Uyku sorunumuzz :(

bbasakk_88

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
140
37
13
37
merhaba byanlar 4 aylık kızım var ve gündüz uykusu yok denecek kadar az en fazla uyudugu 1 saat oda günde 1 kere diğer uykuları 15 dk 25 dk falan oluyor çıldırmak üzereyim. Hiç bir sıkıntısı da yok neden uyumuyor olabilir

bu uyku problemlerini görünce dayanamayıp yazıyorum hemen:)
benim oglumda öyleydi.
nerdeyse hiç uyumazdi.
bazen bir saat bazen hiç.inanın o uyuduğu bir saat bile akşam uykusundan alırdı.:confused:
hareketli zayıf bir bebekti gündüz uyumaz ,en ufacık seste uyanır ,5 dk uyusa 5 saat uyuşmuş gibi uyanırdi.:KK51:
su an 8 yaşında.sabah en geç 7 de uyanır.
gündüz hayatta uyumaz ki bu yaşına kadar hiç gündüz uykusuna alistiramadim.
akşamda en geç 10 dedi mi uyur.
yani bazı çocuklar öyle oluyor.
çok zor gerçekten yaşayan bilir.çok isterdim sabah en azından 9 'a kadar uyusun:uykucu:
bir sağlık problemi yoksa, gazı yoksa sürekli aglamiyor ama uyumuyorsa..
kolay gelsin.:110:
sağlıkla buyütün.:anne:

kızım sizin gibiydi, herkes 6 aylık olsun düzelir dedi, 6 aylık oldu asla değişmedi, sonra kv 1 yaşına girsin düzelir dedi, aslaaa düzelmedi, sonuç şuan 8 yaşında ve ilk 4 sene aslaa uyumadı, hem gece hem gündüz, en uzun uykusu 20 dk'dı, şuan ise sabah 7'de ayakta ama ben gece kalkmamasına razıyım :)

benim oglumda öyleydi.
nerdeyse hiç uyumazdi.
bazen bir saat bazen hiç.inanın o uyuduğu bir saat bile akşam uykusundan alırdı.:confused:
hareketli zayıf bir bebekti gündüz uyumaz ,en ufacık seste uyanır ,5 dk uyusa 5 saat uyuşmuş gibi uyanırdi.:KK51:
çok zor gerçekten yaşayan bilir.çok isterdim sabah en azından 9 'a kadar uyusun:uykucu:

Benim kızımda aksam 7.30 dedim mi uyuyor sabaha kadar 1 veya 2 kere kalkıyor gece uykusundan yana sanslıyımda gunduz de uyusa en azından bende bi nefes alırım yada işlerimi hallederim ama yok sabahda dediğiniz gibi en gec 8 de kalkıyor

Çok yorulması, az aktivite yapması, tam doymuyor oluşu, dis çıkarması, oturmuş bir düzeninin olmaması, sabah erken kalkmaması, atak dönemi...
Bunların hepsi sebep aslinda.

Hareketli bir bebek aslnda doyuyor hatta biberonu diliyle itiyor sütüm kesildiği için mamayla besliyorum diş etleri şişti ama daha cıkmaz dedi doktor bılemıyorum valla şaştım kaldm

Benim küçük kızım da öyleydi. Yatırmamla uyanması bir oluyordu. 1 yaşından sonra yavaş yavaş düzene girdi. İllaki bir sorunu olmak zorunda değil, belki uykuyu sevmiyordur.

Havalar sıcak, başına şapka tak dışarı çıkar. Açık hava iyi gelir belki uykusunu getirir.

Hareketli bir bebek aslnda doyuyor hatta biberonu diliyle itiyor sütüm kesildiği için mamayla besliyorum diş etleri şişti ama daha cıkmaz dedi doktor bılemıyorum valla şaştım kaldm
Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler
Bu kitabı öneririm.
Günlük rutin oluşturma konusunda çok faydasını gördum ben.

