Uyku Uyku Uyku!

KisaSamsun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
3.721
3.113
248
Merhaba kızlar..
Benimde bir derdim var çözemediğim.
O yüzden sürekli takıldığım bu forumda sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ben 2 senelik evliyim çocuğum yok çalışmıyorum. Bütün gün evdeyim anlayacağınız.
Ve son zamanlarda o kadar abarttığımı bildiğim halde bir şey yapamadığım bir sorun var.
Kızlar hergün akşama kadar uyuyorum! Eşim gelmeden bi iki saat önce yada geldiğinde uyanmış oluyorum o da 6,30 en geç 7 gibi gelir.
Hergün diyorum kendime bugün şunu şunu yapiyim evde, temizlik yani bir arada markete gidiyim alınacakları aliyim ama öyle kalıyor. Yataktan kalkamıyorum resmen!
Gün içinde uyanıyorum, o da alarmla. Akşama kadar bir alarm trafiğim var kuruyorum ama kalkmıyorum bir saat sonrasına falan kurup tekrar uyuyorum. O kadar rahatsız olduğum halde genede kalkamıyorum yataktan. Bu saat oldu yeni uyandım sayılır evde de birsürü işim var bir şey yapmıyorum çok ama çok rahatsız oluyorum bu durumdan. Gece de uyuyamıyorum haliyle sonra telefonda kk da takılıyorum ya da oyun oynuyorum. Bi gram uyku olsa denicem ama tık yok.
Bir ara düzeltmeye çalıştım ama o da bi kaç gün sürdü sonra yine devam..
Siz çalışmayan evde oturan hanımlar ne yapıyorsunuz nasıl kalkıyorsunuz ve ben ne yapmalıyım çok sıkıldım bu durumdan? Belki sizden gaza gelip düzelirim son çaremsiniz
Güzelim gündüzlerimi çöpe atıyormuşum gibi hissediyorum. Bende gündüzleri evimle ilgilenip sonrada işim bitince dizimi açıp kahve içmek istiyorum.

Merhaba ilk havalardan diyecektim ama sizin uyku saatleriniz şaşmış.

Bence yeni uğraşlar hobiler edinmelisiniz.Sanki sıkılmışlıktan kaynaklı depresyon modundasınız gibi geldi bana.

Halk eğitim merkezi kurslarına katılın bence eğer çalışmak gibi düşünceniz yoksa. Tüm gün evde aynı monotonluk sizi bezdirdi bence.

Ayrıca belli süre sonra ne kadar uyusanız da uykunuzu alamamış hisseder,uyudukça uyumak istersiniz.

Son düzenleme:
bende kendimi bildim bileli uyku delisiyim.
Çok özeniyorum 5-6 saatlik uykuyla duranlara
Anladım ki uyumak uykumu getirir oldu

buna benzer konu acmistim
ben anladim ki surekli ayni seyleri yapmaktan sıkıntı basiyo hicbirsey yapmak istemiyosun
amA ben senin gibi aksama kadar yatmiyom
en gec 2de kAlkiyorum.

bende calismiyorum evdeyim tum gun..merak ediyorum ev hanimlari evde vakitlerini nasil degerlendiriyorlar????

Son düzenleyen: Moderatör:

ah yalnız değilmişim...eşmi gönderiyorum kahvaltı masasını bırakıp küt..rahat ikiye kadar aralıksız..ben namaz kıldığım için öğlen geçmesin diye zar zor kalkıyorum yoksa aksamı bulurum..birde annem ve ablam saolsun rahat bırakmıyor sürekli tel çalıyor:)dediğin gibi bir kaç gün düzene sokuyorum sonra yine aynı..ben panik atak tedavisi görüyorum doktoruma dedim cok uyuyorum diye..sabah eşinle cık bir yürüyüş yap gel demişti vücut uyanıklık hormonu salgılarmış..tabiki yapmıyorum:)

Kurs iyi olabilir ama burda nerededir bilmiyorum araştırmam lazım.
Aslında ben evde zaman geçirmeyi seven biriyim uyku delisi olmadan önce işimi de yapardım dizi de izlerdim. Havaların etkisi olabilir evimiz çok olmasada soğuk ve karanlık ondan da pek kalkasım gelmiyor. Yazın kalkıp perdeyi açardım güneş girerdi ama şimdi o da yok bende sürekli uyumak istiyorum.
Bu yaşadığım her neyse ondan kurtulmam lazım dediğiniz doğru olabilir teşekkür ederim..

