Uyku Uyku Uyku!

Bende Çok uyuyanlara şaşırıyorum yahu nasıl uyuyorsunuz bi ben yapamadım ?
Ben Çalışıyorum haftaiçi gece 23:30 00.00 gibi yatarım sabah 5:30 da eşimi yolculamak için kalkarım 6 ya kadar uyuyamam sonrauyursam 7:50 de kalkar işe giderim.
Haftasonu her gece yatarken diyorum yarın 12 e kadar uyuyacağım (benim için max. uyuyabileceğim saat ) gel gör ki uyuyamam.
saat 9:30 en geç 10 ben ayaktayım uyuyamam vücudum hiç istemez uykuyu beynim karşı bi kere uyuyup zamanı geçirmek istemiyor. bu öğrenciykende böyleydi. Hiç unutmam gece bi kere 4 de yatınca gündüz 4 te kalkmıştım bi odur yani
O yüzden benim hafta sonu anlayışım 10 gibi uyanınca erkenden işleri yapıp gezmeye gitmek ya da misafir ağırlamak.
Sana tavsiyem birgün telefonunun alarmını kur yüksek sesle ve farklı bi müzikle çünkü kulak aşinalığı olmasın ve yatak odası komodinine yada yan odaya felan bırak uyan bi şekilde ve yatma. Gece erken uykun gelecektir uyu bunu bikaç kere yap düzene girer uykun.

Son düzenleme:

o durum ısten ayrıldıgımdan bu yana (3 haftadır yaklasık)bende de var, duzenım komple degıstı.. eskıden gece 2 uyurdum sabah 8 uyanırdım, şuan evdeyım sabah 8 gıbı uyuyordum (düne kadar) oglen 2 gıbı kalkıyordum yanı ıyıce sastı uyku duzenım, şimdiyse duzeltmek dün gece hıc uyumadım, artık normal bır saatte yatıp yarın erken kalkmayı planlıyorum, bu arada telefon calmasa yerı gelıyor taa esım eve gelene kadar uyurum....insanın erteleme luksu olmadıgı bır ısı olmayınca ısler degısıyor bırazcık, mutlaka hobı sart dıyorum benım 3 haftadır evde boyamadıgım sey kalmadı yoksa ıyıce depresıf olup, iyice uykulu olucam uykumu alsamda

canım bende napcamı şaşırdım bu konuda...
gece 3,4,5 oluyo anca uyuyabiliyorum.
1 de kalkıyorum..
temizlik yemek derken eşim 5 olmadan evde oluyor..
erken kalkılan evde bereket olur derler ama nerde.
dun hastaneye gittim inan 5 de yatıp 8 de kalktım ama gece gene aynı 3 olmadan uyuyamadım.
en iyisi bi gün hiç uyumicam.
ertesi gun erken yatıcam uykum duzene grsin.
gün ölüyo resmen ya.

bir yerde okumustum biyolojik saat geri degil ileri gidermis,
yani 1-2de uyanmaya baslarken bir sonraki gun biraz daha gec yatarsanız ertesi gun kalkma saatiniz direk 3-4 oluyor,
tek basınıza yasasanız bunu aşamalı olarak duzene sokun diyecegim ama esiniz gelince uyumak zorunda kalacaksınız.

ben bazen proje nedeniyle sabahladıgım icin uyku duzenim sık sık bozuluyor,
ertesi gun keyfi degil mecburi isim varsa hemen duzene sokuyorum
ama haftasonu ise hemen bir program yapıyorum ki kalkmak zorunda kalayım,
koydugunuz programlar/işler normalde kacmak istediginiz degil kosa kosa gitmek isteyeceginiz ya da baskasına ayıp olmasın diye mecburen yapmak zorunda kalacagınız seyler olsun, yoksa ertelemeye baslıyorsunuz.

bir de uyuyacagınız sure 3un katları oldugunda daha saglıklı ve zinde olunuyor diye okumustum bir yerde,
hakikaten de oyle, ben ya 6 ya da 9 saat uyudugumda tam uyanmıs hissediyorum, 7-8 uykum bolunmus gibi gleiyor tekrar yataga gitmek istiyorum haftasonları.

