hımm bu arada ben mi banlattım?Burda kimseyi tanımam etmem.benim de bir hatam,saygısızlığım olsaydı merak etmeyin beni de banlarlardı.siz edilen hakaretleri görmezden gelerek zaten çizginizi belli ediyorsunuz.insanlar saygı cercevesınde görüşlerini dile getirebilir.nokta.

Siz niye bebek ağlamasından bahsedip konuyu saptırıyorsunuz bilerek? Konu sahibi yazmış ergen diye .... burada hiç kimse 40 günlük bebeğin ağlamasına laf etmedi ki .... bebeğe sus diyemezsiniz .... ama 15-16 yaşındaki ergen artık eğitilebilirdir ....eğitilmelidir de ... yoksa topluma suçlular yetiştirmiş oluruz ... cahilliğe cahillikle yaklaşmak tam dediğiniz gibi .....
Konuyu saptırmıyorum .Yasadıklarımda bahsediyorum.belki ders çıkaran olur,ya da ne demek istediğimi anlayan olur diye.

Ayrıca çocuklar için bile uyku terbiyesiyle alakalı Kitaplar var ..... çocuğun sağlıklı büyümesi için .... diyelim ki küçük çocuk , o çocuğun gece uykusunu alması lazım .... birisi paylaşmış burada daha önceki sayfalarda melatonin ....

Hayır benim ölçütüm değil.. benim ölçütüm ahlaki, insani, vicdani eğitimi almış bir çocuk... ama çocuğu gürültü yapanların ölçütü bu! Benimki yapıyo onunkine de bişi diyemem mantığı..Ayrıca 40 ı çıkmamış çocuğu sopayla dürten yok hanfendi...bebeğe elbette anlayış gösterilir bebek o! Biz ayağa kalkmış koşmaya geçmiş ve eğitim verilebilecek durumda olan çocuklardan bahsediyoruz. Bebeğin güm güm koşacak hali yok. Ben kimse sopayla dürtsün de demedim benim fikrim değil bu şu an benle konuşuyorsunuz, çıkar yönetime uyarırım ben ya da uygun saatte kendim çıkarım her zaman yaptığım gibi! Benim bu görüşü savunduğumu nerden çıkardınız? Israrla bakın ısrarla çocuk elbette koşar gürültü yapar ama uygun saatlerde dememize rağmen körü körüne yok ben çocuğa kızmayacak kadar vicdanlıyım yok şöyle seviyorum böyle seviyorum diyip bize dr çocuk düşmanı muamelesi yapıyorsunuz! Burada gürültüden uyuyamayan sağlık çalışanı var diyorum! Ozamanana fikriniz olan çocuk bu yapar diyeceğinize, "polisi arayın, yönetime gidin, yarın yüzyüze uyarın" gibi yararlı yorumlarda bulunsaydınız ve konu kapansaydı.. sizin yazdıklarınızda çıkan tek şey çocuk bu yapar! Hayır efendim yapamaz! Çocuğunuzu saygılı, vicdanlı, ahlaklı yetiştireceksiniz, ben de öyle yetiştireceğim, o da, bu da...

Evet doğrudur,cocuk zamanında uyumalıdır.Bunu her anne ister pekala.Ama bazısı bunu basarır bazısı basaramaz.Ben yasadıgımız surecte cocuklar hoş görülmelidir dedim gece vakti olan sesler için.bizim bile gecemiz gunduzumuze karıştı.ama bazı insanlar da var ki her an tetikte.Komsuculuk oynamıyoruz,acık aramamalıyız.yanlısı olana uygun dille hıtap etmelıyız.

