- 10 Kasım 2014
- 582
- 204
- 73
Aynen bende öyle.öyle bir şekilde yazdınız ki, literatür taraması yapıp bu mu, yoksa bu mu diyesim geldi
demiyorum tabi o ayrı.. bunların sınırı aşırı değişken, kişiye göre.
He bir de bu konularda bir şeyin adını, tanımını biliyorsan illa yapıyorsun ithamı var ya ifrit oluyorum.
Komşunun komşuya katlanma yükümlülüğü var zaten sınırı aşmadıkça. Saatlerce şarıl şarıl su sesine katlanma yükümlülüğü yok ama. Dediğim gibi yetkili gelip kişinin evinde yaşadığı huzursuzluğu ve sesin gelme süresini vs takip edip tutanak tutuyor.Binaların ısı yalıtımı olup olmaması kadar , ses yalıtımı olup olmadığına da bakılırsa bu tarz problemler azalacaktır. Yenilenen pek çok binada tuğla duvar yerine ytong kullanılmakta ve ses yalıtımı da yoksa sesler daha kolay iletilmekte.
Değişen yaşam şartlarıyla pek çok insan artık vardiyalı çalışmakta. Akşam iş başı yapıp gece 3-4 gibi evlerine ulaşıyorlar. Bu durumda da en basitinden tabi ki su sesi oluyor.
Dolayısıyla gelen su sesi veya komşu sesleri için tutanak tutturmayı düşünmek yerine binanın ses yalıtımı yoksa ses yalıtımı yaptırmak ve ev alırken ses yalıtımı olmayan evleri almamakla bu sorun çözümlenebilir.
Ses yalıtımı olmayan eve talep olmazsa arzı da biter.
Konu sahibesi ; binanızda ses yalıtımı yoksa ses yalıtımı yapabilirsiniz. Üst komşunuzdan sesin geldiğini sanıyorsunuz yalnız yan komşudan da ses gelmesi muhtemel. Yeni evli oldukları için sesin onlardan geldiğini varsayıyorsunuz.
bu konuda sorunu olan üye tabiiki
ben yeni evli çifti çok takdir ettim,komşuyu rahatsız edecek kadar kavga edip yine aynı komşuyu rahatsız edecek kadar sesli sevişerek yatağa küs girmedikleri için.biz kavga edince 6 ay küs kalıyoruz neredeyse
sorunu olan herkes paylasabilir diye biliyorum. Ayrica yeni uye olupta bu konulara girmenin baglantisi ne cozemedim. Bu sorunlar cogumuzun ortak sorunu. Yani yeni uye olup olmamakla konusamamak arasindaki cozemedim. Ve evet bazen yakinlarina anlatamadigim durumu burda paylasip rahatliyorumYahu neden umuyorsun ki, paylaşınca rahatlayacak mısın?
Henüz bugün üye olmuşsun hoop bu konunun içindesin ahdi bakalım hayırlı olsun.
arkadaşım. konu açabilirsin elbette. ama bu konunun içinde olursa konu açan arkadaşın konusuna hoş olmaz. onunki arada kaynar.konu dışına çıkılır çünkü.sorunu olan herkes paylasabilir diye biliyorum. Ayrica yeni uye olupta bu konulara girmenin baglantisi ne cozemedim. Bu sorunlar cogumuzun ortak sorunu. Yani yeni uye olup olmamakla konusamamak arasindaki cozemedim. Ve evet bazen yakinlarina anlatamadigim durumu burda paylasip rahatliyorum
Komşunun komşuya katlanma yükümlülüğü var zaten sınırı aşmadıkça. Saatlerce şarıl şarıl su sesine katlanma yükümlülüğü yok ama. Dediğim gibi yetkili gelip kişinin evinde yaşadığı huzursuzluğu ve sesin gelme süresini vs takip edip tutanak tutuyor.
o zaman beni takip et erkekmiyim anlarsinama bu çok erkeksi bir yorum olmuş, sanki bir erkeğin sözcükleri çıkmış klavyenizden
Yok yok sorun yok, tabii ki paylaşabilirsiniz ama cinsellik bölümüne konu açmanız lazım.sorunu olan herkes paylasabilir diye biliyorum. Ayrica yeni uye olupta bu konulara girmenin baglantisi ne cozemedim. Bu sorunlar cogumuzun ortak sorunu. Yani yeni uye olup olmamakla konusamamak arasindaki cozemedim. Ve evet bazen yakinlarina anlatamadigim durumu burda paylasip rahatliyorum
Ben yapılmasını gerekeni yazmıyorum, olanı yazıyorum. Güncel mevzuat ilgilendirir beni, TBMM'ce kabul edilip Cumhurbaşkanınca imzalanarak Resmi Gazetede yayımlandıktan 45 gün sonra ilgi alanıma girer konu.maviselen , bu tarz durumlarda objektif değerlendirme yapılması mümkün değildir. Kime göre az kime göre çok gibi. Bu yüzden aslolan ses yalıtımı yapılması ve ses yalıtımının zorunlu tutulması olmalı. Eski binalarda ses yalıtımı özel olarak düzenlenmemesine rağmen ses duyulması daha az iken , teşvik edilen yeni binaların büyük bir kısmında sesler ayan beyan diğer dairelerce duyulmaktadır.
