Üvey ablami annemden kiskaniyorum

Bana göre anne veya baba birse üvey değil ÖZ kardeş olur.

Düşüncelerinizi hastalıklı buldum. Anneanneniz iyi işlemiş beyninizi, tebrik ediyorum kendisini. Gurur duyabilir eseriyle.

Anneniz olması gerektiği gibi davranmış bu zamana kadar, helal olsun. Ne kadar şanslı olduğunuzun farkında mısınız bilmiyorum ama ablanızı ötekileştirmekten vazgeçin derim. Bu yaşların tadını çıkarın, böyle şeylerle beyninizi bulandırıp günlerinizi ziyan etmeyin.

Eğer bir gün çocuğum olup da ben öleceksem, eşimin annen gibi bir kişiyle evlenmesini isterim. Annen bile onu üvey olarak görmüyorken senin görmen çok üzücü Keşke bütün üvey anneler annen gibi olabilse. Ben tek çocuğum ve keşke bir ablam olsa da dertleşsem diyorum.. Bence ablanı kazanmaya çalış. Annesi olmayan bir kişiyle anneni paylaşmak ve onu anlamaya çalışmak seni mutlu edecektir emin ol. Kıskançlık yaparsan mutlu olamazsın, kendi kendine zarar verirsin sadece..

bir de çocuğun en çok neye ihtiyacı vardır bilir misiniz, sevgiye.
oğlumu doğurduktan sonra daha çok aklıma gelmeye başladı öksüz yetim kalan çocuklar. çünkü okudukça bilinçlendikçe görüyorum ki, annesi babası tarafından sevgiye doymuş kişiler hayata çok önden başlıyorlar.
Anneniz ablanızı sevmişse o kadar küçükken, düştüğünde kaldırmışsa öperek, saçını okşamışsa yatarken, ne kadar güzel, ne kadar duygulandırıcı, oturup ağlamalık bir hikaye bence.
Allah annenizden ve kendi doğurmayıp da gönüllü annelik yapan tüm hemcinslerimden razı olsun.

Kadındaki yumurta olmasa sperm ne işe yarar acaba
Bunu zaten tartistik.Bizim orda kisa ve net demek istedigimiz uvey kardes olmadiklariydi.Ikisi de olmadan olmaz zaten.Anne ortak kardes olsa nolur baba ortak olsa nolur.Kardes kardestir.

sende sevgi yok daha kotusu vicdan yok 3 aylikken annesiz kalan bir bebek. arada bana birsey olursa diye dusunup aglarim cocuklarima kim bakar diye. bence onu daha cok bagrina basmalisin. ananen kotu bir kadin bu arada.

anneniz iyi biri bence sizde onu örnek alın birde kendinizi ablanızın yerine koyun çok küçük yaşta annesiz kalıyor bu çok üzücü bir durum rabbim kimsenin başına vermesin...

Aslinda tum kardesler arasinda olabilecek bir kiskanclik bu. Yalniz bu üvey muhabbeti durumu kotulesetiriyor. Ayrica insan annesini kiskanir annenizden olan bir kardesinizde olsa yine kiskanirdiniz durumu boyle kabul edip bu uvey muhabbetini ortadan kaldirip her seyin normal oldugunu, sizin sadece ablasini kiskanan bir kardes oldugunuzu kabul ederseniz hayat siz,anneniz ve ablaniz icin daha guzel olacaktir

Sizin tiptan haberiniz var mi ?
Bizler tasiyici ve besleyiciyiz
baba verir biz bakar buyuturuz
su savu dugunuz seyle buradaki cogu bnmle ayni gpruste olan insani birakin tibbida inkar ediyorsunuz resmen

Özlük üveylik nitelendirmesini bilemem. Bu tip tanımlar bana yapay ve itici gelir. Ama "baba verir biz besler büyütürüz." diye bir şey yok. İnsanda kromozom sayısı 46 dır. 23'ü anneden, 23'ü babadan gelir. Yani kadın bir tür kuluçka makinası değildir.

kızma ama anneni kutlarım ne güzel üveyde olsa kızı gibi görmüş üvey anelik yapmamış

O kadar şanslısın ki harika bir annen var... ve senin yaptığın vicdansızlıkla şımarıklıkla eşdeğer davranışlar...

Benim 13 yaş büyük bir ablam var, annemin ilk evliliğinden. Babası vefat etmiş.
Annem gibidir, her derdimi ona anlatırım ilk ondan fikir alırım. Annemle bile bu kadar sıcak bir ilişkim yoktur.
Babamız ayrı ama asla üvey demem ki değil,Üvey kelimesi çok çirkin bence. Ablam benden önce o ailedeydi beni onu yadırgamam söz konusu bile olamaz dış kapının mandalıyım ben :)))
Anneannenden uzak dur,kötü kalpli bir kadın o.

