Bende gençliği bu batağa saplamanin mantığını anlamıyorum herşeyin zamanı vardır tabiki öcü değil ama ne kadar kötü niyetli insanlar var biliyormusunuz siz müge anlıyor göçmüş izlemiyorsunuz başımıza ne geliyorsa medeniyet diye adlandirdigimiz canavardan geliyor
oysaki medeniyet bu değil böyle sanarak cahilligin büyüğünü yapıyoruz
Ben cinselliği yaşasın demedim, buna medeniyet de demedim. Hatta öbür konusunda çocuğun yaptığı şakalara bakın, mide bulandırıcı, ondan büyük olduğumuzu, onu korumak için böyle davrandığımızı, doğru kararlar vermesini istediğimizi, endişelendiğimizi söyledim ama bazı şeyler bilinçaltına işliyor ve ileride daha büyük problemlere yol a8çabilir. Zaten şu anda etrafında bu tip aman yapma, etmeler olduğu için bunca üzülüp korkmuş. İstemiyorsa çakar tokadı, geçer. Bu kadar üzülmeye, takmaya gerek olmaz ya da istiyorsa kendi seçimidir 18 yaşındaki bir bireye kalkıp da amanın ne yaptın sen!!! denmesi rencide edici bence ama belli ki toplumsal yargıların boyunduruğu altında üzülüyor. Bu yüzden diyorum tü ka ka demek yerine, zamanında ve doğru insanla yaşanan şeylerin doğru olduğunu öğretmek lazım. Bazı yorumları çok tuhaf buldum ben, bu da benim fikrim...
Bir de neden medeniyet, değişim, kadınlara özgürlük vs. denince akla bir tek cinsellik geliyor? Kadınların tek özgürlüğü, tek medeniyeti bu mu ki? Maalesef ülkemizin görüşleri biraz sığ.
ilk yazdığım mesajı gören görmüştür heralde, adeta sonra yazılacak bazı düşünceleri öngörerek yazmış olmalıyım ki tam da bahsettiğim şeyler tartışılmış.
lütfen 19 yaşında bir kızın kendini baskılamasına sebep olacak öcü tabirlerden kaçınalım. istediğiyle istediği için her şeyi yaşamaya hakkıo var. bizler ne anasıyız, ne babasıyız ne de dünya üzerindeki en doğru tercihlerin merkeziyiz. kimse bilemez ne yaşta ne kadar ne yaşanmalı. ancak bunu kendisi bilecek. hayatındaki insanı ben de onaylamasam da "erkeklere güvenme", "kullanır" "kıyamaz sevse" gibi gerçeklik dışı genellemeler yapmayalım. kadın da erkek da sağlıklı her birey özetle; sevgilisiyle ya da hayatındaki insanla bir şeyler yaşamak isteyebilir bunda ayıplanacak bir nokta yok. baskıcı toplumun ürünü olan şeyleri sorgusuz benimsediğimiz gibi bir de temiz beyinlere dayatmayalım. "sen yüz vermesen yapmazdı" gibi de gerçekliği belli olmayan ithamlarda bulunmayalım.
cinsellik sadece erkekler için yaratılmış kadının da erkeği mutlu etmek için dahil olduğu bir şey değil. ne demek seven kıyamaz? birbirini seven insanların birbirine dokunmak istemesinden doğal bir şey yok bu hayatta. ister beğenilsin isterse kimse beğenmesin ama, cinselliğin kötüo olduğu hiçbir evlilik de sürmüyor. ya da aldatmalara gidiyor. yatakta kocasının ona yaptığı şeyleri zulüm gibi gören, bunları bitse de gitsek gibi algılayan ve bu hayata mahkum olan kadınların çoğu cinsellikten bir haber yaşıyor, hep bu saçma dayatmalar yüzünden. bunun adı da medeniyet değil, akıl yürütüp kalıplaşmış şeyleri benimsememektir. herkesin cinsel yaşamı kendini ilgilendirir, kimseye genellemelerle korku vermeyin.