Bu durumda objektif olunamayacak bir ölçüm metoduyla tutanak tutturmak yerine ses yalıtımı zorunlu tutulmalıdır. İnsanlarda ev alırken veya ev tutarken ses yalıtımı olmayan evlerden kaçınırlarsa ; bu tarz evler inşa edilmeyecektir.
Mevcut binalarında yaşayan kişilerde ancak ses yalıtımı yaparak sorunu çözebilirler. Komşunun ziline basıp kaçmaktan daha medeni bir çözüm olacaktır en azından.
vayyy bugün üye olmuşsun ama demek burda paylaşıp rahatlıyorsun ha? iyiymiş. bu bile fake olduğunu gösteriyor.sorunu olan herkes paylasabilir diye biliyorum. Ayrica yeni uye olupta bu konulara girmenin baglantisi ne cozemedim. Bu sorunlar cogumuzun ortak sorunu. Yani yeni uye olup olmamakla konusamamak arasindaki cozemedim. Ve evet bazen yakinlarina anlatamadigim durumu burda paylasip rahatliyorum
Bu tabir genelde erkeklerin kullandığı bir tabirdir ya o bakımdan, bir kadında hoş durmamış.o zaman beni takip et erkekmiyim anlarsin
Ben yapılmasını gerekeni yazmıyorum, olanı yazıyorum. Güncel mevzuat ilgilendirir beni, TBMM'ce kabul edilip Cumhurbaşkanınca imzalanarak Resmi Gazetede yayımlandıktan 45 gün sonra ilgi alanıma girer konu.Yönetmelikse tabi farklı oluyor. Kısaca hukuki yönünü yazıyorum genelde ben.
Oyle bi manyak benim ustumde var onceden duyardim aksamda sabah da yapiyorlardi tabi evde yalitimsiz konustugun bile duyuluyo sabahlari esim olmaz ben duyardim aksamlari yatinca gelirdi esim bana bakip gulerdi ben ona kadinin inleme sesi gelirdi neyse cocuk dogurdu kurtuldum derken bu sefer saril saril banyonun su sesi adamin abdest alma sesi yine duyuluyo oyle bi banyo yapma sekli yok ya ve cok sinir oluyom ayip denen bisey varüst katımda genç evli çift oturuyo..yaptıkları kavgaların sesi tamamen bizim evde yatak odalarımız altlı üstlü kavga seslerine bi şekilde katlanmaya calışıyorum onların hiç umrunda degil duyulurmu sesimiz az bağıralım demiyorlar neyse bunların yTak odalarıda oldukça gürültülü geçio heralde töbe ya hersabah saat dokuzda tuhaf tuhaf sesler gelio özellikle kadından tabi bağırıyo inlemeler falan eşim duycak die ödüm kopuyo zaten cok kıskancım duyarda ister istemez etkilenir diye korluyorum allahtan o işteyken gelio bı sesler,gerizekalı ya hiçmi tahmin etmiyosun sesinin üste yada alta gideceni apartmanda karsılasınca utanıyorum resmen ama artık sinirlemiyorum iyice gidip uyaramam hiç muhabettimiz yok pazar günü eşimle yatarken odamızda yine kadının inleme sesi geldi ben heman anlıyorım kulam alıştı iyice .eşim duymasın die sarki actim ya bigun duyarsa kiskaniyirum resmen ya napicam ben bu ses psikolojimi bozdu iyice odayi degistiremm mobilyam bu odaya anca sigiyo
üst katımda genç evli çift oturuyo..yaptıkları kavgaların sesi tamamen bizim evde yatak odalarımız altlı üstlü kavga seslerine bi şekilde katlanmaya calışıyorum onların hiç umrunda degil duyulurmu sesimiz az bağıralım demiyorlar neyse bunların yTak odalarıda oldukça gürültülü geçio heralde töbe ya hersabah saat dokuzda tuhaf tuhaf sesler gelio özellikle kadından tabi bağırıyo inlemeler falan eşim duycak die ödüm kopuyo zaten cok kıskancım duyarda ister istemez etkilenir diye korluyorum allahtan o işteyken gelio bı sesler,gerizekalı ya hiçmi tahmin etmiyosun sesinin üste yada alta gideceni apartmanda karsılasınca utanıyorum resmen ama artık sinirlemiyorum iyice gidip uyaramam hiç muhabettimiz yok pazar günü eşimle yatarken odamızda yine kadının inleme sesi geldi ben heman anlıyorım kulam alıştı iyice .eşim duymasın die sarki actim ya bigun duyarsa kiskaniyirum resmen ya napicam ben bu ses psikolojimi bozdu iyice odayi degistiremm mobilyam bu odaya anca sigiyo
cinselliğe açamaz ki. pro değil..Yok yok sorun yok, tabii ki paylaşabilirsiniz ama cinsellik bölümüne konu açmanız lazım.
Şahsen ben çok merak ettim, sizi bu kadar rahatsız eden sorunu.
sıkıntınızla ilgili konu açarsanız bolca yorum alabilirsiniz, ama burada konuyu sabote etmiş oluyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?