son olarak,
hani sizden buyuk komsularınız var ya o ablalar,
bir kursa baslamamıs olabilirsiniz ama onlarla tanısın kahve icmeye gidin.
bir gun borek kek yapıp, kapılarını calın cok mutlu olurlar...
hem onların tecrubelerinden de cokca yararlanırsınız,
zamanla onlar gunduz kahvesine gelip yarım saat oturup giderler vs derken daha farklı ve duzenli bir hayatınız olur.
belki orgu veya takı vs ilgili iseler onlardan da bu seyleri ogrenip beraber yaparsınız.

ben ogrenciyken bile tatlı yapıp komsularımın zilini calardım, cok severlerdi beni :)

biraz uzun yazdım sanırım.
bu sorunları o kadar yogun yasadım ki... bazen yorgunluktan bazen bosluktan hep uyku halindeydim.
aklıma gelenleri bir cırpıda paylasayım istedim.

not: gunaydın bu arada

Benim eşimde şaşırıyo bana nasıl uyuyabiliosun o kadar diye?
O da hergün 07:15'te kalkıyo akşam da erkenden uykusu geliyo.. Hafta sonu zorla uyutmaya çalışıyorum 9'da açıyo gözlerini
Bugün başladım bakalım nereye kadar gitcek :)

kalktın mı canım saat 11:40

Evet Eşimi işe gönderdim ve uyumadım

Günaydınn
Bu akşam uykum gelir umarım ve uyuyabilirim. Uyuyamasamda zorlicam artık kendimi
Komşularıma pek ısınamadım benim gibi genç, yeni evli olsa neyse ama anlaşamam ben onlarla :)
Yorumunuz için teşekkürler :)

Son düzenleme:

Bende çok fena uyuyorum alarm olmayınca, böyle alışmış bünye napalım
Hobi olarak ne yaparım bilmiyorum düşüncem :) Şimdi birsürü işim var evde onları yapıyorum, işler birikti iyice

Çok doğru.. İçim gidiyo bütün gündüzü uyuyarak geçirince :/
Bencede hiç uyuma ertesi gün mecburen uykun geliyo denemelisin sende :)

kk işe yaradı eşimi gönderince tekrar uyumadım. Şimdi ki amacım gece erken yatıp erken kalkabilmek :)

Ben de evde oldugum günler uyuyayım diyorum yok arkadaş uyuyamıyorum Ama çok uyumakta insanı sersem gibi yapıyo.Bence depresyon yani korkulacak türden olmasada Hobi edinmek şart ya da kendine iş çıkarmak

Uyku düzenini değiştireceksin. Sadece yarın uyuma; bak gece nasıl uykun geliyor. Uykusuzluktan ölmez insan, bir gü uyumayıver ama boş boş oturursan uykun gelir tabii. Yarın gündüz dolapları düzenle mesela ; hem vakit geçer hem de uyumamış olursun. Akşam da bebek gibi uyursun.

Senin saatlerin yine iyi canım ya ben öyle olsam dert edip konu açmam :) Aslında o saatlerde ne yapıp edip kalkabilsem ne kadar dayak yemiş gibi olsa da açılıyor uyku yarım saate :) Ama olmuyo işte [/QUOTE]

evin rutubetli mi?
mesela bizim evimiz ok rutubetli ve soğuk üstelik tavanlar yemyeşil oldu ama havalar kuru olmadığı için
yapılacak bişey yok ve yazı bekiyoruz bende bir yerde böyle uyku m dan şikayet ederken bana evin rutubetliyse çok uyutur demişti
ne kadar doğru bilmiyorum ama

İşlerim çok biriktiği için bugün yorulucam gibime geliyor.. Ama fenayım ya gözlerim kapanıyo sürekli esneyip duruyorum

Evet malesef rutubetli.. Olabilir bide baş ağrısı yapıyor deniyo

bence senin derdin ev soguklugu yada baska bişey degil
tek sebebi sıkıntı yatıp herseyden uzaklasmak
yoksa insan kendi evinde iş yapmaktan bi ugras yapmaktan bıkmaz isteksiz olabilir
ama bence sende benim gibi icinde yasadıgın hayatın sıkıntısından kacıp
uykuya veriyorsun kendini sahsen suanki ruh halim aynen senin gibi
benimde yatak pişkinlik

gecen gündüz, gündüz gecen olmuş.. tersten yaşar olmuşsun hayatı. 1 hafta kendiniz zorlayıp sabah kalksan gece uyumasan bile ilk gün, akşamında erken yatarsın. hatta sana yardımcı olacak birileri yok mu bu süreçte birlikte oyalanabileceğin?
yapılacak o kadar çok şey var ki gündüz..

