Hayır eminim kan gruplarimizdan
Ya allak bullak oldum, nasıl olur diye. Bende bakıyorum internetten, bir sürü siteye baktım hepsi imkansız diyor ama elimde kan gurubu kartı var. Hemde bir tane değil, 3 tane kan grubu kartı var hepsi B Rh(+)... Eşimden eminim, kendimden eminim ee koskoca hastanenin 3 tane kan grubu kartı var. Aklım gitti bir an, çocuk mu karıştı desem tıpa tıp eşim...
Allah korusun acil bir durum olsa, bir kaza vs. Acil kan verilmesi gerekse bize sorsalar B (+) diyeceğiz. Türkiye'de yaşamak gerçekten pamuk ipliğine bağlı.
Esimin babası a+Az önce bi arkadaş yanlışlık olduğunu öğrendi bence sizde bi araştırın 0 grubundan AB olmaz diyor tıp. bir yanlışlık daha düzelsin
Esimin babası a+
Annesi 0-
Çocukları
A+
B+
0+
ab+
Yani bu durumda olması mümkün değil mi? Olaya bak valla aydınlatırsanız sevinirim.kv sen ne yaptin
benim annem a+ babamda b+ ama ben 0+ yani diğer kardeşlerimde hepsi b+
Bombay fenotipi diye bir kan grubu daha var lakin. Bu kan grubu 0 olarak görünür Ve bu 0 kan grubunun bebeği AB olabilir. Evet tıbben 0 dan AB olması mümkün değil fakat A ve B Antigenleri içeren bu bombay kan grubu sıfır gibi görünür ve bebeği AB olabilir. Ve bu bombay grubu sadece kendi gibi bombay tip kan grubundan kan alabilir. O yüzden Anne ya da Babadan biri 0 ise ve bebek AB ise sıfır gruba ait kişi bombay testi yaptırsın.Az önce bi arkadaş yanlışlık olduğunu öğrendi bence sizde bi araştırın 0 grubundan AB olmaz diyor tıp. bir yanlışlık daha düzelsin
Esimin babası a+
Annesi 0-
Çocukları
A+
B+
0+
ab+
Yani bu durumda olması mümkün değil mi? Olaya bak valla aydınlatırsanız sevinirim.kv sen ne yaptin
Eski zaman insanları ya bilmiyor ya da yanlış biliyor. Benim annem de benim kan grubum adiye tutturmuştu AB çıktı. Bilmiyorlar.kayınvalidenizin kan gurubu B olması lazım ,yanlış biliyorlardır O olamaz ,o iki kan gurubundan mümkün değil çünkü bu çocukların doğması,yada hastanede karışmıştır,
Bombay fenotipi diye bir kan grubu daha var lakin. Bu kan grubu 0 olarak görünür Ve bu 0 kan grubunun bebeği AB olabilir. Evet tıbben 0 dan AB olması mümkün değil fakat A ve B Antigenleri içeren bu bombay kan grubu sıfır gibi görünür ve bebeği AB olabilir. Ve bu bombay grubu sadece kendi gibi bombay tip kan grubundan kan alabilir. O yüzden Anne ya da Babadan biri 0 ise ve bebek AB ise sıfır gruba ait kişi bombay testi yaptırsın.
Valla içime bir şüphe girdi ki ortalığı ayağa kaldırdım. Eşimin kan gurubundan eminim, kendi kan gurubumdan eminim o zaman çocuk karıştı hastanede desem eşime benziyor. Aradım doğum yaptığım hastaneyi, ve sonuç kızımın kan grubu A Rh(-), sistemlerde kan gurubu bu, ama bize verdikleri kan grubu kartı B Rh(+)... Birazdan hastaneye gidiyorum, kendim zaten avukatım, bu işinde peşini asla bırakmam.
0negatif kan grubu kartını gördüm 3 tane de ölmüş ayrica evde doğurmus hepkayınvalidenizin kan gurubu B olması lazım ,yanlış biliyorlardır O olamaz ,o iki kan gurubundan mümkün değil çünkü bu çocukların doğması,yada hastanede karışmıştır,
Bombay fenotipi diye bir kan grubu daha var lakin. Bu kan grubu 0 olarak görünür Ve bu 0 kan grubunun bebeği AB olabilir. Evet tıbben 0 dan AB olması mümkün değil fakat A ve B Antigenleri içeren bu bombay kan grubu sıfır gibi görünür ve bebeği AB olabilir. Ve bu bombay grubu sadece kendi gibi bombay tip kan grubundan kan alabilir. O yüzden Anne ya da Babadan biri 0 ise ve bebek AB ise sıfır gruba ait kişi bombay testi yaptırsın.
0negatif kan grubu kartını gördüm 3 tane de ölmüş ayrica evde doğurmus hep
Sen ne naptin kv deme geregi duydum tekrardan0negatif kan grubu kartını gördüm 3 tane de ölmüş ayrica evde doğurmus hep
Konu sahibinin annesi vefat etmiş yıllar önceSormak değil, haber verin. İstiyorsanız önce bir doktorla konuşun. Sonra annenize "Doktor böyle böyle diyor. Sizin kan grubu ölçümleriniz yanlış olmalı. Tekrar ölçütürmek gerekiyor" deyin. Allah korusun acil bir durumda insanın hangi kan grubuna sahip olduğunu bilmesi önemli.
Sen ne naptin kv deme geregi duydum tekrardan
Ama bombay fenotipe sahip olanlar sadece bombay dan kan alabilir.Bu çok nadir görülen bir durum.Çok çoook çook düşük bir ihtimal bu.
Ben de aynı şeyi söylüyorum Bombaylar sadece bombaydan alabilir. Yazmıştım zaten. Türkiyede 250 kişide falan görülmüş şimdiye kadar.Ama bombay fenotipe sahip olanlar sadece bombay dan kan alabilir.Bu çok nadir görülen bir durum.Çok çoook çook düşük bir ihtimal bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?