Benim kızımda aksam 7.30 dedim mi uyuyor sabaha kadar 1 veya 2 kere kalkıyor gece uykusundan yana sanslıyımda gunduz de uyusa en azından bende bi nefes alırım yada işlerimi hallederim ama yok sabahda dediğiniz gibi en gec 8 de kalkıyor
biz 5 ay 1 haftalik olduk gece 9-10da yatar sabah en gec 6da kalkar gecede iki kez uyanir bide 6dan sonra guler oyun oynar asla uyumaz sallarken uykusuzluk gozumden akar bazen boynum duser uyanirim hele bide hareketlendi ya iyice iflahimi kesiyor gunduz 1-2kere uyur oda 15dakika yarim saat olur uyudugum gunleri ozledim aman saglikli olsunda bunada raziyim

Benim küçük kızım da öyleydi. Yatırmamla uyanması bir oluyordu. 1 yaşından sonra yavaş yavaş düzene girdi. İllaki bir sorunu olmak zorunda değil, belki uykuyu sevmiyordur.

Havalar sıcak, başına şapka tak dışarı çıkar. Açık hava iyi gelir belki uykusunu getirir.

Evet gündüz uykusunu sevmiyor galıba uyanıkkende sureklı ilgi istiyor zilli bırak işini gücünü benmle ilgilen diyo :) saglıgı yerınde olsun da gerısı onemlı deıl ama uyusa da ben rahat etsem dıorum

bebek olduğu için normal...hemşirelerde diyor 20 30 dk ile emzirin diyorlar...:emir_bebek: zaten zamanla uykusu düzene girer ....:anne:

Evet gündüz uykusunu sevmiyor galıba uyanıkkende sureklı ilgi istiyor zilli bırak işini gücünü benmle ilgilen diyo :) saglıgı yerınde olsun da gerısı onemlı deıl ama uyusa da ben rahat etsem dıorum
Kızım da sürekli kucağımda durmak istiyordu. Uyurken yanında yatacağım yada kucağımda uyuyacaktı. Bir çocuğum daha olduğundan benim için yorucu oldu. Gece uykusu hâlâ düzensiz.

oyun halısı alın, artık ilgi duymaya başlamıştır oyuncaklara seslere. Oyun halısında oyalanırken sizde işlerinizi yaparsınız.

Kızım da sürekli kucağımda durmak istiyordu. Uyurken yanında yatacağım yada kucağımda uyuyacaktı. Bir çocuğum daha olduğundan benim için yorucu oldu. Gece uykusu hâlâ düzensiz.

oyun halısı alın, artık ilgi duymaya başlamıştır oyuncaklara seslere. Oyun halısında oyalanırken sizde işlerinizi yaparsınız.

Aldık oyun halısı var ilgi duyuyır evet ama artık dönmeye basladı yuzustu donuyo aglıo bu sefer ılerı gidemediği için tekrar gelip ceviriorum o bi daha donuo :)

benim oglumda öyleydi.
nerdeyse hiç uyumazdi.
Yaaaa gerçek mi bende zaman geçtikçe duzelir diyordum eyvahlar olsun ;)

Aldık oyun halısı var ilgi duyuyır evet ama artık dönmeye basladı yuzustu donuyo aglıo bu sefer ılerı gidemediği için tekrar gelip ceviriorum o bi daha donuo :)
Ne güzel işte. Şimdiden dönmeye başlamış. Arada bir yüzüstü yatırıp önüne oyuncak koy uzanmaya çalışsın, diğer tarafa dönmeye çalışsın.
Bu arada bebeğin bayağı hareketli galiba. Şimdi aklıma geldi. Benim kızım da çok kısa uyurdu. Yengem uyutmadan önce yarım kundak yapardı. Daha uzun süre uyurdu. Bebek hareket ettikçe kendini uyandırıyor. Elleri sürekli yüzüne çarpıyor, kundaklı olunca daha sakin uyuyor.

Hey Maaşallah.. o çocuğun daha uyumasını bekleme bence 12-25 dk uyuması bile iyi :KK48:

Gece 1de uyuyup 45 dk da bir uyanarak sabah 8 kalkan, gündür yürüme sesine uyanan çocuk olsa bizimki gibi napıcaktınız:KK45:

Back
X