Üvey kayinvalidemden nasıl yemek isteyebilirim?

Bildiğiniz gebelik bulantisinin ağır hali bu. Niye kucumsediniz anlamadım. Allah kimseye yasatmasin. Kesinlikle abartmiyorum. Kullanmadığım bulantı ilacı kalmadı. Serum halinde verilse dahi etki etmiyor bana ve kilomun ne kadar düşük olduğunu belirttim. Bulantimin 9 ay değil muhtemelen bir iki ay sonra geçeceğini de biliyorum kim size 9 ay dedi ki ya da hangi mesajimda böyle bişey var?
Benim bulantim ve kusmam 9 ay surdu.Sezeryanden bir gun oncesine kadar kustum.Doktorum en agir geciren hastamsin demisti.Bir bardak suyu bile alamiyordum cocuklarima muhtac bile oldum.Yani kimseni hamileligi bir gecmiyor.Insan o anda yaninda birini istiyor ama sunu soyliyim ,etrafinizda pervane olan esiniz varsa en buyuk destekciniz o oluyor.Bence sizinki yemekte yapar, evde temizler ,sizi kimseye muhtac etmez.Yasadiginiz zorlugu biliyorum cunki en agir sekilde yasadim.

Şahsen bırakın üvey kayınvalideyi, öz kayınvalidemden de isteyemem ben.

Kendi isteğiyle düşünmesi teklif etmesi lazım. Hatta yapıp göndermesi lazım. Ben talep edemem :)

Şöyle birşey yapabilirsiniz görüştüğünüz zaman durumunuzu anlatabilirsiniz. Zaten vicdanlı biriyse kendisi birşeyler yapacaktır bu konu hakkında.

Yoksa eşinize yemek yapmayı öğretmekten başka çareniz yok gibi:) yada ev yemeği satan yerlerden faydalanabilirsiniz

Kadın hergün düzenli yemek yapıyor mu acaba.
Bence dışarıdan getirsin eşiniz her yer restaurant, lokanta yada evinizin günlük temizlik ve yemeğini yapacak bir kadın tutun.
Kimseye minnet etmek istemem brn olsam.

Evinizin yakının da restaurant yok mu acaba ordan sıcak yemek alsın her akşam eşiniz ? Yada yemeğini yiyebileceğiniz bir komsunuz varsa ona aylık ücret ödeyerek yaptirin

Bence kayinvalideden direkt istemek yerine esin "kizilcik yemek yapamiyor ac geziyor disardan yemekten midemiz bozuldu hem butcemiz sarsildi" gibi bisey desin. Gonlu varsa hemen teklif eder yoksa da yoktur zaten.

Laf arasinda kv nize ne kadar agir hamilelik gecirdiginizi anlatin isterse kendi zaten ben sana yaparim ne olacak der bence. Daha huyunu suyunu bilmiyorsunuz,ne sıklıkla yemek yapiyor bilmiyorsunuz ters teper arkanizdan laf eder falan hic direk soylemeyin bence. 9 ay surmeyecektir belki bulantiniz ama haftada birkac kere yemek yapmak ona agir gelebilir.
Farkli sehirlerdeyiz sanirim yakin olsak yardimci olmak isterdim size. Ev yemekleri yapan uygun biryerle anlasip siparis vermek en iyisi sanirim.

Bence kv hiç bulastirmayin.Hazır çorba hazır köfte makarna idare edebilirsiniz.Pratik yemekleri eşinize yaptırabilirsiniz.Marketlerde yemekler satılıyor onlardan biraz alıp yanına bir çorba yapabilir eşiniz.Çok geçmiş olsun hayırlı doğumlar...