İşlerim çok biriktiği için bugün yorulucam gibime geliyor.. Ama fenayım ya gözlerim kapanıyo sürekli esneyip duruyorum

Evet malesef rutubetli.. Olabilir bide baş ağrısı yapıyor deniyo

Bu kadar uyku hastalık belirtisi olabilir en azından aile hekiminize giderek tiroitlerinize baktırın çünkü bende aynı sizin gibiydim uykudan gözlerimi açamıyordum sürekli esneme ve uyku düşün otobüsle bir yere gidiyorum orada bile esnene geliyor ve gözlerim kapanıyordu yani sizin gibi sürekli uykum var ve uyuyordum en sonunda annemin zoru ile doktora gittim ve tiroitlerime baktı 2009 beri tiroit hastalıgım var ve düzenli olarak ilaç kullanıyorum artık uyku problemim kalmadı.

bir iş bul çalış düzene girecektir uykun sen sabahınla geceni karıştırmışsın. bir gece erken yat düzene girer diyecem ama ev hanımısın evde sıkıntıdan yine uykun gelir....

keşke bende uyuyabilsem şanslısın 8 saat uyku yetmez oldu

gece yatmaz gündüz kalkmaz derler :)
şimdi öncelikle günün en aktif saatlerinde nasıl uyuyorsunuz anlamış değilim
ben cuma geceleri gec yatmaya baslıyorum :) mesela 1-2-3 yatıp oglum kacta kalkarsam pekala onunla uyanıyorum
hafta ıcı duruma baglı 11 gecırmemeye calısıyorum ama bu hafta pazar gecesınden ıtıbaren hep 1'de uyuyorum sabahta 6 da kalkıyorum
benı okadar zorla uyutmaya kalksanız uyuyamam ayol

önce bir doktora görünmelisin. uyku ve halsizlik halini araştırsın doktor.

ya da sana nazar da değmiş olabilir. Göz değmesinde, uykusuzluk çekersin uyurken zorlanırsın ya da sürekli uyku hali oluşur. Pozitif enerjin azalmışta olabilir.

Canım uyudukça uyuyası geliri insanın vücut bir süre sonra bu döngüye alışır sende öyle alıştırmışsın gece uyumayıp gündüz uyuyorsun bu da senin hayatını bitiriyor düşünsene arkadaşlarınla görüşemiyorsundur, sosyal hayatın yoktur evini temizleyemiyorsun eşinle aynı yatağa giremiyorsun o uyurken sen uyanıksın ve en kötüsü uykulu halde eşini karşılıyorsun böyle olmaz sağlığın içinde iyi değil vücudumuz uyumamız gereken saatleri zaten programlamış hormon salgılıyor akşam 11 de uyumamız için ve tüm gece uyumamızı sağlıyor sabah karşı ise uyanmamız için hormonlarımız çalışıyor ama biz bu döngüyü bozduğumuz zaman bu işleyiş ters oluyor sen bünyenin tüm dengesini bozuyorsun. Soğuk filan bahane böyle alıştırmışsın bence artık bir yerden başla bir gece uykusuz kal gündüz de fazla uyuma kalk ev işlerimi yap alışverişe git kuaföre git yemekler yap akşam erkenden yat böyle böyle alışırsın aynı sorun kaynanamda da var gençliğinde de varmış zaten şimdi yaşlandı daha kötü o da gece uyumaz gündüz uyur ancak bazen gece uyumayıp sabahta erken kalkıyor saatlerce uyuyamıyor öğleden sonra yine yatıyor ve halsiz oluyor sakın kendini buna alıştırma sonrası daha kötü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…