- 20 Temmuz 2019
- 195
- 180
- 33
- Konu Sahibi Tarifedilemez
-
Ben annenizin söylediklerinde bir art niyet sezmedim. Bence sizinle yapmak istediklerini yapamadığı için sitem ettiğini düşünüyorum.
Neticede anneniz yani demek ki özeniyor. Sizinle yemeğe gitmeye, mangala gitmeye.... vs vs
Sizin gibi düşünmüyorum.Öyle dahi olsa her konuşmada bu tarz dile getirmesi nekadar doğru sizce, bende insanım duygularım var siz anneyseniz ya da anne olsanız bile bile evladınızı kötü hissettirecek şekilde konuşurmusunuz, bunları tekrar tekrar söylemenin kime ne faydası var, eşimi işimi bırakıp annemle gezmeye istediklerini yapmaya gidebilirmiyim ki tatillerde gittiğimizde herşeyide yapıyorum istediklerini her an her dakika ben orda olsam bile artık evliyim onun istediklerini hep yapabilirmiyim hayır. Ozaman bu tarz sitemleri nekadar doğru, laftan sözdende anlamayan biri ne yapacağımı bilmiyorum
Annenizi değiştiremezsiniz, onu olduğu gibi kabul edin. Mutlu olmak için siz değişeceksiniz, annenizin bu hareketlerini yargılamadan kabul edip kendi gerçekliğinize dönüp birçoğunu umursamayacaksınız, düşünce yapınızı değiştirin, onu dinleyin ama "annemdir, sıkıntısını anlatıyor" şeklinde dinleyin.
Yanlış anlaşılmasın, annenizi takmayın demiyorum, bir çocuk kolay yetişmiyor, şu andaki durumu ne olursa olsun sizi doğuran, size ilk tuvalet eğitimini veren, sizi okula gönderen, besleyen, şu anda olduğunuz kişi olmanızı sağlayan kişi anneniz. Belki de özlemi diline vuruyordur
Sizin gibi düşünmüyorum.
Elbette önceliğiniz eşiniz ya da işiniz olabilir. Anneniz demek ki sizi özlüyor. Konu komşu ya da akrabalarınızdan da sürekli kızıyla gezen tozanları görünce de sitem etmiş olabilir. Bu kadar büyütülecek bir konu değil.
Bu arada ben de anneydim. Evladıma hiç sitem de edemeyeceksem de nebileyim yani....
Bu arada farklı sorunlarını var mı bilmiyorum annenizle . Sadece su an açtığınız konu üzerinden yorum yapıyorum. Diğer sorunlarınızdan bahsetmediğiniz için konu da sadece bu şekilde algılanıyor.Annemle ilgili tek sorun bu konu değil, sadece son zamanlarda beni üzen konu bu. Önceliğim eşim, işim ya da ailem diye seçim yapmam gerektiğini sanmıyorum. Sonuçta bekarken birlikte yaşadığım ailem ile olan ben her gün aynı evde, ve şu an eşimle yaşayan ben aynı paylaşımları yapmam mümkün değil.
Kaldı ki ben aileme şu an bu ay kötü durumdayız kirami ödeyemedim diye bile paylaşamıyorum, çünkü annem kuzenlerimin ne iyi durumlarda olduğunu övüp beni eziyor. Herzaman hep beklentisi çok yüksek. Sizde annesiniz tabiki evladınıza sitem edebilirsiniz ama benden nacizane tavsiye olarak lütfen evladınızı sizinle derdini paylaşamayacak duruma getirmeyin. Allah kimseye o tarz duygular yaşatmasın.
Anneniz kaynanama ne kadar da benziyor. Eşim şu an çok mesafeli kendisine. Siz de yapabilirsiniz.Öncedende annem ailem ile ilgili konu açmıştım hala aynı yerdeyim ilerleyemiyorum.
Annem çok bencil, evlendikten sonra ve yaşım ilerledikçe daha iyi anladım anlıyorum herşeyi. Beni çok üzüyor, aramız iletişimimiz kötü, iyiymiş gibi görünüyor dönem dönem ama değil.