Bu arada benim bulantim 17 hafta, tiksinmem doguma kadar (hatta sonrasinda da bir sure) devam etti.
O ilk 17 haftada degil yemek yapmak, mutfaga giremiyordum, su icmek icin bile dolabi acamiyordum, isyerinde yemekhanenin oldugu kattan gecemiyordum, insanlar koktugu icin asansore binemiyordum (ofisim yuksek 8. Kattaydi, normal apartmana gore 10. Kat gibi dusununun, gunde 3-4 kat inip çıkıyordum bunu cunku asansore bindigim an ogurmeye basliyordum)
Eşim her sabah 6 da kalkip bana sabah ve ogle icin birer peynir/ekmek sandvic yapiyordu, sadece peynir ve hamurisi yiyordum o donem, galeta, soda falan koyuyordu, basbaya beslenme hazirliyordu yani :) aksam da yiyebildigim yemeklerden (peynirli makarna, peynirli borek, patates vs) yapiyordu.
17. Haftada bu trajik durum gecti ama ondan sonra da salcali sulu yemek, tavuk, yumurta gibi bir cok yemegi yiyemedim. 3 ogun et pilav makarna yedigim oluyordu. O gun neyi yiyebilecek gibiysem eşim onu yapiyordu, zaten adama manti actirip, icli kofte yaptirmiyordum, yaptigi ya et sote-pilav, ya zeytinyagli sebze-makarna gibi basit pratik seylerdi.
Yani durumunuz ne kadar surecek, nasil seyredecek belli degil, kayinvalidenizin yaptigi yemekleri yiyebilecek misiniz o da belli degil. Kadini da kendinizi de zora sokmayin.

ben isteyemezdim açıkçası..

sevdiğiniz bi komşunuz varsa onunla anlaşıp ücreti karşılığında yaptırabilirsiniz.

olmazsa ev yemekleri yapan yerler var mahalle aralarında, onlardan da alabilirsiniz.

hiç olmadı anneniz size çabuk bozulmayacak yemekler yapıp kargoyla gönderemez mi ya da yanınıza gelemez mi?

Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.:KK24:

Ben isteyemezdim sanırım,çünkü yeri geliyor dünden kalan bir tabak yemeği bugunde bunu yeriz yemek yapmam diyebiliyorum ,siz isterseniz kadın hergün yemek yapmak zorunda hissedecek ,hamarat becerikli biri mi ,açıkcası bana en zor gelen şey yemek yapmak biri benden bir tabak yemek istese zorlanırım mesela ,kadın kendi teklif etmesi lazım,siz isteyince zorunluluk hissedecek çünkü.

Bildiğiniz gebelik bulantisinin ağır hali bu. Niye kucumsediniz anlamadım. Allah kimseye yasatmasin. Kesinlikle abartmiyorum. Kullanmadığım bulantı ilacı kalmadı. Serum halinde verilse dahi etki etmiyor bana ve kilomun ne kadar düşük olduğunu belirttim. Bulantimin 9 ay değil muhtemelen bir iki ay sonra geçeceğini de biliyorum kim size 9 ay dedi ki ya da hangi mesajimda böyle bişey var?
Bu teşhisi de doktorum koydu kafamdan uydurmuyorum. İkiz gebelik oldugu için genç olduğum için ve ilk olduğu için maalesef başıma gelen bu.

Gebelikte bulanti sebebiyle hastaneye yatmis biriyim. Abarttiginizi dusunmuyorum.
Ama esinizle kendi ailenize yetmeyi ogrenmek inanin sizin icin en hayirlisi.
Ama ben gencim
Ama ben zayifim
Ama ilk gebelik
...
Anliyorum zorlaniyorsunuz. Ama bu esnada size destek olacak kisi esiniz. Yapamaz diye bir sey yok. Milyarlarca insan yemek yapiyor. Hepsi sonradan ogrendi. Esinizin bu kadar insandan ne eksigi var? Siz simdiden aile olarak kendinize yetemezseniz ikizler gelince ne yapacaksiniz?
Bebek hele ki ikiz bakimi kolay bir sey degil. Benim esim yapamaz diyorsunuz ama muhtemelen siz ikizlerle de uzun sure yemek yapmaya vakit bulamayacaksiniz. Birinin derdi bitse birininki baslayacak. Biri uyusa biri uyanacak. Mecburen yemegi ya esiniz yapacak ya o cocuk bakacak siz yapacaksiniz. Ya da bir kac yil daha baskalarindan bekleyeceksiniz.

Bu akşam ziyarete gelecekler ama konuyu acmayacagiz. Yakındaki sıcak yemekcileri bı kontrol edicez yiyebilecegim şeyler mi diye.

Benim bulantim ve kusmam 9 ay surdu.Sezeryanden bir gun oncesine kadar kustum.Doktorum en agir geciren hastamsin demisti.Bir bardak suyu bile alamiyordum cocuklarima muhtac bile oldum.Yani kimseni hamileligi bir gecmiyor.Insan o anda yaninda birini istiyor ama sunu soyliyim ,etrafinizda pervane olan esiniz varsa en buyuk destekciniz o oluyor.Bence sizinki yemekte yapar, evde temizler ,sizi kimseye muhtac etmez.Yasadiginiz zorlugu biliyorum cunki en agir sekilde yasadim.
Annemin de 9 ay sürmüş ama kendim için hayal edemiyorum. Çünkü benim bir depom yok vücudumda. Allah kimseyi düşürmesin. Şans işte...

