Üst komşuyla olan imtihanım

Çok ses yapan, gürültülü yaşayan insanlar olabiliyor evet ama siz daha ikinci gün şikayette bulundunuz.
Gelen sesten korkmak falan bilmiyorum ama biraz abartma ve fazla hassas olma durumunuz da olabilir gibi geldi.

Ses sistemi kurup hoparlörün birini tavana koyun. Benim de var bir yan komşu. Nam salmış bu konuda. Afedersininiz bağıra bağıra konuşmalar gece 2ye dek çok yüksek sesle tv izlemeler. Orda gürültü feldikc ben de son ses tv açıyorum. Onun gürültüsjnden rahatsız olacağıma kendi gürültümden rahatsız olurum diyorum. O sesi kistikca ben de kısıyorum o tamamen kapatınca kapatıyorum. Koşullama işe yaradı mesajı aldı artık ben son ses açar açmaz kısıyor sesi

Geçen seferde yorum yapmıştım,aynı sorun bendede var,alt komşudur,yan komşudur vs.deniliyor olabilirde ama üst katın gürültüsü bariz anlaşılıyor,yalıtım flnda bu tarz gürültüleri bariz engellemiyor yani şöyle diym 15 yaşında kızları var geçen yukarı çıktım o koşuyordu,bunu hangi yalıtım engelleyebilircidden insan sinir krizi geçirecek duruma geliyor,hani bir insanı ne kadar rahatsız edebilirki diye düşünebilir arkadaşlar ama cidden hiç kesilmeyen ses insanı mental olarak mahfediyor,bu tip insanlar bide arsız oluyor,şikayet,polis,kavga bunlarda pek işe yaramıyor,ben yıllardır çekiyorum,duvara vurunca ahlaksız adam bizimle kavga etmeye bile gelmişti,kendilerinin yaptığını o kadar normal sanıyorki,muhattap olsanız bile başkasını rahatsız etmeyi umursamayan medeniyetsizlikteki bir insanın bundan pek anlayacağını zannetmiyorum,bunun için bir ceza vs. olmalı,uyutmayan gürültü,çocuklar için derslerde geri kalmaya,sizin işinizde verimsizliğe sinir sisteminizi yıpratmaya varana kadar etkiler,evden çıksam deseniz kiralar taşınma masrafı fln zor iş ya,allah kolaylık versin.

Yalnız değilsin o kadar içten üzülüyorum ki anlatayım. İlk defa taşındım ev yeniydi ama çok sıkıntılar çıktı. 3 ayı buldu yerleşmek. Tam rahata erdik derken üstteki taşındı yerine bir modern çingene tipliler geldiler. Allah ım daha ev temizliğinde eşya gelmeden boş evde evi yıktılar çocukları. Biri 5 biri 2 yaşındaydı. Taşıdıkları gün saymadık çocuk sayısını hepsi hayvan koşuyor salmışlar çayıra dersin. Sabrettik güzelce uyardık ama siz taşının çocuklar müstakilde geldi apartmana alışacak dediler. :) sinir krizi geçiriyorduk sopayla vuruyorduk o da aynen vuruyor ya da daha fazla yapıyorlardı. Gece 5 te kalkıp çocuk koşuyordu. Kadın topuğunu tak tak vurarak yürüyor takunya bir terlik giyiyordu. Ev dokusu misafir geliyor saatlerce işkence gibi seslerle kafayı yiyecek gibi oluyordun. Sonunda taşındık çünkü yönetici de onun elamanı çıktı. Polis vs ülkede adalet yok çözüm yok. En üst kat ev aradım kaç ay bulduk o kadar masraf ve zahmeti oldu daha ilk gün aşağıdaki avukatların çocuğu güm güm atlıyor kadın kapıları pat küt çarpıyor benzer sesler geliyor. Araştırdık sorduk ananesi bakıyor evde durmuyor dediler hepsi yalan çıktı. Neden taşındığımızı da bilmelerine rağmen hiç anlayış göstermediler. Sabrettik mecbur diğerine göre daha oturulabilir oldu ama hep sinirimiz bozuldu. 1.5 sene sonra ev sahibi çıkardı geçici bir eve çıktık şehir değiştirecektik. Yine sorduk bir önceki oturana yandan kavga gürültü gelir yatak odasını yana kurmasınlar dedi. İdare ederiz tamam dedik güvendik hiç alakası yok yanla. Aşağıdaki yobaz görgüsüz aile ile aynı evin içinde gibi sesler. Adam bir telle konuşuyor bağıra çağıra saatler ne konuşursa duyuyorsun. Çocuklar okuldan geliyor anne yok evde istediklerini yapıyorlar. Şimdi başka şehire taşındım çok yüksek binalar en üste oturmayı istemedik ve acele tuttuk ama hep kültürlü memur aileler olacak dedi emlakçı. Bu da yalan çıktı. 1 hafta 10 gün sonra yeni evli bir çift geldi ki ilk taşındığım evdekine benzer yapıda adamla kadın. Sanayide çalışıyormuş adam laftan anlayan bir tip değil. Gece yarısı bağıra çağıra şarkı söylüyor korkarak uyanıyorsun. Kadın takunya terlikle evi dönüp duruyor. Sabahın 6 sondan gecenin 1i hiç farketmez. Güzelce çıkıp tanışayım söyliyim dedim kapıyı açmadı. Epey zaman geçti not bıraktık rica ediyorum evimde yaşlı hasta insan var dedim. Adam kapıya kavgaya geldi "ben sorunlu biriyim ailem kalabalık gürültü olacak, şarkı da söylerim" dedi. Eşim kendini zor tuttu yoksa şu haberlerdeki korkunç şeyler olacak Allah korusun. Ben o cinnet geçiren komşulara hak veriyorum. Bu devirde müstakil villaya çıkmak almak da zor. Allah hayırlı iyi insanlarla karşılaştırsın diye dua ediyorum ama imtihan oldu hep.

