Ustalar bizi sinir hastası yaptı..

incir

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2008
1.524
270
688
Ankara
Ankarada yaşıyorum. TOKİ'den bir ev aldım. Mutfak ve banyosunu yenilemek için bankadan kredi çektim bir miktar. İnternette araştırmalarım sonucu güzel bir yer buldum sitelerden. Babamla gidip görüştük. Gidip evin ölçülerini aldırdık. Usta bize ücretin yarısını alacağını ve 30 Haziranda da teslim edeceğini söyledi. Eyvallah dedik. 30 Haziran geldi ses seda yok. Defalarca aradık ustayı. Kimi zaman tamam az kaldı bitiyor dedi kimi zaman telefonlarına ulaşılamadı. Cep teline ulaşamayınca atölye telefonunu aradık. Telefona çıkan kişi o kişinin artık ortaklıktan ayrıldığını ve atölyesindede bizim dolaplarımızın olmadığını söyledi. Kalktık gittik atölyeye. Başka bir şahıs ben yardımcı olacağım size dedi. O da bir hafta sonra yarım yamalak dolapları taktı. Fakat dolapların kapağı kulpu yok. Eksikleri çok fazla. Biraz para verirseniz onları alacağım dedi. Yine para verdik. ödediğimiz paraları imza karşılğı verdik. Bugün tamamlayacaktı güya. Telefona bir mesaj yollamış sabah.. BEn .. ustadan ayrıldım artık diye. Çıldırmaya az kaldı. Şu mÜbarek günde durmadan dua ediyoruz. Çektiğim kredi de ortada heba oldu. Sinirlerimiz bozuldu. İnsanlar nasıl bu kadar vijdansız ve iş ahlakından uzak olur anlayamıyorum. Yarın hepsini sitelerde rezil edip karakola gideceğim. Önerileriniz varsa dinlemek isterim. Teşekkürler.. :14:

Ankarada yaşıyorum. TOKİ'den bir ev aldım. Mutfak ve banyosunu yenilemek için bankadan kredi çektim bir miktar. İnternette araştırmalarım sonucu güzel bir yer buldum sitelerden. Babamla gidip görüştük. Gidip evin ölçülerini aldırdık. Usta bize ücretin yarısını alacağını ve 30 Haziranda da teslim edeceğini söyledi. Eyvallah dedik. 30 Haziran geldi ses seda yok. Defalarca aradık ustayı. Kimi zaman tamam az kaldı bitiyor dedi kimi zaman telefonlarına ulaşılamadı. Cep teline ulaşamayınca atölye telefonunu aradık. Telefona çıkan kişi o kişinin artık ortaklıktan ayrıldığını ve atölyesindede bizim dolaplarımızın olmadığını söyledi. Kalktık gittik atölyeye. Başka bir şahıs ben yardımcı olacağım size dedi. O da bir hafta sonra yarım yamalak dolapları taktı. Fakat dolapların kapağı kulpu yok. Eksikleri çok fazla. Biraz para verirseniz onları alacağım dedi. Yine para verdik. ödediğimiz paraları imza karşılğı verdik. Bugün tamamlayacaktı güya. Telefona bir mesaj yollamış sabah.. BEn .. ustadan ayrıldım artık diye. Çıldırmaya az kaldı. Şu mÜbarek günde durmadan dua ediyoruz. Çektiğim kredi de ortada heba oldu. Sinirlerimiz bozuldu. İnsanlar nasıl bu kadar vijdansız ve iş ahlakından uzak olur anlayamıyorum. Yarın hepsini sitelerde rezil edip karakola gideceğim. Önerileriniz varsa dinlemek isterim. Teşekkürler.. :14:

geçmiş olsun inşallah daha fazla zarara uğramadan tamamlanır işniz.
istanbulda kaymakamlıklarda tüketici hakem heyetleri var oralara bu tür şikayetlerle başvurup zaarı karşılananlar var.
siz de bunları araştırıp başvurabilirsiniz.

