üvey miyim sizce?

Ben de aynı şeyi söylüyorum Bombaylar sadece bombaydan alabilir. Yazmıştım zaten. Türkiyede 250 kişide falan görülmüş şimdiye kadar.

Ayrıca Bombay olanlar kan bulamadığı için kendi kanlarını stok yapmalılar.Görülme olasılığı 4 milyonda bir.Ben şey için yazdım aa demek ki benim kanım bombay demesinler diye.Zaten böyle bir ekstrem durum olsa doktorlar bunu söylerlerdi.

ben de yıllar önce çok araştırdım ama şuan hatırlamıyorum hangi gruplarla birlşince ne olacağını fakat
0 Rh + ile A Rh + olduğunda B Rh + grubu olmaz diye biliyorum çünkü anneden babadan alınır kan grubu
Mesela benimde Annem A Rh + Babam A Rh + ben 0 Rh - (negatif) 'im

Ama olabilir mi bilmiyorum emin değilim bilgim olmayan bişey hakkında yorum yapmak istemem sadece kendimi örnek göstermek istedim

Stajerler yapmış olabilir testi hep hata yapiyorlar. Anne ya da baba herhangi biri sifir ise AB bebek olmaz. Kesinlikle ama kesinlikle olmaz. Olamaz. Tekrar yaptırın farklı bir yerde
En kısa kısa zamanda yaptiricam inşallah.bunca senedir yanlış biliyomusuz demekki ucumuzden birinin kan grubunu. .

ya en azından dikkate alıp araştırdınız.. sanki üstünüze çamur atılmış gibi çemkirmediniz tebrik ederim..
burda bazı tipleri anlamakta cidden zorlanıyorum zira..

Ya yok çemkirmek değil de, bende bir arkadaşa "eşimi aldatmadım eminim" dedim yani :)) Ama işi kavgaya dökecek bir durum yok, bu işin testi var, doktoru var. Aradım öğrendim sonuçta.

bu kan görünürde O ise ,nerden anlaşılacak bombay olduğu ,kan naklinde alt guruplara bakılıyor mu,negatif pozitif olması dışında ,çok korkutucu geldi bana
Tesadüfen öğrenilir ya da acaba bombay mıyım diye düşünen 0 grupları gidip tahlil yaptırarak öğrenebilir. Yani Konu sahibini de ilgilendiren birşey söyleyeceğim. Eğer Anne ya da baba 0 ise ve bebek beklenenden farklı bir kan grubuna sahip ise bombaydan suphelenip tahlil yaptrmak gerekir.

valla bilen arkadaşlar varsa banada bi el atsınlar
Anne A Rh + Baba A Rh + Ben 0 Rh -

imkanlar dahilinde mi benim kan grubum

bilginiz için teşekkür ederim pek bilgim olmadığından negatif olduğum için üzülüyorum çünkü eşimle kan uyuşmazlığımız var bakalım ilerde bebeğimiz olursa iğnesi varmış ondan olur artık kısmet rabbimin vardır bir bildiği

Kimya mezunuyum bir süre hastane lab da çalışmışlığım var. Laborantım ve Okul ve hastanede öğrendim. Hem lise hem ünv hem hastane bilgilerim var.

Birçok cevapta söyledim negatif olduğumu geç öğrendim ama iğne için geç değildi şükür ki. Doğumdan sonra iğnemi oldum. Oğlum pozitifti çünkü.
Şimdiki hamileligimde ilk aylar lekeleme olunca indirekt coombs testi oldum negatif çıktı ve igne tekrarlandı. Düşüklerde kanamalarda test negatif çıkınca igne olunuyor dedi doktor. İğneden 1.5 ay sonra yine kanama olunca doktor testi tekrarladı pozitif çıktı olmaması gereken sonuç ve cok üzüldüm bayram tatili 1 gün sonraydı. igne pozitif lik veriyormuş ben bilmiyordum doktor unutmuş sanırım titreli test oldu baya uğraş sonucu tatil günü. Titreli sonuç negatif oldu. Rahatladım igne tekrarlandı. Şimdi 28. Hafta da igne olması gerek 2 ay önce olmuştum. Ama normal olması gereken zamanım bu zaman. Şimdi iğnenin 2 3 kere tekrarlanması herhangi bir zarar veya tehlike gösterir mi onu merak ediyorum hiç biyerde bulamadım doktor kontörü pazartesi gunu. Uzun ve karışık oldu kusura bakmayın

hayatiyasa

20 haftadan itibaren doğuma kadar her ay tekrarlanması gerekiyor indirekt coombs testi. Ve 28. haftasında yapılacak olan ıct sonucu negatif ise, doğuma kadar etkileşim olmasını önlemek için anneye anti-D immunglobulin kan uyuşmazlığı iğnesi yapılır. Bunu doktorunuz daha iyi bilir. Gerekeni yapar.

İgne 3 ay kadar yanlış bilmiyorsam pozitiflik veriyormuş. O yüzden ben test yaptırmıcam 2 ay önce igne olmuştum kanamadan dolayı ve sonuç pozitif çıkacak muhtemelen. Ama iğne olmam lazım 28. Haftalık

İğnenin tekrarlanması durumunu bilmiyorum ama 28. haftalıktan itibaren olunması gerekiyor.Doktorunuza iyice her şeyi sorun.İhmal etmeyin.

O kadar şüphe duyuyorsan DNA testi yaptır. Üçünüz de aynı kan grubu olsanız bile senin için rahat etmeyecekti sanırım, şüphecisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…