Uyanık ev arkadaşları, faturalar nasıl paylaşılmalı?

Ben bu kızları çıkaramıyorum evden. Çok pisler. Bir de şişeyi düşürüp kaleboduru göçürmüşler. Yaptırtabilir miyim bunlara? Özetle bu kızları nasıl çıkarırım?

Ben bu kızları çıkaramıyorum evden. Çok pisler. Bir de şişeyi düşürüp kaleboduru göçürmüşler. Yaptırtabilir miyim bunlara? Özetle bu kızları nasıl çıkarırım?

öncelikle yanınızda bir yakınınız olsun ben korkarım böyle şeylerden ( ablam doğu hizmetindeyken bir kızla kalıyordu kız bardak fırlatmıştı)

kızları alıp karşınıza kusura bakmayın evden ayrılmanızı istiyorum diyeceksiniz. hayır gitmiyoruz derlerse polis çağıracaksınız ne yapacaklar zorla oturacak değiller ya?

Normalde kırdıkları yeri yaptırmaları gerekir tabii ama bu kızlara yaptırtabileceğinizi pek sanmıyorum. Depozitodan karşılayacaksınız gibi görünüyor.

Çıkmalarını söylediğiniz halde çıkmıyorlar mı?

Aranızda resmi bir kontrat yok, bu nedenle klasik anlamda bir ev sahibi-kiracı ilişkiniz yok. O yüzden sanırım evimi işgal ediyorlar diye mahkemeye verebilirsiniz, ama bu durumda aranızdaki sözleşmeyi gösterseler nolur bilemedim.

Bir de yasal yollara giderseniz vergi kaçırmış durumuna düşeceksiniz çünkü kira alıyorsunuz ama bunu beyan edip gelir vergisi ödemiyorsunuz.

En iyisi kızları ikna etmek sanırım bir şekilde.

47 lira cidden para değil,bölün 3e ödeyin yahu neyi hesaplıyorsunuz.
Geçen ay gelmedi diyorsunuz ama bu aya eklenmiştir.
Memnun değilseniz gönderin evden.

vergi ödemek için belli bir limit yok muydu? Elden aldım, vermediler derim. Nasıl ispat edecekler? Gerçi yazışmalar ve kontrat var ama sadece 2 ayın. 1500 etmiyor o da.

Hala faturaya takanlar var. Utanmasalar tuvalete atılan çöpü ayıracak kişilere karşı evet hesaplama yapıyorum. Ama biz doğalgaz kullanmıyoruz diyorlar. Doğalgaz(radyatör tarafı) geldiğimde açıktı ama kullanmıyorum diyor. Ortak yerleri temizlemiyorlar ya. Ben mi kalıyorum evde?

Kendilerine ev aramaları için süre verdim. Çok çalışıyoruz, zamanımız yok ev arayacak diyorlar. Yıllık kontrat yapmadım ama sen bize kiraya verdin diyorlar. Kısaca uyanıklar. Kızlar benim evde benden daha rahat.

Ben evde 1 hafta kaldım sadece. Çamaşırları da yıkamadım. Aralık ayında faturam oluşmamış bile.

Neyi nasıl hesaplayacağımı şaşırdım açıkçası. Yemek yapıyorlar, ellerini sıcak suyla yıkıyorlar. Su faturası geldi, yine aynı ama biz evde değildik.
Bence ince hesap yapan sizsiniz kızlardan birinin yerinde olsam 10 lira verirdim susun diye hahaha

Kirada oturanlar, yazın izne falan gittiklerinde o günleri düşüp ev sahibine eksik kira mı veriyor? bir kursa kaydolduğunuzda gitmediğiniz günlerin ücretini düşebiliyor musunuz? aylık ödemeler aylıktır. bir kere ben bu ay bu evdeyim dendikten sonra isterseniz adım bile atmayın o ayki ücretten sorumlu olursunuz, bu uyanıklıksa ilerde bu uyanıklıkla zor günler yaşayacakları kesin :)

@babely, faturaları da geçtim, insan evi temizler ya. her geldiğimde ben temizlik yapıyorum. kendi odalarını temizliyorlar, hole, banyoyaya dokunmuyorlar. Neyse çıkartmanın yolunu bulursam çıkartacağım.

Back
X