Ters tepki birşey daha çok arttırıyor ve çare değil inanın. Eşinize söylemeyin erkekler çok sinirleniyor büyük bir kavga haberlerdeki olaylara döner. İyi insanlar azalmış ben bunu anladım komşu hukuku adap edep görgü kuralı kalmamış.

O kadar söylemenize rağmen dikkat etmiyorlarsa arsızlarmış. Ne yapacağınız konusunda bir fikrim yok başka ne yapılır ki, taşınılır ancak.
Taşınmak da çözüm değil isterseniz çok araştırın sorun. Yalan çıkıyor. Ev yalıtımları günümüzde yok gibi kağıt duvarlar. Benzer şeyler hep çıktı karşıma.

Evet sonra yeni haberlerde okuduk kapıya gelir tüfekle seni aileni tarar geçer. Ülkede adalet yok çözüm yok. Sen canından olursun o katil. Beni kapıma gelip ben sorunlu biriyim benden rica bile edemezsin tarzında konuşan gürültü olacak istediğimi yaparım diyefek üzerine yürüyen biri insanın canından da eder.

En üst tercih etsen son model ev olsa alt kattan çıkıyor. Yalıtım felan hikaye. Ancak yutong olursa ses azalır ama onu yapan mütahit mi var çok para diye. Yaşamayan anlamaz böyle hiç durmadan saatlerce
hareket halinde yaratıklar var yemin ederiz ki var.

Hep diyorum bizim zamanımızda olmadı ama inşallah biz düzgün çocuklar yetiştiririz,bundan sonraki nesil bilinçli,vatana millete hayırlı evlatlar olurlar inşallah,haklarını, duracakları yeri,dünyada başka insanlarında yaşam hakkı olduğunu ve saygı duymak zorunda olduklarını bilerek yaşarlar.

Duvarlar mı kağıt gibi bizim de öyle yukarıdakilerin sesi fazla yok iki kadın oturuyor. Sesleri yok ama bir süpürge çekmesi veya oturmaya gelen biri olursa onun sesi haklısınız insan olana laf bir kere demir ama ülkede çok terbiyesiz insan var.....

Kalın şekilde belirttiğim kısım o kadar önemli bir nokta ki… bu apartmanda gürültü konularında çocuk söz konusuysa mutlaka birileri çıkıp çıcık napalım bağlayalım mı çıcık anlamaz ki diyen birileri çıkıyor. Sorsanız çok bilinçli anneler özgür bireyler yetiştiriyorlar ama söz konusu çocuğu biraz frenlemek oldu mu çıcık anlamaz! Bu çocuklar dünyada kendinden başka insanlar da olduğunu herkese saygı duymak gerektiğini ne zaman öğrenecekler? Hani ağaç yaş iken eğilirdi. Onlar bireydi çok zeekiiii algıları açık çocuklardı. Bunu nasıl anlamıyorlar. Gün içinde gelen normal yaşamsal seslere kimse bir şey demez diyemez zaten. Ama gece yarısı çocuk güm güm koşuyorsa çocuk da olsa rahatsız olunur gayet. Evde pat pat gelen ses aşağı ve yukarı güm güm gidiyor. Gerekirse eline telefon verir başında durur oynarsın ama gece yarısı da çocuğu koşturmazsın biraz insansan. Aynı sorun bende vardı. Sabahın karanlığında işe gidiyorum. Zaten çalıştığım ortam gürültülü eve gelince dinlenmek istiyorum. Aşağı katın çocuklarının koşturmasından evimde duvarlar titriyordu ve gece 12 ye kadar sürüyordu bu gürültüler. Söyledim neyseki anlayışlı insanlarmış. Sıfır ses kimse beklemez çocuğun olduğu yerde. Yine ses oluyor ama en azından artık 22.00de koşturma sesleri gelmiyor

Olması gereken prosedürü söyledim. Öyle arıza bir tipse zaten vay haline konu sahibinin.

