Üvey Annesi Tarafından Babasından Uzaklaştırılan Çocuk

civcivgagasi

Açıyorum çiçek miçek
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2009
528
965
628
Yakın bir akrabamın hanımı yıllar önce şizofreni hastalığı nedeniyle polis olan kocasının silahıyla intihar etti. Küçük kızı bu olaya şahit olduğu için haliyle yıllarca psikiyatrik destek gördü. Şu an o dönemi hiç hatırlamıyor. Galiba bilinçaltına itmiş durumda. Akrabam da daha önce evlenmemiş bir kızla evlendi. Asla tasvip etmedik. Başlangıçta çocukları kabul eden bu kadın, sonra çocukları evden kovdu. İstemedi. Çocuklara babaanne baktı. Bu küçük kız şu an ergenlik çağında ve bazı sorunları var. Babası tarafından terk edilmiş olmayı kabullenemiyor haliyle. İçine çok kapanık. Ona destek olmak istiyorum ama bunu nasıl yapabileceğimi bilemiyorumm.

Şu üvey anne ve üvey baba olmaya meraklı tiplere bir tek ben mi uyuz oluyorum acaba? Çocuklu bir insanın önceliği çocuğu olmalıdır. Elin kadınını veya adamını çocuğunun başına getirmeyi düşünürsen o çocuğun her şeyi illa ki batacaktır. İnsan yabancının çocuğunu sevebilir ama kendi eşinin başkasından olan çocuğunu sevip benimsemez. O yüzden de kimseyi öz evladının başına sarmamak gerek diye düşünüyorum.

Genelleme yapmışsınız bence
Şu üvey anne ve üvey baba olmaya meraklı tiplere bir tek ben mi uyuz oluyorum acaba? Evet siz! Bir yakınınız yaşamış diye herkes aynı olacak diye bir şey yok.
Annesi hayatta olup çocuğunu görmek istemeden babasının ve üvey annesinin yanına bırakanda var, öz annesinden daha çok ilgilenen ÜVEY Anne de var. Bu da genellenemez.

Her insan o kadın gibi değil. Benim bir akrabagim ikinci evliliğini yaptı. Çocuğun annesi bosaninca çocuğu bırakıp gitti. Simdi ikinci eşi al bebek gül bebek bakıyor. Ama haklısınız: Bu sorumluluğu kaldıramayacak olan kişiler çocuklu biri ile evlenmeli. Kıza tek tavsiyem psikolojik destek almasi. Üvey anne şerefsiz tamam, ama asıl şerefsiz çocuğunu kadın uğruna atan baba! Onun içinde geleceğini yakmaya değmez

Şu üvey anne ve üvey baba olmaya meraklı tiplere bir tek ben mi uyuz oluyorum acaba? Evet siz! Bir yakınınız yaşamış diye herkes aynı olacak diye bir şey yok.
Annesi hayatta olup çocuğunu görmek istemeden babasının ve üvey annesinin yanına bırakanda var, öz annesinden daha çok ilgilenen ÜVEY Anne de var. Bu da genellenemez.

Sadece bir yakınım değil, öz annem ve bazı arkadaşlarım da üvey anneden çok çekmişler. Daha bugün çocuğu üstüne kaynar su döken üvey anne haberleri vardı. Öz annelerin içinde kötü olan çok var elbette ama bu üvey anneleri "şirin" yapmıyor.

Her insan o kadın gibi değil. Benim bir akrabagim ikinci evliliğini yaptı. Çocuğun annesi bosaninca çocuğu bırakıp gitti. Simdi ikinci eşi al bebek gül bebek bakıyor. Ama haklısınız: Bu sorumluluğu kaldıramayacak olan kişiler çocuklu biri ile evlenmeli. Kıza tek tavsiyem psikolojik destek almasi. Üvey anne şerefsiz tamam, ama asıl şerefsiz çocuğunu kadın uğruna atan baba! Onun içinde geleceğini yakmaya değmez
Kesinlikle. Asıl şerefsiz olan baba. Akrabam diye asla kayırmam. Kızına sadece para gönderiyor.

Psikolojik destek almasına öncü olmalısınız. Yaşadıkları kolay değil. Siz de onla konuşmaya çalışın. Sevin destek olun bu dünyada yalnız olmadığını bilmeli.
Çok sağ olun tavsiyeniz için. Sorun şu ki, kimseyle konuşmak istemiyor artık. Ve kendini değersiz görüyor.

her üvey anne kötü değil. çoğu kadın böyle durumlarda öz anneden daha çok anne de olabiliyor. çocuğun talihsizliği kötü niyetli birine denk gelmiş olması.

burada asıl kızılması gereken baba bana göre. en nihayetinde onun öz be öz çocuğu. hiçbir şekilde çocuğunu ezdirmemeli.