Konu sahibi arkadaşın sizin başka mesajınızı gördüm iki sene önce de üst katınızdaki sesten rahatsızmışınız acaba müstakil eve mi taşınsanız. İfadelerinizden iki taraf da cozutmuş gibi geldi. Üst katta ev sahibi var oğlu var ergen bazen 3 saat müzik dinler clup ortamı oluşur. Ergen ses etmem 1 aydır eve kapalı gerçekten anlayış gösteriyorum. Kızım var 6 yaşında çocuk artık delirecek evde alışkın değil ki? bunun terbiye ile iyi annelik ile onunla bununla alakası yok , olağanüstü bir süreç var ortada. Bekarlara tavsiyem atıp tutmayın çocuk konusunda öyle tipleri genelde nasılsa en haylazları buluyor 😬

Afrika Muz Cumhuriyetinin vatandaşları olması gereken insanları apartman dairesine tıkarsan sonuç bu olur işte. Oysa Afrika Muz Cumhuriyeti öyle mi... Doya doya daldan dala sallansınlar, bağırıp çağırsınlar, istedikleri saatte istedikleri gibi gürültü yapsınlar... Bu insanlar inşallah en kısa zamanda asıl vatanlarına dönerler, çok üzülüyorum onlara çok...

Çocuktur yapar, ergendir yapar diye diye malesef bencil ve sorumsuz bir nesil yetiştiriyoruz. Ankarada 65 yaş üstü olduğu olduğu için onunla dalga geçen gençte galiba böyle yetişti. Bazı duygular küçükken öğretiliyor, 12 13 yaşından sonra bazı insani duyguları aşılayamıyorsunuz gençlere... Çocuktur yapar değil, sabırlı olup oturup güzel güzel anlatırsanız, doğruyu gösterirseniz yapmaz...

Komşunun yaptığı gürültüyü kural bilmemeye, cahilliğe bağlayanlar karşısındaki insana küfüre varacak hakaretler etmiş. Diğerleri de altta kalmamış tabi. Bravo hepinize.

Şahsım olarak :KK53: bu kelimeyi son zamanlarda pek bir seviyorum.Pırlanta gibi bir çocuk yetiştiriyorum, yere çöp atmaz yerdekileri toplar sigara içerni uyarır musluklara su israfına karşıdır hayvan sevgisi bende neredeyse hiç yok ona aşıladım.6 yaşında kendini ifade edecek şekilde ingilizce konuşur, iyi besliyorum kafası çalışsın diye tekvando ve jimnastik yapar. ama 1 aydır evde bende anaokulu öğretmeni değilim. etkinlik uzaktan eğitim tükendim işe gidiyorum ayrıca çocukla ilgilenmediğimiz için hareketliymiş ya o açıdan 😂 İlgili bir anneyim doğduğundan beri ağzımı ayırıp dizi bile izlediğimi bilmem.kızım hareketli zıplar hoplar rutinde 20:45 de yataktadır bu süreçte 23:00 civarını buldu. park çocuğu dağa gidip mantar ot toplar evde bu çocuk günlerdir okulda bahçe yapıp bitki yetiştiriyor. ne bekliyorsunuz put gibi dursun ? yaşlıları döven bu çocuklarmış . yaşlıları döven ses yapmasında defolsun gitsin diyerek dövülen sövülen çocuklar , empati yeteneği zayıf bencil insanlar. bende sessiz bir çocuktum evde çıt çıkmazdı çünkü babam despottu. incitirdi azarlardı ne oldu şimdi ideal insan mıyım ? sinirli bir tipim mesela genel olarak tahammülsüzüm. kimsenin çocuğuna laf etmeyin inan olun beteri bulur. atıp tuttuğunuzla kalırsınız.

bu arara gürültüye inanılmaz tahammülsüzüm kaçınız bakanlığı aradınız şikayet için atıp tutanlar ben aradım. dışarda ses olsun polis çağırırım. sokak düğününü şikayet ettiğim için doğu anadolu bölgesi insanları tarafından ayağımdan vurulacaktım 😂 iş yerinde bile gürültüye gelemem çalışamam çünkü. ama çocuk başka senin organın değil bayıltıp elini ayağını bağlamazsan durmuyor. onu da yapamam kusura bakmayın. apartman arasında bile yüksek sesle konuşturmam ama salgın sürecinde çocuğun psikolojisini de bozamam. unutmayın hepiniz çocuk oldunuz.

Back
X