Üvey oğlum

Bende şuna takıldım genelde çocuklar annede kalıyor sizinki neden babası ile kaldı annesi yaşıyor mu? Çocuk kaç yaşında ergenliğe girdi mi?
Onu da düşünün annesiyle olsa anneler bir şekilde çocukları idare eder ama maalesef günümüzde babalar idare edemiyor çevremizde çok var. Yüksek ihtimal sizde kötü davrandığınız için böyle bir şey söyledi çocuk. Psikoloğa götürdünüz mü babasına anlattınız mı?

ben sizi anlıyorum

14 yaş öyle küçük bir yaş değil. çocuk değil evlense çocuğu olur. aklı da fiziği de gelişmiş bireydir.

ben olsam bunu ilk eşimle paylaşır sonra da o çok sevdiği anasına yollardım.

ha kocan bunu yapmıyor kocayı boşardım.

kendi çocuğunuzun acısını bile doya doya yaşayamıyorsunuz. bu zulmü size reva görüyorlar

kaç yaşında

Konu sahibinin yerine kendimi koyduğumda gerçekten içim acıdı. Yapı olarak onun kadar merhametli değilim, ben evimde tutamazdım o çocuğu. Ergen yada değil banane ki, annesi babası mücadele etsin, bu tavırlara katlanmak zorunda mı kadın? Doğuran bir zahmet sahip çıksın, sevsin... burnunu da başkasının evliliğine sokmasın.

Neyin duyarini kasiyorsunuz ben anlamadım ? Kadının çocuğu ölmüş. Bebeği bir kadının ilk yıl hayatı oluyor başka hiçbir şeyle ilgilenmiyorsun . Çocuğunuz var mı bilmiyorum biraz belki empati yapardınız çocuğunuz olsa. Birden onun bosluguyla ugrasirken eşek kadar olmuş başkasının çocuğunu dusunmezsiniz. Kadının mesajlarını okudunuz mu ? Evladım toprağın altında diyor . Anası zahmet olmazsa ilgilensin . Çok seviyormuş annesini hani onun gözüne girmek için yapıyormuş ya. Evinde durup yaptığı yemeği yediğine dua etsin . Kadın yine merhametliymis . Ben olsam gösterirdim ona evladımı ağzına almayı .

Öncelikle başınız sağ olsun
14 yaş çocuk ama aklı ermeyecek, ne dediğini bilmeyecek kadar küçük bir yaş değil lise çağında benim 8 yaşında çocuğum bile öyle denmemesi gerektiğini bilir.
Bence kendinizi zorlamayın geldiğinde surat asmadan günlük rutininize devam edin illa ilişkinizi düzeltmeye çalışmayın
Burada suçlu siz değilsiniz kendi annesi, çocuğunun mutluluğunu düşünen ortalığı karıştırmaz seninle aynı evde kalacağını bile bile çocuğu doldurup doldurup üstüne salıyorsa senin soğuk durman da onun düşüneceği şey.

Ben duyar kasmıyorum. Olayın ergen kısmı var diyorum. Belki kendim belki arkadaşlarımda çok sorunlu ergenlik yaşadıkları için orayla empati yaptım.
Konu sahibinin bütün mesajlarını okudum. Eşini eleştiren tek bir cümle görmedim. Bu konuda eşini sorumlu tutmuyor gibi. Çocuğa artık sevgi beslemiyor olabilir. Bunun için gerekiyorsa boşanacak.

En hırçın zamanları üstelik dağılan evlilikte pinpon topu olan bir çocuk var .Öfkeli ve hayata kızgın bir çocukla sizin 5 yaş elbebek büyüyen çocuk aynı değil maalesef
Bu dediğinizde haklısınız da bunu düşünecek olan dünyaya getiren anası babası neden el kadını konu sahibi düşünsün ki onun sorumluluğunda değil annesi babası düşünecek. Herkes kendi çocuğunun nazını çeker ki 14 yaşında benim de erkek kardeşim var benim öz kardeşim çok seviyorum canım kanım ama çok zor mümkün değil bir başkası tahammül etmez ergen ki başka biri de örneğin babasının eşi de etmek zorunda değil

