Herhangi bir ikram olayına da komşuculuk oynayamam gibi bişey dedi :) halbuki belkide karşılıklı güzel bi konuşmaya vesile olur belki anlayış gösterir sonrasında iki tarafta. Ne olacak alttan alan kendisi olsa. Bugun kandil mesela bu ne güzel bi vesile olur. Tabi bunu üst kat komşuda yapsa güzel olur hemde özür mahiyetinde olur.İşte ben üst komşunun ceza alacak kadar gürültülü olduğunu dusunmuyorum. Sizinki çok farklı. Kimse kimsenin pisligine tahammül etmek zorunda değil. Bekarken üst komşumuz içi tavuk kemiği dolu masa örtülerini silkelerdi balkonumuza o geldi aklıma. Gece sabaha kadar temizlik yapanlar son ses müzik dinleyenler sürekli gece kavga edenler var. Onlara ceza olur ama 11 de uyuyan iki çocuğa ceza yazilacagini sanmıyorum :) özellikle konu sahibinin üslubunu gördükten sonra abarttigina kesinlikle ikna oldum.
Komşu yeni tasinmis yerleşmeye çalışıyor. Eminim elinde iki dilim kekle yukarı çıksa, hoşgeldiniz vs dese, sonrada rahatsızlığından bahsedip sessiz olmalarını rica etse bu duruma gelinmezdi. Karşılıklı anlayış çok önemli.
cok haklısınızİşte ben üst komşunun ceza alacak kadar gürültülü olduğunu dusunmuyorum. Sizinki çok farklı. Kimse kimsenin pisligine tahammül etmek zorunda değil. Bekarken üst komşumuz içi tavuk kemiği dolu masa örtülerini silkelerdi balkonumuza o geldi aklıma. Gece sabaha kadar temizlik yapanlar son ses müzik dinleyenler sürekli gece kavga edenler var. Onlara ceza olur ama 11 de uyuyan iki çocuğa ceza yazilacagini sanmıyorum :) özellikle konu sahibinin üslubunu gördükten sonra abarttigina kesinlikle ikna oldum.
Komşu yeni tasinmis yerleşmeye çalışıyor. Eminim elinde iki dilim kekle yukarı çıksa, hoşgeldiniz vs dese, sonrada rahatsızlığından bahsedip sessiz olmalarını rica etse bu duruma gelinmezdi. Karşılıklı anlayış çok önemli.
Yaa olur mu bizim ‘ağzı salyalı tükürüklü çocuklara’ tahammül etmek durumunda değillermişAylardır Corona dolatisyla evdeyiz . çocuklarımizin psikolojisi bozuldu.tablet ve telefon bağımlısı oldu.Ayrica uzaktan eğitimden dolayı zaten mecburi tablete bakmak zorundalar.bu yüzden mumkun olduğunca az vermeye çalışıyorum.oyun oynamak çocuğun dogasinda var.cocuklar tek basina oynadıkları için oyundan bile zevk alamaz duruma geldi.belli saatler yani uyku saatleri haricinde çıkartılan sesler gayet normal.Dedigim gibi evde hapis hayatı yaşayan çocukların psikolojisi bozulduğu için ağlamalar bagirmalar daha fazla olmuş olabilir.bence bu konuda biz anneler de çaresiz kalıyoruz . o gürültülü evde yaşamak bizim içinde zor.
Saptırmıyorum hanımefendi. Siz kendiniz günün büyük kısmında kreşte olan çocukların sesinden rahatsızsınız. Özellikle haftasonları. Çocuklar ilaç alsın otursun aşağı, ben hastayım diyorsunuz. Siz de o zaman ilacınızı alın oturun desek hoş mu? Gece saatlerinde haklısınız ama gün içinde ses olur, çok rahatsızsanız bir odaya gelmemelerini rica edin dahi dedim.
Bu arada ben de eski konularınıza baktım 2017de evlenmişsiniz dediğiniz gibi büyük bir çocuğunuz var mı meçhul. Çocuk büyütmek ne demek bilmediğinizi anlamıştım. Yanılmamışım
Islerine gelmedigi icin anlamiyorlar hep ben hakli olmaliyim kafasindalar. dedikleri laflarin farkinda bile degiller...Tüm mesajlarınızı okudum
Tek tek o kadar açıklayıcı ve güzel üslupla yazmışsınjz ki
Nasıl anlamamakta direniyorlar
Hangi kısmı anlamıyorlar
Hayretler içerisindeyim
Ben veririm bir de üstüne gürültü dozunu arttırır dünyayı dar ederim. Bana güzellikle gelene güzellikle giderim ama çirkefleşene de çirkefleşirim. Genel özellik bu. Mahkemeden sonra o apartmanda rahat oturulmaz bence.
Kesinlikle en doğru yorum bu, cevap dahi vermed elbetteBir onceki konunuzda 40 yasindayim ve belki cocugum olur diye evlendim demissiniz. Ilk defa bosandim ben de sureci bilmiyorum demissiniz. Simdi ortaya yetiskin bir cocuk cikti bu konunuzda ve es de ikinci es oldu bir anda bu esimden cocugum yok dediginize gore...