eklemeden de geçemeyeceğim birkaç şey daha var; bir de birlikte olunma durumuna "kullanılmak" olarak bakılması kavramın nerelere kadar vardığının bir kanıtı. bunları dediğim için yuhalanacağım muhtemelen ama kimsenin kimseyi kullandığı yok. çünkü iki tarafın da yaşadığı ve zevk alması gereken bir olgudur bu. bu yüzden de istek ve niyet olmasıdır temelde yatan. illa bu zevk evlenince alınıyor, evlenmeden öncekiler yalnızca ızdırap mı yani? niye buralara kadar zihinlere kadar tabulaştırılıyor bu şeyler. sağlıklı bir cinsel yaşamın nesi bu kadar ayıp hala aklım almıyor. bunu seçmeyen kadar seçenin de kendi tercihi olduğunu akıllardan çıkarmayalım. kimse kimseyi kullanmıyor. biriyle birlikte olmak mağdur olmak değildir. masumiyet çalınması, kıyılması, ortada bırakılması vs. böyle şeyleri insanlara aşılamayalım. sevgiler.
Tavsiyelerin için teşekkürler canım belliki ıkimizin yaşayışı arasında dağlar kadar fark var o yüzden sen bildiğin gibi özgürce yaşa arkadaşım bu senin hayatın
Amaa ben burda fikirlerimi yazmakta özgürüm senin gibi bana onu boyle gösterme bundan şundan kaçın gibi tabirler kullanamazsınız
asıl bu temiz beyinlere bu özgürlükçü nutukları kazimayalim herşeyi zamanında guvenebilecekleri insanlarla yaşasınlar benim dedigim bu
cinselliği hemen dine bağlayan arkadaşlar, belki karşınızdaki kişi din kurallarına o kadar da riayet etmeden yaşıyor hayatını?
herkes sizin gibi dört dörtlük yaşamak zorunda mı ki?
kaldı ki siz sanki dört dörtlük mü yaşıyorsunuz? dinimiz kimseyi kınamamayı gerektirmiyo mu?
o kişiyi yerden yere vurunca ekstra sevap mı kazandığınızı sanıyorsunuz?
ne biliyorsunuz belki o kişi Allahın sizden çok daha fazla sevdiği bi kulu?
Rabbim bile gönülden yapılan tövbeleri kabul ediyorken, sizin karşınızdakine ahlaksız demeniz hangi dine sığar?
ilk yazdığım mesajı gören görmüştür heralde, adeta sonra yazılacak bazı düşünceleri öngörerek yazmış olmalıyım ki tam da bahsettiğim şeyler tartışılmış.
lütfen 19 yaşında bir kızın kendini baskılamasına sebep olacak öcü tabirlerden kaçınalım. istediğiyle istediği için her şeyi yaşamaya hakkı var. bizler ne anasıyız, ne babasıyız ne de dünya üzerindeki en doğru tercihlerin merkeziyiz. kimse bilemez ne yaşta ne kadar ne yaşanmalı. ancak bunu kendisi bilecek. hayatındaki insanı ben de onaylamasam da "erkeklere güvenme", "kullanır" "kıyamaz sevse" gibi gerçeklik dışı genellemeler yapmayalım. kadın da erkek da sağlıklı her birey özetle; sevgilisiyle ya da hayatındaki insanla bir şeyler yaşamak isteyebilir bunda ayıplanacak bir nokta yok. baskıcı toplumun ürünü olan şeyleri sorgusuz benimsediğimiz gibi bir de temiz beyinlere dayatmayalım. "sen yüz vermesen yapmazdı" gibi de gerçekliği belli olmayan ithamlarda bulunmayalım.
