Üst komşuyla olan imtihanım

Aysendkmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
293
215
53
27
Arkadaşlar gerçekten kafayı yemek üzereyim bir insan sabahtan akşama kadar aralıksız nasıl gürültü yapabilir öyle gürültüler ki bazen korkuyorum yeni taşındık daha imkanım olsa 1 dakika durmam o kadar masraf ettik bidaha taşınmaya gücüm yok 2 kez söyledik çok gürültü geliyor diye ama nafile gece 3 e kadar da devam ediyor sinirden ağlayacağım artık nerden buluyor böyle insanlar nasıl bir çözüm yolu bulacağım böyle devam ederse psikolojim bozulacak eşime diyorum onlar gürültü yaptıkça bizde tavana vuralım rahatsız olduğumuzu belli edelim başımızı belaya mı sokalım diyor anlayacak olan insan anlardı diyo

Hiçbir çözümü yok. Ortaokuldan itibaren tüm okul hayatım boyunca üst komşunun gürültüsü yüzünden sinir krizi geçirme noktasına geliyordum. Evlendim de kurtuldum :) Geçen kalmaya gittim aileme, hala oturuyorlar ve hala gürültü yapıyorlar. Kavga etsen, uyarsan ne olacak ki inadına daha çok yaparlar. Düzgün birileri olsa zaten kimseyi rahatsız etmezlerdi.

Kesinlikle öyle sanki dağ başında yaşıyorlar insan olan zaten düşünür

Gecen gun ki konunuza da yorum yapmıştim.

Sanmıyorum ki bir aile ortalama 18 saat gürültü yapabilsin. Hani bir noktada dinlenmeleri gerekiyor zaten.

Muhtemelen apartmaninizin duvarlari cok ince ve siz ust katinizdaki tum dairelerin sesini duyuyorsunuz ve yine muhtemelen alt katiniz da sizden sikayet edecektir yakinda. Eger kiraci degilseniz ses yalitimi oneririm, cidden cok etkili oluyor.

3 ev değiştirdim hepsinde ortak nokta aşırı gürültü yapmaları ve sofra silkelemeleri.artik kabullendim on evde değiştirsem yine aynı olacak.

Buna cok katiliyorum yıllardir ust komsumun gece calistirdigi camasir makinesinden sikayetciydim ust komsum tasindi ve ses devam ediyor bi ögrendik ki 2 alttan geliyormus ses....yani işin özü bu sesin tamami bu kadar uzun süre tek evden gelemez

Kapıcıyla konuştuğumda kalabalık aile olduklarını söyledi

7 katlı ben 6.kattayım kalabalık aileymiş ev de dubleks anlam veremedim valla kiracıyım

Önceki konunuzda yapabileceklerinizi söyledik aslında.
Yönetime söyleyin, sakince kendiniz konusun, kiracıysa ev sahibine soyleyin, gece olan seslere polis çağırın. Kulak tikaci kullanın. Ya da taşının. Gerçekten başka hiç bir çaresi yok. Komşu sesleri sonrası sinir krizi geçirip evini satmış biri olarak yazıyorum bunları.

Yok mümkün. Ben de hayatımda ilk defa bizzat şahit oldum. Gulyabani olduklarını düşündüm hatta. Bi insan hiç mi uyumaz, yorulmaz, kıçını yatağa koymaz asla anlam veremediğim bi durum ama gerçek. Asla abartmıyorum 3 saat uyuyorlar. Evet çoğu bina kağıttan yapılmış gibi ne yazık ki yürüse dahi ayak seslerini duyuyorsunuz ancak bunlar gece 2 3 te bile güümm paattt diye sürekli bi şeyler düşürüp, gürültü yapabiliyorlar. Böyle yaratıklar var gerçekten. Benim sesimi alt komşum öyle gece saatlerinde duyamaz mesela çünkü dikkat ediyorum insanlar erken yatıyor işe gidiyor diye parmak ucumda yürürdüm ki zaten zıplaya zıplaya koşar gibi yürümedikçe ses rahatsız edici yankı ile gitmiyor.