Eski evimde ben de yasiyordum kadin gecenin ikisinde temizlik yapar sabah 7de süpürge acar kapısına gittigimde sen bu saatte hala uyuyor musun derdi kac kez polis çağırdım gerek bina yoneticisine gerekse site yonetimine gerekli tum.basvurulari yaptim bana misin demedi en son kendi ev sahibini benimle konusmak icin çağırdı kadina durumu anlatinca ev sahibi bana hak verdi sagolsun sonra sesler biraz olsun azalmisti. Yine en gec 10 dedigimiz halde 11e kadar ses yapiyorlardi onu da idare ediyordum.
Yani çözüm olarak once yonetici/site yonetimi varsa o yollari deneyin, sonra saat 10dan sonra olunca polis ozellikle 12 1 gibi daha etkili oluyor. Baska bir evimde de gece 1de binanin bos dukkaninda bir etkinlik vardi mecbur polis cagirdim bir polis memuru beni arayip sormustu hala ses var mi diye. Polis gelince kesmislerdi.
Evet ugrastirici ve huzurunuz biraz olsun kaçıyor ama ses cikartmadikca kendi kendine soylenmek cozum olmuyor. Hatta beni teyit icin arayan polis isterseniz belediyeden ses ölçümü icin destek de alabilirsiniz demisti. Bir cihaz takiyorlarmis. Bunu da arastirabilirsiniz.

Annemlerin evinde üst katta hasta ruhlu bi kadın vardı. Günde 3 öğün, sabahın 7sinden başlayıp gecenin 1ine kadar her gün süpürge yapardı. Defalarca site yönetimine şikayet ettik ama bana mısın demedi. Yalnız yaşadığı eşini yeni kaybettiği için polis çağırmaktan geri durduk. Evlendim gittim 2 ev değiştirdim 2sinde de normal bir üst komşuya denk gelemedim. Evi yıkıyorlar sanki tepemize. Gerçekten kötü komşu insanı ev sahibi yapar derler ya, çok çok doğru. Dilerim en yakın zamanda bi çözüm bulursunuz, bulamazsanız da alışıyorsunuz ister istemez

Konu sahibi size direkt bur suçlamam yok yanlış anlamayın sadece yaşadığım şeyi aktaracağım
6. Ve son katta oturuyorum alt komşum benden sonra taşındı ve taşındığı gün itibariyle gürültü şikayetine gelmeye başladı bana
Kendisine defalarca nazikçe dedim ki bakın duyduğunuz tüm sesler benden gelmiyor
Hayır mümkün değil ikna olmadı benimle kavgayı hiç bırakmadı
Düşünün eşim izne geldi Amasrada tatildeyiz evde bir kisi bile yok beni yöneticiye sikayet etmiş ki gurultulerinden duramıyorum diye
Yönetici demiş ki onlar yok bir haftadır ev boş
Bu bile kendisini ikna etmedi
Bir gün eğer kapıma gelirsen polis çağırırım diye çok büyük yemin ettim
Kapıma geldi polis çağırdım güpegündüz
Polis her ikimizi de dinleyip onu uyardı velhasıl ikimizde ev sahibiyiz ama eşim dedi ki işin içine polisde girdiyse artık orda oturulmaz satalım
Ben satılık ilani vermeye hazırlanırken başka bir komşum dedi ki sen satma o satıyor
Peki dedim O sattı
Satarken istediği sürede ev bulamadı kiraya çıktı sonra evler astronomik yükseldi duyduğum kadarıyla halen ev alamadı
Ama Allah şahittir bir defa olsun gürültü veya ozensizlik yapmamıştım o yüzden vicdanim çok rahat
Size demek istediğim her ses ordan gelmiyor olabilir
Bunu kafanıza yer edip kulak kesilmeyin normal yasantiniza dönün başka şeylerle meşgul olun derim Sevgilerimle

ses yalıtımı yapılabiliyomuş tavandan, onu mu araştırsanız. benim de üst kattan geliyor sesler. öyle yapmayı düşünüyorum.

Olması gereken prosedürü söyledim. Öyle arıza bir tipse zaten vay haline konu sahibinin.
Bizim öyle tip işte. Olması gerekeni de uygulayamadık kültürlü okumuş insanlara bile. Çünkü karı koca avukatı binada 3 daireleri vardı beleş almışlar dava kazanıp. Herkesi mahkemeye veriyorlar cinnet geçirirsin öyle yalanlar iftiralar üste çıkmalar söz konusu. Bu işin yolunu da biliyorlar.

Gerçekten yeni evler malesef ki öyle. Bende yeni bi eve taşındım kaç katın sesi bize geliyor, geçen gece saat 12 de birisi süpürge çalıştırdı ses sanki bizim üstten geliyor gibiydi ama bzm 2 kat altımızdaki daire yöneticiyi aramış kendi üst katındakinden şikayetçi olmuş bana da sorsan bizim üst kat süpürüyo derdim yani sesin nerden geldiğini tam olarak anlayamıyoruz, dolayısıyla da evlermizin içinde sürekli bi gürültü hali oluyor çocuklu evler kendi gürültüleride olduğu için çok anlamıyırlar ama çocuksuz evler bütün gürültüyü net olarak hissediyo

Sizde vurun tavana ses yapın, biz öyle çözdük 2 yıllık ses ve gürültü sorununun. Her ses gelişte duvara ve tavana vurduk vileda sapıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…