Maalesef insanlar bu gibi insanlar yüzünden atölyelere iş yaptırmaz, hazır demonte mobilyalar almaya başladı ama onlarında ömrü belli. Öyle usatalar yüzünden çoğu bu işin ustası sıkıntı çor. Benim babamda marangoz. Zamanında Şırnak emniyet müdürlüğüne ve ülkede bir çok kurum ve özel siparişler yaptı.üzeirne plaketler aldı ama iflas etti. Şimdi emekli ve bir tandığının yanında çalışıyor. Ayrıca sinir oluyor kızıyor, kabarmış suntalarla kerestelerle iş yaptırıyor bize diyor. Benim mobilya takımı vs hep babam yaptı. Bende ankaradan Tokiden ev aldım, 4 yıl sonra nasipse yerleşeceğim. aynı şekilde mutfak dolabımı değiştireceğim. Çocuklarımın odası, yatak odam babam yapsın istiyorum. İnşallah sağlığı ve zamanı uyar... Artık bende güvenmiyorum başkalarına... Toki hangisi sizinki ?

Esnaf ve sanatkarlar odasınada şikayet et. polise gitmen birşey değiştirmez. savcılığa başvur. Adamada önceden ara söyle savcılığa veriyorum elimde belgeelrle de. O usta bu usta farketmez ben sizin atölyenizle muhattabım de. benim muhattabım sizsiniz. Sizin atölyenize geldim ben direk ustayla dışarda yada başka atölyede anlaşmadım de. Bir orta yol bulun benim sorunumu çözün diyin...Bu tür esnafa karşı biraz yırtık olacaksınız

insanlarda hak hukuk helal haram anlayışı kalmamış malesef.. bizde aynı şekilde parasını ödediğimiz beyaz eşyalarımızı alamadık.. adam batmış kimseye güvenmiceksin bu devirde.. ama artık akıllandık ilk başta parayı vermek yok kimseyi malmı alıyoruz malı getir parayı al.. evde ustalık işmi var işini bitir paranı al.. yok öyle resmen enayi yerine kokuyorlar insanı sanki onlar çalışıyorda biz parayı yoldan topluyoruz.. inş zararınızı temin edebilirsiniz..

malesef hazır almadığınız yaptırdığınız için hakem heyeti şansınız yok tüketici kanununa girmiyor durumunuz ama eğer şirket falansa sanayi bakanlığı ve ATO'ya değilse esnaf sanatkarlara şikayet edin bir de dolandırıldığınızı söyleyerek savcılığa başvurun gerçi bu durumda ilgilenirler mi bilmiyorum ama denemekte fayda var

Esnaf ve sanatkarlar odasınada şikayet et. polise gitmen birşey değiştirmez. savcılığa başvur. Adamada önceden ara söyle savcılığa veriyorum elimde belgeelrle de. O usta bu usta farketmez ben sizin atölyenizle muhattabım de. benim muhattabım sizsiniz. Sizin atölyenize geldim ben direk ustayla dışarda yada başka atölyede anlaşmadım de. Bir orta yol bulun benim sorunumu çözün diyin...Bu tür esnafa karşı biraz yırtık olacaksınız

TOKİ nin Turkuaz daki evlerinden canım. Dolapların kapakları, kulpları, rafları, aynaları, camları ve banyo dolabının hiç birşeyi yok ortada. Dün 3. bir şahıs geldi son duruma bakmaya. Eksikleri tespit etti ve inşallah bu seferde yalan olmazsa perşembeye biteceğine söz verdi.

TOKİ nin Turkuaz daki evlerinden canım. Dolapların kapakları, kulpları, rafları, aynaları, camları ve banyo dolabının hiç birşeyi yok ortada. Dün 3. bir şahıs geldi son duruma bakmaya. Eksikleri tespit etti ve inşallah bu seferde yalan olmazsa perşembeye biteceğine söz verdi.