Bende öyleydim bir ara o zaman sorun etmiyodum saati çünkü kendimi bildim bileli uyku delisiyim normal geliyodu bana ama abartmaya başladığımdan beri artık rahatsız oluyorum ne kendimle ilgilenebiliyorum ne de iş yapabiliyorum :26:

Kendi iradenizle kalkamıyorsanız psikiyatriye gidebilirsiniz bu çok uyumayla ilgili bir ilaç yazıyor ve gerçekten faydası oluyor.

Ayrıca belli süre sonra ne kadar uyusanız da uykunuzu alamamış hisseder,uyudukça uyumak istersiniz.

Evet kesinlikle katılıyorum. Bir kere çok uykum vardı ama bişey olmuştu yataktan kalkmıştım saat 4 falan, sonra o arada uykum açılmış kendi kendime dedim ya benim fena uykum vardı nereye gitti Aslında bununda bilincindeyim ama cıx genede kalkamıyorum sinir olduğumda bu ya zaten..

Of napıcaz böyle bilemiyorum ev hanımı olmak zor iş

bence bir gün dişini sıkıp eşinle beraber kalktığında bir daha yatmarsan bu işi yavaş yavaş düzene sokarsın.

mesela yarın eşin gidince masayı topla ve işlerine başla. bütün camları aç hem temiz hava girsin hemde sen soğuğun etkisiyle uyanırsın. bir yandan da süpürpeye başla eğer o saatte süpürge açamazsan banyoyu ve tuvaleti yıkarsın sonrada odalara girersin.

öğlen olmadan bütün işin biter e haliyle yorulmuşda olursun alırsın bi kahveni bi çikolatanı tv ye yada bilgisayara geçersin. dolayısıyla uykun açılmış olur.

öğleden sonra ya avm ye gider gezersin yada arkadaşlarına dolayısıyla tüm gün uyumamış olursun akşamda eşin gelmeden sofrayı kurar güzel bi akşam geçirirsin dolayısıyla geceye uykusuzlukla ulaşırsın tüm gece uyuyuncada sabak erken kalkarsın. yani 1 günle olayı halledersin:9

Bende sizin kadar olmasada uykuya düşkündüm,kızım olmadan önce.

Öğlen saat 1, 2 uyanıyordum.inanın insan afallıyor yani günün bir deeğeri kalmıyor.
Arkadaş çevreniz nasıl ?

Eğer bukadar uyuyorsanız arkadaşlarınla görüşme imkanında olmuyordur.
Çocuğunuz olunca düzeniniz dahilinde,uykunuzun saatleride değişiyor emin olun.

artık çocuk yap!..(annemin cok uyumama bulduğu çözüm:)

Anneler işte Çocuk uyutmadığı için sorun kalmıyo ama bana gelmez sanırım :)

Güzel bi yöntem bunu yapıyorum ama en fazla 2 gün sürdürebiliyorum devamı gelmiyo. Belkide kendimi çok kasıyorum illa sabah kalkıcam diye 3. gün öğleden sonra kalksam bile olur aslında.. Bugün kısmet olmadı ama yarın deneyeceğim sanırım teşekkürler tavsiye için :)

Çok uyumak eğer yorgunluktan falansa bir doktora gitmekte fayda var. Sarılık vb hastalıklar yatabiliyor altında...

Ah keşke bende evde olsaydım 😩 canim arkadaşlara katiliyom senin uyku şaşırmış sabah akşamı. Bence sen bu akşam yatağa gir ve uyumaya çalış ama muhtemelen uyuyamican yine sabaha karşı dalacan uykuya. Sabah saat 8 de uyan ama uyan. Uyku cokk ağır ve tatli gelicek , bir sürü bahane aklına gelicek uyumak için ama uyan ve kalk terk et yatağı. Eşin işe gidiyorsa kahvaltı hazırla yada en güzel çözüm dışarı çık hava al. Bu soğukta dışarda işim ne diyecen, biz kadınların çok sevdiği birşey var alışveriş. Çarşı açıksa git gez biraz eve gel ama sakin uyuma. Akşama kadar oyalan.