Çok sağ olun tavsiyeniz için. Sorun şu ki, kimseyle konuşmak istemiyor artık. Ve kendini değersiz görüyor.
ben olsam ben de onun gibi hissederdim çok normal değil mi baba var ama yok ! bu kızcağızı kaybetmeden kazanmaya bakın ki ergenlik çağında demişsiniz tüm yaşamını etkiliyecek bir süreç.

Sadece bir yakınım değil, öz annem ve bazı arkadaşlarım da üvey anneden çok çekmişler. Daha bugün çocuğu üstüne kaynar su döken üvey anne haberleri vardı. Öz annelerin içinde kötü olan çok var elbette ama bu üvey anneleri "şirin" yapmıyor.
Şirin yaptığını kimse söylemiyor zaten.sözleriniz çok genelleyici ve çirkin.
Evet bir çocuk böyle bir şey yaşamış ona yardımcı olmak gerek, mutlaka! Babaannesi, anneannesi, dayısı, halası mutlaka bir yakını vardır elbette destek olmak lazım. Profesyonel destek almalıda. Siz böyle bir görevi üstlenmek istiyorsanız psikoloğa götürün uzman desteği alsın. Kısa ve net.

ben olsam ben de onun gibi hissederdim çok normal değil mi baba var ama yok ! bu kızcağızı kaybetmeden kazanmaya bakın ki ergenlik çağında demişsiniz tüm yaşamını etkiliyecek bir süreç.
Evet çok zeki bir çocuk. Şiir yazıyor ve gerçekten edebi değeri olan şiirler yazıyor. Ancak onu takdir eden, anlamaya çalışan birileri yok.

Şirin yaptığını kimse söylemiyor zaten.sözleriniz çok genelleyici ve çirkin.
Evet bir çocuk böyle bir şey yaşamış ona yardımcı olmak gerek, mutlaka! Babaannesi, anneannesi, dayısı, halası mutlaka bir yakını vardır elbette destek olmak lazım. Profesyonel destek almalıda. Siz böyle bir görevi üstlenmek istiyorsanız psikoloğa götürün uzman desteği alsın. Kısa ve net.
Genelleyici olabilir ancak kendi çocuğunu düşünmeden bir yabancıyı çocuğun başına getirmek doğru değil. Çocuğun her hareketi batar genellikle. Bu sorumluluğun altından kalkamayacak kişiler çocuklu insanlarla evlenmeseler böyle bir sorun olmaz.

İyi üvey anne var tabi ki ama sayıları az bence de. Anne olmayınca da baba işte bu kadar sahip çıkıyor çocuğa. En iyi baba bile eninde sonunda karısının peşinden gidiyor.
Çocuğa siz sahip çıkın madem. Ne derece yakınsınız bilmiyorum ama ailenizin içine sokun. Aile ortamı görsün. Sevin, kollayın, sahiplenin kısaca. Yapabileceğiniz en iyi şey o olur.

Bu sorumluluğun altından kalkamayacak kişiler çocuklu insanlarla evlenmeseler böyle bir sorun olmaz.
Evet bu cümleniz çok doğru. Haklısınız. Umarım yakınınız uzman desteği alır. Sağlıklı düşünen bir birey olarak yaşar.

İyi üvey anne var tabi ki ama sayıları az bence de. Anne olmayınca da baba işte bu kadar sahip çıkıyor çocuğu. En iyi baba bile eninde sonunda karısının peşinden gidiyor.
Çocuğa siz sahip çıkın madem. Ne derece yakınsınız bilmiyorum ama ailenizin içine sokun. Aile ortamı görsün. Sevin, kollayın, sahiplenin kısaca. Yapabileceğiniz en iyi şey o olur.
Çok haklısınız. Şu an sıkıntı tam olarak şu: Çocuk hiçbir şeyin düzelmeyeceğine inanıyor. Bu yüzen de psikolojik destek almak istemiyor. Bize götürdüğüm zaman utancından yemek bile yiyemiyor.

Ayrıca genellemeyse de genelleme yaptım evet. Üvey anne veya adaylarının zoruna gitmiş olabilir. Umrumda da değil. Burada hangi kadın çocuğunun üvey anneye bırakılmasını ister? Herkes kendi evladını düşünerek yorum yapsın.

uvey anne uvey baba derken kotü olmayi tercih eden kisilerden bahsetmis sanirim yada bana oyle hissettirdi bilmiyorum

Bu sorumluluğun altından kalkamayacak kişiler çocuklu insanlarla evlenmeseler böyle bir sorun olmaz.
Evet bu cümleniz çok doğru. Haklısınız. Umarım yakınınız uzman desteği alır. Sağlıklı düşünen bir birey olarak yaşar.
Teşekkür ederim.

Back
X