Üvey oğlum

yüzüme yüzüme sırf beni incitmek için banada böyle bir şey söylenmiş olsa ( allah korusun) bende buz gibi soğurdum bir dahada ısınmak için uğraşmazdım. kötümü davranırdım hayır ama benden kendi hayrına tek bir hareket göremezdi.

Bebeğinizi kaybetmenize çok üzüldüm,sabırlar dilerim.
Diğer konuyu akışına bırakın,sevmeyebilirsiniz sevmek zorundamısınız bence değilsiniz ama bu demek değil ki kötü davranıp nefret edeceksiniz ve bunu da ona hissettireceksiniz.
Hislerinizden rahatsız olmanizdan iyi bir insan olduğunuzu tahmin ediyorum,cahilliğine verin ,annesi ile olayınız yüzünden söyledi muhtemelen canınızı acıtmak için. Bu onun kötü biri olduğunu göstermez sadece ergen cahil bir çocuk o. Çocukla çocuk olmuyorsanız sorun yok,zamanla belki buzlar erir,birbirinizi anlar seversiniz. Henüz herşey çok yeni,hisleriniz normal.

Bence soğumakta çok haklısınız. Vefat eden kardeşini sevmediğini söylemiş. Ayrıca 14 yaşındaki çocuk artık tam olarak çocuk değildir. Söylediği ve yaptığı her şeyi bilinçli yapıyor. Ben konu sahibini haklı buldum.

Boşanmış ve çocuklu adamla evliliğe karşıyım tabii o ayrı bir konu.

öncelikle başınız sağolsun.
Sabır versin allah.
Çocuğun tabi ki söylediği söz ayıp olmuş.
Canınız yanmış.
Yaşı ergen olduğu için bi anda demiş olmalı.
Zamanla aranızda ki durum belki düzelir .
Akışına bırakın.

Yani sizin oğlunuz vefat etmiş çok büyük bir acı.karşınızda üzülmediğini söyleyen bir veled var.soğumanız çok normal ama o adı üstünde veled ve annesi belliki kötü yetiştiriyor.kimse kimseyi sevmek zorunda değil bence ama düzgün ve saygılı davranmak durumunda sizde düzgün ve saygılı davranıyorsanız bu kadarı yeterli olur fazlasına gerek yok.sevgi zorla olacak birşey değil.anne baba bile ergenlikte kendi çocuğuna tahammül edemiyor sizin hiç edememeniz normal.inşallah tekrar çocuk sahibi olursunuz biraz acınız hafifler.çocuklu adamla evlendiğiniz için maalesef sürekli hayatınızda bu çocuk ve annesi olacak bunu iyi düşünün eğer bu hayat size ağır geliyorsa çıkmak için hala şansınız var.

Çocuğu sevmediğin konu başlığından belli. Üvey kelimesinde bence bir nefret var. Onun yerine eşimin ilk evliliğinden olan çocupu deseydin daha ılımlı olurdu. Başın saolsun acın büyük. Ama eşinin çocuğu da haklı olarak kıskanmıştır kardeşini. O anne babasıyla büyürken kendi annesiyle büyüyemiyor. Ve maalesef çocuksuz kadın veya erkeğin çocuklu biriyle evlenmesi genelde sağlıksız oluyor ve bir ömür sorun yaşıyorlar. Çocuğu sevmek zorunda değilsin ama iyi davranmak zorundasın. Annesiyle ilgili de yorum yapmamalısın

En hırçın zamanları üstelik dağılan evlilikte pinpon topu olan bir çocuk var .Öfkeli ve hayata kızgın bir çocukla sizin 5 yaş elbebek büyüyen çocuk aynı değil maalesef
Yalnız bu üvey annenin problemi değil ve olmamalı. Annesi babası ilgilensin.

Bir cocugun annesiyle kotu olup cocugun kendisiyle iyi olacagini dusunmeniz bile abes .kimse anasinin karsisinda durmaz .bu tartisma cocuga hic yansitilmamaliydi.14 yas cok buyuk degil o hala bir cocuk .eminim oda sizinle yasamaktan memnun degildir .

Niye uzulmemis .

Başınız sağolsun yaşadığınız kolay değil Allah sabır ve kuvvet versin
Belli ki çocuk annesinin etkisinin altında kalmış
Sogumaniz çok normal ayrıca çocuk hatasını anlayıp özür dileyip hatasını duzeltmeye çalışmıyorsa isinamazsiniz
O çocuk diye normallestirmeyin sakın bu zamanlarda öğrenmeli doğruyu yanlisi
İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın

Çocuğunuzu kaybetmenize üzülmemiş olması bir noktada normal. O da daha çocuk. Kıskanmıştır. Sizinle empati kuramayacak yaşta. Henüz bir yetişkin olmadığını unutmayın.

Ağzına klavyene sağlık...
Üvey çocuk söz konusu olduğu zaman buralarda duyar kasmaya bayılıyor insanlar, yaşamadıkları şeyi eleştirebiliyorlar öyle çabucak, çocuklu adamla evlenmeseymişmiş, çocuğa öyle olacaksın böyle olacaksın hey gidi...
24 yaşında kız, 19 yaşında erkek iki tane üvey evladım var, on yıldır evliyim. Üvey kötü bir sözcük değildir, ben doğurmadım sonuçta, anneleri sağ salim hayatta ben anneleri değilim. Çocuklu bir adamla evlilik kolay değildir ama tü kaka da değildir. Bin kere doğsam yine eşimle evlenirdim. Çocuklara tabi ki kötü davranılmaz, hayatımın her alanını onlara göre şekillendirdim ama kötü bir şey olsa analarının ve babalarının ciğeri yanar benim değil burası bir gerçektir, kimse öz çocuk gibi sevemez. Eşimin hatırı olduğu için, çocuk oldukları için yıllarca hep tolereli ve yumuşak davranmışımdır, babalarının bile düşünemediği yerde ben koşmuşumdur. İlişkilerimiz iyidir ama anneleriyle kıyasım bile olamaz annedir o. Ancak burada konu başka, konu sahibesi bir evlat kaybetmiş yüreği yanmış 14 yaşında da olsa buna saygı duymayı, anlamasa bile dilini tutmayı bilecek, burada baba da kabahatli. Canı yanan eşini en çok onun sarmalaması, onu inciten oğlu da olsa hakkaniyetli davranması ve eski eşin hayatlarına dahil olacağı sınırları kesin çizmesi gerekir. Kadının evladı ölmüş yeryüzünde yaratılmış en büyük acıyı yaşıyor bu arada da üvey oğluna kırgınlığından ötürü kendi kalbini sorguluyor. Öyle insan alnından öpülür, başkası olsa dünyayı burunlarından getirirdi

Kaybınız için üzgünüm Allah sabırlar versin ama 1 yıl önce diyorsunuz çocuk o zaman daha 13 yaşındaymış. 13 yaşındaki bir çocuktan çok mantıklı söylemler beklememek lazım. Adı üstünde çocuk. Hem de anne babası ayrı ve babasının 2. Evliliğinden kardeşi olan bir çocuk. Kıskanmıştır öyle demiştir. Sırf bir lafından dolayı çocuğa böyle soğuk davranmak yanlış bence.

Zaten konunuzun başında ne yaptıysam sevemedim demişsiniz. Demek ki evlendiğiniz günden beri tavrınız böyle çocuğa. Keşke çocuğunu sevemeyeceğiniz bir adamla evlenmeseydiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…