Neden çocuğu sevmiyor diye boşansin. Herkes başkasının çocuğunu seviyor mu ? Mesela ben kendi çocuğumu çok seviyorum ama başka çocuklarının sesini çekemiyorum. Bu kadın bu çocuğa sekiz yaşından beri bakmış . Burada tek sizi haklı bulduğum konu asıl suçlu erkek . O çocuğuna terbiye ve sevgi vermek zorunda

Şu anda odak noktası ergen çocuk değil. Onun bir anne babası var onlar ilgilensin. Bunu sorumluluğu neden kadında oluyor ? Bunu burada yazarak evet duyar kasıyorsun. Kadının bebeği vefat etmiş ama senin derdin ergen bir çocuğun kaybolması vs vs

Çocuğun anası var, babası var onlar sorumlu davranıp çocuklarına bakacaklar o zaman yok ama bu kadının basına atmışlar. Herkes kendi çocuğuna baksın bu kadın zorunlu mu başkasının çocuguna bakmaya, hele ki içi kan ağlıyorken?

Evladı ölen bir anneyle kavga edecek kadar vicdansız, merhamet duygusu hissetmeyen bir kadının oğlu işte. 14 yaşında bir çocuk kendi kardeşinin ölümüne üzülmüyor. Sizin değil üvey çocuk bakmak, kolunuzu kaldıracak dermanınızın olmadığı bir dönemde iyi sabrediyorsunuz. Kusura bakmayın ama kocanızda çok pasif. Bu yaşananlara izin vermemeliydi. Ben de sevemezdim, bu konuda kendinizi sakın suçlamayın. Bir süre annesinin yanına gönderemez misiniz? Annesi de az sorumluluk alıp kendi doğurduğuna bakıversin

İşte sorun orada dediğiniz gibi boşanmış karı koca (anne baba değil!!) Sorumluluk almıyor
Acılı anneye pinpon topu gibi sürüklenen öfkeli çocuğa bakmayı mecbur bırakıyorlar

Ya burada bütün yorumları okumadım ama siz haklısınız. Ben 14 yaşımdayken tabi ki 30 yaş olgunluğunu olmaz ama çocukta değildim öyle. Gayet o yaşta neyin doğru olduğunu bilirsin. Aileden bir terbiye görüyoruz sonuçta 5 yaşında değiliz ağzıma geleni konuşalım. Bir çocuk nasıl nefretle büyütülüyorsa, kendi kardeşine, kan bağına üzülmüyor inanılır gibi değil. Ama eşiniz de suçlu hatta en büyük suçlu o! ben böyle bir şey yapsam babam beni hayatından siler heralde. Kocanız gibi birine saygı duyamam ben ya. Allah sabır versin öncelikle rahmetli çocuğunuz için daha sonra bunları yaşamak zorunda kaldığınız için..

Acını sıkıntını anlayabiliyorum bence sen çok güzel yürekli bir annesin. Şu anda biri benim oğlumu sevmediğini söylese bal olsa soğurum ki Allah göstermesin bir kaybın ardından üzülmedim iyi olmuş minvalinde konuşulursa bu çok çok yaralar beni. Senin acın çok büyükken üvey oğlun biraz ergenliğin etkisi, muhtemelen biraz annesinin dolduruşuyla seni hassas karnından vurmak istemiş. Buna rağmen sen yine onu düşünüyorsun. Korkma canım benim mühim olan niyet sen onu sevmek zorunda değilsin hatta şu anda uzak hissetmen çok normal çünkü canını yakmış. Ona kötü davranmıyor, ondan bir şeyi sakınmıyorsan için rahat olsun. Meleğin için de sabırlar dilerim

Çocuğu sevmiyor diye değil, kendisini bu kadar yalnız bırakan bir adamla neden hala evli? Rahmetli olan çocuğu konu sahibi babasının evinden mi getirdi? Bu adam o lafları duyduğunda neden gık demedi bu çocuğa? Hani kazık kadar 14 yaşında çocuk ya, birkaç yıla oy verecek ya, şimdiye kadar empati geliştiren bir birey olması gerekiyordu ya? Konu sahibinden daha fazla hiçbirimiz kaybettiği çocuğuna üzülemeyiz. Siz böyle konuşurken o sevmeye sevmeye kocasının çocuğunun ödevlerini yaptırıyor. Bunu sen yapmazsın, o yapmaz, öbürü yapmaz. Belki ben bile yapmam. Ama konu sahibi yapıyor. Neden? Samimi soruyorum, konu sahibi ne uğruna tahammül ediyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…