cinsellik sadece erkekler için yaratılmış kadının da erkeği mutlu etmek için dahil olduğu bir şey değil. ne demek seven kıyamaz? birbirini seven insanların birbirine dokunmak istemesinden doğal bir şey yok bu hayatta. ister beğenilsin isterse kimse beğenmesin ama, cinselliğin kötü olduğu hiçbir evlilik de sürmüyor. ya da aldatmalara gidiyor. yatakta kocasının ona yaptığı şeyleri zulüm gibi gören, bunları bitse de gitsek gibi algılayan ve bu hayata mahkum olan kadınların çoğu cinsellikten bir haber yaşıyor, hep bu saçma dayatmalar yüzünden. bunun adı da medeniyet değil, akıl yürütüp kalıplaşmış şeyleri benimsememektir. herkesin cinsel yaşamı kendini ilgilendirir, kimseye genellemelerle korku vermeyin.
eklemeden de geçemeyeceğim birkaç şey daha var; bir de birlikte olunma durumuna "kullanılmak" olarak bakılması kavramın nerelere kadar vardığının bir kanıtı. bunları dediğim için yuhalanacağım muhtemelen ama kimsenin kimseyi kullandığı yok. çünkü iki tarafın da yaşadığı ve zevk alması gereken bir olgudur bu. bu yüzden de istek ve niyet olmasıdır temelde yatan. illa bu zevk evlenince alınıyor, evlenmeden öncekiler yalnızca ızdırap mı yani? niye buralara kadar zihinlere kadar tabulaştırılıyor bu şeyler. sağlıklı bir cinsel yaşamın nesi bu kadar ayıp hala aklım almıyor. bunu seçmeyen kadar seçenin de kendi tercihi olduğunu akıllardan çıkarmayalım. kimse kimseyi kullanmıyor. biriyle birlikte olmak mağdur olmak değildir. masumiyet çalınması, kıyılması, ortada bırakılması vs. böyle şeyleri insanlara aşılamayalım. sevgiler.
Ne yuhalaması canım, altına imzamı atarım, böyle korkutmalar ve kadını köle gibi göstermeye hep karşı olmuşumdur
Yok artik ya!
Neler soylemissiniz inanmiyorum!
Terbiyenizi takinin!
Vermeye gonulluymusum de destek bekliyormusum
Sizden boyle bir sey icin niye destek bekleyeyim!! Sen kimsin de senden destek bekleyecegim ben!
Yapacak olsam konuyu acmaz direk eve giderdim
Opusmek istemenin neresi "vermeye gonullu" oluyor Allah askina
Ben daha once sadece birini optum ve hic bisey hissetmedim ha odunu opmusum ha onu
Sadece dudaklarimiz degdi benim icin
Sevgilimi opmek istiyorum derken de cinsel amacla opmek istiyorum degildi
Nerden bileyim opunce erkeklerin ne hissettigini o da benim hissettigim gibi hissediyordur diye dusundum
Ama gayet argo ve kaba bir tabirle vermeye gonullu olduk!
Sevgiliyi opmek suc mu?
Tek biz mi opusuyoruz bu dunyada opusen herkes kotu kiz mi oluyor yani
Zihniyetinizi tebrik ediyorum
Yonetimden de rica ediyorum boyle seylere izin vermeyin lutfen
Resmen kufur etti bana
Aileme kadar gitmis bir de!
Aynen imzamı atıyorum bu ne ya hala öpüşmeyi sarılmayı aşamayan bi toplum muyuz biz cidden bu durumda mıyız?Güzelim ister cinsel amaçla ister duygusal amaçla ne amaçla öpersen öp bu seni kötü yapmıyor ama işte herkesin kafa yapısı bir değil, her yere islam dayatmaları neden yazılıyor? Belki ben müslüman değilim arkadaş değil. Kız dert etmiş gelmiş bize danışmış, vermeye gönüllü filan yazmışsınız ya. Tövbe yarabbim daha neler duyacağım. Oldu olacak aşağılık kadın falan deseydiniz ya kıza. İster ilk günden öpüşürüm ister hiç öpüşmeden ayrılırım, bu neyin dayatması yahu. Kaç ay olmuş bu kadar zamanda sarılınır mıymış, el tutulur muymuş falan daha neler duyacağım bazı siteler dalga geçince kızıyoruz ama kaçıncı yüzyılda hala kim kaç ayda birinin elini tutmalı bunlar tartışılıyor burada bazen yahu size ne bize ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?