Aman iyi bari yapacaklar tabiki sen muhattabın usta değil atölyedir. Benimd eYapracıkta. yapracık ın şehirleşme ve yapılaşmasını daha çok beğendik. okulu lisesi herşeyi hemen yanımda olacak kısmetse :)

Ben de yapracığa niyetlenmiştim önce daha sonra turkuazdan aldım. Kısmet herşey. Sanada hayırlı olsun canım. Yapracık çok hızlı ilerliyor Bitsin ki oralara hizmeti daha çok alalım.

Aynen. ben kışın geldim baktım Çok güzel hoşuma gitti. Diğer şehirlerdeki gibi değil kalitesi yüksek. o fiyata başka semtlerdende alabilirdik ama şehir o tarafa doğru kayıyor. Evler 2012 nin sonunda teslim edilecekmiş ama benim dönüşüm 2015 te olacak bakalım hayırlısı. Güle güle otur evinde Başlık açıp dolaplarını eklersen çok memnun olurum merak etitm olay mutfağı :90::71:

Evet ANkara, Eskişehir yoluna kayıyor yerleşim olarak. Yapracık yıl sonuna biter gibi geliyor bana. Çok hızlı bir çalışma var. Her gittiğimde daha çok ortaya çıkmış oluyor bloklar. İnşallah dolaplarımız bitti diye yazarım buraya yakında :44: Hatta resimlerini bile eklerim yerleşince :31:

Evet ANkara, Eskişehir yoluna kayıyor yerleşim olarak. Yapracık yıl sonuna biter gibi geliyor bana. Çok hızlı bir çalışma var. Her gittiğimde daha çok ortaya çıkmış oluyor bloklar. İnşallah dolaplarımız bitti diye yazarım buraya yakında :44: Hatta resimlerini bile eklerim yerleşince :31:

Binalar kışa girmeden bitirmeye çalışıyorlarmış ama Tokiye teslim 2012 sonuymuş. o yzden kışa girdiğinde inşaat durabilir ve havalar ısınınca çevre düzenlemesi vs yapılıp teslim edilecekmiş. Bakalım hayırlısı olsun hakkımızda :) Sabırsızlıkla bekliyorum :71:

Canım geçmiş olsun, ustalarla uğraşmak çok zor.
Belirli bir muhatap varsa tüketici mahkemelerine başvur derim, biraz başın ağrır ama ilgileniyorlar gerçekten.
sonuçta maddi tazminat alamazsın ama işin hızlanır belki. Şu anda bir termin veriyorlar mı, ne zaman bitecekmiş?

Ben de eve boya yaptırayım dedim bebek doğmadan.
Odalardaki duvar kağıtlarına boya damlattılar, tüm kağıtları söktürmek zorunda kaldım ve daha 2 ay önce taktırmıştım kağıtları. Sinirlerim bozuldu ama geri dönüşü yok. Ayrıca ses sistemime boya dökmüşler, insan üstünü örter. Dava açsam falan açılır da lanet olsun dedim sustum.

Perşembeye bitirmek için söz verdiler bakalım. Defalarca söz verildiği için pek inanamıyorum. Banyonun bataryasını değiştirtmiştik başka bir ustaya. Tamam abla dedi parayı aldı gitti. Bi açıp deneyim dedim musluğu. Açar açmaz sağa sola su fışkırmaya başladı. Çağırdık geldi. Takur tukur bişeyler yaptı gitti. Yeni aldığım güzelim bataryanın her tarafını yaralamış ve eğri takmış. Allahım işini doğru düzgün yapan kimse yokmu bu memlekette :(

Perşembeye bitirmek için söz verdiler bakalım. Defalarca söz verildiği için pek inanamıyorum. Banyonun bataryasını değiştirtmiştik başka bir ustaya. Tamam abla dedi parayı aldı gitti. Bi açıp deneyim dedim musluğu. Açar açmaz sağa sola su fışkırmaya başladı. Çağırdık geldi. Takur tukur bişeyler yaptı gitti. Yeni aldığım güzelim bataryanın her tarafını yaralamış ve eğri takmış. Allahım işini doğru düzgün yapan kimse yokmu bu memlekette :(

Böyle yaptıkları için kimse ustalara rağbet göstermiyor işte. Siteler kan ağlıyor. Gidiyorsun Koçtaş vs gibi yerlere yaptırıyorsun muhatabın belli, şikayet edeceğin yerler belli.

