- 5 Ağustos 2009
- 528
- 965
- 628
- Konu Sahibi civcivgagasi
Yakın bir akrabamın hanımı yıllar önce şizofreni hastalığı nedeniyle polis olan kocasının silahıyla intihar etti. Küçük kızı bu olaya şahit olduğu için haliyle yıllarca psikiyatrik destek gördü. Şu an o dönemi hiç hatırlamıyor. Galiba bilinçaltına itmiş durumda. Akrabam da daha önce evlenmemiş bir kızla evlendi. Asla tasvip etmedik. Başlangıçta çocukları kabul eden bu kadın, sonra çocukları evden kovdu. İstemedi. Çocuklara babaanne baktı. Bu küçük kız şu an ergenlik çağında ve bazı sorunları var. Babası tarafından terk edilmiş olmayı kabullenemiyor haliyle. İçine çok kapanık. Ona destek olmak istiyorum ama bunu nasıl yapabileceğimi bilemiyorumm.
Şu üvey anne ve üvey baba olmaya meraklı tiplere bir tek ben mi uyuz oluyorum acaba? Çocuklu bir insanın önceliği çocuğu olmalıdır. Elin kadınını veya adamını çocuğunun başına getirmeyi düşünürsen o çocuğun her şeyi illa ki batacaktır. İnsan yabancının çocuğunu sevebilir ama kendi eşinin başkasından olan çocuğunu sevip benimsemez. O yüzden de kimseyi öz evladının başına sarmamak gerek diye düşünüyorum.
Şu üvey anne ve üvey baba olmaya meraklı tiplere bir tek ben mi uyuz oluyorum acaba? Çocuklu bir insanın önceliği çocuğu olmalıdır. Elin kadınını veya adamını çocuğunun başına getirmeyi düşünürsen o çocuğun her şeyi illa ki batacaktır. İnsan yabancının çocuğunu sevebilir ama kendi eşinin başkasından olan çocuğunu sevip benimsemez. O yüzden de kimseyi öz evladının başına sarmamak gerek diye düşünüyorum.