Ha birde uykusuzluk ve yorgunluk cokk ağır gelirse ki gelecektir! Sana tavsiyem bol kahve iç ve enerji gibi içecekler iç.

Bende eskiden senin gibiydim ama şimdi çalışıyorum ilk başta zor olmuştu ama şimdi alisiyo insan.

Ben de ev hanimiyim uyumaya vaktm yok.sabh 7 de uyanr kahvlti hazrlarm esime.yolcularm onu kizm uyanr ona da kahvlti bi saat sohbet edrz kahvltida.sonra en bastaki odadan baslarm once havalndr topla temizle supur.yemek yap oyun oynarmkikizimla.komsuya giderm kahveye bazen.alisverse cikarm ev gezmelerine gidrrm. kitap okup tv izlerm gerci gundz hic bisey yok.hop aksm oldu esim gelir yemk saati.sonra dizi ve cay keyfi yaparz kizimi hikayele yatrirm.yine topla evi sonra hop kanepe gec saate kadar da otururm 2 de filn uyurm ama sabh 7 yi gecmz uyanmam.bazen 5 te kalkarm namaz icn sonra uyumam.uyku uykuyu getirir kizlar erkn kalkan yol alir evin bereketi olur yattikca hem siz hem hayatiniz agirlasr.vakit oldurmktr fazla uyku.sabah hemn kalkn once bi muzik acin bi kahve.evi havalndrin o uyku agirligi da gider..

benim yaptığım bi manyaklıktan bahsedeyim saat başı zift gibi nescafe içtim (kahve beyazlatıcısı ve şeker koymadan)
uyuyacağım saattende 5 saat öncesinde kestim içmeyi. aman Allahım kafamı yastığa koyduğum anda direk daldım ama insan aptal hissediyo kendini yorgun halsiz. uyku düzenini oturtmak adına 1 güncük çekilir bu eziyet

Bende geçen sene çok uyurdum sonra bir kursa yazıldım hafta içi hergün sabah gidiyordum. O kadar güzel oluyorki aslında erken kalkmak kursuma gidiyordum öğlen eve geliyordum kurstan verilenleri yapıyordum evde. Bekarken evin dışarı işlerini ben görürdüm dışarı çıkardım falan filan her şeye vakit kalıyordu. Gece 11 buçuk gibi yatıyordum. Ve gündüzün güneş ışınlarının insanın psikolojisine çok iyi geldiğine inanıyorum insan daha pozitif ve enerjik oluyor. İlk başta sabahları kalkmak zor geliyordu ama alışmıştım.

O zamandan beridirde alıştım artık en geç 10da kalkıyorum. O da 2de 3de yatarsam. 8 saat uyku ideal bence. Ben alıştım 8 saatlik uykuya şimdi rahatım.

Çok uyumak eğer yorgunluktan falansa bir doktora gitmekte fayda var. Sarılık vb hastalıklar yatabiliyor altında...

Kalkmaya üşeniyorum diyebilirim.. Kış olunca sıcak yatağı bırakamıyorum sabahları.. Akşama kadar da öyle devam ediyor hep diyorum kalkiyim ama olmuyor..

Yarın deneyeceğim kısmetse. Zaten her sabah kalkıyorum eşimi işe gönderdiğim için.. Sonrada gelip yatmayacağım perdeleri açıcam öncelikle sonra bi kahve :) Gece yatarken de telefonu uzakta tutucam mümkünse uykum olmadığı için hemen kk'ya giriyorum sabahı ediyorum konudan konuya geçerek :/

Burda arkadaşım, komşum yok bi tek ablam var o da çalışıyor birde evi çok uzakta otobüsle yarım saat sürüyor.
En son dediğinizi yarın yapıcam inşallah :)

canım bu ne ya rahatsız olmakta haklısın. ne oyle ,gunduz evın sın sın edıyodur emınım .kalk ısıne gucune bak evınde bı hareket olsun canlılık olsun yemegını yap esnıne sevecegı pasta tatlı yap ısını bıtır guzel bı kahvenı yap keyıfle yudumla cocugunda yokmus ıstersen bıseylerı bahaneyle almaya cık bak gor aksam nasıl guzel uykun gelecek gunduz bıseyler yapnca saglıkta almaz bu gıdısle dıkkat et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…