Çok büyütüyorsunuz benim annem anneden tek çocuk babadan 4 tane kardeşi var 2 kız 2 erkek
ananem anneme bakmamış tarlada çalışmış ananesi bakmış kendisini çok yormuş doğumdan sonrada birdaha cocuk olmamış, dedemde o zamanlar bağ bahçe tarla olduğu için aklı biraz eksik bi hanımla evlilik yapmış 4 tane cocğu olmuş ondan anananem onlara bakmış halada onların yanında kalıyor bize geldiği zaman mutlu olmuyor 2 tane dayımla kalıyor ve hasta yatalak şuanda annemle yani (size göre öz kızıyla mutlu omadığı için orda kalmasını oy birliğiyle karar verildi 10 senedir 2 tane dayım birde onların öz annesi bakıyor dedem vefat etti zaten 15 yıl önce) ve o 4 kardeşte ananeme anne demişler kendi oz annelerine ismiyle hitap ediyorlar annemde kardeşlerini çok sevdi hep birgünde dememiştir annesine ben senin öz kızınım onlar üvey diye bilmem anlatabildim mi....

yani yine kıskanın normal birşey ama lütfen öz üvey kelimelerini çıkarın lügatınızdan.....

Anneniz cennetlik,sizi şeytan dürtüyor.
üvey ablanızın yerine kendinizi koyun,annenizi bebekken kaybettiğinizi düşünün sizi yurda verselerdi haliniz ne olurdu,şimdi anneniz ablanıza sıcak yuva vermiş,anne kokusu vermiş bunu düşünün.
ayrıca ewet arabayı ona almalılar,eğer ki o kız sizin için üveyse babanız için öz,ayrıca eğer üvey ablanız gerçekten öz kardeşiniz olsaydı o arabayı ona almalarına ne derdiniz.
ewet okul yakın olduğundan anneniz bunu düşünmemiş olabilir.

KISACASI HER ZAMAN BİR OLAY OLDUĞUNDA EĞER O KIZ BENİM ÖZ KARDEŞİM OLSAYDI NE DÜŞÜNÜR VE NASIL KARŞILIK VERİRDİM DİYE DÜŞÜNÜN.BİRDE BENİM ANNEM ÖLSEYDİ NAPARDIM DİYE DÜŞÜNÜN.
ayrıca ister öz ister üvey kız kardeşler arasında mutlaka kıskançlık oluyor.DD ama bunlar tatlıdır.

Önce ablanız ın "öz" olmasından başlayın değişime.
Öz ablanız üvey yapmışsınız.

Yaşınız küçük olsa sizi anlardım da şu durumda ablanıza üzüldüm sadece.

O bir kere uvey gibi degil artik onun kizi olmus.Nasil evlatlik alirsin kizin olur o da oyle.Anneannen cahil cuhela konusmus vicdan yok.Cahil akliyla seni de doldurmus bunu da pek guzel basarmis.Gereksiz takintilarin.Bence onu uvey goren bir tek sensin.Ayni durumda sen olsaydin kendini bir yerine koy.O senin ablan her ne olursa olsun..Annen cok buyuk sevap isliyor bence sende bu sevaba dahil ol ve icindeki fesatligi at.Anneannene gelince yatacak yeri yok resmen kusura bakma !

Ama annesinin de bunu yansitmamasi lazimdi mesela gel kizim tamam yolun ustunden senide birakalim diyebilirdi kiskancligi farkettiginde bence..

Ama annesinin de bunu yansitmamasi lazimdi mesela gel kizim tamam yolun ustunden senide birakalim diyebilirdi kiskancligi farkettiginde bence..
Konu sahibi ona araba alınmamasına tepki vermiş, üşümek filan bahanesi olmuş. Annesinin bu tür cevaplar verip vermediğini bilmiyoruz. Kaldı ki zaten konu sahibi böyle bir cevaptan tatmin olmazdı. "Banane, arabayı ben alayım, gerekirse ben ablamı bırakırım, sonra okula giderim" diyecek potansiyel var kendisinde. Çocuk gibi.

Anneanneniz ne kadar kötü kalpli kadınmış adeta Aliye Rona.Babanız akıllı adammış birdaha görüşmemekle hayatının en doğru kararını vermiş.El kadar annesi ölmüş bebeği yurda verdirtmek için çabalamış resmen.Böyle bi anneanneye sahip olsam utanç duyardım ve gerekmediği sürece de konuşmazdım sanırım.
Böyle temiz kalpli iyi yürekli bi anneye sahip olmak ne hoş keşke tüm huylarınızı annenizden alsanız o anneanneden hiçbir özellik almasanız.Birçok kişi söylemiş ben de tekrar etmek istiyorum o sizin öz kardeşiniz üvey değil.Üvey kelimesinin anlamına bi bakın bence sözlükten.
Kalbinizi böyle kötü düşüncelerle doldurmaya devam ederseniz kaybeden siz olursunuz.Kıskançlıktan kurtulmak için de ablanızla bol bol vakit geçirin onu sevdiğinizi her fırsatta gösterin.Bu duygunun üstüne gidin.Ama en önemlisi o anneanneyle mümkünse çok çok az görüşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…