Son zamanlarda beni hırpalayan konu, hep başkalarıyla kıyaslama. Aslında ömrüm boyu yaptı ama nebileyim ben artık çekemiyorum sanırım gerekli cevapları versemde vazgeçmiyor. Kendimi suçlu da hissediyorum onun yüzünden.
Ben yurtdışındayım hep bu konuda beni üzüyor "Hatice teyzen kızıyla gidecek düğüne, sen yoksun ki baksana ben kızımla gidemiyorum", "Ayşegil kızı ve damadıyla yemeğe gitmiş e siz yoksunuz ki biz gidemiyoruz", "Esra teyzene hafta sonu kızı geldi mangal yaptılar", "Kızıyla pazara gitti", "Tüm gün kapıdan burnumu çıkarmadım, o kızıyla parka gitti" ... sonu yok
Annemin arkadaşı, komşusu, seveni yok çünkü bencil ve soğuk kimsesi kalmadı doğal olarak. Babam var babamla gidin diyorum ağız burun kıvırıyor, beni sevip hep beraber olmak istediği için değil, kimsesi olmadığı için sen olsan seninle yapardım diye yine kendisini kendi eğlencesini düşündüğü için. Bilmeme rağmen neyin ne olduğunu yinede bana kendimi suçlu hissettiriyor. İnsan kızını çok sevip düşünce üzülmesin içine dert olmasın diye demez bunları. Benimde arkadaşlarımın anneleri evlatları için neler yaparken benim annem benim için kılını kıpırdatmadı, bende örnek verdiğimde duymazdan geliyor konuyu kapatıyor umrunda olmuyor.
Ama benim onun dedikleri istemesemde umrumda oluyor ve üzülüyorum. Annemi hem seviyorum hem beni her daim bir şekilde mutsuz ettiği icin hayatımın her döneminde beni hırpalayan bir rölü olduğu için sevmiyorum. Böyle hissettiğim içinde suçlu hissediyorum.
Yorumlarınızı, desteğinizi bekliyorum kendi kendime çare olamıyorum.
Anne "bende seni cok seviyorum, benimde etrafimda kadinlar geziyor; anneleri cocuklarina bakiyor, ev islerini, yemeklerini yapiyor, bende bunlari görünce hep keske annem yanimda olsada yardim etse diyorum ama olmuyor, sende böyle söyleyip beni üzme deyin"Öncedende annem ailem ile ilgili konu açmıştım hala aynı yerdeyim ilerleyemiyorum.
Annem çok bencil, evlendikten sonra ve yaşım ilerledikçe daha iyi anladım anlıyorum herşeyi. Beni çok üzüyor, aramız iletişimimiz kötü, iyiymiş gibi görünüyor dönem dönem ama değil.
Son zamanlarda beni hırpalayan konu, hep başkalarıyla kıyaslama. Aslında ömrüm boyu yaptı ama nebileyim ben artık çekemiyorum sanırım gerekli cevapları versemde vazgeçmiyor. Kendimi suçlu da hissediyorum onun yüzünden.
Ben yurtdışındayım hep bu konuda beni üzüyor "Hatice teyzen kızıyla gidecek düğüne, sen yoksun ki baksana ben kızımla gidemiyorum", "Ayşegil kızı ve damadıyla yemeğe gitmiş e siz yoksunuz ki biz gidemiyoruz", "Esra teyzene hafta sonu kızı geldi mangal yaptılar", "Kızıyla pazara gitti", "Tüm gün kapıdan burnumu çıkarmadım, o kızıyla parka gitti" ... sonu yok
Annemin arkadaşı, komşusu, seveni yok çünkü bencil ve soğuk kimsesi kalmadı doğal olarak. Babam var babamla gidin diyorum ağız burun kıvırıyor, beni sevip hep beraber olmak istediği için değil, kimsesi olmadığı için sen olsan seninle yapardım diye yine kendisini kendi eğlencesini düşündüğü için. Bilmeme rağmen neyin ne olduğunu yinede bana kendimi suçlu hissettiriyor. İnsan kızını çok sevip düşünce üzülmesin içine dert olmasın diye demez bunları. Benimde arkadaşlarımın anneleri evlatları için neler yaparken benim annem benim için kılını kıpırdatmadı, bende örnek verdiğimde duymazdan geliyor konuyu kapatıyor umrunda olmuyor.
