- 30 Mayıs 2007
- 3.522
- 6.512
- 683
- Konu Sahibi KisaSamsun
-
Merhaba kızlar..
Benimde bir derdim var çözemediğim.
O yüzden sürekli takıldığım bu forumda sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ben 2 senelik evliyim çocuğum yok çalışmıyorum. Bütün gün evdeyim anlayacağınız.
Ve son zamanlarda o kadar abarttığımı bildiğim halde bir şey yapamadığım bir sorun var.
Kızlar hergün akşama kadar uyuyorum! Eşim gelmeden bi iki saat önce yada geldiğinde uyanmış oluyorum o da 6,30 en geç 7 gibi gelir.
Hergün diyorum kendime bugün şunu şunu yapiyim evde, temizlik yani bir arada markete gidiyim alınacakları aliyim ama öyle kalıyor. Yataktan kalkamıyorum resmen!
Gün içinde uyanıyorum, o da alarmla. Akşama kadar bir alarm trafiğim var kuruyorum ama kalkmıyorum bir saat sonrasına falan kurup tekrar uyuyorum. O kadar rahatsız olduğum halde genede kalkamıyorum yataktan. Bu saat oldu yeni uyandım sayılır evde de birsürü işim var bir şey yapmıyorum çok ama çok rahatsız oluyorum bu durumdan. Gece de uyuyamıyorum haliyle sonra telefonda kk da takılıyorum ya da oyun oynuyorum. Bi gram uyku olsa denicem ama tık yok.
Bir ara düzeltmeye çalıştım ama o da bi kaç gün sürdü sonra yine devam..
Siz çalışmayan evde oturan hanımlar ne yapıyorsunuz nasıl kalkıyorsunuz ve ben ne yapmalıyım çok sıkıldım bu durumdan? Belki sizden gaza gelip düzelirim son çaremsiniz
Güzelim gündüzlerimi çöpe atıyormuşum gibi hissediyorum. Bende gündüzleri evimle ilgilenip sonrada işim bitince dizimi açıp
kahve içmek istiyorum.
Bende Çok uyuyanlara şaşırıyorum yahu nasıl uyuyorsunuz bi ben yapamadım ?
Ben Çalışıyorum haftaiçi gece 23:30 00.00 gibi yatarım sabah 5:30 da eşimi yolculamak için kalkarım 6 ya kadar uyuyamam sonrauyursam 7:50 de kalkar işe giderim.
Haftasonu her gece yatarken diyorum yarın 12 e kadar uyuyacağım (benim için max. uyuyabileceğim saat ) gel gör ki uyuyamam.
saat 9:30 en geç 10 ben ayaktayım uyuyamam vücudum hiç istemez uykuyu beynim karşı bi kere uyuyup zamanı geçirmek istemiyor. bu öğrenciykende böyleydi. Hiç unutmam gece bi kere 4 de yatınca gündüz 4 te kalkmıştım bi odur yani
O yüzden benim hafta sonu anlayışım 10 gibi uyanınca erkenden işleri yapıp gezmeye gitmek ya da misafir ağırlamak.
Sana tavsiyem birgün telefonunun alarmını kur yüksek sesle ve farklı bi müzikle çünkü kulak aşinalığı olmasın ve yatak odası komodinine yada yan odaya felan bırak uyan bi şekilde ve yatma. Gece erken uykun gelecektir uyu bunu bikaç kere yap düzene girer uykun.
kalktın mı canım saat 11:40
bir yerde okumustum biyolojik saat geri degil ileri gidermis,
yani 1-2de uyanmaya baslarken bir sonraki gun biraz daha gec yatarsanız ertesi gun kalkma saatiniz direk 3-4 oluyor,
tek basınıza yasasanız bunu aşamalı olarak duzene sokun diyecegim ama esiniz gelince uyumak zorunda kalacaksınız.
ben bazen proje nedeniyle sabahladıgım icin uyku duzenim sık sık bozuluyor,
ertesi gun keyfi degil mecburi isim varsa hemen duzene sokuyorum
ama haftasonu ise hemen bir program yapıyorum ki kalkmak zorunda kalayım,
koydugunuz programlar/işler normalde kacmak istediginiz degil kosa kosa gitmek isteyeceginiz ya da baskasına ayıp olmasın diye mecburen yapmak zorunda kalacagınız seyler olsun, yoksa ertelemeye baslıyorsunuz.