Gebelikte bulanti sebebiyle hastaneye yatmis biriyim. Abarttiginizi dusunmuyorum.
Ama esinizle kendi ailenize yetmeyi ogrenmek inanin sizin icin en hayirlisi.
Ama ben gencim
Ama ben zayifim
Ama ilk gebelik
...
Anliyorum zorlaniyorsunuz. Ama bu esnada size destek olacak kisi esiniz. Yapamaz diye bir sey yok. Milyarlarca insan yemek yapiyor. Hepsi sonradan ogrendi. Esinizin bu kadar insandan ne eksigi var? Siz simdiden aile olarak kendinize yetemezseniz ikizler gelince ne yapacaksiniz?
Bebek hele ki ikiz bakimi kolay bir sey degil. Benim esim yapamaz diyorsunuz ama muhtemelen siz ikizlerle de uzun sure yemek yapmaya vakit bulamayacaksiniz. Birinin derdi bitse birininki baslayacak. Biri uyusa biri uyanacak. Mecburen yemegi ya esiniz yapacak ya o cocuk bakacak siz yapacaksiniz. Ya da bir kac yil daha baskalarindan bekleyeceksiniz.
İkiz olmayacak artık teke düştü. Benim biraz panik olmamın sebebi hastanede yattigim gün çok travmatikti. Ya tekrar kendime bakamaz da hastaneye dusersem diye odum kopuyor. Belki şans belki hemşirenin o anki beceriksizliği bilemiyorum damar yolum beni mahfetti. Acısı bir yana hala o damar ve dirsegimin alakasız yerleri mosmor.
Herkesin tepkisi bu yönde oldu zaten. Teklif etmeyeceğim kayinvalideme. Belki uygun bir yer bulirum

Bu teşhisi de doktorum koydu kafamdan uydurmuyorum. İkiz gebelik oldugu için genç olduğum için ve ilk olduğu için maalesef başıma gelen bu.

Madem bir iki aylık bir süreç olduğunu biliyorsunuz öyleyse parasıyla gelip yapacak birini ayarlayıp bir süre idare edebilirsiniz. Yeni evli bir kadının düzenini bozduğunuza değmez.

Bu akşam ziyarete gelecekler ama konuyu acmayacagiz. Yakındaki sıcak yemekcileri bı kontrol edicez yiyebilecegim şeyler mi diye.
Apartmanimda hamilede yokki, siz oldugunuzu dusunup yemek gotururdum.Dediginiz gibi bir tabak yemegin bile o anda o kadar kiymeti oluyor ki beklemeseniz bile.Allah yardimciniz olsun kolaylik versin.

sabah ve öğle yemeklerini nasıl yapacaksınız? bence bi tabak fazla değil de 2-3 günde bir gelip size yemek yapmasını isteyebilirsiniz bu arada eşiniz de bi kaç şey öğrensin çorbadır pilavdır makarnadır. Fırın yemeklerini siz tarif edin doğrasın koysun fırına. Kadından her gün beklentiye girmeyin bence. Evet yapar belki ama , belki de ağır gelir , yeni evli henüz samimiyetiniz yok. Yapamam derse gocunmayın bence.

Tarif edemez muhtemelen çünkü yemek düşünmek bile midesini bulandırıyormuş. Benim hamilelikte o kadar ağır değildim ama tv reklamlarda yiyecek bir şey reklamı çıktığında çok fena oluyordum.

Bence hastanede yattığınıziyaret çok kilo verdiğinizi ve annenizin gideceğini söyleyin. Ne yapacağız bilmiyoruz diyin. Eve yemek yapmaya gelecek birini arıyoruz diyin. Teklif etmezse artık çok uğraşmayın. Bir komşunuz sorun böyle biri var mı diye. Belki para kazanmak isteyen bir ev hanımı iki günde bir eve gelip size yemek hazırlayabilir. Bulaşıkları tikayabilir. Aylık 400-500 gibi bir para teklif edersiniz. Hatta her gün gelip kahvaltinizı da hazırlama işini de yapabilir.

Back
X