Hele bir de iyi niyetli olunca insanın iliğini kemiğini sömürüyorlar işte :47:

Aynen öyle canım işte. Biz de kibar insanlarız, bayanız. Ne kadar sert konuşsakta adamlar kaale almıyor sanırım. Bunlara kaba saba adamlar bulmak lazım herhalde. İlk başta İstikbal reginaya yaptırmak istemiştim. Pahalı olur diye vazgeçtim. Ah bunları yaşayacağımı bilseydim parayı fazla vermeye razı olurdum.

Son düzenleme:
Aynen öyle canım işte. Biz de kibar insanlarız, bayanız. Ne kadar sert konuşsakta adamlar kaale almıyor sanırım. Bunlara kaba saba adamlar bulmak lazım herhalde. İlk başta İstikbal reginaya yaptırmak istemiştim. Pahalı olur diye vazgeçtim. Ah bunları yaşayacağımı bilseydim parayı fazla vermeye razı olurdum.

Neyse canım olan olmuş, sen artık canını sıkma.... Tecrübe parayla satın alınmıyor işte. Yaşayarak öğreniyoruz, böyle teselli olalım bari :77:

Böyle yaptıkları için kimse ustalara rağbet göstermiyor işte. Siteler kan ağlıyor. Gidiyorsun Koçtaş vs gibi yerlere yaptırıyorsun muhatabın belli, şikayet edeceğin yerler belli.

Hele bir de iyi niyetli olunca insanın iliğini kemiğini sömürüyorlar işte :47:

Sonuna kadar katılıyorum bu yazdığına. Muhatabın belli olacak. Ali usta Veli usta ile muhatap olmayacaksın.
Az önce benim ustalar geldi. Çelik kapıyı da mahvetmişlerdi, gelip gaz yağı sürüp daha beter ettiler. Şimdi de "biz yapmadık, siz yapmışsınz" diyorlar. Duvarın bazı kısımlarını ince fırça olmadığı için boyayamışlar, var mı böyle bir bahane..??

Eğer kurumsal bir firmaya yaptırsaydım boya işini, ses sistemimi de çelik kapımı da paşa paşa değiştirirlerdi..
Adam kendine acındırıyor şimdi. Abla ses sistemini yaptırın, ben karşılayayım masrafını.
Karşımdaki şirket olsa Koçtaş vs gibi, hiç acımam yaptırırım. Ama gariban bir usta, ses sisteminin parasını mı alayaım ondan?
Fakat tamamen kendi suçu, üstünü örtmemiş sistemin. Zaten amatörmüş, para kazanayım diye girmiş bu işe ama boyadan anlamıyormuş meğer.
Tabi işin başında böyle söylemedi.
Neyse incirciğim, bundan sonrası için demek 3 kuruş fazla vericez, muhatap belli olacak.
İnşallah evine yerleşirsin bir an önce.

Biz de adamlar yokken bi sürü şikayet ediyoruz, hasta oluyoruz sinirden, sonra biri çıkıp geliyor abla şöyle oldu böyle oldu diyor. Gariban yazık diyoruz. Yemeğini, sigarasını alıyoruz. Yufka yürekli olmak da kötü. Sonra yine baştan başlıyor herşey yine yok oluyorlar ortadan yine telefonlara cevap verilmiyor. Bu olayları yaşarken eski bir Türk filmi vardı ya hani Şener Şen ile İlyas Salmanın. Banker Biloydu galiba. Her defasında Şener Şen İlyas Salmanı kandırıyordu. Kendimi öyle görmeye başladım :))

Back
X