Uvey Kayınvalide Evlenmemizi İstemiyor

ahsendeniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2017
23
7
1
36
Merhaba,
öncelikle klavyemin bazı tuşları bozuk. kusura bakmayın. bir de biraz uzun oldu ama paragraflara ayırdım.

3 yıllık bir ilişkim var. Meslek yuksek okulunda tanıştık, mezun olduk ve artık evlenmek istiyoruz.
ikimizde çalışıyoruz, amasya da yaşıyoruz.
Benim ailem 1 yılın sonunda ögrendi. Erkek arkadasımın ailesi ise 2 ay önce.
Erkek arkadaşım bilerek söylemedi, çunku uvey annesi var. öz annesi bebekken trafik kazasında vefat etmiş.
paraya tapan, erkek arkadaşım okul zamanı masrafları için çalışırken maaşına el koyan, açlıktan titremesine sebep olan bir kadın bu.
1.5 ay önce aileleri tanıştırdık, dışarıda bir restoranta gittik.
Biz gayet şık ve hevesliydik, özel bir gundu.
Kadının gelişi çok sinirliydi ta en baştan.
çantasını falan fırlattı sandalyeye.
Onu restoran girişinde karşılamamışız diye.
iyi de biz kız tarafıyız, oturmuş sizi bekliyoruz, daha ilk tanışma napalım yni.

yemekte su isterken vs hep gelinim bir su doldur dedi.
ama sonra bu işin olmayacaını söyledi.
erkek arkadasıma göre sebebi para.
para için dinini satacak kadar gözu dönmus biri.
örnek olarak, surekli erkek arkadasıma gidip "ben bir hocaya danıştım, dinen ölmuş annenin tazminatını bana vermen gerek" diye baskı yapıyor. çocuksa parayı evlenmek için kullanmak istiyor.
böyle garip bir kadın.

ailemin önunde bana hakaretler ettı.
kendisi 44 yaşında evlenmiş bana da 30-35 yaşına kadar sokakta dolanın ne var niye evleniyorsunuz dedi.

uvey oldugu için hiç sallamadık.
erkek arkadaşımda köpruyu geçene kadar dayı diyelim diyor.
hatta keşke dugune bile gelmese diyor.
ama arada babası var işte.
tanışmaya babası gelmedi. babasıyla evde kızı isteyelim diye konuşmuşlar.
erkek arkadaşım da şok oldu ben yuzuk takmıcam
ogluşumu evlendirmeye hazır degılım diyince.
amaç Deniz biraz para versin eve o. tek derdi o.
Denizin arkadaşlarına kadar dedikodumu yapmış.
neymiş arabaya binmesi için kapısını açmışım ama kapatmamışım
ne buyuk terbıyesızlıkmış.

erkek arkadaşım ise "kendisine kul kole olacak, hizmet edecek ve hep maaşını yedirecek bir gelin arıyordu. bir suru de aday gösterdi. seni ben buldum dye boyle yaptı dedi" tanışmada baktı ailem ve ben saf degiliz. yan çizdi. ama deseydik tum dugunu biz yaparız vs. o zaman benden kıymetlisi olmazdı.

ya sallamayayım diyorum ama özel gunumu mahvetti.
hakkım helal degıl ona.
isteme gununde de de aynı haltları yiyecek.
yatak odasını bile anlattı. neymiş babası iyi degilmiş o konuda tovbe estafurullah ya.
daha ilk tanışma. bu olaylar olurken deniz sustu sonra babama kendini açıkladı. dedi ki "ben tek laf etseydim masayı hepimizin başına yıkardı. herkesin için de ona "tamam annecim, emret annecim" dememi istiyor. ama evlendikten sonra göruşmeyecegım nefret ettim uvey zaten" diye kendini açıkladı. ve bir daha böyle bir şey olursa susmayacagına gerekirse ortamdan kovacagına söz verdi.

cinsel bir bastırılmışlıgı mı var kadının anlamadım.

öyle sizinle paylaşmak istedim.
uzun oldu kusura bakmayın.
ben sert bir insanım
denizin hatrına babamın onunde daha fazla rezil olmasın diye sustum
ama sonra kıyameti koparmasını bilirim
evimin çöp poşetinin rengine bile karışamaz artık.
sizce npayım, dugune kadar susayım mı?

Erkek arkadaşınıza pek güvenmeyin her ne kadar sizi destekliyor gibi gorünse de istese tanismaya getirmez yine babanıza kendini anlatirdi. Bu kadar pasif olmaya gerek yok üvey öz fark etmez. Kendini ve sizi ezdirmeyecek ayaklari üzerimde duracak biri olmasi lazım. Zaten belli çirkef olduğu ve erkek arkadaşınız da daha önce birçok şey yaşamıştır onunla yani bile bile neden getirdi. Ayrıca ne kaybedeçek kibtepki verde madem kurtulmak istiyor. şimdi sustu da bir dahakine ne değişecek?

Erkek arkadaşınız neden bu kadını getirmiş niye babasını getirmemiş???

Söyle bundan sonra bu kadını getirme anan değil bacın değil mecbur değilsin de. Sevgilin biraz pasif sanki.

Pasif değil aslında ama şunu düşündü.
Ben tek de gelirdim ama ailen demez miydi bu çocuğun ana babası nerede diye.
Babası izin alamadı gelemedi.
Annesiyle gelseydi babası dizginlerdi onu.
Babası işten izin alamayınca bizde annen tek gelmesin diyemedik açıkcası. İstemezmiş gibi.