Ben tepki cekmemek icin cocugum var dediginizi ve hic cocuk buyutmediginiz icin ust komsu ile empati yapamadiginizi dusunuyorum.
Bunu söyleyince de cahil oluyorsunuz aman diyeyimBu konular bana çok şey öğretiyor
Çocuğum azıcık hareketli olursq aşağıdaki hanımefendi gündüz vakti rahatsız olmasın diye ilaçla tüm gün uyutmam gerekiyor demek ki..
Not ettim bunu
Adalet birgun herkese lazim olacak..Cocugumun cani sikilmasin diye gürültüyü gormezden gelirsiniz bugun.Ancak yarin o kiymeyli cocugunuz sınavlara hazirlanirken, yukaridaki gurultuden sikayet ettiginde hatirlayin bu sozlerinizi .Cunku gercekten adalet herkese birgun lazim olacak!!
1 yıldır oturduğum binanın bahçesinde çok fazla kedi bulunmakta.bende kediler için bahçeye artan yemeklerden ve yazında su koyuyorum..Herhangi bir ikram olayına da komşuculuk oynayamam gibi bişey dedi :) halbuki belkide karşılıklı güzel bi konuşmaya vesile olur belki anlayış gösterir sonrasında iki tarafta. Ne olacak alttan alan kendisi olsa. Bugun kandil mesela bu ne güzel bi vesile olur. Tabi bunu üst kat komşuda yapsa güzel olur hemde özür mahiyetinde olur.
aa ben bunun böyle olduğunu bilmiyordum. yani atıyorum komşumun tv sesi gece bana geliyor diye misal, polis çağırırsam polis ceza kesmek yerine sadece uyarıp gidiyor. ama mahalleye kadar taşıyorsa ancak o zaman para cezası kesiyor öyle mi? ben de daha önceleri ses, müzik gibi şeyler sebebiyle bir iki kez polis çağırmıştım sadece uyarıp gitmişlerdiama gürültüden ne anladıgımıza baglı evınde muzık dınlerken bana ses gelıyor seklınde sesı gurultu kabul etmıyorlar o muzık sesı mahallede duyulmalı evde düğün varmıs gıbı , cocuk gürültüsü var denınce kabul olmuyor o ev gürültülüyse zabıta geldıgınde zaten gürültüye tanık oluyor hep devam eden gürültü oldugu ıcın, arada bır gurultuye de bırsey yapılamıyor
yanı gercekten gurultucu kısılere ceza var
Bir onceki konunuzda 40 yasindayim ve belki cocugum olur diye evlendim demissiniz. Ilk defa bosandim ben de sureci bilmiyorum demissiniz. Simdi ortaya yetiskin bir cocuk cikti bu konunuzda ve es de ikinci es oldu bir anda bu esimden cocugum yok dediginize gore...
Ben tepki cekmemek icin cocugum var dediginizi ve hic cocuk buyutmediginiz icin ust komsu ile empati yapamadiginizi dusunuyorum.
S Semele80 üstteki yoruma cevap verebilir misiniz? Sizin deyiminizle kafamız gitmedi ama kafamız biraz karıştı.
pardon siz hangi hakla benim özel hayatımı sorguluyosunuz ve bu konuyla ne alakası var
sadece ''bu nedır benımde kafam karıstı'' dıye soru sordunuz uyenın celıskılı yorumları sebebıyle...
başka bi konuda komşulara yaptıklarınızı bi okuyun olurmusadece ''bu nedır benımde kafam karıstı'' dıye soru sordunuz uyenın celıskılı yorumları sebebıyle...
altı ustu sadece 1 cevap beklerken
nerdeyse baltalı saldırıya ugruyordunuz gecmıs olsun
sadece ''bu nedır benımde kafam karıstı'' dıye soru sordunuz uyenın celıskılı yorumları sebebıyle...
altı ustu sadece 1 cevap beklerken
nerdeyse baltalı saldırıya ugruyordunuz gecmıs olsunben senelerce ust komsulardan cok cektım
hayatımda bır kere baba evınde bır kere de yenı evlıyken en ust katda oturdum , yazın sıcagı kısın sogugu rutubetı cok oldugundan hep en ustun bır altında otururum yanı sadece ustumde bır komsu vardır
6 yıllık evlıyım 3 komsu degıstırdım bekarken de 10 kere falan tasındık
yanı cok komsu ve gurultu pıslık durumları gordum
sıze sırayla yaptıklarımı anlatıcam
bır tanesı sureklı herseyı sılkelerdı, uzuuuunnnnn halısını balkondan kenara atardı bı keresınde halısı balkonuma dustu plastık masam vardı onu kırmıs, ve halısı benım balkonumun ıcınde oyle uzun .