Son düzenleme:
Maalesef aile terbiyesi almamış, utanması olmayan insanlara çözüm yok zaten şikayet etseniz onunda çözümü yok anca dava açarsanız onlarda desibel ölçerek size haklı çıkaracak seviyeye ulaşırlarsa o zaman kurtulursunuz. Biz müstakildeydik zaten dairede mi yaşasak diyordum anneme ama iyi ki nasip olmamış. Yeni bi ev yaptırma sürecinde dairede bi seneliğine kirada oturmak zorunda kaldık. Normalde sakin, sabırlı bi insanımdır beni kendimi tanımayacak hale dönüştürdüler. Psikolojiyi cidden bozabilecek potansiyelde çok insan var. Normalde sesten rahatsız olmayan ben en ufak seste huzursuz olmaya başlamıştım sayelerinde. Aslında geçici bi süreliğine oradayız nasılsa kurtulucaz diye umursamamam lazımdı ama yok adamlara uyku özelliği verilmemiş sanki gece gündüz ölümüne gürültü yapıyorlar, o masa sandalye sürekli cazzz cuzzz çekiliyor napıyorlar o eşyaları anlamıyorum. Beynimi tırmalıyorlardı adeta. Ev tam bitmeden taşındık dayanamadık. Allah böyle yabanilerle yaşayan herkese sabır versin. En üst kat şart dairede.

Bende ilk defa karşılaştım hala şokunu atlatamadım yeni bir şehire geldik eşimi zar zor ikna ettim Allahım dedim bunlar için mi koştum geldim bide yeni taşınmışlar bende öyle keşke rabbim kendimiz gibi düşünceli insanlarla karşılaştırsa alta ses gidecek diye ödüm kopuyor neymiş torunu varmış 5 yaşında salonda rahatsız oluyorum sesten yatak odasına gidiyorum bu kez orda kendi sesleri de geliyor inanmıyorum çocuğun yaptığına haldır huldur yaşıyorlar oh ne ala memleket bide diyor ki kadın 1 ay önce gelmiş şimdiye kadar şikayet almamıştık iyide zaten alt katın boştu nerden şikayet alacaksın bir yere basışları var tavan inliyor rabbim hidayet versin

O koltuklarla dertleri ne acaba düşünmeye başladım valla benide rabbim kurtarsın ne diyim 5 günde psikolojim bozuldu 1 sene nasıl dayanırım bilmiyorum hadi gece yatarken kulak tıkacı takayım normal saatlerde napacağım millet afedersiniz götünü yaya yaya yaşasın diye psikolojimiz bozulsun eşim müsaade etse bende onları rahatsız edeceğim de başımız belaya girer diyor

Umarım hayırlısıyla kurtulursunuz. Kendileri de ev sahibi mi? Bizimkiler yeni evli kiracıydı bizde kiracıydık ama o son 5 6 ayı bile 5 sene gibi geçiremedik. Yataktan o güm sesiyle sıçradığımı bilirim. Polis aradık 3 kez polise bile çemkiriyorlar. E polislerde sadece uyarıyor özel mülkiyete karışmıyoruz diyorlar dairenin özeli mi olurmuş birlikte yaşıyoruz araya kağıt koymuşlar sadece. Cidden alışan nasıl alışıyor o çocuklar nasıl ders çalışıyor bilmiyorum ama ben yapamazdım. Müstakil de yaşamış olsam da mahallemiz hareketli gürültülüydü ama tepeden gelen bitmek bilmeyen ses cidden çok daha sinir bozucu. O yüzden hep derim bana ait olduktan sonra kimsenin olmadığı yerde bile yaşarım.

Anlamazlar ki duvara vuruyorsun iki kat ses yapıyorlar bu seferde. Benim arkadaşım yurt dışından % 80 sesi kesen kulak tıkacı almış ki saatlerce oturdum yanında hiç ses yoktu ona rağmen takıyormuş. Ama gün içinde ne yapılır bilmiyorum cidden. Allah sabır versin.

Tavana en kalin ses yalitimini deneyin ilk bu odayi yaptirin sonrasi bakarsiniz yer sahibi lle gorusseniz belki masrafi kiradan dusebilirsiniz cikicam yoksa vs diyin gelen kiraci durmaz

Bilinçli bir şekilde gürültüye devam ediyorlarda polis çağırıp zabıt tutturabilirsiniz. Ikinci de evine ihtar yazısı yollatırsın 3. Ye de savcılığa suç duyurusunda bulunursunuz dava gorulur, ceza kesilir. Gurultu yapıp sizi rahatsız etmeye hakları yok komşuluk hukuku gereği.

Biz geceleri 2 ustumuzde cocuk kosturmasi sesi duyuyorduk ustumuzde cocuk yoktu onun üstünde vardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…