Ne mal olduğunu anladılar şimdi istemeye halamla gelsem bile ailen bir şey demez dedi.

üvey annesine ezdirmesin kendni sevgilin o zaman canım ağırlığını koysun

Restoranttan ayrıldıktan sonra denizin arkadaşlarıyla karşılaşmışlar. Onlara dedikodumu yapmış. Deniz de patlamış doğal olarak. Baya kavga çıkmış kadın ağlamış vs. Arkadaşları anlattı.
Aslında ağırlığını koyuyor
Ama yemek boyunca babamın gözlerinin içine baktı babam herkesi kovacak diye.
Adamın içtiği sigaranın haddi hesabı yok
Babam da denizi sevdi denize kıyamadım kadını susturmasını bilirdim yoksa dedi

Ama herkes için bu son oldu. Bir daha bu kadını bu kadar konuşturmayız.

Benim sorum acaba düğüne kadar sineye mi çeksem ? Düğün üzeri bir rezillik çıkarmasa diye

Bir dahakine ne değişeceğini iyi biliyor
Bir daha susarsa babam bu kez aşk sevgi dinlemez. TUtar kolundan kapıya koyar

Daha fazla rezillik çıkmasın diye sustu. Biz de çok kavga ettik üzerine. Rezillik çıkarsa çıksın susmayacaktın diye. O da pişman oldu sustuğuna.

İsteme de de susarsa zaten bu iş olmaz.
Biliyor kaybedeceklerini

Neden baba gelmemis? Cok ayip etmis. Uvey annenin gelmemesi asil babanin gelmesi gerekirdi. Erkek arkadasin da eger oyle bir durum varsa evlenmeden bu durumu cozmeliydi, yoksa nu pasiflikle heo boyle gider bu durum. Ben olsam erkek arkadasima cok guvenmezdim.

Çok saçmalıklar var ama yorum yapayım öncelikle erkek arkadaşınızdan size koca olmaz eğer anlattığın gibi bir üvey anne varsa onu muhattap bile almamak gerekiyor. Benim abim evlenirken uvey anne gelinimizi dugunde gordu çünkü herkes huyunu suyunu biliyor hicbir şeye karistirmadik. Dışarıda sadece üvey anne olan bir tanışma bence doğru degil aile kurulacaksa ev ziyaretiyle tanışma doğrusudur. Bir uvey anne ya da baska biri iki yetiskin insanin aldigi karara sizin isiniz olmaz diye bir beyanatta bulunamaz kimsenin haddi degil. Bu isler oyuncak degil Neyse erkek arkadaş daha çocuk sanırım sizden baska kimse takmiyo.

Bu arada merak ettim
Neden inanmadınız acaba :)

Ben de onu diyorum, neden inanamadım acaba :)))

"Üvey olduğu için hiç sallamadık" kısmı ilginç, alttan alış fazla suni geldi belki de. Anne babanızın önünde size hakaret ve aileniz sus pus.
Kadını öyle bir tarif etmişsiniz ki, sanki müstakbel eşiniz değil, siz yaşıyorsunuz birlikte.
Eh sevgilinizle bu kadar konusu dönüyorsa, dertleşiyorsanız da, onun en azından ölmüş annesini maddiyatla kendine denk tutunca patlaması gerekirdi bu kadar eziyetin ardından. Ve diğerleri...
Baba etkisiz eleman, konuda neredeyse hiç siteminiz yok ki esas sitemin bu noktada yoğunlaşması lazımdı sevgilinizin anlatımında...

Yapay geldi, bilemiyorum artık.

Erkek arkadaşımdan yana ailemin ve benim sıkıntım yok
Ben önce eve davet ettim
Ama kadın bana hafif kız muamelesi yaptı. Hemen eve mi alınırmış diye.
Aileme söyleyemedim. Benim de ilk erkek arkadaşım ilk tanışma olayım.
Gerçekten saflığımıza denk geldi.

Evet onu bir daha hiç karıştırmayacağım.
Nişan alışverişi düğün alışverişi vs kaybetti o haklarını.

Bir tecrübe gerekiyordu bize.
İyi oldu bu

Tabi burada anlattıklarıma duygu va ekleyemiyorum. Yapay gelmesi normal.
Erkek arkadaşımla fiziksel kavgaları da oldu zaten zamanında
Ama zamk gibi kadın kurtulamıyoruz
Babası da çok destekçi değildi açıkcası
Ama o tanışma günü yaptıklarını duyunca pes dedi o da sonunda.
Kadın ille de istemeye gelmem diyordu ama babası önğmüdeki ay gelecek
Kadına .. yemek düştü açıkcası

Benim merak ettiğim benim tavrım ne olmalı.
Bu arada size özelden yazıyorum

Iyyy yatak odası muhabbetlerini ulu orta anlatan kadınlardan oldum olası hep igrendim.
Bu ne biçim kadın.
Yerinizde olsam tepkimi ilk günden koyarım.
Ona göre sevgilinizin de tepkisini olcersiniz tamam ya da devam dersiniz.
Olmasa daha iyi ama hayırlısı olsun.

Hiçbir şeye dahil etmeyeyim değil mi?
İnstagramında “ben yapay değil dobra olduğum için kaybettim” yazmış.
Hey allahım inceden laf sokuyor aklı sıra
Nişanlının kardeşi var mı bu Kadından ?
Yok yahu muhattap bile olup kaale alma senin bşyin değil görmezden gel kendi kendine konuşsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…