bir de uyuyacagınız sure 3un katları oldugunda daha saglıklı ve zinde olunuyor diye okumustum bir yerde,
hakikaten de oyle, ben ya 6 ya da 9 saat uyudugumda tam uyanmıs hissediyorum, 7-8 uykum bolunmus gibi gleiyor tekrar yataga gitmek istiyorum haftasonları.
son olarak,
hani sizden buyuk komsularınız var ya o ablalar,
bir kursa baslamamıs olabilirsiniz ama onlarla tanısın kahve icmeye gidin.
bir gun borek kek yapıp, kapılarını calın cok mutlu olurlar...
hem onların tecrubelerinden de cokca yararlanırsınız,
zamanla onlar gunduz kahvesine gelip yarım saat oturup giderler vs derken daha farklı ve duzenli bir hayatınız olur.
belki orgu veya takı vs ilgili iseler onlardan da bu seyleri ogrenip beraber yaparsınız.
ben ogrenciyken bile tatlı yapıp komsularımın zilini calardım, cok severlerdi beni :)
biraz uzun yazdım sanırım.
bu sorunları o kadar yogun yasadım ki... bazen yorgunluktan bazen bosluktan hep uyku halindeydim.
aklıma gelenleri bir cırpıda paylasayım istedim.
not: gunaydın bu arada
o durum ısten ayrıldıgımdan bu yana (3 haftadır yaklasık)bende de var, duzenım komple degıstı.. eskıden gece 2 uyurdum sabah 8 uyanırdım, şuan evdeyım sabah 8 gıbı uyuyordum (düne kadar) oglen 2 gıbı kalkıyordum yanı ıyıce sastı uyku duzenım, şimdiyse duzeltmek dün gece hıc uyumadım, artık normal bır saatte yatıp yarın erken kalkmayı planlıyorum, bu arada telefon calmasa yerı gelıyor taa esım eve gelene kadar uyurum....insanın erteleme luksu olmadıgı bır ısı olmayınca ısler degısıyor bırazcık, mutlaka hobı sart dıyorum benım 3 haftadır evde boyamadıgım sey kalmadıyoksa ıyıce depresıf olup, iyice uykulu olucam uykumu alsamda
canım bende napcamı şaşırdım bu konuda...
gece 3,4,5 oluyo anca uyuyabiliyorum.
1 de kalkıyorum..
temizlik yemek derken eşim 5 olmadan evde oluyor..
erken kalkılan evde bereket olur derler ama nerde.
dun hastaneye gittim inan 5 de yatıp 8 de kalktım ama gece gene aynı 3 olmadan uyuyamadım.
en iyisi bi gün hiç uyumicam.
ertesi gun erken yatıcam uykum duzene grsin.
gün ölüyo resmen ya.
evim soğuk demişsin ondan olabilir, çünkü bende bi hafta izinliydim evde sürekli yattım cunku ev soğuktu. Ama yinede kalkamadığın zaman da bi gayret et kalk kahve eşliğinde tv izlemek yada kitap okumanında tadı ayrı
Uyku düzenini değiştireceksin. Sadece yarın uyuma; bak gece nasıl uykun geliyor. Uykusuzluktan ölmez insan, bir gü uyumayıver ama boş boş oturursan uykun gelir tabii. Yarın gündüz dolapları düzenle mesela ; hem vakit geçer hem de uyumamış olursun. Akşam da bebek gibi uyursun.
evin rutubetli mi?
mesela bizim evimiz ok rutubetli ve soğuk üstelik tavanlar yemyeşil oldu ama havalar kuru olmadığı için
yapılacak bişey yok ve yazı bekiyoruz bende bir yerde böyle uyku m dan şikayet ederken bana evin rutubetliyse çok uyutur demişti
ne kadar doğru bilmiyorum ama
İşlerim çok biriktiği için bugün yorulucam gibime geliyor.. Ama fenayım ya gözlerim kapanıyo sürekli esneyip duruyorum
Evet malesef rutubetli.. Olabilir bide baş ağrısı yapıyor deniyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?