Ama benim onun dedikleri istemesemde umrumda oluyor ve üzülüyorum. Annemi hem seviyorum hem beni her daim bir şekilde mutsuz ettiği icin hayatımın her döneminde beni hırpalayan bir rölü olduğu için sevmiyorum. Böyle hissettiğim içinde suçlu hissediyorum.
Anne "bende seni cok seviyorum, benimde etrafimda kadinlar geziyor; anneleri cocuklarina bakiyor, ev islerini, yemeklerini yapiyor, bende bunlari görünce hep keske annem yanimda olsada yardim etse diyorum ama olmuyor, sende böyle söyleyip beni üzme deyin"
yada o her örnek verdiginde sizde hayali bir komsunuzun evli kizina nasil yardim ettigini anlatin.
o halde sizde annenizi duymamis gibi yapacaksiniz ve takmamayi ögreneceksiniz baska secenek kalmiyor cunkiAnnem işine gelmeyen birşey duyduğunda sanki hiç dememişim sanki hiç duymamış gibi davranıyor genelde, ya da çok nadirde olsa ağlamaya başlıyor daha az önce telefonda konuşurken bu hafta sonuda çalışmam gerek iş srkadaşımın yerine hastayımda ama mecbur kaldım diye paylaşırken annemle destek vermesini bekliyordum bir şekilde madem başka seçenek yokmuş kızım idare et bu hafta böyle geçsin haftaya dinlenirsin gibisinden teselli ama annem dahada benim moralimi bozdu bende, anne bikerede destek ol bana bir konuda ben şu an teselli vermen için paylaştım sıkıntımı seninle sen moralimi dahada bozdun dedim ve annem ağlamaya başladı ben böyleyim ben sana ne dedimde ben bozdum moralini diye bu sefer dahada doğal olarak moralim bozuldu ama neden ağlıyosun şimdi anne diye yine ben suçlu hissettim ben kötü oldum. Düşünün annenizle en basit bi konu nerelere geliyor, kimseye anlatma derdini dağa taşa anlat en iyisi. Aramasam bi gün konuşmasam dahada kötü yerlere gidiyor konu beni tamamen kötü evlat ilan edecek
Konunun başını okurken içimden “ay inşallah yaşı küçük ve öğrenci değildir, maaşı filan vardır da evden ayrıl yazarım” diye geçirmiştim ki...
Zaten yurtdışında olduğunuzu gördüm.
Sizin yerinizde olsam 2 şeyi yapardım:
1. Annecim, beni kuzenlerle kıyaslaman beni kırıyor ve üzüyor, lütfen yapma. Bana sitem etmen senden soğumama neden oluyor lütfen yapma
2. Hala devam ederse daha az görüşmek, daha az konuşmak. Sitem ederse “anne sana üzüldüğümü ve kırıldığımı söylemiştim, bilerek devam ettiğin için seninle görüşmelerimi azaltmaya karar verdim, buna rağmen hala devam edeceksen seninle ilişkimi tamamen koparacağım” demek.
Anneniz diye illa sıcak bir ilişkiniz olmak zorunda değil. Hayat sizin. Sizi üzecek kişi kim olursa olsun, anneniz bile, sizin hayatınızda yer almayı hak etmiyor demektir.
Benim annem gibi bende yurtdışındayım. Hep aynı şeyleri söyler. İnsana vicdan yaptırıyor. Vermeseydiniz beni gurbete diyorum. Ne bizmi verdik çok seviyorum evleneceğim dedin kendin gittin diyor sinir oluyorÖncedende annem ailem ile ilgili konu açmıştım hala aynı yerdeyim ilerleyemiyorum.
Bende yurtdisinda yasiyorum. Annemde bana der teyzen kızını alip geziyor, sabah kahvaltilara cagirir, temizlige cagirir, aksam yemegine cagirir beni gelemeyecegimi bildigi haldeÖncedende annem ailem ile ilgili konu açmıştım hala aynı yerdeyim ilerleyemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?