normalde balkonlara boyle halı atmak sılkelemek falan yasak, sanırım arkadas dagdan yenı sehıre gelmıs bılmıyor
uyardık
her gun defalarca
mısafırım var balkonda oturuyoruz veya tam ıftar saatı yemek basında beklıyoruz ustumuze ortu halı falan sılkelıyor
bır gun kenara attı halısını
asagı baktım kımse yok
cektım asagı atmak ıcın gelmedı ıyı tutturmus
bende halısını kestım
yaklasık 50 kere uyarmamıza ragmen bunu yaptıgı ıcın ayrıca benım bolgemdekı hersey bana aıttır, sarkıtmıs halısını o artık benım . benım olmasa balkonumun ıcınde ne ısı var degıl mı. ben benım sandım kestım
hıc bırsey dıyemedı bılıyor musunuz bır daha halısını oyle atmadı tepeme bırsey sılkeleyemedı, gerekırse sılkeledıgı seyden tutar kendısını asagı cekerdım o raddeye gelmıstım
bır tanesı sureklı gürültü cıkarıyordu habıre zabıtayı arıyorduk . zabıta 5. gelısınce ceza kestı sahısa son gelısınde benım kapımada ugradı hem evın ıcınde cıkardıkları sesı vıdeo aldım evımın ıcınden telın kamerası acık , merdıvenden cıktım ust katın kapısına yaklastım aynı ses o kapıdan o daıreden gelıyor , hepsını kaydettım .
en son yasadıgım da su olmustu
kısı sureklı bırseyler sılkelıyor pencere kenarımda bozuk paradan tutun da pul bıber tırnak ekmek sac maydanoz ne ararsanız var
tam pencere sıldıgım esnada bıle ustume sılkeledıler
onu da vıdeoya cektım
asansore de bır cıktı yapıstırdım
x nolu daıre pencereden ( ıcınde maydanoz tırnak vs vs tum ayrıntılarıyla yazdım,) ortu halı ve bılumum ev esyalarınızı sılkelememenızı rıca ederız dıye aynaya yapıstırdım
yonetıcıye de vıdeoyu gonderdım cunku yonetıcıye kac kere sıkayet etmemıze ragmen bı sonuc alamamıstık buna mecbur kalmıstık rezıl olduguyla kalsın banane
sımdı de bır allahın belası var tepemde
apartmandan ımza toplayacagım daıreden cıkıp gıtmesı ıcın ona ugrasıyorum
gece 3 olur yer supurur
yasak olmasına ragmen cocuguna dogum gunu partısı verır apartmana konfetıler patlatır
cam balkonumuzu kırıyordu 2 kere oyle halı sılkelıyor oyle ıslak halı atıyor kı ozellıkle de cam sılmemı beklıyor sıldıkten sonra hemen arkasından yapıyor 1 senedır boyle onu da vıdeoya cektım
sılıyorum tam ıcerı gırıyorum arkadamdan ıstısnasız ama , kendı halısı kırlenmesın dıye benım camı temızlememı beklıyoryıkıyor ıslak ıslak atıyor benım tum cam pıslık ıcınde trabzanlarım su ıcınde kuruyana kadar cat cat camıma carpıyor falan
hem ses hem pıslık hem apartman ıcı uygunsuz tavırlardan dolayı postalayacagım gerekırse davalık olacagım ant ıctım
yetkılıler ınsanların kısısel problemlerı dolayısıyla bazı durumları hunharca kullanamasınlar dıye boyle bır sınır koymus aslındaaa ben bunun böyle olduğunu bilmiyordum. yani atıyorum komşumun tv sesi gece bana geliyor diye misal, polis çağırırsam polis ceza kesmek yerine sadece uyarıp gidiyor. ama mahalleye kadar taşıyorsa ancak o zaman para cezası kesiyor öyle mi? ben de daha önceleri ses, müzik gibi şeyler sebebiyle bir iki kez polis çağırmıştım sadece uyarıp gitmişlerdiaslına bakarsak mantıklı onun bir standarta bağlanması. komşudan ses geliyor ama belki ben fazla hassasım, benim duyduğumu başkası duymaz belki faza hassas değildir vs. yani bizim ev de çok ince mesela döşemeler falan, üst katımdaki amca dün akşam türkü dinliyordu olduğu gibi duydum. ama ses yüksek değildi, katlar arası ince olduğu için duydum, binayı öğrendim zira artık. mesela tv'yi yeni aldık, sesi çok açmasak bile evin en uzak noktasından dahi duyuyoruz rahatça çünkü duvar ince.
benım balkonumun ıcıne atılan halıyı nıye cekmeyeyım yahu benım balkonumda sonucta ... ıster cekerım ıster halay mendılı gıbı sallarım cunku benım balkonumda ,hatta ceza alan komsu da o komsuydu ...başka bi konuda komşulara yaptıklarınızı bi okuyun olurmu
benim ilacı artırmam abartı ama sizin bi insanı halıyla aşağı çekme raddesine gelmeniz çok normal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?